• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merikeklik'in Meme Ameliyatı

merikeklik

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2009
608
124
323
51
Çorum
Bir gün buraya benimde yazacağımı hiç tahmin etmemiştim.Ogün geldi ve ben ameliyat oldum.
12 haziran da araştırma hisseti hastanesinde ameliyat oldum
[/SIZE]Mentor marka modarate plus 275 cc protez,kas altına meme altı kesisi ile yerletirildi.
Ameliyat sabahı kayınvalidemle birlikte hastaneye gittik.yatışım yapıldı.saat 10:00 da ameliyathanye indim.Doktorum ameliyathanede çizimlerimi yaptı ve 10:30 da ameliyata aldı.Ameliyat öncesi korktuğumu hiç düşünmedim sadece tedirginlik.Aslında korkmama izin vermedim.
Amliyat masasındaki 5 dk kısmı hatırlıyorum,birde ameliyathaneden çıkıp kayınvalidemin ismimi seslenmesini.Beni boneli tanıyamamış.İlk yarım saat acıdığı için ağrı kesici istiyorum dediğimi hatırlıyorum.saat 15 e kadar kah yarı uyanık,kah uyuyarak geçirdim.gözlerimi açamadım ama gelen sesleri dinledim.Sanırım ameliyat öncesi sakin giridğim için uyanışımda sakin oldu.normalde 13:30 da çıkmama gerekirken 12 de odamdaydım.saat 15 ten sonra acılarımda azaldı ve kendime geldim.ve kendimi çok iyi hissetim.hareket etmemin dışında hiç ağrı hissetmedim.zaten serumla beraber ayrıca ağrıkesici konulmuş ayrı bir serum daha vardı.o iki gün takılı kaldı.Yataktan ayağa kalkmakta hiç acele etmedim,sezryanlarmdan tecrubeliyim çünkü.ne kadar geç kalkarsan baş dönmesi vs olmuyor.
2. gün doktorum geldi drenlerime baktı,istersem drenlerimle eve gidebileceğimi söyledi.ben de evde çocuklar görmesin diye ,bir de ertesi gün doktor aramak istemediğim için kalmak istedim.
3.gün drenlerimi çıkartılar ve dren yerlerime birer dikiş attılar.Acıya fazla dayanıklı olduğu bir kez daha anladım.dikişler atılırken sesim çıkmadı hiç.eve geldim.arkadaşlarım vs geldiği içi dinlenmeye fırsatım olmadı.gece biraz sıkıntılı geçti.sırtüstü yatmak sıkıntı verdi,bir kez sağ mememe kramplar girdi.
bugün 4.günüm.yavaş yavaş çamaşırları katladım,çocuk odalarını düzenledim vs ama şu an yorgun hissediyorum.
ilk defa bugün memelerimi iyice inceledim.bana şimdiden küçük geldiler ,azıcık moralim bozuldu.çok büyük olur korkusu ile yüksek profil istememeiştim.hiç te olmazmış.bir de eski memelerimde ayrıktı,bunlarda çok ayrık duruyor.ayrık durduğu içinde büyüklükleri bellli olmuyor.umarım boyut konusunda pişmam olmam.

geçmiş olsun canım önceden meme dokun varmıydı bence 275cc ideal bir seçim kas altı olduğu için daha büyük protezleri kasın altına yerleştirdiklerinde ilerde iyileştiğinde bile kaslarını etkiliyo zorlamamak lazım bence pişman olma ilerde yumuşadıklarına masaj yaparsın birleştirerek benimde çok ayrıktı hala ayrık yapacak bişey, 2-3 ay geçsin gözüne büyük bile gelir, ama çok hareket etme işler kalsın

canım tekrar geçmiş olsun diliyorum. fairtale arkadasımın dedıgı gıbı bıraz dınlenmene bak kas altı olmussun bırde en zoru dıyorlar hep. kaslarını cok yormadan dınlen bence de. ne yazık kı eskı meme yapısının ustune yaptıkları ıcın ortasını yaklastıramıyorlar benım ıcın de oyle bır durum soz konusuydu. ama bunun ıcın kendını uzmeye degmez dıye dusunuyorum. mutlu olmaya bak bence arkadasım. hayırlı olsun

geçmiş olsun canım önceden meme dokun varmıydı bence 275cc ideal bir seçim kas altı olduğu için daha büyük protezleri kasın altına yerleştirdiklerinde ilerde iyileştiğinde bile kaslarını etkiliyo zorlamamak lazım bence pişman olma ilerde yumuşadıklarına masaj yaparsın birleştirerek benimde çok ayrıktı hala ayrık yapacak bişey, 2-3 ay geçsin gözüne büyük bile gelir, ama çok hareket etme işler kalsın

canım tekrar geçmiş olsun diliyorum. fairtale arkadasımın dedıgı gıbı bıraz dınlenmene bak kas altı olmussun bırde en zoru dıyorlar hep. kaslarını cok yormadan dınlen bence de. ne yazık kı eskı meme yapısının ustune yaptıkları ıcın ortasını yaklastıramıyorlar benım ıcın de oyle bır durum soz konusuydu. ama bunun ıcın kendını uzmeye degmez dıye dusunuyorum. mutlu olmaya bak bence arkadasım. hayırlı olsun
İnşallah dediğimiz gibi olur.eski ölçülerim
75_83tu.çok çok az bir dokum vardi

