Mevsimlerden Roma' nın Diyet Grubu

serapd

Cumhuriyet Kadını
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2011
1.972
8
108
İstanbul
Merhaba değerli arkadaşlar, sizlere Mevsimlerden Roma' yı tanıştırmak istiyorum. Mevsimlerden Roma, Dr. Mehtap Pasin Gualano' un bloğu. Bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Daha doğrusu bunu dönem dönem yaparmış da bizim yeni haberimiz oldu... Kilo problemi yaşayanlara yardımcı olmak maksadı ile bir diyet grubu oluşturdu. Bu gruba yaklaşık 1000 kişi başvurdu. Bizler de bu 1000 kişinin arasındayız. 14.Ocak.2013 de başlangıç günü olarak seçildi. Dün gece itibarı ile diyet listemizi yayınladı.

Burada günlük menülerimizi paylaşıp, soru ve sorunlarımızı konuşacağız. Siteden haberdar olmayan ancak bu büyük grupla birlikte fazlalıklarından kurtulmak isteyenleri de topiğimize bekliyoruz.

Sevgili Mehtap Hanım, bizler için zaman ayırdığınız ve emek harcadığınız için çok çok çok teşekkür ediyoruz :16:

Grubumuz:

[table="width: 600, class: Grid, align: Center"]
[tr]
[td]isim[/td]
[td]yaş[/td]
[td]boy[/td]
[td]başlangıç kilo[/td]
[td] şuanki kilo [/td]
[td]hedef kilo[/td]

[/tr]
[tr]
[td]SEVGİ-LİEBE [/td]
[td]51[/td]
[td]157[/td]
[td]89.4[/td]
[td]83[/td]
[td]65[/td]
[/tr]
[tr]
[td]GURBETÇİÇEĞİ[/td]
[td]36[/td]
[td]175[/td]
[td]92[/td]
[td][/td]
[td][/td]

[/tr]
[tr]
[td]DALLİDA [/td]
[td]38[/td]
[td]172[/td]
[td]81[/td]
[td]75,5[/td]
[td]69[/td]
[/tr]
[tr]
[td]SERAP [/td]
[td]38[/td]
[td]160[/td]
[td]64,5[/td]
[td]64[/td]
[td]60[/td]
[/tr]
[tr]

[/tr]

[/table]

Son düzenleme:
Aşağıda yazacağım bölümler Mevsimlerden Roma' dan alıntıdır. Diyete giriş, amaç ve alternatifli diyet listesi bundan sonraki bölümde yer alıyor...

""START UP !

Basliyoruz... 14 ocak demistik, gece yarisina kadar hala gelen kayitlari bekledim, ve basliyoruz... Yine bir pazartesi ve daha once oldugu gibi pazartesi baslayacak degisimimiz ve sali gunu sallanmayacak, carsambayi sel almayacak ve hep birlikte, daha dogrusu kim varsa burada bizimle devam edecegiz...

Hep soyluyorum, izninizle tekrar edecegim... GIDECEGI YONU BILMEYENE HICBIR RUZGARDAN HAYIR GELMEZ... Onun icin kararinizi verin, onunuze ilk cikan engelde geri donup kacacaksaniz, hic baslamayin daha iyi...

Ilk programimiz 12 gunluk. Benim her diyet programinda kullandigim, genellikle Turk-italyan hastalarima kucuk degisikliklerle verdigim (kahvalti aliskanligimizdaki farklilik nedeniyle) cok sevdigim bir baslangic programi. Arkadan gelen 21 gunluk diyeti de goz onune alarak sectim.

