• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meyveli çaylarının sağlığa etkisi var mı?

valla kızlar ben bu konulara meraklı biri olarak meyve çaylarının faydasını ya da zararını hiç duymadım
ama şekersiz içiyosanız için keyif için ne olacak ki

Ben herhangi bir çayın zayıflattığına pek inanmıyorum doğrusu.
Bitki çaylarının faydasına gelirsek, benim içtiğim tek poşet çay Bergamntlu Yeşil Çay dır ki gerçekten de güzeldir. Onun haricinde, enginar sapı, melisa, kırkkilit, çingeven vs vs bitkileri karıştırıp kaynatıp içerim, en sağlıklısıda bu bence.

yeşil çayın özellikle zayıflamaya faydası var. metobolizmayı hızlandırıyor ve yağ yakımını hızlandırıyor diye okumuştum. ayrıca büyük miktarda antioksidan da içeriyor, bu bakımdan da çok faydalı.

yeşil çayın özellikle zayıflamaya faydası var. metobolizmayı hızlandırıyor ve yağ yakımını hızlandırıyor diye okumuştum. ayrıca büyük miktarda antioksidan da içeriyor, bu bakımdan da çok faydalı.

yeşil çayın çok faydası olduğunu duydum kilo vermeye yardımcı oluyormuş baya

Yemene dikkat edersen kilo kaybetmende yardımcı oluyor, ama "ben bu çayı içiyorum nasılsa zayıflatıyor" diyip tam gaz yemek yersen herhangi bir faydası olmaz.

merhaba
bn gecenlerde bitki çayları hakkında bi yazı okudum bu tur cayların karaciğeri yorduguyla ilgili internetten arastırıyorum bulunca eklerim...

internetten "bitki çaylarının zararları" diye yazarsanız cıkıyor arama motoruna girmeniz yeterli arkadaslar burdan internet adresi vermek yasak ya malum....

doktorlar veriyor ama
neyi veriyorlar doktorlar? internet sitesi mi, bitki çayı mı?
sitede bildiğim kadarıyla internet sitesi linkleri vermek yasak...
eger doktorlar bitki çaylarını veriyorsa beslenme planınıza inanın bunu ölçülü verdiklerinden eminim...
yeşilçay bnm de vazgeçilmezim... limonlusu, nane-limonlusu, bergamot aromalısı hepsi harika...
arada kuşburnu, ıhlamur da içerim... ama şu 5i 1 yerde, karışık bitki çaylarından kullanmıyorum bnm kullandıgım ilaçlarım var düzenli ve yan etki yapabilme ihtimalini göz önüne alarak her bitki çayını kullanmıyorum... siz de bnce dikkatli olun... sadece tavsiye tabii, herkes bnmle aynı durumda değil sonuçta...

Ben de hiç bilmiyorum yararı olduğunu. Ben de çok severim meve çaylarını. Ihlamur falan da içiyorum onları aktardan alıyorum. ama meyve çaylarını şu poşet olanlardan kullanıyorum, böğürtlen, elma genellikle içtiklerimden.

Bende gecen gun bi arkadastan duymustum. O distaki erimeyen kagit cok zararliymis. Bende kagidini kesip suya direk dokuyorum. Sonra icerken de suzup iciyorum. O da lipton limonlu yesil cayi.
Onun disinda meyveli caylari sagliksiz buluyorum. Mesela kayisi cayi.. icerigine bakin 40 cesit ot var. Ayrica o miss gibi kayisi kokusununda nerden geldigi belli degil.. cazibeli ol sun diye koku verici biseler ekliyolar bence.

Kayisiyi ye uzerine ilik su ic. Nasil dogal, nasil metabolizma hizlandirici, nasil Saglikli. ..

Back