• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

meslek edindirme kursu fikri olan?

kızlarrrr bugün görüşmeye gittik kardeşimle tam bir ana baba günüydü yaaa bu nasıl bir kalablıktıırr iş garantili ve yaş sınırlaması olmayınca herkes akın etmiş iş kura 800 kişi vardır belkide daha fazla kızlar demekki gerçekten çok önemli bir kurs konuştuğum oradaki insanlar daha önce böyle düzgün bir kurs açılmamıştı diyorlar bunda iş garantili diye belirtince hemen düşünmeden başvurduk diyorlar ve yazık öyle çok işsiz insan var ki buna birkez daha şahit oldum gözlerimle ne kadar üzücü birşey yaaa:( bakalım ne olucak adresimizi öğrenim durumumuzu falan sordular görüşmede telefon numaramızı daha önce hangi işlerde çalıştığmızı sordular toplu görüşmeydi kızlar 16 kişi alıyorlardı sırayla tanıyordu herkes pazartesiye kadar bakalım ararlarsa kabul oldunuz demekmiş eğer aranmazsa değil demekmiş artık hayırlısı neyse o olsun tüm başvuran arkadaşlar için

canım hiçbir bilgim yok ama bende açık öğretimden okuyorum 3. sınıf sor istersen canım bilgi alabilirsin gidip işkurdan veya sitesini ziyaret et belkide orada vardır bu konuda bilgi canım

Teşekkür ediyorum.Sayfayı sürekli takip etmek lazım.Bulunduğum şehirde bana uygun kurs yok şu an açılmış kurslarda.Bir dahaki sefere artık :)

Kızlar topic açılalı bi süre olmuş ama umarım cevap alabilirim kayıt olma aşamasıyla ilgili sormak istediklerim var da. Kurslara devam edeniniz var mı?Görüşmeye gittikten sonra gelişen olayları yazabilir misiniz?

Kızlar topic açılalı bi süre olmuş ama umarım cevap alabilirim kayıt olma aşamasıyla ilgili sormak istediklerim var da. Kurslara devam edeniniz var mı?Görüşmeye gittikten sonra gelişen olayları yazabilir misiniz?

canım ben görüşmeye gittim ama gelen kişi sayısı 800 olunca arasından sıyrılmak zor oldu ki olmadıda olumlu olanları arayacaklarını söylediler beni aramadılar olmadı yaniiii bildiğim bu kadar tatlım

canım ben görüşmeye gittim ama gelen kişi sayısı 800 olunca arasından sıyrılmak zor oldu ki olmadıda olumlu olanları arayacaklarını söylediler beni aramadılar olmadı yaniiii bildiğim bu kadar tatlım
Anladım canım çok teşekkür ederim cevap verdiğin için.Ben de görüşmeye gideceğim bi kurs için ve görüşmeye giderken herhangi bi belge falan istiyorlar mı merak etmiştim :)Bi de görüşme ne kadar sürdü tatlım ortalama kaç dakika :)Şu an farklı bi şehirdeyim de biletimi gidiş dönüş almayı düşünüyorum o bakımdan soruyorum:)

Anladım canım çok teşekkür ederim cevap verdiğin için.Ben de görüşmeye gideceğim bi kurs için ve görüşmeye giderken herhangi bi belge falan istiyorlar mı merak etmiştim :)Bi de görüşme ne kadar sürdü tatlım ortalama kaç dakika :)Şu an farklı bi şehirdeyim de biletimi gidiş dönüş almayı düşünüyorum o bakımdan soruyorum:)

canım işte çok sıra vardı kişi sayısından dolayı sabah 10 da görüşme diyordu ama ben öğleden sonraya kaldım yani çok kişi olunca öğle arasından sonra aldılar görüşmeye ama baya bi bekledik yani sıramızın gelmesini hayır hiçbir belge istemediler görüşme oldğu için nüfusun yeterli ama sen yinede başvurduğun kursun içeriğini oku orda yazar belki bişeyler yanlış bilgi vermek istemem kursta kursa değişebilir belki canım rica ederim tatlım dediğim gibi 10 dediler müthiş bir kalabalık vardı ben öğleden sonra 3-4 gibi girdim görüşmeye zaten toplu alıyorlar tek değil ona göre tatlım kendini ayarla yada arayıp sor o şekilde bilgi al canım ama haberin olsun 10 da gidince sende benim gibi kalabalıkla karşılaşma 10 dan önceden gidebilirsin kolay gelsin tatlım

canım işte çok sıra vardı kişi sayısından dolayı sabah 10 da görüşme diyordu ama ben öğleden sonraya kaldım yani çok kişi olunca öğle arasından sonra aldılar görüşmeye ama baya bi bekledik yani sıramızın gelmesini hayır hiçbir belge istemediler görüşme oldğu için nüfusun yeterli ama sen yinede başvurduğun kursun içeriğini oku orda yazar belki bişeyler yanlış bilgi vermek istemem kursta kursa değişebilir belki canım rica ederim tatlım dediğim gibi 10 dediler müthiş bir kalabalık vardı ben öğleden sonra 3-4 gibi girdim görüşmeye zaten toplu alıyorlar tek değil ona göre tatlım kendini ayarla yada arayıp sor o şekilde bilgi al canım ama haberin olsun 10 da gidince sende benim gibi kalabalıkla karşılaşma 10 dan önceden gidebilirsin kolay gelsin tatlım
Hmm erken kalkan yol alır demişler erkenden gitmeli :)Verdiğin bilgiler için tekrar teşekkür ederim tatlım:16:

