- 31 Ocak 2022
- 96
- 18
- 3
- 28
Merhaba kızlar;Herkese merhaba 2. Kez dış gebelik geçiriyorum ilkinde sol tüpüm alınmıştı şimdi daha önce fark edildiği için 1 doz metotreksat iğnesi yapıldı fakat 4. Gün 223 olan değerim 260 olmuş hafif lekelenmelerim başladı çok korkuyorum hastaneye yatalı 1 haftayı geçti böyle bir durumu yaşayanlar yardımcı olabilir mi
Bende iğne tedavisi görüyorum. 26 kasımda hamile olduğumu öğrendim. Aynı gün kahverengi lekenelenmeyle hastaneye gittim düşük riskin var 2günde bir gel beta değerine bakıcaz dediler bu şekilde devam ettik vajinal muayenedede usgdede kese ilk görülmedi 6 aralıkta çarşamba günü özel hastaneye gittim kahve rengi lekelenme ve ağrı şikayetiyle düşük riskin var ve progestan iğnesine başlıcaz dedi. İğneyi aynı gün 100 mg şeklinde başladım ve şiddetli kanamam başladı normal diye aldırış etmedim 2 gün sonra cuma günü gittiğimde rahim içi kese göründü 3 mm çapında daha yeni dedi 2 gün sonra pazar günü içimden şiddetli bir kan ve parçayla keseyi düşürdüm iç kanama olmuş serum takıldı değerler kontrol edildi düşük yapmışsın kendin kanamayla düşürürsün değerlerin düşük deyip gönderdiler pazartesi beta testim 650 den 1890 çıktı ve dış genelikten şüphelendiler bunun üzerine 29 aralıkta mtx iğnesini vuruldum ve tedaviye başladık. Değerim 2890dı başladık. 1 hafta sonra değerim 4680 çıktı düşmesi gerekirken yükseldi ikinci dozuda 11 ocakta vuruldum şuan değerim 146 şiddetli bir kasık ağrısı kanama ile devam ediyor. Benim bu yolculuğun en başından bu yana kanamam vardı hiç kesilmedi sadece 1 hafta ağrım ve sancım olmadan rahat uyuyabildim onun dışında hep vardı. Bana doktor kanama olması normal dedi tüpte parçalanıp rahme gönderiliyormuş ordanda adet sancısı gibi kasılıp atılıyor dedi ama durulmaz dayanamacağın bir ağrın yada çok şiddetli durulmaz bir kanaman varsa muhakkak gel dedi.
Geçmiş olsun herkese gerçekten çok zorlu bir süreç insan manevi anlamda çok yıpranıyor allah kimseye vermesin