Ne güzel anlatmışsın canım ayrıntılı çok teşekkür ederimMerhaba canım öncelikle çok geçmiş olsun ben 2 dış gebelik geçirdim. İlkinde 8 doz metotrexat vurdular anca düştü 6000 beta vardı bende. İçerde bişey kalmaz düzenli kan ver sıfırlandıgından emin ol✔ iğneden sonra 6 ay koruncaksın 6 aydan sonra hsg çektiemeden asla hamile kalmaya çalışma çünkü %80yine dış gebelik oluyor başıma geldi tüplerim ve sağ yumurtalığım alındı. Azcık sancılı kanaman olabilir korkma. Sorun olursa etiketle beni sor elimden geldiğince yardımcı olurum✔
Anestezi ye gerek yok demisti doktor zaten cok kisa sürüyor. Kendini kasacak birsey yok canim zaten kasma imkani da yok ic tarafa bi alet soktugu icin. Bence anestezi olmadan cekinebilirsinAminnn canım amin anestezilisi de varmış sanırım siz nasıl çektirmiştiniz hangisini önerirsiniz anestezi olmayınca kastığımız için de tıkanabiliyormuşta☺
Deneyeceğim canım önce öyle denerim benimde inşallah temiz çıkarAnestezi ye gerek yok demisti doktor zaten cok kisa sürüyor. Kendini kasacak birsey yok canim zaten kasma imkani da yok ic tarafa bi alet soktugu icin. Bence anestezi olmadan cekinebilirsin
Aletten ziyade iceri verdikleri ilac acitiyor canim aletin pek bi acisi yok hic korkma,sukur kucuk kizim iki yasinda sana da nasip olsun insallahDeneyeceğim canım önce öyle denerim benimde inşallah temiz çıkardarısı başıma yazın istiyorum olur inşaallah Biraz o aleti tutturuyorlar sanırım o bölgeye o kısım beni korkuttu yoksa alttan muayene oldum oda eminim hsgden az değildir. Dış gebeliği tespit edicem derken baya acıdı da ses etmedim☺
Allah bağışlasın canım rabbim analı babalı büyütsün.. ilaca dayanabilirim sanırım bende o aletten korkmuştum çok demek ki acıtan o değilmiş sevindim buna ayrıntılı anlattığınız için çok teşekkür ederim çok yardımı oluyor burada birşeyler öğrenmenin çok sağolun canımAletten ziyade iceri verdikleri ilac acitiyor canim aletin pek bi acisi yok hic korkma,sukur kucuk kizim iki yasinda sana da nasip olsun insallah ♥
Aminn insallah ,,Rica ederim canim ne demekAllah bağışlasın canım rabbim analı babalı büyütsün.. ilaca dayanabilirim sanırım bende o aletten korkmuştum çok demek ki acıtan o değilmiş sevindim buna ayrıntılı anlattığınız için çok teşekkür ederim çok yardımı oluyor burada birşeyler öğrenmenin çok sağolun canım
Saç dökülmesi olmaz ki onu size kim söyledi? Ben 500 mg a yakın vuruldum iğneyi saçlarım dökülmedi ben 1.5ay hastsnede yattım iç kanamadan oyüzden benim azcık uzun sürdü sürecim ama herşey bitti yoluna girdi demem 3 ayımı aldı. İğne biraz agır bir iğne beta düşneye başladıysa çok sürmez. Üzerine 35 güne kadar adet bekleme adrtlerin bile beta sıfırlandıktan 3yada4 ay sonra düzene giriyorNe güzel anlatmışsın canım ayrıntılı çok teşekkür ederimbenim betam 1000de olduğu için en başta 75 ml oldum 500ü gördük sonra tırmanmaya başladı 600-700 görünce ikinci dozu oldum 50 ml. Beş gün sonra baktık 360 düşmüş inşaallah kürtajsız atlatırım. Evet kanamam koyu renkte oluyor hiiç kesilmedi iki üç haftadır kanıyor.. bir hafta çok yoğundu sonradan lekelenmelere dönüştü. Sırt bel ağrım çok fazla oldu bu sefer şimdi dualarım üçüncü doza gerek kalmasın.. ben iki buçuk doz olmuş oldum şimdiden.. sizinde iğneyle kurtulmanıza çok sevindim. Peki saçlarım dökülecek mi bir de ayıptır söylemesi göğüslerimin şişliği ne zaman inecek baya büyüdüler ama tamamen inmediler hala..
