• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merak ettigim bir konu...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

cluppingu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2015
161
376
103
Eveet benim merak ettigim su,
Kadinlar kulubune benzer binlerce forum var ve hepsinde de mesaji duzenleme veya silme secenegi var. Ama nedense burda yok? Mobilde oldugum icin bazen bende mi gozukmuyor acaba diye dusunuyorum.Hayir bir de ceza sebebiymis. Gercekten anlayamiyorum. Bir cumleyi hatali, karisik yazdigim ve duzeltme istedigim icin ceza mi yenirmiş...garip bir kural valla.

Merhaba,

İmla hatalarını, yanlış yazdığınız kelimeyi düzelttiğiniz için içerik silme cezası almazsınız, var olan içeriği komple siler veya konunun anlamını yitirmesine sebebiyet verecek şekilde silerseniz içerik silme uyarısı alırsınız.

Bu yasağın 2 sebebi var.
1. sebep internet ortamında yapılan paylaşımlarla alakalı yasal düzenlemeye göre forum siteleri içerikleri saklamakla yükümlüdür, yani siteler yasalara aykırı ve hukuken ceza gerektiren durumlar dışında yer alan tüm içerikleri saklamak, muhafaza etmek durumundadır.

Sizler nasıl ki sitelere üye olurken site kurallarını okuyup işaretliyor, site şartnamesini kabul ediyor ve uymakla mükellef tutuluyorsanız, sitelerde sizlere bu platformları hazırlarken yasalar ne diyorsa ona uymak zorundadır.

Ki içerik silmenin yasal zemini üzerine bir örnek vereyim size, farz edin ki burada X bir üye size ağır bir hakaret etti, küfür etti, sonrasında sildi, siz üyeyle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunmak isteseniz kanıt olarak edilen hakaretin görüntüsünü almak isteseniz silinmiş içerik bir işinize yarayacak mı?

Bir diğer yandan dava açmak istediğiniz üyenin site yönetimince de uyarı almasını talep etseniz, yönetim size üye içeriği silmiş ortada bir yorum olmadığına göre cezası da olmaz dese ne düşünürsünüz?
İçerik silme yasağı işte bu sebeple önemlidir.

2. sebepse üyeler açılan konulara zaman ve emek sarf ediyor, tüp bebekten gebelik sorunlarına, kayınvalideyle tartışmadan eğitim hakkında edinilmek istenen bilgilere kadar üyeler açılan tüm konulara bilgi ve tecrübelerine dayanarak yorum yazıyor, bir anda içeriğin silinmesi vakit ve emek harcayan üyelere saygısızlık olmuyor mu sizce?
Yazdıkları herşey havada kalıyor, madem silinecekti neden o kadar zaman harcadık diye düşünmelerine sebep oluyor, ki eğer bu sitede paylaşılan herşey silinseydi sizler bomboş kalan bir siteye hangi kriterlere göre üye olmak isteyecektiniz?

Sayısı 500 bini geçen üyelerimizin büyük bir yüzdesi sitede yer alan içerikler için üye oldu, kimi tüp bebekteki içerikler, kimi gebelik, astroloji de yer alan içerikler, kimi aile içi sorunların yer aldığı içerikleri önce misafir olarak okuyup sonrasında aradıklarım burada varmış bende katılayım dedi.

Site bugün aklınıza takılan her konuda bulabileceğiniz cevapları barındırıyorsa bunun sebebi silinmeyen zengin içeriğe sahip olduğumuzdandır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back