Öncelikle geçmiş olsun ve gözün aydın :nazar:
Göğüslerin daha yumuşayacak, şekli çok değişecek. Ayrıklığı gitmiyor ama şuanda durduğu gibi de durmayacak. O yüzden şuanda büyüklüğü hakkında karar verme dinlenmene bak..
Ben ameliyattan sonraki gün baktığımda sanki hiç degişmemiş gibi demiştim, bu yorumu nasıl yaptım bilmiyorum ama şimdi komik geliyor :)
Benim albümüme baktın mı bilmiyorum ama bak benim protezlerim daha küçük, ama yumuşadıkça sütyenle biraraya geldikçe daha derli toplu daha güzel görünüyor hatta daha büyük olsaydı saklamaya çalışırdım heralde diyorum..

Umarım senin de gönlüne göre olur, birazcık sabır lütfen :)

Çok geçmiş olsun, bence de ayrıklık konusuna takılma, gögsumuzun doğal ayrıklığı nasılsa oyle duruyor hepimizinki. Birkaç hafta geçince ellerinle iki yandan birleştirme egzersizi yaparsın

Tesekkur ederimcanim.ameliyattan sonra bende keşke HIGH profil olsa ydi dedim.göğüs yapım biraz öne doğru cikintili duruyordu,yüksek profil yakismaz diye düşündüm,cesaret edemedim:( ama HIGH profil 325 cc yi rahat kaldirirmis.

Tesekkur ederimcanim.ameliyattan sonra bende keşke HIGH profil olsa ydi dedim.göğüs yapım biraz öne doğru cikintili duruyordu,yüksek profil yakismaz diye düşündüm,cesaret edemedim:( ama HIGH profil 325 cc yi rahat kaldirirmis.

ben de haftaya ıstanbulda 5 doktorla görusmem var..yaklasık 3 aydır arastırma yapıyorum
tugrul turan,naci celık,barıs cakır,hasan fındık ,zekariye kul
ama bende high profilden cekınıyordum cunku benım göğüs yapımda cok sıkık dırek one bakıo :) oyuzden garıp mı olur acaba dedim..birde cc konusunda burdan okudugum tecrubelere gore cok da korkak olmamak gerekmıs..

Canim hiç korkak olma.görüşmelerini yap.onlar sana yol gösterir.ben biraz gözü kapali daldım bu ise.tek doktor.tek görüşme.amelyatimdan memnunum.eve geldiğim gün hep ayaktaydim.4.gün kollarimi zorlamadan is yaptim.kahve değer agrim ölmesi.
Bende göğüs ya pim cikintili çok büyük durur diye yüksek profil istemedim,cekindim.
bir de şu detay vereyim.doktor ameliyatta meme aleti kesisinde kesiti mememizin ilk halinin alt çizgisinden yapmiyor.daha alttan yapiyorki meme daha aşagida dursun.çünkü mememiz zaten küçük,onun altindan yapsa meme yukari yerleşir.
Modaratelerde taban geniş yükseklik az,yuksek profilde ayni taban genişliğine daha büyük cc konabiliyor.ben doktora 300 olsun dedim,275 koymuş.sonra baktim 300un 275 ten tek far ki 1cm daha tabani geniş.o zaman Dank etti,yüksek profil ayni taban genişliğinde daha büyük cc olmaliymis.

Gecmis olsun, benim de yarin ameliyat gunum belli olacak. Olcu konusunda dr birakmak mi lazim yoksa israrci mi olmali iyice kafam karisti. Benim de gogus dokum yok denecek kadar. Umarim ben de bir once kavusurum dolgun goguslere:) Bu arada kas alti olmana ragmen cok cabuk ayaga kalkmissin sanki, en cok endiselendigim konu da bu. İki tane oglum var kucugum 1,5 yasinda.Cabuk toparlanabilir miyim merak ediyorum.

ben de haftaya ıstanbulda 5 doktorla görusmem var..yaklasık 3 aydır arastırma yapıyorum
tugrul turan,naci celık,barıs cakır,hasan fındık ,zekariye kul
ama bende high profilden cekınıyordum cunku benım göğüs yapımda cok sıkık dırek one bakıo :) oyuzden garıp mı olur acaba dedim..birde cc konusunda burdan okudugum tecrubelere gore cok da korkak olmamak gerekmıs..
tavsiyede bulunmak icin cok erken donemdeyim muhtemelen daha 17 gun oldu ama daha eski olmus insanlarin fotograflarindan cikarttigim sonuc kesinlikle yuksek profil bence doktora illa bu olsun diye israr etmemekte gerek ama ne istedigine karar verip ona gore sonuc istenmeli
hic olmayan gogusu var yapmak mi tatminkar yapmak mi dogalliktan son derece uzak ama dolgun yapmak mi sonrasinda doktora anlattiginizda sonuc istege daha yakin olur saniyorum.. beni eklemissin zaten bakabilirsin tahta gogus denen durumda idim ben gogus alti olcum 72 -80 idi suan 87 orta boy yuksek profil 3oo cc takildi..umarim sende biran once ulasirsin istegine ;)

