Menopoz Menopoz tanısı ve hamilelik

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar

Fundaki

Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2020
17
28
Değerli dostlar ben 43 yaşındayım. 6 ay önce herşey normalken, yeni yaptirdigim jinekolojik muayenede, menopoz tanısı aldım. FSH 96 ve rahimde hiç yumurtalık yok. Hekim haliyle tüp bebek sansimin bile kalmadığını söyledi. Menopoz geri dondurelibilen bir durum değil. Bu durumda tüp bebeğe başvuran ve olumlu bir sonuç alan arkadaşımız var mı ? Tek güzel bir vaka bile benim günümü gün edecek.. Çok teşekkürler şimdiden..

Değerli dostlar ben 43 yaşındayım. 6 ay önce herşey normalken, yeni yaptirdigim jinekolojik muayenede, menopoz tanısı aldım. FSH 96 ve rahimde hiç yumurtalık yok. Hekim haliyle tüp bebek sansimin bile kalmadığını söyledi. Menopoz geri dondurelibilen bir durum değil. Bu durumda tüp bebeğe başvuran ve olumlu bir sonuç alan arkadaşımız var mı ? Tek güzel bir vaka bile benim günümü gün edecek.. Çok teşekkürler şimdiden
Regl oluyor musunuz peki? Bende 3,5 ay önce menopoza girdim. Benim Fsh : 45 maalesef.

Regl oluyor musunuz peki? Bende 3,5 ay önce menopoza girdim. Benim Fsh : 45 maalesef.
Merhaba arkadasım.

Ben Cyclo Progynova ile gorebiliyorum. Maalesef Fsh yuksekliği bir neden degil sonuç. Yumurta azaldıkça beyin daha fazla salgılatıyor.

Tüp bebek merkezleri tıbbi ama aynı zamanda ticari kuruluşlar. Cok zor vakalara ihtiyaçları yok. Basari oranları onlar için çok önemli. Tabii ki kitaba göre konuşuyorlar. Bana hormon replasman tedavimle mutluluk dileyeceklerine hiç şüphem yok :)

Ne yaptığıma gelince, bir süre kendimi bakıma aldım. Eczacıyım. Regenesis Max multivitamin ve Koenzim Q 10 takviyesi kullanıyorum. Paketli tüm gıdaları, asitli içecekleri, cok az kullandığım alkolü hayatımdan cıkardım.

Cokca adı gecen hayıt tohumu ve testere dişli arslan pençesini günde birer bardak içiyorum. Aralarda ceviz, işlem görmemiş kuru yemişleri yiyorum.

Bundan iki ay sonra esimle tekrar bu sefer bir infertilite uzmanına görünmeyi planladık. Ultrason ve kan testleri dışında, belki bir rahim filmi de talep edebiliriz en azından tüp tıkanıklığı var mı yok mu o soruyu da yanıtlamış oluruz.

Sanıyorum mucizeler dışında menopozun basında PRP tedavileri gündem olmaya basladı.

Biz elimizden geleni yapalım, Allah isterse olur, sevgiler 💙

Merhaba arkadasım.

Ben Cyclo Progynova ile gorebiliyorum. Maalesef Fsh yuksekliği bir neden degil sonuç. Yumurta azaldıkça beyin daha fazla salgılatıyor.

Tüp bebek merkezleri tıbbi ama aynı zamanda ticari kuruluşlar. Cok zor vakalara ihtiyaçları yok. Basari oranları onlar için çok önemli. Tabii ki kitaba göre konuşuyorlar. Bana hormon replasman tedavimle mutluluk dileyeceklerine hiç şüphem yok :)

Ne yaptığıma gelince, bir süre kendimi bakıma aldım. Eczacıyım. Regenesis Max multivitamin ve Koenzim Q 10 takviyesi kullanıyorum. Paketli tüm gıdaları, asitli içecekleri, cok az kullandığım alkolü hayatımdan cıkardım.

Cokca adı gecen hayıt tohumu ve testere dişli arslan pençesini günde birer bardak içiyorum. Aralarda ceviz, işlem görmemiş kuru yemişleri yiyorum.

Bundan iki ay sonra esimle tekrar bu sefer bir infertilite uzmanına görünmeyi planladık. Ultrason ve kan testleri dışında, belki bir rahim filmi de talep edebiliriz en azından tüp tıkanıklığı var mı yok mu o soruyu da yanıtlamış oluruz.

Sanıyorum mucizeler dışında menopozun basında PRP tedavileri gündem olmaya basladı.

Biz elimizden geleni yapalım, Allah isterse olur, sevgiler 💙
Takibimdesiniz. 😍 inşallah güzel sonuçlar alırsınız. 🤗

Selamlar daha çok erken sanırım. 2 ay kadar herhangi bir tahlil yaptirmama karari almıştım. Ocak sonunda tekrar kontrole gideceğim
Bende regl olamıyordum dört aydır geçen ay regl oldum ve doktora gittim, doktor da menopoza girdiğimi bu kanamaların normal olduğunu söyledi ve bu ay tekrar oldum . Vücüdum menopoza girmemeye direniyor 😀😀😀rabbim hakkımızda hayırlısını versin inşallah.

Çok teşekkür ederim ❤️
Bende 40 yaşındayım maalesef aynı sorunumuz erken menepoz bende aynı ilaçla adet görüyorum ...hormon değerlerim yüksek ...yumurta olmadığı için tüp bebek olmaz dedi doktor ...umudunu kaybetme hiç bir zaman rabbim inşallah hepimize nasip etsin ...

Bende 40 yaşındayım maalesef aynı sorunumuz erken menepoz bende aynı ilaçla adet görüyorum ...hormon değerlerim yüksek ...yumurta olmadığı için tüp bebek olmaz dedi doktor ...umudunu kaybetme hiç bir zaman rabbim inşallah hepimize nasip etsin ...
Bende de yumurta yok maalesef.

Merhaba buraya güncelleme yapıyorum ve iyi haberlerim var.

27 Kasım'da ki menopoz tanısından sonra doktor hiç yumurta görmemişti. Eşimle bir araya gelebildik ve Yunanistan'a taşındım. Bugün eşimle bir İVF merkezine gittik. Ultrason muayenesinde hekim folikuller gördü. Olgunlaşan bir yumurtam var. ! :)🙏 AMH için kan alındı. Artık rahim filminden sonra neler yapılacak tartışılacak.

Ben 27 kasımdan sonra neler yaptım özetleyeyim belki başka bir dostuma faydası olur.

Sabahları Regenesis Max, Folik asit, ve 200 mg Coenzim q 10 aldım.

Aç karnına bal ve çörek otu kullandım.

Protein ağırlıklı kahvaltı ve hayıt tohumu çayı içtim (Günde 2 kez)

Bol sebze ve meyve tükettim.

Bu arada Cyclo Progynova ve bebek aspirini kullanmaya kendim karar verdim ve devam ediyorum.

Bu yolculuğun sonu ne olur bilemem ama hala yumurtam olduğunu görmek moralimi çok yükseltti.

Sevgiyle kalın, yüce Tanrı hiçbirimiz in umutlarını yarım bırakmasın.

X