Meslek edindirme kursu?

Kızlar genel olarak kişisel bakımımı ben uygularım. Saç boyama ,ağda ,manikür -pedikür ,kaş alma konusunda da iyim ama sadece kendi üzerimde edindiğim kadarıyla.Eldeki imkanlarla değişik saç boyama stillerine de hakimim. Kendim ombre yaptığım da kuaförüm hayran kalmıştı.Ben bu yeteneğimi belgelendirmek istiyorum.Şimdi değilse bile ilerde kendi kuaför salonu mu açarım diyorum.Bu fikrimi henüz kimseyle paylaşmadım.Sizce oluru var mı yoksa fazla mı hayalperestim?Bu arada hiç çalışma deneyimim olmadı asıl tereddütüm de bu yüzden.

yakin bir arkadasim da yetenegim var diyerek Halk egitimin bu tur derslerine katildi. dioloma aldi. yillar sonra baska bir sehirde halk egitimde ogretmen oldu. imkaniniz varsa degerlendirin.

yakin bir arkadasim da yetenegim var diyerek Halk egitimin bu tur derslerine katildi. dioloma aldi. yillar sonra baska bir sehirde halk egitimde ogretmen oldu. imkaniniz varsa degerlendirin.
Acabalarla uğraşmak yerine icraate geçmek gerekli diye düşünüyorum en azından bir denemiş olurum olursa güzel olur :))

Kızlar genel olarak kişisel bakımımı ben uygularım. Saç boyama ,ağda ,manikür -pedikür ,kaş alma konusunda da iyim ama sadece kendi üzerimde edindiğim kadarıyla.Eldeki imkanlarla değişik saç boyama stillerine de hakimim. Kendim ombre yaptığım da kuaförüm hayran kalmıştı.Ben bu yeteneğimi belgelendirmek istiyorum.Şimdi değilse bile ilerde kendi kuaför salonu mu açarım diyorum.Bu fikrimi henüz kimseyle paylaşmadım.Sizce oluru var mı yoksa fazla mı hayalperestim?Bu arada hiç çalışma deneyimim olmadı asıl tereddütüm de bu yüzden.

Dükkan açmadan önce bir süre kuaför dükkanında çalış işlerin nasıl yürüdüğünü gör hem de tecrübe edinirsin.

neden olmasın. ne beceriksiz kuaförler var.

temiz, titiz ve özenli olduğunuz sürece müşteriniz çok olur.

ben de 5 senedir hiçbir kuaföre gitmiyorum kendi saçımı kendim kesiyorum ağda kaş bıyık vs hepsini kendim yapıyorum özel günlerde bile saçımı kendim yapıyorum çünkü istediğim gibi kuaför yok ve temiz değiller.

neden olmasın. ne beceriksiz kuaförler var.

temiz, titiz ve özenli olduğunuz sürece müşteriniz çok olur.

ben de 5 senedir hiçbir kuaföre gitmiyorum kendi saçımı kendim kesiyorum ağda kaş bıyık vs hepsini kendim yapıyorum özel günlerde bile saçımı kendim yapıyorum çünkü istediğim gibi kuaför yok ve temiz değiller.
Evet hijyen çok önemli oralardan ne kadar insan hastalık kapmıştır ben kendi malzemerimle giderdim zamanla yapmayı öğrene öğrene gitmeyi bıraktım.

Evet hijyen çok önemli oralardan ne kadar insan hastalık kapmıştır ben kendi malzemerimle giderdim zamanla yapmayı öğrene öğrene gitmeyi bıraktım.

ben de :)))

kaşlarımı mesela hiç aldırmadım ama net sağolsun oranlamam çok iyidir gözüme yüzüme gaylerden bile iltifat aldım kaşlarıma :P

ağdayı da öğrendikten sonra kendim yaptım ama epilatör daha kolay geldi

saç kesmeyi de hep meyilliydim zaten. kahkül kesmeyi kuafördeki çırak öğretti. saçım çok hızlı uzuyor 2 haftada bir kısaltıyordum sonra baktım nette videolardan vs arkaları da kesebiliyorum.

zaten sanırım 1 senedir kesmiyorum artık popomun altında saç. öyle yuvarlanıp gidiyorum.

ama temizlik çok önemli. tarak temizliği cımbız vs.

mesela ben ağdayı, spatulayı ağda kabının içine batırıp batırıp sürdüğünü fark edince kuaföre gitmeyi bıraktım. aynı kabı kaç kişiye kullanıyor kimbilir ıııyk.

