Evet o konuda haklısınız bilinçaltımdan beni onlar da geriyordur mutlakaSen farkında olmasan da evin dağınıklığı,o işlerin kafanda yer etmesi de etkiler. Ama şunu bil ki mükemmel çocuk olmadığı gibi mükemmel anne de yok
Valla 2 tane çocuk var bende 11-7 yaşlar. Kızdığım da oldu,bağırdığım da oldu,küstürüp sonra dayanamayıp gece uykudan uyandırıp özür dilediğimde oldu.Evet o konuda haklısınız bilinçaltımdan beni onlar da geriyordur mutlaka
Valla 2 tane çocuk var bende 11-7 yaşlar. Kızdığım da oldu,bağırdığım da oldu,küstürüp sonra dayanamayıp gece uykudan uyandırıp özür dilediğimde oldu.
yıllar böyle böyle geçiyorgeçen gün bir kitap okuyordum ebeveynlik hakkında. Kızım neden okuyorsun dedi. Size daha iyi bir anne olmak için dedim. Hiç gerek yok anne sen bizim için en iyi annesin zaten dedi. Başka gün de “anlayışsız kötü” anneydim. Sonuçta onlar da insan ve onların da duyguları değişecek. Anlık duygulara hiiiiiç takılma.
Ama normalde çalışan sosyal ortamı olan bir anne için non-stop evde bebek bakmak sağlıklı değil. Bir çıkın nefes alın bebeksiz yarım saat de olsa
Annelik gerçekten zormuş yani elbette biliyordum zor olacağını ama içine girince hiç tahmin edemediğim noktalarını gördüm. Allah çocuklarını sevgiyle hakkıyla büyütmeye çalışan herkesin yardımcısı olsunNormal tabii ki. Bu duyguları yaşamamış bir anne olduğuna inanmıyorum.
Yani uzun soluklu bırakmalar değil tabi ama mesela ayda 1 akşam çocuğu bırakıp eşinle yemek-sinema-konser vesaire yapabilirsin ya da arkadaşlarınla çok iyi gelirAllah bağışlasın evlatlarınızı çok doğru biz de küçükken öyleydik, böyle düşününce çalışmamak da etkiliyordur tabii çünkü yıllardır oku, peşine 4 yıldır çalış derken evde oturmak da bunalttı elbette anneme bırakıp 2 kez eşimle çıktık 5 aydır ama iznim bitince zaten anneme bırakacağım için kadına şimdi çok yüklenmek istemiyorum açıkçası bu yıl biraz dinlensin istiyorum. Yoksa istesem gelir bakar aslında ama ben ona da kıyamıyorum sanırım. İlk 2 3 ay epey geldi sonra ben yoruldun artık dedim çünkü cidden yorulmuştu, ara ara görmeye geliyor şimdi
Canım benim ya kendini hiç üzme insanız tabiki sitem edebiliriz. Senin sitemin o an bebeğe olmuyor ki uykusuzluğa yorgunluğa oluyor aslında. Ben 20 ay her saat başı uyanmış zombi gözlerle güne başlamış bi anneyim geceleri bazen ağlıyodum uykusuzluktan ve gündüz dahi uykusuz olduğum halde dalamıyordum resmen uyku bozukluğu oldu bende ve ne oldu geçti bittiKızlar herkese merhaba. Anlatmak istediğim bi şey var. 3 yıllık evliyim, 5 aylık bebeğim var ve ücretsiz izindeyim, Allah nasip ederse 10 ay daha iznim var. Bebeğim ilk 3 ay kolik gibiydi, o süreçte ben de çok depresif hissediyordum o azaldı bin şükür. Doğduğundan beri de gündüz uykusu asla sevmeyen Max 30 dk uyuyan(o da sallayarak) bir bebek. dolayısıyla sabahtan akşama aktif bi şekilde ilgileniyorum. Kucakta devamlı, etkinlikler kitap okumalar dışarı çıkarma her şeyini yapmaya çalışıyorum şükür. O yarım saatlik uykularda da ya kahvaltı atıştırıyorum ya bi kahve yapıyorum. Başka bi şeye zamanım olmuyor çünkü asla. Akşamları da eşim ilgilenmeye çalışıyor sağolsun ama erken gelemediği için uykusuna az kalmış oluyor bebeğimin. Özellikle son 1 haftadır da çok ciddi huzursuz gündüz devamlı kucak isteği aşırı mızmızlık krizler ve maalesef artık gece uykularında da aşırı azalma ve zor uyuma durumu var. Sorunum şu ki, 2 gündür maalesef uyutmaya çalışırken(ki 1 saat falan kucakta salladığım oluyor kolum kopuyor) el kadar bebeğe sitem ettim resmen, kızdım yani. Bağırma vs değil yanlış anlaşılmasın Allah korusun da, böyle ya noldu derdin ne şimdi neden uyumuyorsun gibi. Yani böyle tahammülüm düşüp bebeğe yansıtmam normal mi sonrasında da şükürsüzlük mü ediyorum diye korkup vicdan azabı çekip ağladım ikidir. Öyle işte paylaşmak istedim hislerim normal mi diye, tükenmiş hissediyorum ara ara
Sling mi? Maalesef onu da hiç sevmedi hep ağladı denediğimde daha da denemedimAdını unuttum uzun çarşaf gibi bez bebisi sırtına dola yemeğini filan oyle yap ise yarar belki elin serbest kalır.
Evet geçecek biliyorum, umarım bebeğimi kırmadan üzmeden ona yanlış duygular yansıtmadan geçiririm sadeceCanım benim ya kendini hiç üzme insanız tabiki sitem edebiliriz. Senin sitemin o an bebeğe olmuyor ki uykusuzluğa yorgunluğa oluyor aslında. Ben 20 ay her saat başı uyanmış zombi gözlerle güne başlamış bi anneyim geceleri bazen ağlıyodum uykusuzluktan ve gündüz dahi uykusuz olduğum halde dalamıyordum resmen uyku bozukluğu oldu bende ve ne oldu geçti bittibüyüdükçe kolaylaşıyor sen bu durumu kendinle sesli konuşmak olarak gör e içine atmaktan iyidir her anne biraz delidir
Yaramazzz aklıma o geldi ama elemiş minnoş zamanla düzeni oturacak benim kızımda da sorun gündüz uyumasiydi gece uyumazdi. Gündüz de ben uyuyamam sen düşünSling mi? Maalesef onu da hiç sevmedi hep ağladı denediğimde daha da denemedim
İnşallah bizim de biraz oturur gerçekten gece uykusuzluk çok zor insanın tahammülünü çok düşürüyorYaramazzz aklıma o geldi ama elemiş minnoş zamanla düzeni oturacak benim kızımda da sorun gündüz uyumasiydi gece uyumazdi. Gündüz de ben uyuyamam sen düşünsanırım ben de senin gibi kizdim bi kaç kere tepkin çok normal sonra düzeni oturdu rahat ettik