Canim hiç korkak olma.görüşmelerini yap.onlar sana yol gösterir.ben biraz gözü kapali daldım bu ise.tek doktor.tek görüşme.amelyatimdan memnunum.eve geldiğim gün hep ayaktaydim.4.gün kollarimi zorlamadan is yaptim.kahve değer agrim ölmesi.
Bende göğüs ya pim cikintili çok büyük durur diye yüksek profil istemedim,cekindim.
bir de şu detay vereyim.doktor ameliyatta meme aleti kesisinde kesiti mememizin ilk halinin alt çizgisinden yapmiyor.daha alttan yapiyorki meme daha aşagida dursun.çünkü mememiz zaten küçük,onun altindan yapsa meme yukari yerleşir.
Modaratelerde taban geniş yükseklik az,yuksek profilde ayni taban genişliğine daha büyük cc konabiliyor.ben doktora 300 olsun dedim,275 koymuş.sonra baktim 300un 275 ten tek far ki 1cm daha tabani geniş.o zaman Dank etti,yüksek profil ayni taban genişliğinde daha büyük cc olmaliymis.
canim karar verip olmussun ameliyatini gecmisler olsun.. medikalci sorununu halledebildin mi kabul ettin mi durumu ? cok fazla problem etme buyuk kotu gorunumlu olsa diye dusun artik geri donusu yok olumlu dusunmeye calis..
fotograflarini eklemeyi ne zaman dusunuyorsun yada dusunuyor musun ben biraz tez canli ciktim bu konuda hemen yukledim falan :)
isler konusundada fazla aceleci olma ben 3. gun kendimi zorladim 2 gun kolumda sikinti hissettim.. dikkat et mumkun oldukca..

Gecmis olsun, benim de yarin ameliyat gunum belli olacak. Olcu konusunda dr birakmak mi lazim yoksa israrci mi olmali iyice kafam karisti. Benim de gogus dokum yok denecek kadar. Umarim ben de bir once kavusurum dolgun goguslere:) Bu arada kas alti olmana ragmen cok cabuk ayaga kalkmissin sanki, en cok endiselendigim konu da bu. İki tane oglum var kucugum 1,5 yasinda.Cabuk toparlanabilir miyim merak ediyorum.

oncelikle ne istediginden emin olup bunuda net bi sekilde doktoruna anlatmalisin doktora boyut olarak uygun buldugun buna benzesin diye bi fotografla gidebilirsin. olculerin neler benimde yok denecek kadardi ortaboy yuksek profil konuldu suan sis olmasina ragmen ebatindan gayet memnunum 275 taktirip memnun olanda var gercii tamamen kafandan nasil bi sey dusundugun gcirdiginle alakali... merikeklik gibi bende kasalti oldum ilk 2 gun sadece cok acili geciyor bende oyle oldu en azindan 4 gun biraz biraz isler basliyor 7-8 gun sonra likit sabunlari kutusundan cikartmak damacanadan su koymak icin kimseye ihtiyac duymuyorsun biraz aci oluyor ama hic yapamaz durumdada olmuyorsun :) kasi zorlamaman gereken isleri daha erken yapmaya basliyorsun

Caspercim bir tane foto ekledim,göre bilirsin canim.
Boyut konusunda fikrim dolgulu sutyenle elde ettiğimiz görüntüden az büyük olmali.hem doğal,hem gösterişli.ne çok şey istiyorum değil mi?
Boyut konusunda yasiminda etkisi oldu,40 yasindayim ,bir 5_10 yol sonra bu kadar gössterris istermiyuim diye düşündüm.bazen çok detay dusunmemek gerek.

Artık iyice iyileşmişsindir:)
Cok erken ayağa kalkmışsın maşallah.bu arada direnler çıkarken acıdı mı:~ bir de oraya arılan dikişlerin mi izi kalcak memelerde??
Bunları daha önce ben hiç düşünmemişim:(
Ameliyatım 22sinde:\ korkular başladı:(
Senin gibi sayılır.. Dual plan olcak bakalım..
Tekrar geçmiş olsun.

Tesekkur ederim arkadaşlar.
Giz oraya atılan dikisin izi kalirmi bilmiyorum.
Medikal ayni parayı aldı ama doktorun bir güzellik yaptı,heyet raporu cıkardi.hastaneye para ödemedim.

Back
X