meslek edindirme kursu fikri olan?

cimcime1991

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2012
1.307
9
88
Merhaba kk güzel bayanları
Hemen konuya gireyim arkadaşlar.Bugün nette dolaşırken bir işsiz olarak işkur kaydım var ve bende işkur sitesini gezerken şöyle bir başlık gözüme takıldı meslek edindirme kursları diye hemen izmirde oturduğum için şehrimi seçtim ve baktım orada her türlü ücretsiz kurs yayınlanıyormuş şuan da tesadüfen gördüm İzmir de Konak İş Kurumunda hasta kayıt görevlisi adında bir meslek edindirme kursu açılmış bende bunu görünce başvurdum direk hastahanelerde hasta kabul bilgi işlem gibi bölümlerde yer alınabiliyormuş ayrıca kurs sonunda sertifika veriliyor kurs 35 gün sürüyormuş bende evde oturmaktan sıkılmış bir insan olarak kendimi geliştirme yolları ararken bunu buldum hani bu konuda bilgisi olan bu tür kursa gidipte bir işe başlayan var mı aranızda canlarım? fikri olanlar lütfen bana yardımcı olabilirmisiniiizzzz başvururkende istihdam garantili diyordu sertifikada ayrıca iş kur ve milli eğitim bakanlığı onaylı olucakmış...Sayfa yöneticisine de buradan belirtmek istiyorum kusura bakmayın konumu eğitim şart bölümüne açmıştım ama orada hiç görüntülenmeyince bilgi alamayınca buraya da açmayı düşündüm eğer yanlış yaptıysam afedersiniz....

Son düzenleme:
bu eski sistemi anlattığın.birde yenisi var.bu kurslara gidiyosun sana maaş veriyolar,sigortanı yatırıyolar sonrada işe sokuyolar.bunu bir araştır derim cnm

Hatta gün başına belli bi ücret veriyolar sanırım işkur kurslarında

canım onu şu şekilde diye biliyorum iş kur ile anlaşmalı çalışma yerleri varmış orayla anlaşmalı olarak iş kur stajyeri olarak o iş yerinde çalışabiliyorsun 6 aylık bir süre içerisinde ve sözleşme dahilinde buna günlük 15 tl veriyor iş kur ayrıca sağlık kaza sigortası ve sigorta primininde bir kısmı işkur tarafından ödeniyor diye biliyorum yanlışsam okuyan ve bilgi sahibi olan arkadaşlarım lütfen düzeltsinler ama bu bile çok güzel bir olanak işsizler için araştırmalara dayanarak bugün bunlara ulşatım ve çok mutlu oldum kızlar bence sizde bir bakın derim

bu eski sistemi anlattığın.birde yenisi var.bu kurslara gidiyosun sana maaş veriyolar,sigortanı yatırıyolar sonrada işe sokuyolar.bunu bir araştır derim cnm

tatlım tam da bir önceki yorum yapan yağmurun ellerine cevap verdim ona bir bakarmısın böyle diye okudum ben evet maaşta veriyorlarmış

Bende hemen uye oldum sımdı daha once cok bakınmıstım hep bı aksılık cıkmıstı.
yalnız ıkı secenek gordum ben. cagrı merkezı ve hasta kabul olarak.
ıyı secınız yoksa 2 yıl boyunca tekrar katılınmıyormus. kararsız kaldım. 25 temmuz son gunmus basvuru ıcın

tatlım çağrı merkezi için başvurmadım neden çünkü ben çağrı merkezi için kısa süreliğine çalışmıştım ve sonrasında da çağrı mezkezi iş görüşmelerine çok gittim oralarda zaten eğitim veriliyor yine 1,5 ay boyunca yani burdan alacağın sertifika çağrı merkezi için bir işe yaramayacak çünkü insanlar orada deneyim arıyorlar eğitimi kendileri zaten veriyolar bu yüzden ben hasta kabul olarak seçtim ve geçmişten gelen zaten bir hemşirelik isteğim vardı :) malesef aile yönlendirmelerinden dolayı olamadım:) olsun sağlık olsun ailemdir o an doğru olmayacağını düşünmüşlerdir ama şuan elime bir fırsat geçti hemşire olamam artık ama hastahanede olabilirim :) ben hasta kabul ü tercih et derim canım ama yinede sen bilirsin

