Metal dedektörlerinden geçiyor musunuz?

zararlı olmadığı söyleniyor mecbur kalırsam geçerim ama zaten ordan geçmek yerine üstünü aratmak sadece hamilelerin değil herkesin hakkı. ben burdan geçmek istemiyorum diyerek güvenlik görevlisine üstünüzü aratabilirsiniz normalde de. görevliler anlayışlı bu konuda arama bile yapmadan geçmenize izin veriyorlar. zaten o kadar zararlı olsa bu cihazlar her yere konmazlar. ben her ihtimale karşı geçmiyorum.

Güvenlik kontrollerindeki metal detektörlerinde oluşan manyetik alan Manyetik rezonans (MR) uygulamalarındakinden kat kat daha azdır. Yapılan bilimsel çalışmalar hamile kadınlarda gerek bebeği değerlendirmek gerekse anne adayındaki bazı patolojileri saptamak amacıyla yapılan MR incelemelerinin bebek üzerinde herhangi bir zararlı etkisinin olmadığını ortaya koymaktadır. Üstelik özel kapıdan geçiş sırasında manyetik alana maruz kalma süresi MR ile kıyaslanamayacak kadar kısadır.

Öte yandan Physics in Medicine and Biology dergisinde Ağustos 2003 tarihinde yayınlanan bir makalede değişik markalardaki el detektörlerinin hamile kadınlar ve bebekleri üzerindeki etkileri araştırılmış ve bu cihazların gebelik açısından hiçbir risk oluşturmadığı sonucuna varılmıştır. (Kainz W. et al.)

Anlaşılabileceği gibi binaların girişlerindeki kontrollerin bebeğiniz üzerinde hiçbir olumsuz etkisi yoktur.

Ancak özellikle ülkemizde uygulayıcılar da dahil olmak üzere pekçok kişinin yeterli bilgiye sahip olmaması nedeniyle ve hamile kadınlara karşı olan hassas yaklaşımın bir sonucu olarak hastane girişlerinde dahi görevliler bu kapılardan geçmek istemeyen hamile kadınlara kolaylık göstermektedirler. Bu gereksiz ve anlamsız bir yaklaşım olmakla birlikte farklı olduğunuzu hissetmek için biraz oyun oynamanın zararı yoktur. Bu tür bir kapıdan geçmek zorunda olduğunuzda hamile olduğunuzu söyleyerek ayrıcalık talep edebilir ve bunun tadını çıkarabilirsiniz.

alıntı: mumcu.com

hiçbir zararı olmadığı bilimsel olarak ispatlandığı için geçiyorum doktorlar zararsız diyor

ben de zararsiz oldugunu duydum ama doktorum icin rahat
etmeyecekse gecme dedi havaalaninda bile zaten hamile oldugunuzu
gorunce yan taraftan geciriyorlar ki alisveris merkezlerinde de durum ayni

be hamileyken de geçmiyordum, şimdi de 3 yaşındaki oğlumu ve bebeğimi geçirmiyorum. çocuklar için bile sakıncalı olabilir. zaten görevliler anlayış gösteriyorlar.

simdiye kadar hic gerek olmadi..ama alisveris merkezlerinde hangisinden bahsediyorsunuz kapidaki güvenliktenmi ki benim yasadigim yerde bu yok...yada magza girislerinde ötüyorya omu??eger oysa tabiki mecbur geciyorum...

Canım bende havaalanında calısıyorum sabah aksam girip çıkıyoruz elle arama benım kı dıyorum oradakı polis memura bilgi verip benı yandan geçirip eliyle arıyor bayan güvenlık arkadas. Alışveriş merkezlerınde de hamıleyım deyıp yandan gecıyorum gene cunku onlarda ust bas pek arama yapmıyolar sonucta zararlıysa gecmemelıyız soylemekle agzımız asınmaz :dilcikar: :smiley-cool:

hiç geçmedim zaten anlayışla karlşılıyotrlar çoğu yerde hamiş olduğumu gören güvewnlik arkadaşlar beni geçirmek için güvenlik şeridini açıyor direk ben söylemeden
onlar alışkın zaten

4yasındakı kızımda bende gecmıyorum guvenlık gorevlısı zaten yandan gecırıyor dırek

Ben de bu zamana kadar hiç geçmedim. Uçak seyahatinde de görevli bayan elle kontrol etmişti. Zararı konusunda yok diyen de var, zararı olur diyen de. Riske atmamak lazım derim ben de.

Bende geçmiyorum zaten anlayışla karşılıyor görevliler.Bence geçmeyin derim.lmaz:

doktorlar çokta zararlı olmadığını sölüyolar ama ben yinede hamile olmanın avantajını kullanıyorum geçmiyorum kaydirigubbakcemile2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…