Microsia doğan çocuklar

Haloha2022

👑
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2019
57
45
38
30
Izmir
Herkese merhabalar.
Bugün size erken doğum yapan,hamileliğinin çoğu zamanı stresli geçen bir anne olarak içimi açmak istiyorum.Bebegim 26 gün erken doğdu ve doğduğu gibi nefes almada güçlük cektigi ve morardigi için kuveze kapatıldı.25 gün boyunca kuvoz bebeği oldu. Eve eli boş dönüp boş beşik yanında yatmanın acısını asla anlatamam,unutamam da...
Lohusalık denen kavramı hiç yaşamadım.Cocuguma anne olabilmek için ilk günden ayağa kalktım,kendi kahvaltımı hazırladım basit ev işi yaptım sürekli süt sagip hastaneye kostum derken yılbaşına 1 gün kala oğlumu kucagina verdiler. Başlarda kulağı hiç sorun olmadı benim için,çünkü daha da önemlisi hayata tutunabilmesiydi.gerci şuan 10 aylık ve kulağı hala daha sorun değil aksine onun özelliği ve bunu çok seviyorum. Fakat kreş dönemi itibari ile psikolojik anlamda sorun yaşamasını istemiyorum.Cunku maalesef toplumumuzda bazı insanlar öyle bakıyorlar ki,sanki çok büyük bir sorun,hatta ucubeymis gibi...
Suan kulağının sadece kepçesinin olmadığı ve aslında o kulağında da isitmesinin olduğu bı nebze içimi rahatlatıyor.Boyle bir rahatsizligi olan bebiş anneleri nasıl bir süreç yasadiniz,yaşıyorsunuz? Nasıl bir yol izliyorsunuz? Bilgileselim,takipleselim mi?
Şimdiden teşekkürler

Oğlumun sınıf arkadası vardı tek kulağı yoktu saçlarını uzatarak kamufle etmişti
Çocuk söylemese kimse farkında bile değildi
Üzülmeyin çocugunuza bu bir eksiklikmiş gibi hissettirmeyin
Aksine o onun güzelliği özelliği olsun
Ömrü uzun bahtı güzel olsun

Amin teşekkür ederim yok zaten bizim için hicbi sıkıntı yok. Benim endişem yarın birgün arkadaş ortamında dışlanmış hisseder mi,kendisinde eksiklik görür mu bazı çocuklar içlerinde yaşarlar sikintialrini acaba öyle olurmu endisesindeyim sadece.

ilk okulda bir arkdaşım bu şekildeydi bizim için hiç sorun olmamıştı , bu konunun hiç gündeme geldiğini hatırlamıyorum. sanki kulak çocukların pek dikkatini çekmiyor gibi düşündüm

Geçmiş olsun, Allah dermansız dert vermesin İleride çocuğunuzun dışlanmasından, kulağı olmadığı için psikolojisinin etkileneceğinden korkuyorsunuz haklı olarak ama üzülmeyin, şu an çok erken diye biliyorum ama tabii siz iyice araştırın, bu gibi durumlarda kıkırdaktan kulak yapılıyor biraz meşakkatli maddi manevi yıpratıcı ve tek ameliyatla çözülebilen bir şey değil fakat başarılı ameliyatlar yapıldığını duymuştum, operasyon istemiyoruz diyorsanız protez kulak varmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…