MERSİNDE TÜP MİDE AMELİYATI OLMAK İSTEYEN VE OLANLAR

enigma_33

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2007
714
26
Merhaba arkadaşlar,
19 aralık 2017 de (28 gün önce) Mersin Üniversite Araştırma Hastanesinde ameliyat oldum.Doktorum Doç.Aydemir Ölmez zaten üniversitede bu ameliyatı sadece o yapıyor üniversitede.130 kiloydum (boy 1,70 36 yaşındayım),ameliyat öncesi 2 kilo verdim ameliyata 128 kg ile girdim 28 gün içerisinde 15 kilo verdim şu an 113 kg mım.
ameliyat zor bir ameliyat ama en zoru ameliyat sonrası sizi bekleyenler özellikle sıvı beslenme...
Karaciğerim büyük ve yağlı olduğu için çok kanama olmuş operasyon esnasında ama çok şükür her şey yolunda gitmiş bir sıkıntı yaşamadım.
iki gece yoğun bakımda kaldım (aslında bir gün kalınıyor oda boşalmasını bekledik)sonrasında da 2 gün yataklı serviste kaldım 4 gün hastanede kaldım.(genel cerrahi yataklı servis hemşireleri çok iyiler keza yoğun bakım hemşireleri de çok iyiydi).
eve çıkınca tabii birkaç gün uyuyarak geçiyor(halsiz enerjisin ve yorgun oluyorsunuz çünkü beslenemiyorsunuz)annem bakıcım bu arada 5 yaşına ikizlerim var.sağ olsun eşim çok yardımcı oldu ve oluyor çocuklar konusunda.
Beslenme elma suyu,armut suyu,su kemik suyu içebiliyorsunuz ama şeffaf olucak tanciksiz süzülmüş,mamalar,protein tozu.yürüyüşlere başladım yarım saatte olsa iki güne bir annemle çıktık.
birinci hafta bitince light süt,sebze çorbasına başladık (çorba deyince yayla ezogelin sanmayın) ptates-havuç-pirinç -kabak dışındakiler yasak.protein tozu ve mamalarda var tabii unutmadan.(onları dr yazıyor)
15 gün geçince tam sıvı diyeti başlıyor onun içinde de püreler var ama ıspanak püresi-patates büresi-kabak püresi yine muhteşem dörtlü çorbası,yumurta beyazı ve nihayetinde yoğurt çorbası ama yağsız baharatsız.light süzme peynir ve light yoğurtta giriyor bu dönemde.mamalar ve protein tozuna devam.
45-21 gün raporlu olabiliyorsunuz benim işte beni bekledikleri için şantiyede çalışıyorum 21 gün raporum bitince işe döndüm.Zor mu oldu evet çünkü hala iyi beslenemediğim için halsiz yorgunum.multivitamin sabah akaşam alıyorum ilk birinci haftadan sonra.15 günden sonra iç bacak ve kol çalışmaya çalışıyorum evde malum sarkmaları şimdiden düşünmek gerek inşAllah işe yarar.birinci ay dolunca yüzmeye başlayacağım.
Bu gün 28 günümdeyim iki gün sonra bir ay dolduğu için diyetisyen ile görüşmem var.

bu gün 30.günüm
diyetisyenden geliyorum 4.evre beslenmeye geçtik yani
sıvı ve püre beslenmeye tavuk kıyması,hindi kıyması ve balık buğulama,pişmiş domates ve kırmızı mercimek yemeğe başladık.
ama baharat hala eksik.bir hafta sonra da ek olarak grisini,etimek,galeta başlayabilir.
açık çay da sertbest..
14 günde 114,1 kilodan 111,5 kiloya düşmüşüm ama 5 kg da yağımda vermişim.(burası bana da karışık geldi.)

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun ve hayalindeki güzel günler umarım en kısa zamanda gelir. Bende ikinci bebeğimi dünyaya getirdim. 5.5 aylık oldu. Ve mide ameliyatı olmaya karar verdim. Ama emziriyorum bu süreçte ameliyat olmak mantıklı gelmiyor. Kaşık kadar mama yiyip çıkacak sütten ne olur. Sende annesin ve yaşadıkların sonucu tavsiye edermisin bu süreci değermi yani. Ben çok kararsızımda