Bir hazirlik programi, kalori alimimizi birden bire cok fark edilir bicimde azaltirsak, rebound reaksiyonu ile ciddi aclik ve ozellikle tatli krizlerine gireriz, moralimiz bozulur, keyfimiz kacar, halsiz, yorgun ve sinirli oluruz. Ustelik metabolizmamiz yavaslar. Niye 12 gun , 10 degil 15 degil...? Cunku burada yaptigimiz herseyin ozel bir nedeni, bilimsel bir aciklamasi, ve ciddi dayanaklari var. Yani 12 gun, benim isim gucum, ailem, kuafor, manikur pedikur randevularim, tez ogrencilerim, universite derslerim, Seda'nin, Terazi'nin hayatlarindaki yogunlukla ilgili degil, bedenin donguleri goz onune alinarak verilmis bir karar.

Biz once "bos kalorileri" bize cok keyif veren "trash" besinleri diyetimizden cikartiyoruz, doku aralarinda biriken sivilari elimine edecegimiz ve metabolizmamizi hizlandiracak cok cok ama cok ozel bir 21 gune hazirlaniyoruz. Metabolizmamizi ciddi bir sekilde sallayacagiz ve harekete gecirecegiz. Bu ikinci donem icin, belki evlerimizde hemen elimizin altinda bulunmayacak bir kac besin olabilecegini goz onune alarak listeyi 18 ocak cuma gununden yayinlayacagim.

Burada olan herkese tesekkur ediyorum. Hepinize kolay gelsin. ""

SABAH KAHVALTISI (engec saat 09.30)

2 ince dilim ekmek (cavdar veya yulaf ekmegi tercih edilmeli, 1 dilim ekmek yaklasik 30gram kadar olmali) Ekmek cesidi hergun degistirilmeli, bir gun cavdar, birgun bugday, birgun tam tahilli, birgun ay cicekli vs)
ve
1 ince dilim az yagli beyaz peynir
6 zeytin
1 tatli kasigi kasigi bal veya recel

Veya EKMEK SECENEGI SABIT KALMAK UZERE

1 ince dilim az yagli beyaz peynir
2 tatli kasigi diabetliler icin hazirlanmis marmelat veya recel, bicak ucuyla
1 surumluk tereyagi (incecik bir tabaka olacak sekilde, en fazla haftada 1 kez)

Veya

1 yumurta (en fazla haftada 1 gun) + 5 zeytin (erkekler icin 8 zeytin)
Veya

1 beyaz peynirli tost (erkekler icin 2 tost) Uzerine ayrica tereyagi surmek yok.
Veya

1 kucuk kase az yagli sut (yagsiz bulabilirseniz daha da iyi) + 3 kasik musli veya corn flakes (erkekler icin 5 kasik)
Ve hangi kahvaltiyi secerseniz secin,

Domates, salatalik, maydanoz, yesil biber, roka, salatalik veya evde hazirlanmis maydanoz, dereotu, corek otu, feslegen, kirmizi pul biberli karisim. 1 tatli kasigi zeytin yagi

Sekersiz cay (arzu edildigi kadar)

Veya

1 kucuk dilim evde yapilmis kek ve cay (olabilecek en az yagli ve en sade kek,) (erkekler icin biraz buyukce bir dilim olabilir)

Veya

1 bardak sut ve 2 kucuk evde yapilmis kurabiye (haftada sadece 1 gun)

DIKKAT!: Temel kahvalti ekmek, peynir, zeytin ve klasik domates, salatalik vs olan kahvalti modeli olmali. Kurabiye secenegi sadece 1 gun, yumurta secenegi 1 gun, tost secenegi en fazla iki gun. Onemli olan metabolizmayi harekete gecirmek icin mumkun oldugu kadar degisik secenekler kullanmak.