Selam kızlar,
Bende bilgisayarlı muhasebe kursuna başvurdum ayın 8inde kadıköyde görüşmemiz var fakat başvuran sayısı 800 filansa hiç boşuna gitmemek lazım korktum şimdi :(
Üstelik eğitimi verecek firma hakkında pek güzel şeyler duymadım inşallah yanılırım. Bu kurs hakkında bilgisi olan var mı?

Selam kızlar,
Bende bilgisayarlı muhasebe kursuna başvurdum ayın 8inde kadıköyde görüşmemiz var fakat başvuran sayısı 800 filansa hiç boşuna gitmemek lazım korktum şimdi :(
Üstelik eğitimi verecek firma hakkında pek güzel şeyler duymadım inşallah yanılırım. Bu kurs hakkında bilgisi olan var mı?

Her eğitimde başvuru sayısı değişir ki çoğu eğitimde başvuranların çoğu alınıyordu. Bazı eğitimlerde seviye tespit sınavı gibi sınavlar yapıp, bu sınav sonucunda ufak bir mülakat yapabiliyorlar. Mülakat sonucunda alımlar oluyor. İş garantisi konusu ise bundan bir kaç yıl önce tamamen yalandı. Eğitime katılanların belli bir yüzdesini işe sokma zorunlulukları vardı ki bunu da dalavereyle hallediyorlardı. Şimdiki durum nedir bilemiyorum ama. Kurslara gelince; özel kurslarda işkurun eğitimlerine pek önem verilmez. Öğrencilerin de para vermediği ve pek söz sahibi olamayacağı düşüncesiyle biraz boşlayabiliyorlar. Benim gözlemlediklerim böyleydi, hepsi aynıdır diyemeyiz elbette.

Her eğitimde başvuru sayısı değişir ki çoğu eğitimde başvuranların çoğu alınıyordu. Bazı eğitimlerde seviye tespit sınavı gibi sınavlar yapıp, bu sınav sonucunda ufak bir mülakat yapabiliyorlar. Mülakat sonucunda alımlar oluyor. İş garantisi konusu ise bundan bir kaç yıl önce tamamen yalandı. Eğitime katılanların belli bir yüzdesini işe sokma zorunlulukları vardı ki bunu da dalavereyle hallediyorlardı. Şimdiki durum nedir bilemiyorum ama. Kurslara gelince; özel kurslarda işkurun eğitimlerine pek önem verilmez. Öğrencilerin de para vermediği ve pek söz sahibi olamayacağı düşüncesiyle biraz boşlayabiliyorlar. Benim gözlemlediklerim böyleydi, hepsi aynıdır diyemeyiz elbette.

Cevap için çok teşekkür ederim.
Ben açıkçası iş garantisi istemiyorum, sadece unuttuğum muhasebe programlarını hatırlamak istiyorum. Dediğin gibi eğitime pek önem verilmeyeceğini düşündüm, ülkemizde parasız bir şey olmuyor ne yazık ki.
Yine de bir denemeye değer bakalım hayırlısı.
İlgin için teşekkürler :)

kızlar çağrı merkezi kursuna katıldım istihdam garantili 1 ay eğitim gördük ...sonra çağrı almaya başladık küfür küfür illallah dedim dayanamayıp bıraktım iki yıl cezası varmış tekrar iş kurdan yararlanamıycakmışım 2 yıl boyunca ...bu cezayı almamak için hamile olman ve hamilelik dolayısıyla işi bıraktığını ıspatlaman veyada başka bi işe girmen gerekiyormuş bunlara dahil işkura dilekçe yazarsan ceza almıyormuşsun hamile değilim dolayısıyla o olmaz şuanda başka iş de bulamam nasıl bişi önerirsiniz

hem insanı normal şirket elemanı gibi nefes almadan çalıştırıyorlar ama adın iş kur elemanı günde 20 lira alıcan prim olayı hiç yok adı kaza sigortası iş yerinde başına bişi gelirse sigortalısın normal hastalanıup hastaneye gitsen sigortan yok .....ceza da neyin nesi

Ben İstanbul'da olanlara güzellik, makyaj, estetisyenlik gibi konularda uzmanlaşmak isteyenlere Yunus Eğitim Kurumu'nu öneririm. Kursların sonunda işe yerleştiriyorlar ve uygulama ağırlıklı ders işliyorlar.

Back