Mesleğimizin nesi cazip?

mesleğimiz neden cazip

• Manevi tatmin

OY: 12 48,0%
  • Toplumsal statüsü

OY: 0 0,0%
  • Maaşı

OY: 1 4,0%
  • İş güvencesi

OY: 2 8,0%
  • Çalışma saatleri

OY: 5 20,0%
  • Tatilleri

OY: 5 20,0%

• Ankete Katılan
    25

Angjel

BiLMeM
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2007
4.514
73
363
46
İstanbul
Bizim mesleğimiz çok zor vede kimileri kendilerine göre burun kıvırsa bile( öğretmen bari ol diyenlere sözüm) aslında içten içe kıskandıkları bir meslek.

Peki sizce mesleğimizi cazip kılan şey nedir?

Manevi tatmin mi?
Maaşı mı?
Devlet güvencesinde olması mı? ( iş güvencesi)
Toplumsal statüsü mü?
Tatilleri mi? ( o çok göze batan çok konuşulan tatiller)
Çalışma saatler mi ?

Sizce hangisidir ...
Sizinde eklemek istediğiniz varsa buyurun...

Gerçekten öğrencileri sevmek, birilerine yararlı olmak... Elimizden doktorun da mühendisin de her türlü meslekten insanın da geçtiğini, birilerinin senin yardımlarınla bir yerlere geldiğini görmenin dayanılmaz mutluluğu olmasa gerçekten çok zor bir meslek...

birden fazla seçeneği işaretlemek isterim aslında bu ankette. herşeyden faydalı olma düşüncesinin verdiği o zevk ve çalışma şartlarının rahatlığı. çalışma saatlerinin belirli olması, evine istediğin kadar zaman ayırabiliyor almak, sonra öğrencilerin sevgisi vs. vs.
güzel bir meslek öğretmenlik.

çocukların gözlerindeki hayranlık ve sevgi
birşey öğretmenin verdiği haz

Evet Mrs. Sönmez gerçekten öğretmenlik mesleğinin verdiği manevi tatmin paha biçilemez .Çünkü ne kadar tatilleri olsada(sözde9 ,maaşı Türkiye şartlarına göre iyi olsada,sebep ne olursa olsun yani. Bir insan bu haz dışında hiç bir nedenle bu mesleği yapamaz sanırım

çocukların en güzel, en saf duygularla bize olan sevgileri-saygıları
onların günden güne gelişip büyümeleri, hayatı öğrenmeleri
geriye dönüp baktıkça katettikleri yol
ve bu yolda kendi payının olduğunu düşünmek, inanılmaz güzel duygular

mesleğimi çok seviyorum...

bır markete gıdıyorsunuz kasıyer sızı gorunce hemen ayaga kalkıyor ' hocam buyrun..nasıl yardımcı oluyum...

Hastaneye gıdıyorsunuz..sıra beklerken eskı öğrencılerınız hemen sırasını verıyor..
Sızın mezun ettgınız ogrencılerın basarı cok guzel bır duygu

Ben bilinçli olarak bu mesleği seçmiş bir insan değilim...
Ama iyi ki öğretmen olmuşum diyorum.
Ne kadar yıpratıcı da olsa ne kadar sabır da gerektirsede müthiş seviyorum işimi ..
Öğrencilerimin gözlerindeki ışıltı bana şevk veriyor...
Saf ve çıkarsız sevgileri...
Toprağa ektiğiniz tohumun filizlenip ürün verdiğini görmek apayrı bir duygu....
ıyi ki öğretmenim, çok seviyorum...

mrh meslektaslarım bendeokul öncesi ögretmenıyım ve rehabılıtasyon merkezınde calısıyorum.ıyıkıde ögretmen olmusum ve özel cocuklarla calısmayı secmısım.onlarla ugrasmak normalden bıraz daha zor.herseyı zamanla ve yavas yavas alyorlar.ama sabırla verıyorum ben.sonra en kucuk bır gelısmede bıle okadar cok sevınıyorumkı cok mutlu oluyorum.gercekten cok buyuk bır mutluluk benım icin. onlar benım meleklerım canlarım.yanı meslegın cazipligi onlara egıtım verip karsılıgını gelismelerıyle almak.ve velılerımın tabıkıde duaları.sevgilera.s.

Ben mesleği seviyorum. Anketteki tüm şıklar aslında bu mesleği seçmemde etken. Okumayı, bilgilenmeyi, bildiklerimi aktarmayı seviyorum. Bu meslekte bana bu imkanı veriyor. Ve de sevdiğim bu işi yaparken maddi açıdan beni tatmin ediyor. Bir de bayan olarak çalışma koşulları açısından en uygun mesleklerden birisidir diyorum öğretmenlik için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…