ARA OGUN: 11.30 civari

bir kucuk kase kayisi kompostosu + 2 ceviz (mesela evde olunan gunler icin cok ideal bir secenek, cok az seker ilavesi ile pisecek)

veya

Bir kucuk meyve (elma, armut, 1 kucuk portakal iki mandalina, 8-10 cilek, iki dilim ayva, yarim nar, 1 dilim taze ananas, 1 kucuk salkim uzum (ozellikle siyah olan secilmeli) + 3 adet ceviz veya 10 adet findik
Veya

bir kase yogurt (mumkunse az yagli) + 1 meyve

Veya

bir kase yogurt + 3 petit beure biskuvi (erkekler icin 5) Biskuvi petit beure olmali lutfen

OGLEN YEMEGI:(engec saat 14.00’te)

1 kase sebze corbasi (kisi basina 1 yemek kasigi z.yagi ile pisecek)
veya

1 kase mercimek corbasi (uzerine ayrica yag konulmayacak)
veya

1 kase yogurtlu princ corbasi
veya

1 kase az sehriyeli tavuk suyu corbasi

DIKKAT!: (corbalar kremasiz, un, yumurta eklenmeden, cok az yag ile pisirilmeli, mercimek corbasi dahil, uzerine tekrar yag eklenmemeli)

+

1 porsiyon izgara et (1 adet tavuk gogsu veya orta boy balik veya kirmizi et veya 4 kofte) kofte en fazla haftada iki kere, erkekler icin 6 kofte

Ince bir dilim ekmek (yaklasik 30 gr)

Istendigi kadar salata (1 kasik z.yagi, istendigi kadar limon, cok az tuz)
Veya

Sogus et veya tavuklu sandvic
veya

ton balikli marul, salatalik, domatesle hazirlanmis sandvic (mayonez, hardal veya herhangi bir sos eklenmeden)

Veya

Haslanmis herhangi bir sebze (kabak, broccoli, vs haftada 1 kere patates de olabilir)
1 parca tavuk gogsu haslanmis (salam, sosis, sucuk kesinlikle yok )

Veya

6 -8 yemek kasigi, kisi basi 1 kasik yag ile pismis herhangi bir etli sebze yemegi ve 1 dilim ekmek
Veya

1 kasik z.yagi ve 1 yumurta ile yapilmis menemen (sabah kahvaltisinda yumurta yenmediyse) Erkeklere iki yumurta veya 1 yumurta + 1 kasik lor
Izgara, tavuk veya baligin yanina istendigi kadar haslanmis veya cig sebze ya da salata yenebilir. Sadece 1 kasik yag ilave edilecek.

YANI OGLEN YEMEGINDE CORBA + ANA YEMEK ve SEBZE ya da SALATA VAR. Is yerinde yemek yiyorsaniz, lutfen pilav, makarna almayin, onun yerine iki kere senze yiyin

IKINDI KAHVALTISI (saat 16 30 civari)

1 kase yagsiz yogurt
Veya

1 kase meyve salatasi (yarim adet kirmizi,yarim adet yesil yarim adet sari meyve)
iki adet biskui veya 2 ceviz veya 10 badem(sabah ogununde yenmemisse) veya + 8-10 kuru siyah uzum
Veya

İncecik bir dilim kek + 1 fincan sutlu kahve (sabah yenmemisse)
Veya

1 adet pogaca (evde, z yagi ile yapilmis, az yagli peynir, bol dere otu, corek otu ile zenginlestirilmis) + cay (hangisini severseniz)

Veya

4 adet kepekli herhangi bir biskuvi + cay

AKSAM YEMEGI (en gec saat 19 30 da)

1 tabak (yaklasik 6 -8 kasik) herhangi bir sebze yemegi (etsiz turlu, taze fasulye, lahana , karnabahar yemegi vs hepsi kisi basina bir y.kasigi z.yagi ile pisecek)
2 kasik yogurt
Veya

Herhangi bir izgara et, balik veya tavuk
1 canak salata, (havuc ve cok olgun domates konmayacak) veya haslanmis sebze

Uykudan once (eger bir sey yeme ihtiyaci duyuyorsaniz)

1 bardak sut + 1 kucuk parca bitter cikolata(cok istiyorsaniz eger)

ONEMLI NOTLAR:

Eger bir dilim ekmegi bir kez tartarsaniz, buyuklugunun asagi yukari ne kadar oldugunu anlarsiniz ve sonra 3 asagi 5 yukari ayni porsiyonu yersiniz
Simdilik sadece bedenimizi degisime hazirliyoruz. Hergun tartilmanin anlami yok, buna gerek te yok.
Daha sonra menuye pilav ve makarna, baklagiller de eklenecek. Bu 12 gun vucudun dengelerini bulmasi icin cok onemli. Lutfen ozellikle saatlere uymaya ve ara ogunleri atlamamaya calisin.
Gunde enaz 2 litre su icmelisiniz.
Haftada enaz iki gun 60 dakika yurumeye calisin lutfen. Hergun yuruyebilirseniz en guzeli.
Bu hafta kuru yemis sadece ara ogundeki badem, siyah uzum ve ceviz, ozellikle aksam yemeginden sonra hicbir sekilde kuru yemis yok.
Ben soyleyene kadar artik tartilmak yok.
Bu 12 gun icinde hic icki icmek yok. Sarap yok, bira yok, viski, likor hicbirsey yok. İs yemeklerinde uygun bir bahane soylenebilir (antibiyotik kullaniyorum vs) Diyet yapiyorum demek yok.

Yasam stilimizi “hop” diye degistiremeyiz. Ama daha once yedigimiz miktarlari azaltmak bile bizim icin ciddi degisimlere hazirlik olur. Porsiyonlarinizi azaltmaya alisin lutfen.

BIR KONUDA ANLASALIM SIMDIDEN... BURADA HICBIR URUNUN REKLAMINI YAPMIYORUM. KIMSEDEN PARA ALMIYORUM. OFISIMIN ADRESINI VERMIYORUM. BURADAYSANIZ KENDI ISTEGINIZLE BURADASINIZ. , HICBIR CIKARIM OLMADIGI GIBI, KENDIMLE BERABER ARKADASLARIMI DA YORUYORUM. BU HEPIMIZ ADINA IYI SONUCLANACAK COK BUYUK BIR OLUSUM. iNANILMAZ GUZEL BIR DAYANISMA. KIMSEDEN EKONOMIK DESTEK ISTEMEDEN GERCEKLESEN BIR SOSYAL PROJE. EDINEBILECEGINIZ MAKSIMUM YARARI EDINMEYE CALISIN VE AMA SIZI KONTROL EDEN DOKTORLARINIZLA BAGINIZI KOPARTMAYIN LUTFEN.

Burada oldugunuz icin hepinize tekrar tesekkurler.

Kolay gelsin...

ALINTIDIR !!!

Son düzenleme:
yeni topigimiz hayirli ugurlu olsun insallah. ayrica emek verdin bizler icin bu sayfayi olusturdun hakkini helal et. yani artik bu diyetide uygulayamazsak yuh bize. cok alternatifi olan saglikli bir beslsnme sekli. sikinti yok evde hangi yemegi pisirirsek pisirelim alternatifi var. cok begendim. bunu mutlaka yapmliyiz. ben bugün orucluyum peygamber efendimizin bu ayda dogum günü var. o yüzden oruc tutmak cok sevapmis. galiba bu haftayi komple oruclu olacagim eger dayanabilirsem arkanizdan baslarim bende. tekrar tesekkür ederim sana emegine saglik. burada hep birarada oluruz hem daha iyi oldu böyle. bende aksam yemegimi listeden sececegim. öptüm hepinizi görüsmek dilegiyle.