Son düzenleme:

evet aslında haklısın. cogu cagrı merkezı ılk basta egıtım verıyor. acıkcası bunu dusunmemıstım.:)
demı ne sertıfıkan var ? cagrı merkezı. evet evet haklısın bencede hasta kabul daha mantıklı.
bende basvurucam fakat saatlerı ve devam zorunlugugu varmıs benım dugunume cok az kaldı. evlendıkten sonra gıtmem daha mı mantıklı sankı:) bende hastanelerı pek sevmem ama gısede olmak hasta kabul bolumunde o kadar etkılemez dıye dusunuyorum.:)
basvurucam dıger donem ne zaman acaba

kızlar eğer ki iş kur kaydınız yoksa lütfen kayıt olmayı düşünün belkide sizin ekmek kapınız oradadır rızkın nereden geleceği belli olmaz ve sizlerde şehrinizi seçip oradan bakabilirsiniz kendinize uygun meslek edindirme kurslarına buradan kendi derdime çare ararken böyle bir konuyla ve konuma cevap veren arkadaşlarımla bilgi paylaşımında bulunup sizlere yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:)

ben gittim işkur kurslarına gercekten cok verimli oluyor birde üstüne para veriyorlar kesınlıkle katılmalısın emınım sana katacak cok sey olacaktır kursta...

bende böyle düşündüm ve hasta kayıt ın mantıklı olduğuna karar verdim tatlım:) benim 3 sertifikam var canım okuduğum yerden edindim şehirden üniversiteye giderken boş durmamak adına bilgisayarlı muhasebe sertifikam var pazarlama stratejileri ve marka yönetimi,ayrıca diksiyon ve etkili hitabet becerileri adında... fakat yinede iş yok evde oturacağıma daha fazla gelişeyim dedim nasılsa işte yok belkide bu umudum olurda bir işim olur Allah nasip ederse hımm canım evlendikten sonra gitmen sence daha mantıklı olabilir fakat o zaman böyle bir kurs açılırmı bilemem yerine başka dalda açılabilir ancak bunun aynısı bidaha olurmu onu bilemiyorum tatlım ben gördüğüm kadarıyla 1.gurup diyordu ben ona başvurdum fakat yanlış hatırlamıyorsam 3-4 tane daha vardı aynı başlıkta açılmış ama onlar ne onu bilemedim içeriğine baktım aynıları yazıyor ama neden farklı başlık halinde anlamadım tatlım.

bende böyle düşündüm ve hasta kayıt ın mantıklı olduğuna karar verdim tatlım:) benim 3 sertifikam var canım okuduğum yerden edindim şehirden üniversiteye giderken boş durmamak adına bilgisayarlı muhasebe sertifikam var pazarlama stratejileri ve marka yönetimi,ayrıca diksiyon ve etkili hitabet becerileri adında... fakat yinede iş yok evde oturacağıma daha fazla gelişeyim dedim nasılsa işte yok belkide bu umudum olurda bir işim olur Allah nasip ederse hımm canım evlendikten sonra gitmen sence daha mantıklı olabilir fakat o zaman böyle bir kurs açılırmı bilemem yerine başka dalda açılabilir ancak bunun aynısı bidaha olurmu onu bilemiyorum tatlım ben gördüğüm kadarıyla 1.gurup diyordu ben ona başvurdum fakat yanlış hatırlamıyorsam 3-4 tane daha vardı aynı başlıkta açılmış ama onlar ne onu bilemedim içeriğine baktım aynıları yazıyor ama neden farklı başlık halinde anlamadım tatlım.

ben gittim işkur kurslarına gercekten cok verimli oluyor birde üstüne para veriyorlar kesınlıkle katılmalısın emınım sana katacak cok sey olacaktır kursta...

sinosissss:) canımmm çok teşekkür ederimmm peki azıcık bilgi verirmisin ve şuan gittiğin kurstan yana iş hayatında etkisi oldumu çalışıyor musun canım

senın gene sertıfıkaların varmıs. ben zaten muhasebe bolundeydım bılgısayarlı muhasebe felan hıc ıstemıyorum artık ondan muhasebeye bakmadım hıc
iş yok gercekten yok cıldırmamak ısten degıl delırıyorum valla.
gecenlerde okudum. bir marka satıs temsılcısı ve magaza muduru adı altında ıkı ılan vermıs.
bende satıs temsılcısıne bı bakınayım dedım. sonrasında magaza mudurune baktım ınanırmısın kriterlerde tek bır fark vardı oda dıgerlerının yanında basıt kalmıstı zaten. ekmek aslanın mıdesınde resmen.
devam zorunlugugu oldugu ıcın hazırlıklıklarla kursu aksatmaktan korktum yada yarın bı esımle felan konusayım olmazsa hemen basvurayım. yalnız dedıgın gıbı bende anlamadım neden bırkac baslık vardı hangısıne tıklıcagımı sasırdım. 1 grup mu yazıyordu.
bende ona basvurabılırım canım:)
dedıgın gıbı gecen baktıgım zamanlardada bu bolumler yoktu. kacırmamak lazım aslında. daha bunun mulakatı var.

