ne demek sor cnm bildiğim varsa yardım ederimPeki diyanet e bagli kurs diplomasini gecermi sence? Birde atama konusu hakkinda bilgin varmi.. cok soru sordum ama hakkini helal et :)
Allah razi olsun cnm bende simdi maöl sitesine girip.imam hatib derslerine baktim neler var diye Kuran-i Kerim ve Dil anlatim muaf olunmayan dersler yazmislar bakalim ben ogrendiklerimi ileteyim gerisi ona kalmis cok sagol canim hayirli gecelerne demek sor cnm bildiğim varsa yardım ederim
onu bilmiyorum bi danışmanız lazım onu okul müdürüyle
atama konusunu hiç bilmiyorum cnm çünki benim daha 2 seneden fazlam var..
sende sağol cnm inşlh hayırlısı olsun ...Allah razi olsun cnm bende simdi maöl sitesine girip.imam hatib derslerine baktim neler var diye Kuran-i Kerim ve Dil anlatim muaf olunmayan dersler yazmislar bakalim ben ogrendiklerimi ileteyim gerisi ona kalmis cok sagol canim hayirli geceler
Iyigeceler kizlar, bi akrabam icin bilgi almak istiyorum gecen sene kaydoldu ve bu sene imam hatib bolumune gecmek istiyor. Hangi dersler yuzyuze egitime giriyor ve diger dersler neler birde mezun olunca kpss ile atama hemen mumkunmu yoksa ilahiyat fakultesi okumak sartmi?? akrabam erkek. Tesekkur ederim :)
Peki diyanet e bagli kurs diplomasini gecermi sence? Birde atama konusu hakkinda bilgin varmi.. cok soru sordum ama hakkini helal et :)
Cok tesekkur ederim canim ilgilendigin icinTabiki kabul olur ben diyanetin kursuna kaydoldum haftada bir uğrayıp vermem gereken ezberleri verdim dönem sonundada belge verdiler.
okula aslıyla beraber belgenin fotokopisini verdim ve kurandan muaf oldum
atama konusundada eğer hoca yada vaiz olacaksa kpss+ yeterlilik istiyorlar tabiki hafızlara ve lisanslılara öncelik veriyorlar ama ihl den mezun olup yeterlilik le göreve başlayanda çok
Ihl olduğu için yüzyüze eğitime gitmesi zorunlu diye biliyorum,ihl bitirdikten sonra 2 yıllık sınavsız geçiş hakkı var ona gidebilir,daha sonra 4 yıllığa tamamlayabilir,iltitam diyorlar galiba,öğretmen bile olabilir formasyon alarak,kpss atamaları da iyi diye biliyorum.Iyigeceler kizlar, bi akrabam icin bilgi almak istiyorum gecen sene kaydoldu ve bu sene imam hatib bolumune gecmek istiyor. Hangi dersler yuzyuze egitime giriyor ve diger dersler neler birde mezun olunca kpss ile atama hemen mumkunmu yoksa ilahiyat fakultesi okumak sartmi?? akrabam erkek. Tesekkur ederim :)
tesekkur ederim birde kayit yenileme bu cuma.sonmus dimi?Ihl olduğu için yüzyüze eğitime gitmesi zorunlu diye biliyorum,ihl bitirdikten sonra 2 yıllık sınavsız geçiş hakkı var ona gidebilir,daha sonra 4 yıllığa tamamlayabilir,iltitam diyorlar galiba,öğretmen bile olabilir formasyon alarak,kpss atamaları da iyi diye biliyorum.
Evet 26 sı son diye biliyorum,tarihleri uzatmazlar bildiğim kadarı ile.Sag
tesekkur ederim birde kayit yenileme bu cuma.sonmus dimi?
galina_, post: 37047482, member: 561395"]Cok tesekkur ederim canim ilgilendigin icin
Yeni kayıt tarihleri 30 Eylül'e kadar uzatıldı diyorlar,ne derece doğru bilmiyorum.Sag
tesekkur ederim birde kayit yenileme bu cuma.sonmus dimi?
Îmâm hatipte mi okuyorsun,eğer imamhatipte okuyorsan mezun olduktan sonra,kpss sınavına girerek Kur'an kursu hocalığı yapabilirsin ama ticaret lisesinde okuyor iseniz hocalık yapamazsınız galiba,elinizde hafızlık belgesi var mı peki.arkadaşlar bende ahievren lisesjnde okuyorum normalde arapça fıkıh hadis derslerjnin hepsini yaptım ve biliyorum anlicaginjz hocayim yani (yatili kursta okudum) suan hocalik yapıyorum ama diplomada almak istedim şimdi benim sorum şu ben bu yıl 10.sınıf oldum liseyi bitirdikten sonra istediğim yerde hocalik yapabilirmiyim inanın bu okul işlerinden hiç birşey anlamiyorum anlayanlardan yardım almak istedim.. yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden teskrler :)
evet imam hatipte okuyorum bide kpss mi.çıktı simdj :)Îmâm hatipte mi okuyorsun,eğer imamhatipte okuyorsan mezun olduktan sonra,kpss sınavına girerek Kur'an kursu hocalığı yapabilirsin ama ticaret lisesinde okuyor iseniz hocalık yapamazsınız galiba,elinizde hafızlık belgesi var mı peki.
Kadrolu hocalık istiyorsan diyanette ve diyanete bağlı kurslarda kpss sınavına gireceksiniz.evet imam hatipte okuyorum bide kpss mi.çıktı simdj :)
çok tesekkur ederimKadrolu hocalık istiyorsan diyanette ve diyanete bağlı kurslarda kpss sınavına gireceksiniz.
arkadaşlar bende ahievren lisesjnde okuyorum normalde arapça fıkıh hadis derslerjnin hepsini yaptım ve biliyorum anlicaginjz hocayim yani (yatili kursta okudum) suan hocalik yapıyorum ama diplomada almak istedim şimdi benim sorum şu ben bu yıl 10.sınıf oldum liseyi bitirdikten sonra istediğim yerde hocalik yapabilirmiyim inanın bu okul işlerinden hiç birşey anlamiyorum anlayanlardan yardım almak istedim.. yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden teskrler :)
benim de açık lisede 2.senem ve hala kredi sisteminden hiçbirşey anlamadım haftasonları yüzyüze eğitim görüyorum bilen arkadaslar bilgilendirebilirmisiniz lütfen
cevabınız için teşekkür ederim bir sorum daha olucak muaf olmak hakkındada bir bilgi verebilirmisinizHer sene üç dönem sınava giriyoruz 30 kredilik ders seçip geçtiğimiz derslerin kredilerini alıyoruz geçemediğimiz dersleri üç defa seçebiliyoruz hepsindede kalırsak o dersten muaf olyoruz
artı Yüz yüze eğitimide tamamlamak gereliyor ondada geçilen her dersten kredi alıuoruz onlara alan dersleri deniyor diğerlerine ise ortak ders deniyor böyle böyle 210 krediyi toplayıp 4 senenin sonunda mezun oluyoruz inş. :)