Rica ederim Gurbetçim :16: Fikir Sevgi' den çıktı, bence O' na teşekkür edelim...:34:

Allah kabul etsin ibadetini. Sen akşam yemeğini proteinli gruptan seç istersen. Sadece 2 öğün yiyeceksin, bu öğün proteinli olsun bence. Sahurda da kahvaltı yaparsın canım. ne dersin?

sERAPCIĞIM DİKKATE ALDIĞIN VE HEMEN HAYATA GEÇİRDİĞİN İÇİN SANA BİNLERCE TEŞEKKÜRÜMÜ YOLLUYORUM.
Diyet daha doğrusu yeni sağlıklı beslenme şeklimiz o kadar dolu dolu ki.Sıkılmadan kekimizi çukolatamızı yiyerek zayıflayacağız.Ben şu ana kadar gayet iyi gidiyorum.Sadece ilk günden dolayı ufak tefek zaman aksamaları oldu o da zaman içinde düzelir.Bugün oğlum evde olduğu için pc ye pek geçemiyorum.Şİmdi de yiğenim geldi ders çalıştıracagım.HEPİMİZE KOLAY GELSİN.ilk olarak kilomuzu Mehtap hanım ne zaman derse o ZAMAN TARTILALIM..Birbirimizle fikir alış verişinde bulunalım.Haftada ebn az 2 saat yürüyüş Mehtap' hocanın dediği gibi zorunlu olsun.:16::16::16::16::16:

sERAPCIĞIM DİKKATE ALDIĞIN VE HEMEN HAYATA GEÇİRDİĞİN İÇİN SANA BİNLERCE TEŞEKKÜRÜMÜ YOLLUYORUM.
Diyet daha doğrusu yeni sağlıklı beslenme şeklimiz o kadar dolu dolu ki.Sıkılmadan kekimizi çukolatamızı yiyerek zayıflayacağız.Ben şu ana kadar gayet iyi gidiyorum.Sadece ilk günden dolayı ufak tefek zaman aksamaları oldu o da zaman içinde düzelir.Bugün oğlum evde olduğu için pc ye pek geçemiyorum.Şİmdi de yiğenim geldi ders çalıştıracagım.HEPİMİZE KOLAY GELSİN.ilk olarak kilomuzu Mehtap hanım ne zaman derse o ZAMAN TARTILALIM..Birbirimizle fikir alış verişinde bulunalım.Haftada ebn az 2 saat yürüyüş Mehtap' hocanın dediği gibi zorunlu olsun.:16::16::16::16::16:

Rica ederim, fikrinden dolayı ben teşekkür ederim.
Ben de sabah ara öğünü saat 12 gibi hatırladım ve o saatte yedim. Öğünlerinde biraz sarkma oldu ama çok önemli değil. Saat 19 gibi akşam yemeğimi yiyeceğim.

Dediğin gibi olsun. Ben bu sabah tartıldım ve Mehtap Hanım tartılın deyinceye kadar tartılmayacağım.. Yürüyüşü de uygun yağışsız günlerde açık havada, yağışlı günlerde de evde (leslie, walk at home klipleriyle )ya da spor salonunda yapalım.

sen ve ben diyete başladığımıza göre bugün menü bildirimine de başlıyoruz demektir :34: Menüm geliyor, az sonra :9:

14.01.2013
Başlangıç kilom: 64.5 kg.

Menüm:

Sabah:
1 Bardak su

Kahvaltı:
1 dl. çok tahıllı ekmek
45 gr. lor peyniri (keçi sütünden)
5 yeşil zeytin
1 çk. bal
4 ad. kiraz domates
1 ad. sivri biber

Ara:
1 mandalina
10 ad. fındık

Öğle:
1 Kase sebze çorbası
1 Ad. ızgara tavuk göğsü
1 Kase salata

Ara:
1 fincan sütlü yeşil çay
1 fincan yeşil çay
1 dl. dukan keki

Akşam: (henüz yemedim:))
2 Ad. zeytinyağlı enginar
2 yk. yoğurt

Gece acıkırsam süt içeceğim.

Sabah kahvaltısında 2 fincan tarçın ve karanfille demlenmiş yeşil çay içtim. Standart 2 lt su tükettim.