Kemoterapi ilacı olduğu için saç döküyor diye okudum netten çok üzülmüştüm ne zaman dökülme başlar diye kara kara düşünüyordum. Sizin dökülmediyse inşaallah bana da nasip olur atlatmak güzelce.Saç dökülmesi olmaz ki onu size kim söyledi? Ben 500 mg a yakın vuruldum iğneyi saçlarım dökülmedi ben 1.5ay hastsnede yattım iç kanamadan oyüzden benim azcık uzun sürdü sürecim ama herşey bitti yoluna girdi demem 3 ayımı aldı. İğne biraz agır bir iğne beta düşneye başladıysa çok sürmez. Üzerine 35 güne kadar adet bekleme adrtlerin bile beta sıfırlandıktan 3yada4 ay sonra düzene giriyorbu süreçte en önemli şey moralini yüksek tutman. Çünkü basit görünsede gerçekten çok ciddi psikolojik bir savaş sen sormak istediğin ne olursa çekinme lütfen çok geçmiş olsun
Hayır ilaçın öyle yan etkisi yok. 6 ay korunmak zorundasın 1 doz bile alsan engelli bebek anomali bebek riski %99. Değer çok yüksek malesef. Sıfırdan sonra adet gününe yakın olursun en gec 35 güne kadar.Kemoterapi ilacı olduğu için saç döküyor diye okudum netten çok üzülmüştüm ne zaman dökülme başlar diye kara kara düşünüyordum. Sizin dökülmediyse inşaallah bana da nasip olur atlatmak güzelce.Benim değerim 360ta şuan. Doktoruma kalsa ameliyat yapacaktı tüplerimde sıvı birikmesi sorun görmemesine rağmen. Bende bu ilacı ikinci kere istedim değerlerim yüksek değil dedim. Özel olunca biraz paracı oluyorlar tahminim bu. Bende şuan 125 ml oldum eğer düşmezse gönlüm ferah bir doz daha isteyeceğim o zaman. Çok şanslısınız doktorunuz iyiymiş. Yaza tekrar düşünüyordum hamileliği 2 adet görmen yeterli demişti doktorum ama ne zaman adet olacağım ne zaman sıfırı görürüm bilmiyorum tabii..
Kanamam olması normal mi rahim inceldiği için mi kanama oluyor acaba.. bu konuda da bilgi vermedi doktorum kanamanın durması lazımdı falan dedi. Gerçi lekelenme şeklinde oluyor çok yoğun kanamayı atlattım ama pek iyi bakmadı bu duruma. Tüplerde yırtık iç kanama yok kontrolüm altında falan dedi. Madem öyle ne diye ameliyata kalkıştın. İnşaallah sıfırlanır da başka doktora ihtiyacım kalmaz..Hayır ilaçın öyle yan etkisi yok. 6 ay korunmak zorundasın 1 doz bile alsan engelli bebek anomali bebek riski %99. Değer çok yüksek malesef. Sıfırdan sonra adet gününe yakın olursun en gec 35 güne kadar.
Tüpte yırtık olmaz kuzum iç kanamada karın kısmında olur. Ameliyata da daha fazla seni riske atmamak için söylemiştirKanamam olması normal mi rahim inceldiği için mi kanama oluyor acaba.. bu konuda da bilgi vermedi doktorum kanamanın durması lazımdı falan dedi. Gerçi lekelenme şeklinde oluyor çok yoğun kanamayı atlattım ama pek iyi bakmadı bu duruma. Tüplerde yırtık iç kanama yok kontrolüm altında falan dedi. Madem öyle ne diye ameliyata kalkıştın. İnşaallah sıfırlanır da başka doktora ihtiyacım kalmaz..
Merhaba bende mart ayında hatta 8 mart dünya kadınlar gününde 1073 beta hcg ile dış gebelik methotrexate iğnesi oldum iki doz kalçadan ama onun öncesinde rahimde kalıntı falan var mı diye canlı canlı kürtaj oldum ertesi gün iğne vuruldum kürtaj berbat bir durumdu. 4. Gün ve 7. Gün önemliymiş. 4. Gün biraz artmış ama çok normalmiş bu arada kanama hala sürüyor. 7. Gün gittiğimde düşme başlamıştı. 3 hafta da sıfırlandı. Diş gebeliği atlattım. Yan etkisine gelince ilk gün yoğun bir ishal ve bel kaşık ağrısı çektim. Ertesi gün 1 hafta süren grip oldum ve maalesef saçlarımda dökülme başladı . Saçlarım uzundu kestirdim hala dökülme var ama dökülmesi azaldı bayağı. 1 ay boyunca cinsel ilişkide ağrı çektim rahim ağrısı kürtajın etkisi olduğunu düşünüyorum. Doktorum 6 ay yasak dedi . Çok istiyorum bende çocuk 6 ay boyunca kilolu değilim ama zayıflamaya karar verdim. Soğan suyu kürü yapıyorum. Moralimi yüksek tutuyorum ve muhakkak rahim filmi çektirmek istiyorum. Planım böyleBu iğneyi ya da serumu olup bel ağrısı çeken var mı? İki ay içinde beni ne gibi yan etkiler bekliyor olabilir.. benim gibi yaşamış olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum..