bu gün 30.günüm
diyetisyenden geliyorum 4.evre beslenmeye geçtik yani
sıvı ve püre beslenmeye tavuk kıyması,hindi kıyması ve balık buğulama,pişmiş domates ve kırmızı mercimek yemeğe başladık.
ama baharat hala eksik.bir hafta sonra da ek olarak grisini,etimek,galeta başlayabilir.
açık çay da sertbest..
14 günde 114,1 kilodan 111,5 kiloya düşmüşüm ama 5 kg da yağımda vermişim.(burası bana da karışık geldi.)
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun ve hayalindeki güzel günler umarım en kısa zamanda gelir. Bende ikinci bebeğimi dünyaya getirdim. 5.5 aylık oldu. Ve mide ameliyatı olmaya karar verdim. Ama emziriyorum bu süreçte ameliyat olmak mantıklı gelmiyor. Kaşık kadar mama yiyip çıkacak sütten ne olur. Sende annesin ve yaşadıkların sonucu tavsiye edermisin bu süreci değermi yani. Ben çok kararsızımda

emzirme dönemi bittikten sonra ve hatta biraz daha beklemelisin bence
çünkü bebeğin senin kucağına ihtiyacı var ve ameliyattan sonra 1 ay 1 kilo bile kaldıramıyorsun 2 aydada en fazla bir kilo kaldırabilirsin 3 aysan sonra normale dönersin yani bence bebeğin yürümeye başlasın sonra düşün bir de lohusasın şu an henüz çok erken zaten ameliyattan sonra 3-4 ay mide koruyucu kullanacaksın 1 ay kansulandırıcı iğne olucaksın 6 ay vitamin kullanıcaksın yani bence en az 1-1.5 yıl bitsin öyle düşün ameliyatı. inşAllah normal yollarla kilo verebilirsin ...

bu gün 41.günüm
Artık daha enerjiğim daha rahatım dün bisiklet sürdüm biraz bayağı yoruldum.
sanırım kilo verimim durdu gibi yavaşladı.ama olsun yemediğim içim rahat tabii arada minik kaçamaklar olmuyor değil...

emzirme dönemi bittikten sonra ve hatta biraz daha beklemelisin bence
çünkü bebeğin senin kucağına ihtiyacı var ve ameliyattan sonra 1 ay 1 kilo bile kaldıramıyorsun 2 aydada en fazla bir kilo kaldırabilirsin 3 aysan sonra normale dönersin yani bence bebeğin yürümeye başlasın sonra düşün bir de lohusasın şu an henüz çok erken zaten ameliyattan sonra 3-4 ay mide koruyucu kullanacaksın 1 ay kansulandırıcı iğne olucaksın 6 ay vitamin kullanıcaksın yani bence en az 1-1.5 yıl bitsin öyle düşün ameliyatı. inşAllah normal yollarla kilo verebilirsin ...
Bu doktorlar bu işi gerçekten parasına yapıyolar. Dün bi doktorla görüştüm hatta bebeğimle gittim. Bana ameliyatı anlattı emzircem ben dedim ilaç
Kullanacakmıyım dedim sorun değil emzirebilirsin bir kaç tane vitamin içeceksin sadece dedi. Halimi görüyorsunuz hep kucağımda bebeğim ameliyat sonrası bu durum değişmiycek bu durum sıkıntı yaratırmı dedim yaratmaz dedi. Ya görmeden söylese hadi neyse yani bu senden para gelsinde nası gelirse gelsin ne çocuğun ne sen umurumda değilsin demek değilmi. Ne kadar çirkin bi davranış.

bu gün 41.günüm
Artık daha enerjiğim daha rahatım dün bisiklet sürdüm biraz bayağı yoruldum.
sanırım kilo verimim durdu gibi yavaşladı.ama olsun yemediğim içim rahat tabii arada minik kaçamaklar olmuyor değil...
Kaç kilo verdin toplamda. Bana doktorun anlattığı kilo alınabilip eski hale dönülebileceğiydi. Bu yüzden dikkat et. Emeklerle bi yola girdin pes etme bence. Kaçamak yapma. Yada yapma demesi kolayda yaparsan bile telafi et bari yürü mesela

Kaç kilo verdin toplamda. Bana doktorun anlattığı kilo alınabilip eski hale dönülebileceğiydi. Bu yüzden dikkat et. Emeklerle bi yola girdin pes etme bence. Kaçamak yapma. Yada yapma demesi kolayda yaparsan bile telafi et bari yürü mesela
doğru söylüyor geri alınabiliyor çünkü mide yeniden büyüyebilen genişleyebilen bir organımız...

