Meslek uyumsuzluğu

Evet.İcgudusel duygularını kullanarak yapılan bir meslek vizyon bunun neresinde ? Her şeye bir kutsallık yüklemeseniz olmaz zaten yok öğretmen kutsal yok doktor yok polis herkes babasının hayrına o işi yapıyor zatn herkes idealist sanki memlekette .
Ben yine de bazı mesleklerin kutsiyetine inanıyorum. Herkesin yapamayacağı meslekler bunlar.

Herkes gerektiği şekilde yapsa görevini zaten idealist olur bakış açısı.

Siz polis teskilatini, askeri kurumları filan sadece silah çıkarıp trank trank trank vurmak...işleri bu gibi algilamişsiniz öyle degerlendirmişsiniz ama bu teşkilatların çok önemli, vizyon gerektiren birçok birimi var.

Sizin düşündüğünüz gibi sadece trank trank olsa bile o emri veren kişide bile olmasi lazim geniş bakış açısı.

Öğretmenler isterse kuşakları degistirebilme gücüne sahip. Atatürk bile ogretmenden sonra gelirim sınıfta demiş. Benim Çocuğuma birşey öğreten hayatına katkı sağlayan kişi kutsaldir gözümde.

Sağlık personelinin Dr, hemşire vb. Depremde kendilerini unutuslarini da gördüm. Hemşire 3 aylık çocuğuyla gelmişti. Babasına bırakıp enkaza giriyordu serum bağlamaya.

Bunları herkes yapıyor diye birşey yok kesinlikle. Bu meslekleri severek bilerek seçen mesleğinin hakkını veren kişilerden bahsediyorum.

eğer siz ileride adamı küçümsemeyeceğinize inanıyorsanız arada sevgi saygı da varsa neden olmasın .
kadınlar erkeğin kendisinden güçlü olmasını sever .

bu farklılıklarda aşılamadı gitti.meryem uzerli'nin bir röportajını okumuştum diyordu ki avrupa da burdaki gibi bir şey yok işçi adam ünlü kadınla ya da ne bileyim tam tersi gibi bi durum yok.
polis olması sadece beni düşündürdü o da sınıf farklılığı falan filan diye değil polis eşi olmak zorrr olduığpu için .
ben de polis eşiyim mesaileri hatta hep mesaide olması tatilini belli olmaması elin yüreğin de gezmek yoruyor beni.
polis eşi doktor arkdaşımız da var banka müdürü olan da ne fark ediyor statü anlamadım iftarda ikisi de çorbamızı veriyor önümüze insan olmak değil mi öncelik sorumluluk sahibi olmak.
kendimizi mesleklerimizden dolayı çok abartmamak lazım

Bence tek sorun tayin olayı. Mesela ben gidemem ve bunun için de bir ton sevep sayabilirim. Ona göre yetişmişim bir kere büyük ve rahat şehire alışmışım. Rahat giyinilen gezilen bir yerdeyim yapamam doğuda. Doğu kötü bir yer diye de asla demiyorum ama benim için zor gurbet olayı. Bir de evhamlıyımdır gündemde olan bombalı saldırılar yüzünden avm ye gitmeyi bıraktım otobüse binmiyorum vs bir de hakkari de olsaymışım kafamı camdan çıkaramazmışım insanlar ne kadar rahat halbuki. Yada kocam naaptı bişey mi oldu diye uyuyamam geceleri. Normal olan ben değilim farkındayım , ve polis eşlerini gerçekten tebrik ediyorum umarım hep mutlu olurlar. Sende bunu iyice düşünerek karar vermelisin bence