Bir de iğneden yaklaşık 2 hafta sonra bir gün kasıklarına ince ince ağrı girdi uzansam uzanamıyorum kalksam kalkamıyorum bir yarım saat kıvrandım ince bir sızı ama kıvrandırıyorda zaten kanamamda var lavaboya giittim minicik bir pıhtı geldi. Normalde ilaç eritiyor ama kalan parçası mi artık neyse ufak bir pıhtı geldi peçeteye ondan sonra rahatladım bir hafta daha kanama oldu sonra kesildi zaten değerimde sıfırlanmıştı. Zor süreç gerçekten ama bakıyorum nerdeyse 2 ay geçmiş bile kaldı 4 ayımMerhaba bende mart ayında hatta 8 mart dünya kadınlar gününde 1073 beta hcg ile dış gebelik methotrexate iğnesi oldum iki doz kalçadan ama onun öncesinde rahimde kalıntı falan var mı diye canlı canlı kürtaj oldum ertesi gün iğne vuruldum kürtaj berbat bir durumdu. 4. Gün ve 7. Gün önemliymiş. 4. Gün biraz artmış ama çok normalmiş bu arada kanama hala sürüyor. 7. Gün gittiğimde düşme başlamıştı. 3 hafta da sıfırlandı. Diş gebeliği atlattım. Yan etkisine gelince ilk gün yoğun bir ishal ve bel kaşık ağrısı çektim. Ertesi gün 1 hafta süren grip oldum ve maalesef saçlarımda dökülme başladı . Saçlarım uzundu kestirdim hala dökülme var ama dökülmesi azaldı bayağı. 1 ay boyunca cinsel ilişkide ağrı çektim rahim ağrısı kürtajın etkisi olduğunu düşünüyorum. Doktorum 6 ay yasak dedi . Çok istiyorum bende çocuk 6 ay boyunca kilolu değilim ama zayıflamaya karar verdim. Soğan suyu kürü yapıyorum. Moralimi yüksek tutuyorum ve muhakkak rahim filmi çektirmek istiyorum. Planım böyle
Benim ikinci dozu aldıktan sonra 5. Gün 700den 370 oldu pazartesi tekrar ölçtüreceğim kaç çıkmış bakacağım. İnşaallah tırmanmaya başlamaz yine. Benim hala kopkoyu renkli lekelenmeler sürekli var. Ne zaman kesilir bilmiyorum sıfırlanmasını bekliyorum bu 370 ne zaman sıfırlanır onu da bilmiyorum. Benimde ilk işim iki ay sonra hsg olacak inşaallah onsuz tekrar hamileliği düşünemeyiz.Merhaba bende mart ayında hatta 8 mart dünya kadınlar gününde 1073 beta hcg ile dış gebelik methotrexate iğnesi oldum iki doz kalçadan ama onun öncesinde rahimde kalıntı falan var mı diye canlı canlı kürtaj oldum ertesi gün iğne vuruldum kürtaj berbat bir durumdu. 4. Gün ve 7. Gün önemliymiş. 4. Gün biraz artmış ama çok normalmiş bu arada kanama hala sürüyor. 7. Gün gittiğimde düşme başlamıştı. 3 hafta da sıfırlandı. Diş gebeliği atlattım. Yan etkisine gelince ilk gün yoğun bir ishal ve bel kaşık ağrısı çektim. Ertesi gün 1 hafta süren grip oldum ve maalesef saçlarımda dökülme başladı . Saçlarım uzundu kestirdim hala dökülme var ama dökülmesi azaldı bayağı. 1 ay boyunca cinsel ilişkide ağrı çektim rahim ağrısı kürtajın etkisi olduğunu düşünüyorum. Doktorum 6 ay yasak dedi . Çok istiyorum bende çocuk 6 ay boyunca kilolu değilim ama zayıflamaya karar verdim. Soğan suyu kürü yapıyorum. Moralimi yüksek tutuyorum ve muhakkak rahim filmi çektirmek istiyorum. Planım böyle
