- 10 Mayıs 2015
- 1.527
- 3.487
- 133
- Konu Sahibi TeslaninOsilatoru
-
Ne güzel sizin adınıza sevindim darısı benim başıma. Benim de cok istediğim şey de bu hiç sigara içmemiş gibi hissetmek.Sigarayi birakali 1 seneyi geçti.
Kafada bitirmek diyecegim klasik olacak.Ben de bir cok sigara birakma girişimimde başarisiz olmuştum. Kafanda gercekten istemiyorken birakmaya calişmak cok zor, basarisizlik orani yuksek.
Ben kitap okumadim veya sigaranin yerini başka biseyle doldurmaya calişmadim, azaltma yontemi hiç işe yaramiyor yani bende yaramadi. Direkt bicak gibi kestim içmeyi. İlk 1 ay zordu, sadece dayan. Sonrasi gittikce kolaylaşiyor zaten bisey aramana gerek kalmayacak.
Şuan hiç sigara aklima bile gelmiyor hatta daha once içmiyormuş gibi hissediyorum.
İki sene cok uzun bir süre. Açıkcası 2 seneden sonra neden tekrar basladığınızı merak ettimKitap sigaranın bir illüzyondan ibaret olduğunu anlatıyor. Yani yerine bir şey koymanıza gerek yok, yeri yok, illüzyon, toplu bir psikolojik hipnoz gibi düşün. :)
2 sene bıraktım, geri başladım, senede bir bi gelirler videosunu izler kitabını okur bırakırım, 15 günden yukarı çıkamadım sonrasında pek. İlk bir iki aydan sonrası akıyor ama, o iki senelik bırakışımı hatırlıyorum da, o cildimi, nefesimi özlüyorum, ten rengim nasıl fark etmişti, tatlar ne güzel gelmeye başlamıştı, saçlarımın kokusu hep çiçek gibiydi.
Yine bırakırım muhtemelen, böyle gitmez.
Ama mantığı dediğim gibi "İllüzyondan ibaret", öyle gördük, öyle kodladık, reklamlarda, filmlerde, şahit olduğumuz içicilerde hep aynı psikolojik mesajları aldık, esasen hiçbir ihtiyaç yok. Nikotin bağımlılığı 3 gün.
Gerisi alışkanlık kırmak. O da gittikçe pekişecek, kolaylaşacak.
Tebrikler.
İki sene cok uzun bir süre. Açıkcası 2 seneden sonra neden tekrar basladınızı merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?