Halk eğitim merkezinde var bizim burda 6 aylık kurs ücreti bilmiyorum ama 200 lira falandır kendi yerinizi açmak için iki kere gitmek gerekiyomus ama galiba gerçekten yetenekliyse kursiyer tek sertifika ile de açılıyor bence çok faydalı olur sizin için bizim kursta insanlar geliştirip öyle ona buna kas bıyık alıp bişeyler kazanmak için bile geliyolar

ben de :)))

kaşlarımı mesela hiç aldırmadım ama net sağolsun oranlamam çok iyidir gözüme yüzüme gaylerden bile iltifat aldım kaşlarıma :p

ağdayı da öğrendikten sonra kendim yaptım ama epilatör daha kolay geldi

saç kesmeyi de hep meyilliydim zaten. kahkül kesmeyi kuafördeki çırak öğretti. saçım çok hızlı uzuyor 2 haftada bir kısaltıyordum sonra baktım nette videolardan vs arkaları da kesebiliyorum.

zaten sanırım 1 senedir kesmiyorum artık popomun altında saç. öyle yuvarlanıp gidiyorum.

ama temizlik çok önemli. tarak temizliği cımbız vs.

mesela ben ağdayı, spatulayı ağda kabının içine batırıp batırıp sürdüğünü fark edince kuaföre gitmeyi bıraktım. aynı kabı kaç kişiye kullanıyor kimbilir ıııyk.
Neyyy saçların popunun altında mı? :KK57::KK57:bu adaletsizlik neden??:mad:saçlarına aniden birşey olursa bilki sebebi benim :KK34:

Çok guzel dusunmussun,hicbirsey icin gec degil.Hem zevk alirsin hem para kazanirsin sonrasinda.bu arada benim de elimden gelir kuafore sık gitmem o yuzden.Cok zevkli,en azindan benim icin.

Neden olmasinki bunun kurslari var belhpge alırsınız dukkan acarsiniz kendinize herkes ekmeğini başka yerden yer kuaforlukte sizin mesleginiz olabilir neden hayal olsunki . Bence kursa yazolin mesela benimde cizimi iyi kursa yazilcam su aralar arastrma yapiyorum ilerde de yetenek sinavlarina katilicam krndinize güvenin

6 ay iskur un kuaforluk kursuna gittim. Cok faydasi oldu tabi ki. Belgelerimi aldim kenara koydum. Cunku kuafor acmak istersen usta calistirmak zorundasin. 832 saat ders aldim. Kuaforluk okulu bu 832 saati kabul etmedi. Sifirdan baslatip yillarca bi yerde calisip okuluna gidip ders almam sarti vardi. Yani gittigim 6 ay biseyler ogrenmek disinda bi isime yaramadi. O belgeleride vermeseler olurdu

ayni dertten muzdaribiz bende makyozluge yatkinim.harika makyajlar cikaririm hic egitim almadim ben hangi kuafore gitsem kabuk ediyolar beni ama sirf pazar gunu calisiyir diye esim istemiyor bende istemiyorum cocugum esim ben 1 tek pazarimiz bari olmasin mi dusuncesiyle ..erken acis gec kapanis haftasonu calismak falan agir geldi bana bunlar ..ve vazgeciyorum:( icimde ukte kalicak ama :(

Peki bunu nasıl yapabilirim sil baştan lise okumak mı gerek bu alanda?
3 yıl değilde 1.5 yılda bitebilir internetten yazınca bazı bilgiler çıkıyor telefi eğitimi diye hatta bazı yerlerde 1 yılda diye yazıyor.

