• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meslek değiştirmek istiyorum

walker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2009
1.469
1
156
Diğer
merhaba arkadaşlar ,
işimde çok huzursuzum istediğim mesleği yapmıyorum, yaptığım meslek bana göre değil .İşe giderken ayaklarım geri geri gidiyor . Artık stresten boynum , başım ve gözlerim ağrıyor , geceleri uyuyamıyorum çünkü bıktım.
Asıl çalışmak istediğim meslek İnsan Kaynakları ... İnsan Kaynakları bölümü için sertifika programları olduğunu duydum. Bir kaç yeri araştırdım çok pahalı ücretler 2500 TL , 4200 TL ve 1200 TL aldığım f . Sizce bu ücretlere sertifika almam doğru mudur? İnsan kaynakları departmanında iş bulmam , çalışmam için yeterli olur mu?

aynı duyguyu bende yaşıyorum canım çok iyi anlıyorum seni iş konusunda...
elinde sertifikanın olması iyi olur ama iyi araştırdın mı canım yani bu bölümde okuyan üni mezunu arkdşlarımız bile iş bulamazken sertifika gerçekten işe yarıyor mu?bilmediğim için soruyorum kusura bakma gerçekten işe yarıyorsa o zamn imkanları zorlayıp istediğinin peşinden git

aynı duyguyu bende yaşıyorum canım çok iyi anlıyorum seni iş konusunda...
elinde sertifikanın olması iyi olur ama iyi araştırdın mı canım yani bu bölümde okuyan üni mezunu arkdşlarımız bile iş bulamazken sertifika gerçekten işe yarıyor mu?bilmediğim için soruyorum kusura bakma gerçekten işe yarıyorsa o zamn imkanları zorlayıp istediğinin peşinden git

Merhaba senin mesleğin nedir? araştırma aşamasındayım , sertifika programlarını araştırırken aynı zamanda insan kaynakları alanındaki iş ilanlarına da bakıyorum şartları neler ne gibi özellikler arıyor şirketler.ücretlendirme , bodrolama,personel özlük işleri v.s. gibi özellikler arıyorlar. sertifika programının içeriğinde de bu konular var işe yarar mı yaramaz mı işte onu bilemiyorum aramızda tecrübeli arkadaşlar var ise onlarda fikir almak istiyorum .

en kısa zamanda iş değiştirmem gerekiyor huzuru özledim... kafam rahat çalışmak istiyorum..

ben devlet hastanesinde santralde çalışıyorum..evet sıkı bi araştırma gerekli burdanda olmazsa kursların verildiği yere gidip katılan arkadaşlardanda detaylı bilgi edinebilirsin belki??

oooo mis gibi patron derdin yok valla..senin mesleğin güzelmiş. maşallah

kpss ile mi girdin hastaneye ... keşke bende kpss ile girebilsem ama puanım düşün 75, 2012 yılına kaldık

ahh ahh çeken biliyor valla canım perişan o kadr zorki sürekli konuşmak vs telefon sesi duymak herşeyin bi zorluğu var tabi..yok kpss deil malesef öle olsa bi şekilde katlanırm heralde ama askari ücretle çalışan personeliz işte

valla patron ile beraber çalışmaktan bin kat iyidir bence ... nasıl girdin oraya keşke bende öyle bir iş bulsam ... süper olur

kızlar ben ithalat ihracat mezunuyum okulu bitirince tabi tecrübem yok diye iş bulamadım hemen sonra özel bir firmada güya yönetici asistanlığı adı altında hem sekreterlik hem santrale baktım 8 ay çalıştım sonra müdürlerimle görüşüp dış ticaret departmanına geçtim onlarda istekli olduğumu görünce şans verdiler burdada yaklaşık 2 sene kadar çalıştım ve bu mesleğin bana göre olmadığını anladım oysaki ne çok uğraştım ama yapmadan anlaşılmıyo malesef. 28 yaşındayım evlendim ve bu şubatta meslek değiştirmek için 1.5 sene sürecek eğitimime başladım olgunlaşma enstitüsünde çocuk gelişimi okuyorum.
1.5 seneden sonra özelde çalışabilirim yada milli eğitimde ücretli öğretmenlik yapabilirm ama niyetim açık öğretim okul öncesi öğretmenliği bitirp kadrolu öğretmen olmak.yani bi 4 senede orada okumak var birde kpss var :))
ama hiç önemli değil herşey bittiğinde 32 yaşlarında olucam geç değil hiçbirşey için. kalan ömrümde mutlu bir meslek hayatı geçirmek için değer o yüzden ne gerekiyorsa yapın istediğiniz meslek için diyorum. düşünün ben evliyim ve tam gün eğitimim var hafta içi hergün. koşturmakla geçiyo yemekti ütüydü temzlikti okuldu sınavlarımdı ödevlerimdi hiç bitmiyo ama olsun herşeye değer.