14.01.2013
Başlangıç kilom: 64.5 kg.

Menüm:

Sabah:
1 Bardak su

Kahvaltı:
1 dl. çok tahıllı ekmek
45 gr. lor peyniri (keçi sütünden)
5 yeşil zeytin
1 çk. bal
4 ad. kiraz domates
1 ad. sivri biber

Ara:
1 mandalina
10 ad. fındık

Öğle:
1 Kase sebze çorbası
1 Ad. ızgara tavuk göğsü
1 Kase salata

Ara:
1 fincan sütlü yeşil çay
1 fincan yeşil çay
1 dl. dukan keki

Akşam: (henüz yemedim:))
2 Ad. zeytinyağlı enginar
2 yk. yoğurt

Gece acıkırsam süt içeceğim.

Sabah kahvaltısında 2 fincan tarçın ve karanfille demlenmiş yeşil çay içtim. Standart 2 lt su tükettim.

Menün harika canım tekrar emeğine sağlık..........

Menüm:
kalkınca:
1 bardak ılık su
kahvaltı:
1 haşlanmış yumurta
2 dilim çavdar ekmeği
5 zeytin
5-6 yaprak marul
2 bardak şekersiz çay(limonlu)
ara:
1 kase yoğurt
öğle:
1 kase sebze çorbası
8 kaşık etli yeşil fasulye
1 dilim ekmek
ara:
meyve salatası
2 bisküvi
akşam
hamsi buğulama
yeşil salata

Yatarken acıkırsam bir bardak süt içeceğim :3:

Menün harika canım tekrar emeğine sağlık..........

Teşekkür ederim canım:16:

Menüm:
kalkınca:
1 bardak ılık su

kahvaltı:
1 haşlanmış yumurta
2 dilim çavdar ekmeği
5 zeytin
5-6 yaprak marul
2 bardak şekersiz çay(limonlu)

ara:
1 kase yoğurt

öğle:
1 kase sebze çorbası
8 kaşık etli yeşil fasulye
1 dilim ekmek

ara:
meyve salatası
2 bisküvi

akşam:
hamsi buğulama
yeşil salata

Yatarken acıkırsam bir bardak süt içeceğim :3:

Afiyet olsun canım. Menün çok güzel olmuş.

Ne kadar cok secenek var ne guzellll:)

Evet Çağla, o kadar çok seçeneğimiz var ki, Sevgi ile aynı diyeti yapmamıza rağmen menülerimiz birbirinden çok farklı :46::34:

cnm mevsimlerden roma surekli takip ettigim ve cok faydali olduguna inandigim bir blog.dun bile icimden gecirmistim bu diyete baslamayi bloga bakacaktim vakit bulamadim.baksaymisim keske herkesle ayni gunde baslarmisim.yazini gorunce inanilmaz heyecanlandim.ben kayit yaptiramicam ama 1gunluk gecikmeylede olsa kesinlikle sizinleyim.bu sefer olucak.ben oraya artik kayit yaptiramam ama burdan devam ederim.kolay gelsin hepimize.

Bu topiği açmışsınız ya, artık kk da kilo problemi yaşayan kimse kalmayacak..:)) Çok başarılı Mehtap Hanım ve yıllardır böyle projeler yapıyor, kendi deyimiyle dünyayı hafifletiyor.. Hepinize kolay gelsin..

cnm mevsimlerden roma surekli takip ettigim ve cok faydali olduguna inandigim bir blog.dun bile icimden gecirmistim bu diyete baslamayi bloga bakacaktim vakit bulamadim.baksaymisim keske herkesle ayni gunde baslarmisim.yazini gorunce inanilmaz heyecanlandim.ben kayit yaptiramicam ama 1gunluk gecikmeylede olsa kesinlikle sizinleyim.bu sefer olucak.ben oraya artik kayit yaptiramam ama burdan devam ederim.kolay gelsin hepimize.
Hoş geldin canım , geç kalmış sayılmazsın,hep beraber yaparız.Ben de senelerdir başarısını sessiz sedasız takip ettim ve artık uygulama zamanı dedim.İNŞALLAH başarırız ve MPG.yayınlaması için hikayemizi yazariz.:16::16:
Bu topiği açmışsınız ya, artık kk da kilo problemi yaşayan kimse kalmayacak..:)) Çok başarılı Mehtap Hanım ve yıllardır böyle projeler yapıyor, kendi deyimiyle dünyayı hafifletiyor.. Hepinize kolay gelsin..