bu gün 43.günüm sabah tartıldı ortalama 18 kilo kadar vermişim,kabızlıkla uğraşıyorum çözünce ishal oluyorum dr bunlar olucak ilk 2 ay normal demişti.
evde hareketler yapıyorum kendi kendime her gün yapamıyorum düzene sokmam gerek.
ama için çok rahat sağlıklı besleniyorum atıştırmalarımı bile sağlıklı yapmaya çalışıyorum...

bu gün 43.günüm sabah tartıldı ortalama 18 kilo kadar vermişim,kabızlıkla uğraşıyorum çözünce ishal oluyorum dr bunlar olucak ilk 2 ay normal demişti.
evde hareketler yapıyorum kendi kendime her gün yapamıyorum düzene sokmam gerek.
ama için çok rahat sağlıklı besleniyorum atıştırmalarımı bile sağlıklı yapmaya çalışıyorum...
Tebrik ederim seni

DÜN 50.GÜNÜMDÜ
-20 kilo vermiş durumdayım 128-20=108 kg
parça et ve mandalina portakal posalı beyaz ekmek tatlı çikolata sucuk gibi şeyler haricinde herşeyi yiyorum.
çok baharatlı şeyler midemi yakıyor,yürüyüş yapıyorum şantiyeci olduğum için günlük 6 binini şantiyede atmaya çalışıyorum ama tabi birde hakediş haftaları olduğunda çok sahayı gezebildiğim için o günlerde hareketsiz kalıyorum.
ama elimden geldiğince yürümeye çalışıyorum...
2.ayın dolunca yüzme ya da spor salonuna başlayacağım..

83.günüm 27,4 kilo vermiş durumdayım.
yüzüyorum yürüyorum spor yapıyorum herşey yolunda 100,6 kiloyum darısı ikili rakamlara düşmeye...

Özelden yazdım canım ama buradan da sorabilir misim aslında vki ne olması lazım ameliyat için,ne kadar süre beklesin yani şartlar nasıl olması lazimmis.ve ücret ne kadardi

merhaba öncelikle geçmiş olsun nerdeyse 2 rakamlılara düşüceksin. tüp mideli biriyle konuşmak çok iyi gelicek açıkçası. 18 yaşında 100 kilo bir gencim. hayat artık korkunç olmaya başladı ne kadar az yersem yiyim hep kilo alıyorum.. sınavımdan sonra ameliyat olmayı düşünüyorum müdahale olmadan veremicem çünkü bu kadar kiloyu.. siz de araştırmışsınızdır acaba devlet hastanelerinde ameliyat olunabiliyor mu ya da sigorta karşılar mı.. vkim 36 cidden psikolojim çok bozuldu ders bile çalışamıyorum son günlerde aklıma çok takılıyor kilom. bir de özelde olsak kaç para olur acaba durumumuz o kadar iyi değil. bilen birileri varsa yardım etsin lütfen zor durumdayım çokk. ablacım senide tebrik ederim inşallah hedefine ulaşırsın en kısa zamanda

3,5 ayım doldu giden kilom 30 kilo
128-30=98 kg dayım
52 bedenden 44 lere yeni yeni sığmaya başladım

4,5 aydır tüp mideliyim 95 kilo cıvarındayım
33 kilo vermiş 52 bedenden 44 bedene düştüm şimdilik herşey yolunda ama acayip bir şekilde canım tatlı çikolata ve abur cubur istiyor kısmen de yiyorum o yüzden de kilo vermem duruyor bunları da atlatacağım inşAllah...

merhaba öncelikle geçmiş olsun nerdeyse 2 rakamlılara düşüceksin. tüp mideli biriyle konuşmak çok iyi gelicek açıkçası. 18 yaşında 100 kilo bir gencim. hayat artık korkunç olmaya başladı ne kadar az yersem yiyim hep kilo alıyorum.. sınavımdan sonra ameliyat olmayı düşünüyorum müdahale olmadan veremicem çünkü bu kadar kiloyu.. siz de araştırmışsınızdır acaba devlet hastanelerinde ameliyat olunabiliyor mu ya da sigorta karşılar mı.. vkim 36 cidden psikolojim çok bozuldu ders bile çalışamıyorum son günlerde aklıma çok takılıyor kilom. bir de özelde olsak kaç para olur acaba durumumuz o kadar iyi değil. bilen birileri varsa yardım etsin lütfen zor durumdayım çokk. ablacım senide tebrik ederim inşallah hedefine ulaşırsın en kısa zamanda
ben üniversite hastanesinde oldum büyük bir kısmını sigorta karşıladı özelden olduğum için 3,5 cıvarı bir şey ödedim.vitamiler falan 4bin cıvarı

X