Bir öğretmen olarak size tavsiyem iyi bir üniversitenin iyi bir bölümünde okumanız. Ülke üniversiteden geçilmiyor ama eğitimin kalitesi ortada. O yüzden bir iş adamının dershaneden çevirme bir bina alıp kendi isim soy ismini verip üniversite açmasını yanlış buluyorum.merhaba. Bu sene sınava gireceğim tyt de 50 civarı ayt de ise 40 net yapıyorum. Ve adam akıllı da çalışmadım bu zamana kadar. Mezuna kalmayı istiyorum ama dershaneye de gittim. İnsanlar arkamdan dershaneye gitti o kadar yapamadı sınavı diyecek diye çok korkuyorum nedense. Sinirlerim bozuluyor düşününce bile. Bunun dışında daha okuyacağım bölümü bile bilmiyorum. Sanki yıllarca boşa okuyacakmışım gibi geliyor. Ben ne yapacağım? EA bölümündeyim
Ben gördümBen mezuna kalıpta puanını yükselten görmedim.
Ne güzel. Cevremde cogu kişi yaptı boyle ama faydasını görmedilerBen gördümyüksek lisanstan çoğu arkadaşım mezuna kalıp puanlarını yükselten kişilerdi.
Bütün olay motivasyonda benceNe güzel. Cevremde cogu kişi yaptı boyle ama faydasını görmediler
merhaba. Bu sene sınava gireceğim tyt de 50 civarı ayt de ise 40 net yapıyorum. Ve adam akıllı da çalışmadım bu zamana kadar. Mezuna kalmayı istiyorum ama dershaneye de gittim. İnsanlar arkamdan dershaneye gitti o kadar yapamadı sınavı diyecek diye çok korkuyorum nedense. Sinirlerim bozuluyor düşününce bile. Bunun dışında daha okuyacağım bölümü bile bilmiyorum. Sanki yıllarca boşa okuyacakmışım gibi geliyor. Ben ne yapacağım? EA bölümündeyim
merhaba. Bu sene sınava gireceğim tyt de 50 civarı ayt de ise 40 net yapıyorum. Ve adam akıllı da çalışmadım bu zamana kadar. Mezuna kalmayı istiyorum ama dershaneye de gittim. İnsanlar arkamdan dershaneye gitti o kadar yapamadı sınavı diyecek diye çok korkuyorum nedense. Sinirlerim bozuluyor düşününce bile. Bunun dışında daha okuyacağım bölümü bile bilmiyorum. Sanki yıllarca boşa okuyacakmışım gibi geliyor. Ben ne yapacağım? EA bölümündeyim
Ben mezuna kalıpta puanını yükselten görmedim.
Yatay geçiş zor ama, riskSen en iyisi bu yıl sınavına girip tercih yap.
Mesela puanın bankacılık bölümüne yetiyor, bu bölüme kayıt ol, üniversitelerdeki ilk yıl yaklaşık 6 ders ortak tüm bölümlerde, burda okurken türk dili, inkilap tarihi, temel ingilizce, iş sağlığı gibi ortak derslerini geç. Bu sırada aynı yıl tekrar sınava hazırlan. Üniversiteye başladığın için hemen öğrenci etkinliklerini görürsün, hukuk işletme iktisat öğretmenlik gibi her bölümün ayrı etkinliği oluyor etkinliklere git. Hatta sadece kendi üniversitenin değil, diğer üniversitelerin etkinliklerine git. Fikrin olsun, gözlemin olsun.
Üniversite sınavına hazırlanırken sağlayamadığın disiplini belki üniversite okurken gösterirsin, üniversitendr yatay geçiş yaparsın. Daha iyi bir bölüme geçiş yaparsın.
Üniversite sınavı bir sınırlandırma değil sonuçta.