Akasya hoş geldin canım,İNŞALLAH dünyanın hafiflemesine bizimde katkımız olur.

Ben 1,günü kazasız belasız atlattım,yatmadan önce süte ihtiyacım kalmadı.Bugün hepimize kolay gelsin...............:16::16::16::16::16:

Sabah kahvaltim gayet basariliydi ogle ve ikindi ogunlerimde oyle olucak.sorun bu aksamki ogunum.saat 18.30 da spor salonunda olmaliyim.19.30 da cikicam.dolu migde ile spor yapamiyorum.eve gelince yesem gec olucak.he birde bir yere davetliyiz.spordan direk oraya gidicem.simdi pogacalar boreklere yenilmemem icin bana ne onerirsiniz.beynim durdu.

Takipcinizim:) sonuclarinizi merak ediyorum:)

Biz de çok merak ediyoruz :34: Diyet yapıyorsan, bize katılmak ister misin?

Merhaba Jelyb, hoş geldin :16: Kendini tanıtır mısın? Yaşın, boyun, kilon, hedefin?

Teşekkür ederiz Akasya :16: Mezunlardan mısın? Daha önce Mehtap Hanım' ın gurubuna katıldıysan deneyimini bizimle paylaşır mısın?

Sabah kahvaltim gayet basariliydi ogle ve ikindi ogunlerimde oyle olucak.sorun bu aksamki ogunum.saat 18.30 da spor salonunda olmaliyim.19.30 da cikicam.dolu migde ile spor yapamiyorum.eve gelince yesem gec olucak.he birde bir yere davetliyiz.spordan direk oraya gidicem.simdi pogacalar boreklere yenilmemem icin bana ne onerirsiniz.beynim durdu.

Mehtap Hanım' a aynı soruyu ben de sordum. Biz de eşimle salona saat 19 gibi giriyoruz, eve geldiğimizde saat 22 oluyor. Bizim saatimiz daha geç olduğu için çorba içmemizi önerdi.
Senin çıkış saatin daha erken, yol üzerinde durup çabucak salata+ ızgara yiyebileceğin ya da çorba içebileceğin bir yere uğrayabilirsin. Ya da yanında spor salonuna götürüp meyve+süt tüketebilirsin bence. Amaç gideceğin yere tok gitmen. Aksi halde hangimiz hamur işine hayır diyebiliriz ki :9:
Senin de bildiğin gibi, bu diyette kaçamak yapmamak, saatlere uymak çok önemli. Akşam yemeğinden sonra meyve dahi yememeliyiz. İhtiyaç halinde süt+bitter çikolata tüketebiliyoruz sadece....
Umarım bu geceyi kazasız atlatırsın:34:

Teşekkür ederiz Akasya :16: Mezunlardan mısın? Daha önce Mehtap Hanım' ın gurubuna katıldıysan deneyimini bizimle paylaşır mısın?

Hayır canım birebir grubuna katılmadım ve mezunu olmadım ama sıkı okuyucusuyum, ilk grubunu kurmasından itibaren hatta daha öncesinden sadece genel yazılar yazıyorken tüm yorumlara kadar okuyorum. Başarı oranı çok yüksek, motivasyonu çok yüksek, siz terketmeden asla sizi terketmiyor.. Resimli başarı öyküleri yetiyor zaten.. Liste alternatifleri gayet güzel, canın kek istiyorsa ya da kurabiye kahvaltı alternatiflerinde var, yani çok rahat yapılıyor..

Back
X