Harika :) Tebrik ederim sizi .
Çalışıyorum yıllardır mesleğim var ama özel sektör,buna rağmen her zaman extra bir mesleğim daha olsun istemişimdir hep .Çünkü her daim faal bir sektör,kuaför,makyaj uzmanı artı güzellik uzmanı (kaş kontur ,protez tırnak ,ipek kirpik vs ) sürekli kendini geliştiren ve faal kalan bir sektör,yarın bir gün işsiz kalırsam :) elimde 2.bir meslek ....
Lütfen ihmal etmeyin ve gidin...

Bekliyorum güzel haberlerinizi ...

ben de aynı şekilde sıkıcı muhasebeciliği 2 sene yaptıktan sonra boğuluyorum gibi hissettim ve kendimi güzellik sektöründe buldum =) kalıcı makyaj, microblading ve ipek kirpikten kadınlarımızın ne kadar kazanç elde ettiğini görünce, eski işim kadar kazanamazsam da olsun, en azından sevdiğim mesleği yaparım diye düşünerek atıldım maceraya =)Önceleri çok stresliydim... ya olmazsa ya geçinemezsem ya başaramazsam vs diye ama sonunda nolucaksa olsun dedim. sonuçta yıllar sonra arkama dönüp baktığımda "keşke deneseydim" demektense, "denedim olmadı" demek daha mantıklı geldi =)
ve konuyla alakalı bir kursa kayıt oldum. kursun sonunda sertifikalarımı aldım ve şuan sevdiğim mesleği icra ediyorum. hocalarının tatlılığı ve hep bana özgüven aşılaması çok hoşuma gitti. ilk gün korka korka yaptığım çalışmaları daha 2. gün o rahatlıkla hemen geliştirdim. sertifikamı aldıktan sonra da bikaç yerle anlaştım ve şimdi eski mesleğimi aratmayacak kadar kazanıyorum. benim gibi mesleğini değiştirmek isteyen, sevmeyen tüm kadınların meslek edindirme kurslarından muhakkak faydalanması gerek diye düşünüyorum. atın kenara 3-5 bişi, gidin. çok çok uygun fiyatlı kurslar var. ben şahsen kendi gittiğim kursu hem fiyat hem de profesyonellik ve hocalarının tatlılığı bakımından önerebilirim. yaşasın kadının gücü =) :KK73::KK73::KK73:

ben de aynı şekilde sıkıcı muhasebeciliği 2 sene yaptıktan sonra boğuluyorum gibi hissettim ve kendimi güzellik sektöründe buldum =) kalıcı makyaj, microblading ve ipek kirpikten kadınlarımızın ne kadar kazanç elde ettiğini görünce, eski işim kadar kazanamazsam da olsun, en azından sevdiğim mesleği yaparım diye düşünerek atıldım maceraya =)Önceleri çok stresliydim... ya olmazsa ya geçinemezsem ya başaramazsam vs diye ama sonunda nolucaksa olsun dedim. sonuçta yıllar sonra arkama dönüp baktığımda "keşke deneseydim" demektense, "denedim olmadı" demek daha mantıklı geldi =)
ve konuyla alakalı bir kursa kayıt oldum. kursun sonunda sertifikalarımı aldım ve şuan sevdiğim mesleği icra ediyorum. hocalarının tatlılığı ve hep bana özgüven aşılaması çok hoşuma gitti. ilk gün korka korka yaptığım çalışmaları daha 2. gün o rahatlıkla hemen geliştirdim. sertifikamı aldıktan sonra da bikaç yerle anlaştım ve şimdi eski mesleğimi aratmayacak kadar kazanıyorum. benim gibi mesleğini değiştirmek isteyen, sevmeyen tüm kadınların meslek edindirme kurslarından muhakkak faydalanması gerek diye düşünüyorum. atın kenara 3-5 bişi, gidin. çok çok uygun fiyatlı kurslar var. ben şahsen kendi gittiğim kursu hem fiyat hem de profesyonellik ve hocalarının tatlılığı bakımından önerebilirim. yaşasın kadının gücü =) :KK73::KK73::KK73:
Merhabalar hangi kurs merkezine gittin acaba öğrenebilirmiyim? Bende gitmek istiyorum ama benimde korkularım var senin gibi yardımcı olursan çok sevinirim.

Back
X