- 15 Temmuz 2015
- 2.799
- 6.256
- Konu Sahibi simmer down
Ben yine de bazı mesleklerin kutsiyetine inanıyorum. Herkesin yapamayacağı meslekler bunlar.Evet.İcgudusel duygularını kullanarak yapılan bir meslek vizyon bunun neresinde ? Her şeye bir kutsallık yüklemeseniz olmaz zaten yok öğretmen kutsal yok doktor yok polis herkes babasının hayrına o işi yapıyor zatn herkes idealist sanki memlekette .
Herkes gerektiği şekilde yapsa görevini zaten idealist olur bakış açısı.
Siz polis teskilatini, askeri kurumları filan sadece silah çıkarıp trank trank trank vurmak...işleri bu gibi algilamişsiniz öyle degerlendirmişsiniz ama bu teşkilatların çok önemli, vizyon gerektiren birçok birimi var.
Sizin düşündüğünüz gibi sadece trank trank olsa bile o emri veren kişide bile olmasi lazim geniş bakış açısı.
Öğretmenler isterse kuşakları degistirebilme gücüne sahip. Atatürk bile ogretmenden sonra gelirim sınıfta demiş. Benim Çocuğuma birşey öğreten hayatına katkı sağlayan kişi kutsaldir gözümde.
Sağlık personelinin Dr, hemşire vb. Depremde kendilerini unutuslarini da gördüm. Hemşire 3 aylık çocuğuyla gelmişti. Babasına bırakıp enkaza giriyordu serum bağlamaya.
Bunları herkes yapıyor diye birşey yok kesinlikle. Bu meslekleri severek bilerek seçen mesleğinin hakkını veren kişilerden bahsediyorum.