Bence tek sorun tayin olayı. Mesela ben gidemem ve bunun için de bir ton sevep sayabilirim. Ona göre yetişmişim bir kere büyük ve rahat şehire alışmışım. Rahat giyinilen gezilen bir yerdeyim yapamam doğuda. Doğu kötü bir yer diye de asla demiyorum ama benim için zor gurbet olayı. Bir de evhamlıyımdır gündemde olan bombalı saldırılar yüzünden avm ye gitmeyi bıraktım otobüse binmiyorum vs bir de hakkari de olsaymışım kafamı camdan çıkaramazmışım insanlar ne kadar rahat halbuki. Yada kocam naaptı bişey mi oldu diye uyuyamam geceleri. Normal olan ben değilim farkındayım , ve polis eşlerini gerçekten tebrik ediyorum umarım hep mutlu olurlar. Sende bunu iyice düşünerek karar vermelisin bence

Doğu kötü bir yer çekinme söyle valla, Şark bitsin Sivastan beriye geçersem namerdim

valla sevgi bu işlerin üstesinden gelir lisans bitirip polis olan o kadar çok insan var ki ... maddi olarakta polisler iyi kazanıo işleri ağır olabilir öğretmen olsaydı doktor olsaydı yine şark vardı ne yani insanlar alın teriyle para kazanıo ne farkederki adam polis olmuş ne mutlu...

Evet.İcgudusel duygularını kullanarak yapılan bir meslek vizyon bunun neresinde ? Her şeye bir kutsallık yüklemeseniz olmaz zaten yok öğretmen kutsal yok doktor yok polis herkes babasının hayrına o işi yapıyor zatn herkes idealist sanki memlekette .
Babalarının hayrına yapıyorlar sanki bu işleri, katılıyorum.
Her meslek bu ülke için gerekli, öyle olmasa bu işler için ücret almasınlar madem gönüllü yapsınlar.
Konu sahibi bence anlaşıyorsanız aranızda öyle aman aman bir eğitim uçurum yok. Ayrıca polislerinde kazançları oldukça iyi.
Mutluluklar.

Yanlis bir dusunce yapısı bu.

Kocami tanidigimda tekstilde makinaciydi. Ben de musteri temsilcisiydim ve calistigimiz firmada mudurlerden sonra ben gelirdim. Ben uni mezunu, o ortaokul mezunu.

Nisanlandik. Fasoncu oldu. Ben yerimde saydim.

Evlendik. o imalat muduru oldu, ben ev hanimi :KK70:

Halimden memnunum gerci.

Ben polis eşi olmak istemezdim.finansal yada ogrenim durumuyla alakali dgl..iyi düşünmek gerek.su turkiyenin şartlarinda.polis yada asker eşleri doğuda sürekli huzursuz.senin sordugun soruya gelince de kendini eşinin yanına yakistramiyorsan sürekli aklında bi soru işareti olcak.egerki kendine denk gormuyorsan bitirebilirsin.sonuçta sürekli bu düşünce beynini kemirdikten snra evliliğinde mutlu olcagni dusunmuyorm

Ben polis eşi olmak istemezdim.finansal yada ogrenim durumuyla alakali dgl..iyi düşünmek gerek.su turkiyenin şartlarinda.polis yada asker eşleri doğuda sürekli huzursuz.senin sordugun soruya gelince de kendini eşinin yanına yakistramiyorsan sürekli aklında bi soru işareti olcak.egerki kendine denk gormuyorsan bitirebilirsin.sonuçta sürekli bu düşünce beynini kemirdikten snra evliliğinde mutlu olcagni dusunmuyorm
Mesele yakıştırmak maas olayi değil aslında sadece yaşanılan huzursuzluk çalışma şartlari onuda karar verirken dikkate almak lazım teşekkür ederim

yok kardeşim siz doktordan başka biriyle evlenmeyin . bulun bir doktor sürekli aldatılıp durun sonra hemşirelerle .

Eline mesleğini almış işinde gücünde bir insan sizinle de uyuşuyorsa kafa yapısı karakter vs daha ne olsun yani.Meslek uyuşmazlığı bana biraz tuhaf geldi açıkçası.

X