Mesleğinize göre hastalık riskleri

Tercümanlık... Sürekli oturmaya ve düzensiz uyku ve yemek saatlerine bağlı kilo alma, dolaşım bozuklukları, selülit, omurga düzleşmesi, boyun düzleşmesi, kamburlaşma, sürekli klavye kullanmaya bağlı olarak el bileklerinde karpal tünel hastalığı, sürekli bilgisayara bakma sebebiyle göz bozulması, aşırı baş ağrısı, her gün iş yetiştirme stresi, sürmenaj.. Ama tercümanlıkta aşırı zihin yorgunluğu dolayısıyla ilerleyen yaşlarda kaçınılmaz olan asıl hastalık Alzheimer.. Valla akıl karı mı bilemiyorum.

çok doğru söylemişsin :) hemşirelik öğrencisiyim ben de varislerim olcak genç yaşta :)

Mesleğimiz hayatımıza yön vermekle kalmıyor bedenimize de yol veriyor kızlar. Ablam mimar ve öğrencilik hayatından beri çizim yapmaktan bel ağrıları çekiyor annem bilgisayar başında geç saatlere kadar çalıştığı için migren ağrısı çekiyor ben de ders çalışırken hep boyun ağrılarıyla boğuşurdum. Meslek demek ağrı demek anlamına geliyor artık. E biz bütün aile ağrılar içinde kalınca bir sürü şey denedik tabiki ve heat lotion ürününü kullanıyoruz ağrılarımız için, ağrı olan bölgeye sürüp masaj yapıyoruz birbirimize valla çok iyi geliyor

ağrı derdi olanlara çok iyi gelecek

Avukatlaırn da meslek hastalığı var:)depresyon, anksiyete vb vb vb psikiyatrik hastalıklar

Ağzınıza sağlık:)) Avukatlarda en yaygın görülen rahatsızlık sanırım anksiyete. Bir işi üzerine aldın mı, hakkını arayan vatandaşn senden yana da mağduriyet yaşamaması için elinden gelen her şeyi yaparsın. Ama iş seninle bitmez, adaletin işleyişi hakkında hiçbir zaman %100 böyle olacak diyemezsin. Zaten hiçbir davada garanti vermemelisin, disiplin suçudur aynı zamanda. Kazanılacak mı, borçludan para ne zaman tahsil edilir, adam kaçtı haydi adres araştır vs vs . Yazarken de yaşarken de daralıyor insan. Ondandır zaten, emekli olan avukata pek rastlanılmaz...Çoğu, emekli olamadan imamla kayık sefasına gider...

Son düzenleme:
masabaşı işte sürekli oturmaktan anal fissür ya da hemoroid,hareketsizlikten kilo alma,boyun kamburluğu, bilgisayara bakmaktan göz kuruluğu,bozukluğu...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…