valla patron ile beraber çalışmaktan bin kat iyidir bence ... nasıl girdin oraya keşke bende öyle bir iş bulsam ... süper olur

burda da çok patronun var başhekimin,müdürün,başhemşiren bide bunların yardımcıları doktorlar vs hıı bide hastalar herkes patronun kesiliyor..ikibuçuk sene önce hastanenin açmış olduğu tıbbi sekreterlik kursu vardı oraya katıldım bilgi işlem elemanı olucaktım ama burda sn bi başla dediler o zamndan beri hep burdayım malesefki:s

kızlar ben ithalat ihracat mezunuyum okulu bitirince tabi tecrübem yok diye iş bulamadım hemen sonra özel bir firmada güya yönetici asistanlığı adı altında hem sekreterlik hem santrale baktım 8 ay çalıştım sonra müdürlerimle görüşüp dış ticaret departmanına geçtim onlarda istekli olduğumu görünce şans verdiler burdada yaklaşık 2 sene kadar çalıştım ve bu mesleğin bana göre olmadığını anladım oysaki ne çok uğraştım ama yapmadan anlaşılmıyo malesef. 28 yaşındayım evlendim ve bu şubatta meslek değiştirmek için 1.5 sene sürecek eğitimime başladım olgunlaşma enstitüsünde çocuk gelişimi okuyorum.
1.5 seneden sonra özelde çalışabilirim yada milli eğitimde ücretli öğretmenlik yapabilirm ama niyetim açık öğretim okul öncesi öğretmenliği bitirp kadrolu öğretmen olmak.yani bi 4 senede orada okumak var birde kpss var :))
ama hiç önemli değil herşey bittiğinde 32 yaşlarında olucam geç değil hiçbirşey için. kalan ömrümde mutlu bir meslek hayatı geçirmek için değer o yüzden ne gerekiyorsa yapın istediğiniz meslek için diyorum. düşünün ben evliyim ve tam gün eğitimim var hafta içi hergün. koşturmakla geçiyo yemekti ütüydü temzlikti okuldu sınavlarımdı ödevlerimdi hiç bitmiyo ama olsun herşeye değer.

çok tebrik ederim sizi yaptığınız zor valla Allah yardımcınız olsun.ee ne demişler zafere giden yolda çekilen çile kutsalmış sonunda istediğiniz bişey olacağı için bütün zorluklar bie size vızz geliyordur..

çok tebrik ederim sizi yaptığınız zor valla Allah yardımcınız olsun.ee ne demişler zafere giden yolda çekilen çile kutsalmış sonunda istediğiniz bişey olacağı için bütün zorluklar bie size vızz geliyordur..

teşekkürler canım ha bu arada birde bebek istiyorum malum 28 yaşında olduğum için ertelemek istemiyorum. birde onu çıkarırsam aradan keyfime diyecek olmaz :))

Konu içeriği nedeniyle "İş ve kariyer" başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

merhaba süpersiniz valla tebrik ederim sizi :) hayırlısı ile inş. bende hedeflerimin peşinden gidicem ve hedefime ulaşacağım...

Eylülde insan kaynakları sertifikası alıcam
buaralarda bilgisayarlı muhasebe ama ankara en iyi yer neresi bilmiyorum
bilen varsa bana yardımcı olabilir mi?

ohh ohh maşallah ya bebek başlı başına cesaret istio zaten imrendim valla size:)

canım benim dünya işleri bitmiyo onun için ertele bunun için ertele aa birde bakmışım kaç yaşına gelmişim karartttım gözümü bende allah büyük

merhaba süpersiniz valla tebrik ederim sizi :) hayırlısı ile inş. bende hedeflerimin peşinden gidicem ve hedefime ulaşacağım...

Eylülde insan kaynakları sertifikası alıcam
buaralarda bilgisayarlı muhasebe ama ankara en iyi yer neresi bilmiyorum
bilen varsa bana yardımcı olabilir mi?

bende seni tebrik ederim canım ne demişler karar vermek yolun yarısı gerisi gelir. yeterki insan bişeyi istesin herşey olur.malesef ankarada değilim ama herşey gönlünce olur umarım

bizden başka kimse yok ! moralim çok bozuldu
arkadaşım muhasebciler iş bulamıyorum muhasebe kursuna gidip sen mi iş bulucan dedi ....
ben nasıl değiştiricem bu mesleği yaaaaaaaaa

ben nasıl meslek değiştiricem baan bir akıl verin ltfff..... işten çıkmak istiyorummm... ama çıkamıyorum bunalımdayım kaç gundur aglıyorum...

Arkadaşlar yetiştirilmek üzere diye ilanlara bakarsanız kariyer.net yenibir iş gibi sitelerden daha faydalı olur.Sıfırdan başlanacağı için meslek değiştirmek sıkıntılı bir durum gerçekten artı eksilerini düşünüp karar vermek lazım Allah hepimizin yardımcısı olsun

Back