Merhaba, yorumlarınızı bekliyorum🙏

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ozgekistan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2022
22
3
31
Merhaba. Sizlere ailemi kısaca özetlemek ardından da asıl sıkıntımı anlatmak üzere yazıyorum şu anda.
32 yaşında 5 yıllık evli bir çiftiz. 2 yaşına yaklaşan bir kızımız var. Eşimle severek evlendik. İlk 3.5 sene her türlü aktiviteye katılan kendimize ait de planlar yapabilen bir çifttik. Covid dönemi ben işimden ayrıldım. Çocuk düşünüyorduk eşim çok sıcak bakmasa da bir kız evladımız oldu. Kendisi yoğun çalışıyordu o dönemde işinden de memnun değildi. Ekonomik olarak normal bir aileyiz harcamalarımızda zorlanıyoruz diyemem.
Bebeğimiz dünyaya geldiğinde zor bir bebekti 1 yaşına kadar neredeyse düzensiz uyuduk ağlıyordu hep. Eşim ev konularında yardımcı olmazdı ama bu benim için problem değildi bebek doğunca annelerimiz bizde kaldılar. Ben gitmelerini istedikçe eşim ona sorumluluk doğacağı için istemedi ben gönderdim zorla bu duruma alışmak açısından. Bir süre sonra ayrı odada yatmaya başladı. Kızımız çok sık uyanıyordu diye. Daha sonra kendisinin haklı olduğu bir sebepten işinden ayrıldı. O dönemde depresyona girdi. Bizim aramız iyice açıldı. 1 seneyi aşkın birlikte olmuyoruz.
İyice uzaklaştık birbirimizden. Depresyon dönemi düzeltme çabasında bulundu ikimiz arasındaki durumu. Bu arada ilişki terapistine de gittik hiç faydası olması. Bu süreç hep aynı geçti. Ben iş kuracak diye ilgiyi kesmeden kendisine destek oldum. Ama içten içe de soğudum tavrından dolayı. Bu arada defalarca konuştuk uzatmamak adına kısa kesmek istiyorum buraları. Şu anda yeni bir iş kurdu 1-2 haftaya başlayacak.
Bana yakın bir zamanda bir kızdan mesaj geldi kocan seni aldatıyor diye. Eşime anlattım durumu bana yazan kızla biz evlenmeden önce flört ettiğini söyledi. Hâlâ hazmedemediği şeyler olduğunu söyledi. Konuştukça açıldı bir defaya mahsus başka biriyle birlikte olduğunu çok pişman olduğunu bundan dolayı uzun zamandır bana yaklaşamadığını söyledi. Böyle şeyler aklıma gelse de ara ara itiraf etmesi çok çok üzdü beni. Bu arada eşim telefonunu asla ortada bırakmaz bu konu da bizim tartışma sebebimizdir.
Şimdi sizlere sormak istediğim soru şu.
Eşim her şeyin farkında. Beni bu süreçte çok yalnız bıraktı ilgisizlik anlamında yardım etmemesi anlamında. Ama çok pişman olduğunu. Eskisi gibi olacağını söylüyor. Kadınla arasında duygusal bir bağ yaşamadığını söylüyor. Bana mesajı atan kızla olan durum hakkında ayrıntı vermiyor. Telefonuna bakıyorum konuşma yok engelli onunla.
Her şeyi bırakıp devam edelim düşüncesindeyim hem kızımız hem kendimiz için. Bunu direkt söyleyemiyorum ondan kendisini affettirmesi için çaba görmek istiyorum. Yine depresyona girecek gibi bir halde öyle olması da bana korkutucu geliyor karakter olarak çok ayrıyız çünkü. Ben duygusallığı kaldıramıyorum nasıl davranılır çözemiyorum mutluluğun seçim olduğunu düşünen biriyim şimdi hem onu affetmek hem modunu yükseltmek için isteğim olsa da o hiçbir şey yapmıyor. Ayrılık konuşmaları da yapıyoruz süreç böyle giderse şöyle olur gibi. Bu aramızdaki soğukluk çözülür mü sizce veya ben bir adım atmalı mıyım boşanmak gerçekten kolay değil bir çocuk olunca ortada. Kendimi affedemiyorum kızımı da seni de çok seviyorum diyor. Ama düzelmesi adına bir çaba yok. Veya pişmanlık duygusu mu onu sessizleştiren anlamıyorum. Bu arada kızımız olmasa ve böyle devam etsen anında boşanırdım dedim. Bu sefer ondan memnun olmadığımı bildiği için iyice ayrılık moduna girdi. Yorum bekliyorum 🙏