çok güzel gerçekten :) peki hemen alıyolarmı başlayabilirimiyiz hemen. ben yazı boş geçirmek istemiyorum :))

bende muhasebe ve vergi uygulamaları mezunuyum canım işte açık öğretimden iktisat okuyorum şuan aynen iş yok deliricek gibi oluyor insan 21 yaşımdayım daha ama aileme öyle çok yük oldğumu hissediyorum ki artık bir yerden başlamam lazım diye düşünüyorum kpss ye giricem işte ona hazırlanıyorum bir yandan da kafam varya allah bullak inan sertifikalarım var ama deneyim yok hayatım artık insanlar işine yarayanları alıyorlar yeni birine öğretmektense işime öğrenmiş gelir diyorlar ve onu alıyorlar deneyim istiyor herşey bencede bi konuş bakalım ne diyecek evet ben 1.gurup yazıyordu ilk olana tıkladım ona başvurdum canım.bende kaçırmak istemedim vallahi belkide vardır bununda bir hayrı bak nerdeeeenn nereye değil mi ben girdim tesadüfen gördüm ve burdan derdime çare ararken sizlere ulaştırdım inşallah hepimiz için güzel şeyler olur ve bu kursa katılıp güzel yerlere gelebiliriz inşallah yaa:)

ben adanada yaşıyorum. nasıl kayıt olunuyor ne yapmamız lazım bilgi verirmisin ??

tatlım ben izmirde yaşıyorum ve en yakın iş kur kayıt merkezine gittim oradan kayıt yapıyorlar ve sonra kendim internetten oluşturdum şifremi tc kimlik numaramla internetten de kendim takip edebildim fakat az önce kardeşimi kaydetmeye çalışıyordum internet üzerinde olmadı neden bilmiyorum kardeşim pazartesi günü gidicek hemen kayıt olmaya oda başvurucak 18 yaş ve üzeri olanlar başvurabilirler yalnız şunu okudum sitesinde 15 yaşını doldurmuş olanlar kayıt olabiliyorlarmış iş kura canım.kurs içinse 18 yaş ve üstü tatlım

Son düzenleme:

evet donanımda yetmıyor artık. tecrube arıyorlar. tecrubelı oluyorsun egıtım arıyorlar.
durum cok vahım gercekten. herkes kendı meslegını dıledıgınce yapabılse keske. ıs alanı acılsa.
ama neerdee.
sen mi ben mi cnm aynı yastayız. aıleye yukum bıtse esımle yenır bı hayat kuruyorum.
gene ıse yarayan olmak kendı ayaklarının ustunde durmak ıstıyor ınsan.
bısey demez sadece, o da hazırlık asamasını dusunur buyuk ıhtımalle. cunku ıs bulucaktı bana ama hazırlıklarda ıkımızde calısıyor olursak nasıl olur dıye dugunden sonraya bırakmıstık. o yuzden ben gene sorayım kurs ıs yerıne benzemez hafta sonuda bos.
ben bı konusayımda hemen basvurayım vakıt kaybetmeden.
aynen valahı ben ıskura hep bakarım ama senın konununu okumasam gırıp kayıt olmak aklımdan gecmezdı bu aksam.
ınsallahhh cnm ınsallahhh hayırlısıyla:)
bırde sey sorucam. sımdı basvursam mulakata gıdemesem bı daha basvurumu almazlarmı ki.

çok güzel gerçekten :) peki hemen alıyolarmı başlayabilirimiyiz hemen. ben yazı boş geçirmek istemiyorum :))

evet canım gerçekten güzel bir fırsat :) hemen almazlar çünkü mülakat seçme olucakmış öyle yazıyor yazı boşa geçirmek diye düşünmede kendini geliştirmek diye düşün tatlımm:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…