Çok rahat düşer merak etmeyin düşüşe geçmiş arada hareket edin . Zaten kanama durduğu zaman sıfırlandığını hissedeceksiniz. Diş gebelik her zaman tüpte sıkıntı olduğunu göstermiyormuş. Belki yumurta kalitesizdi belki iltihap vardı. Belki hareketi sağlayan ip gibi şeyler adını bilmiyorum belki onların hareketi yavaştı herşeyi düşünmek lazım bir sonraki gebelik planlamasında elimizden geldiği kadar kontrollerimizi iyi yaptırmak gerekir. Kaç yıllık evlisiniz yaşınız daha gençse hiç sıkıntı stres yapmayınBenim ikinci dozu aldıktan sonra 5. Gün 700den 370 oldu pazartesi tekrar ölçtüreceğim kaç çıkmış bakacağım. İnşaallah tırmanmaya başlamaz yine. Benim hala kopkoyu renkli lekelenmeler sürekli var. Ne zaman kesilir bilmiyorum sıfırlanmasını bekliyorum bu 370 ne zaman sıfırlanır onu da bilmiyorum. Benimde ilk işim iki ay sonra hsg olacak inşaallah onsuz tekrar hamileliği düşünemeyiz.
Yaşım ortalarda 28Çok rahat düşer merak etmeyin düşüşe geçmiş arada hareket edin . Zaten kanama durduğu zaman sıfırlandığını hissedeceksiniz. Diş gebelik her zaman tüpte sıkıntı olduğunu göstermiyormuş. Belki yumurta kalitesizdi belki iltihap vardı. Belki hareketi sağlayan ip gibi şeyler adını bilmiyorum belki onların hareketi yavaştı herşeyi düşünmek lazım bir sonraki gebelik planlamasında elimizden geldiği kadar kontrollerimizi iyi yaptırmak gerekir. Kaç yıllık evlisiniz yaşınız daha gençse hiç sıkıntı stres yapmayın
Az kalmış sıkıntı olmadan değeriniz düşer inşallah tekrar geçmiş olsun. Hayırlı ramazanlar hayırlı gecelerYaşım ortalarda 28Evet ama üzülüyorum rahmim dururken gitti tüpte tutundu diye ama hayırlı ne diyim Allah bunu böyle uygun gördü. Yumurtam kalitesiz olabilir çünkü ovulasyon takibi yaptım ve ilk defa yumurtlama çizgim belirgin olmadı. Ben hayıt otu tohumu içtim ama yumurtamın kalitesiz olması kurtarmadı işte. Bende çok istediğim inanılmaz istediğim bir ayda hamile kaldım ama acım sevincimden büyük oldu. Kürtaj yapmak istediler yaptırmadım. Doktorum ikilemde kaldı yapsam mı diye bana sorunca bende istemedim oda ilk olduğu için dokunmak istemiyorum rahmine dedi. Bu konuda kafam hala karışık. Bir de ilkinde değerim güzel düşmüştü sonradan tırmanışa geçti. Yine aynı şey olacak diye korkuyorum ama dua ediyorum elimden başka birşey gelmiyor biran önce sıfırları görmek için..
Kürtaj olmadan da düşer değil mi illaki olmam gerekmiyordu?Az kalmış sıkıntı olmadan değeriniz düşer inşallah tekrar geçmiş olsun. Hayırlı ramazanlar hayırlı geceler
Bence düşer ki düşüşe geçmiş zaten. Ben kürtaj olduğumda hiç birşey yoktu kalıntı pıhtı falan doktor hiçbirşey bulamadı boşa kürtaj acısı çektim.Kürtaj olmadan da düşer değil mi illaki olmam gerekmiyordu?
Anladım canım ilk dozu aldığımda da düşüşe geçmişti sonra tekrar çıktı o yüzden tedirginim ama boşadır inşaallah.. o zaman şimdilik iyi bir karar vermişim diyorum umarım hiç gerekte kalmazBence düşer ki düşüşe geçmiş zaten. Ben kürtaj olduğumda hiç birşey yoktu kalıntı pıhtı falan doktor hiçbirşey bulamadı boşa kürtaj acısı çektim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?