Bir defaya mahsus olmadığı açık değil mi? O bile yeterli de sizin için değil gibi duruyor.
O mesaj evlilik öncesinden birine falan ait değildir. Sizin depresyonda sandığınız, terapilerin işe yaramadığı, bir yıldır uzak duran adamın ne yaptığı belli işte.
Siz her şeye rağmen devam isterken kendisi lafın ötesinde istekli değil üstelik.
Hem aldatılıp hem bu evliliği devam ettirmek için çabalayan taraf olacaksınız devam ederseniz.

Sizi aldatmış, cinselliğiniz zaten sıfır ve siz tüm olanları saman altı ederek devam etmek istiyorsunuz. Hiçbir çabası yoksa pişman da değildir, sizi de zaten elde görüyor; bir daha aldatan yine aldatır, söyledikleri de lafügüzaf da, siz affetmeye dünden razısınız ve kızınızın ardına sığınıyorsunuz. Boşanmak bazen kurtuluştur, eğer şartlarınız da uygunsa, aileniz arkanızdaysa veya ekonomik güvenceniz, para kazanabileceğiniz bir mesleğiniz varsa; bir düşünün taşının derim. Eşiniz tabii ki boşanmak istemez, evde çocuğuna bakan, ona bakan, yemeğini önüne koyan, çamaşırını yıkayan biri var; bir de nafakayla mahkemelerle mi uğraşacak?

Son düzenleme:
Yahu kizim neye adim atacaksin, adam seni aldatmis onun gelip sana yalvarmasi gerekiyor. Gordugum kadariyla bosanmaya niyetin yok o zaman sart kos, tatile gotursun, pahali hediye alsin, cocuk bakimina yardimci olsun ... sakin kendini daha fazla paspas etme. Kopek gibi surundur.
Şart koşsa ne olacak ki. Adam pişman falan değil; nafaka vb işlerine daha fazla kafa yoruyor dahi olabilir.

Yahu kizim neye adim atacaksin, adam seni aldatmis onun gelip sana yalvarmasi gerekiyor. Gordugum kadariyla bosanmaya niyetin yok o zaman sart kos, tatile gotursun, pahali hediye alsin, cocuk bakimina yardimci olsun ... sakin kendini daha fazla paspas etme. Kopek gibi surundur.
itirafından sonra birkaç gün çok sözler söyledi. Kendimi affedememiyorum modunda üzgün üzgün duruyor evde devamlı. Bu da bir strateji olabilir artık güvenimin gittiğini biliyor. Ama adım atmamasını anlayamıyorum ya kaybetme korkusu yok. Böyle olursa ben bitireceğim zaten hem duygusuz hem hissiz sadece çocuk için bir evlilik devam ettiremem evet ama ne hissediyor tam olarak bilmek istiyor insan.

Merhaba. Sizlere ailemi kısaca özetlemek ardından da asıl sıkıntımı anlatmak üzere yazıyorum şu anda.
32 yaşında 5 yıllık evli bir çiftiz. 2 yaşına yaklaşan bir kızımız var. Eşimle severek evlendik. İlk 3.5 sene her türlü aktiviteye katılan kendimize ait de planlar yapabilen bir çifttik. Covid dönemi ben işimden ayrıldım. Çocuk düşünüyorduk eşim çok sıcak bakmasa da bir kız evladımız oldu. Kendisi yoğun çalışıyordu o dönemde işinden de memnun değildi. Ekonomik olarak normal bir aileyiz harcamalarımızda zorlanıyoruz diyemem.
Bebeğimiz dünyaya geldiğinde zor bir bebekti 1 yaşına kadar neredeyse düzensiz uyuduk ağlıyordu hep. Eşim ev konularında yardımcı olmazdı ama bu benim için problem değildi bebek doğunca annelerimiz bizde kaldılar. Ben gitmelerini istedikçe eşim ona sorumluluk doğacağı için istemedi ben gönderdim zorla bu duruma alışmak açısından. Bir süre sonra ayrı odada yatmaya başladı. Kızımız çok sık uyanıyordu diye. Daha sonra kendisinin haklı olduğu bir sebepten işinden ayrıldı. O dönemde depresyona girdi. Bizim aramız iyice açıldı. 1 seneyi aşkın birlikte olmuyoruz.
İyice uzaklaştık birbirimizden. Depresyon dönemi düzeltme çabasında bulundu ikimiz arasındaki durumu. Bu arada ilişki terapistine de gittik hiç faydası olması. Bu süreç hep aynı geçti. Ben iş kuracak diye ilgiyi kesmeden kendisine destek oldum. Ama içten içe de soğudum tavrından dolayı. Bu arada defalarca konuştuk uzatmamak adına kısa kesmek istiyorum buraları. Şu anda yeni bir iş kurdu 1-2 haftaya başlayacak.
Bana yakın bir zamanda bir kızdan mesaj geldi kocan seni aldatıyor diye. Eşime anlattım durumu bana yazan kızla biz evlenmeden önce flört ettiğini söyledi. Hâlâ hazmedemediği şeyler olduğunu söyledi. Konuştukça açıldı bir defaya mahsus başka biriyle birlikte olduğunu çok pişman olduğunu bundan dolayı uzun zamandır bana yaklaşamadığını söyledi. Böyle şeyler aklıma gelse de ara ara itiraf etmesi çok çok üzdü beni. Bu arada eşim telefonunu asla ortada bırakmaz bu konu da bizim tartışma sebebimizdir.
Şimdi sizlere sormak istediğim soru şu.
Eşim her şeyin farkında. Beni bu süreçte çok yalnız bıraktı ilgisizlik anlamında yardım etmemesi anlamında. Ama çok pişman olduğunu. Eskisi gibi olacağını söylüyor. Kadınla arasında duygusal bir bağ yaşamadığını söylüyor. Bana mesajı atan kızla olan durum hakkında ayrıntı vermiyor. Telefonuna bakıyorum konuşma yok engelli onunla.
Her şeyi bırakıp devam edelim düşüncesindeyim hem kızımız hem kendimiz için. Bunu direkt söyleyemiyorum ondan kendisini affettirmesi için çaba görmek istiyorum. Yine depresyona girecek gibi bir halde öyle olması da bana korkutucu geliyor karakter olarak çok ayrıyız çünkü. Ben duygusallığı kaldıramıyorum nasıl davranılır çözemiyorum mutluluğun seçim olduğunu düşünen biriyim şimdi hem onu affetmek hem modunu yükseltmek için isteğim olsa da o hiçbir şey yapmıyor. Ayrılık konuşmaları da yapıyoruz süreç böyle giderse şöyle olur gibi. Bu aramızdaki soğukluk çözülür mü sizce veya ben bir adım atmalı mıyım boşanmak gerçekten kolay değil bir çocuk olunca ortada. Kendimi affedemiyorum kızımı da seni de çok seviyorum diyor. Ama düzelmesi adına bir çaba yok. Veya pişmanlık duygusu mu onu sessizleştiren anlamıyorum. Bu arada kızımız olmasa ve böyle devam etsen anında boşanırdım dedim. Bu sefer ondan memnun olmadığımı bildiği için iyice ayrılık moduna girdi. Yorum bekliyorum 🙏

Bana yakın bir zamanda bir kızdan mesaj geldi kocan seni aldatıyor diye.
Eşiniz kendini dışarda nasıl tanıtıyormuş sorsaydınız kıza; bekar, boşanmış vb.

Ya sanki siz aldatmışsınız da o özür bekliyor gibi davranmıyor musunuz sizce?
Depresyona girer diye bir de korkuyorsunuz. :olamaz: Bu ne ya hu? İnsan kendi evladını bu kadar düşünmez. Benim oğlum aldatsa depresyona girer mi diye endişelenmem şahsen. O haltı yemeyi bilen sonuçlarıyla yüzleşecek arkadaş.
Acilen ne yaşadığınızın farkına varın bence. Suçlu olan o, siz değilsiniz

Şart koşsa ne olacak ki. Adam pişman falan değil; nafaka vb işlerine daha fazla kafa yoruyor dahi olabilir.

Ne yazsam bilemedim konu sahibesi o kadar acınacak halde ki gidip ben özür dileyeyim bari diyecek nerdeyse. adamdan hiçbir çaba yok, evde bir bebek varken onunal bununla takılıyor yakalanınca da amma seviyorummm yersen ........ Boşanmaz konu sahibesi bari kendini rezil etmesin

Tarihler kafamda oturmadı tam.
Bebek istemeyen birini de anne,baba yapmak yanlış bence.
Evlenmeden önce konuşmamışsınızdır belki o ayrı ama sonrasında görünce de “Baştan söyleseydi madem”denecek durum değil bu,isteyen tarağ söyleseydi o zaman.
Konuya gelirsek de adam aldatmış yani hala depresyona girmesin diye üstüne gitmemek yok efendim o mesaj atan kız neydi ben bilmiyorum,tek seferlikmiş zaten diye düşünmek yanlış.
Sizce size mesaj atan biri tek seferlik midir?
Eşinizden ne beklentisi olacak öyle olsa.
Sizi bulup mesaj atar mı hiç?
Hiç iyi kokular gelmiyor bu konuda.
Şimdi affetseniz iki seneye başka mesaj gelir size.
Çocuğunuz reşit olana bir beşinciyi görürsünüz gibi.

Hanımefendi siz zaten devam edeceksiniz neden konu açtınız? Ayrıca eşiniz bile affedilmeye çalışmıyor neredeyse siz diyeceksiniz aman boşanma beni diye. Tebrik ederim ne diyim.
Ben buraya hislerimi yazdım. Bebeği de olan bu durumu yaşayan çoğu kadın karşı taraftan aynı şeyleri bekler. Ben de boşanmamın kolay olduğunu düşünüyordum aldatmaz diyordum ama öyle olmuyormuş🥰 pişmanlıktan mı böyle davranıyor yoksa ayrılık olursa rahatlarım kafasında mı onu anlayamıyorum

Yani depresyondayken başkalarıyla bilmemne yapmaya enerjisi var ama şu an şu durumda gönlünüzü alacak , çaba gösterecek enerjisi yok öyle mi ? Size gelince depresyon başkasına gelince ooo sabahlar olmasın.
Depresyonda olan adam çükünün keyfine düşmez ya.
Yazık günah size.
Niye bu kadar affetmek için insanüstü çaba harcıyorsunuz ?
Siz de 1 seneden fazla sevişmemişsiniz , siz neden keyfinizin derdine düşmediniz ?
Siz yapsaydınız neler olurdu bi düşünün.
Aman karım depresyona girmesin gene, affedeyim ama önce bi süründüreyim, aman çok da süründürmeyeyim kıyamıyorum demezdi di mi ?

itirafından sonra birkaç gün çok sözler söyledi. Kendimi affedememiyorum modunda üzgün üzgün duruyor evde devamlı. Bu da bir strateji olabilir artık güvenimin gittiğini biliyor. Ama adım atmamasını anlayamıyorum ya kaybetme korkusu yok. Böyle olursa ben bitireceğim zaten hem duygusuz hem hissiz sadece çocuk için bir evlilik devam ettiremem evet ama ne hissediyor tam olarak bilmek istiyor insan.

Ne hissedecek kızım adam yakalandığı için tiyatro çeviriyor bir şey hissettiği yok. Sen evde 24 saat çocuk bakarken bu kadın da yoruluyor yardım edeyim demişliği yok onunla bununla da yatmış bu adamda ahlak, onur var mı sence? Sakın alma eve gelmesin mesaj at gelme yaz. Köpek gibi sürünmeye hazır olduğu zaman anca öyle al. Madem işyeri osu busu parası var , sen de bu adam iş kursun diye hizmetçi ettin kendini at IBAN 1 milyon TL göndersin ciddiyse. Eninde sonunda boşanırsınız adamın paçası tutuşmuşken para almaya bak en azından.

Ayrıca gerçekten isteyenlerin bile çocuk doğduktan sonra aldığı sorumluluk sıkıntılıyken, çokta sıcak bakmayan adamdan çocuk yapılmaz. Eşiniz çocuğunuzun sesine bile tahammül edemeyen bir adammış. Olan kadınlara ve en çokta doğru düzgün bir babaları olmayan çocuklara oluyor böyle durumlarda.

Ne siz ne çocuğunuz eşinizin umrunda değil bence üzgünüm.
Siz affetmeye hazırsınız ama kendisi yenı işinin derdine muhtemelen.

Yani depresyondayken başkalarıyla bilmemne yapmaya enerjisi var ama şu an şu durumda gönlünüzü alacak , çaba gösterecek enerjisi yok öyle mi ? Size gelince depresyon başkasına gelince ooo sabahlar olmasın.
Depresyonda olan adam çükünün keyfine düşmez ya.

Yalan o depresyon mepresyon hikaye, evdeki kadin anca ev isi yapsin amman beni bulastirmasin diye depresyon ayagi, alemlere akinca da kari kiza mavi boncuk :kızgın:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X