hap kullanmayın direk damardan alınan demir injektleri var onları kullanın rica edin drdan direk depolariniz dolarMerhaba umarim, konuyu dogru yerde acmisimdir. 47 yasindayim. Evli iki cocuklu. Son bir senedir sagligimla ilgili şikayetlerim var. Bir türlü dolmayan ferritin deposu, en son 20 idi. Bir senedir demir hapi kullaniyorum. Saç dokulmesi, egzama, baş ağrısı, psikolojik olarak depresif. Adet gunlerim duzenliydi. Gecen ay rahimden biyopsi icin parca aldilar. Ondan kaynakli sanirim bu adetim biraz gecikti. Rahim duvarinda hafif bir kalinlasma var. Hormon yan yetkisinden dolayi verilmedi. Bir senedir duzenli d vitamini, b12, magnezyum, demir, çinko kullaniyorum. Sadece ferritin dusuk. Saçlarimin zaman zaman dokulmesi duruyor, zaman zaman artiyor. Hormonal degil dedi doktor. Kendime ozen gosteriyorum, beslenmeme vitamine, biraz stres var. Sonuç olarak sizce menopoza mi girmeye basladim acaba. Bundan mi saydiklarim?
türkiye'de menopoz yaş ortalaması 47. premenopoz döneminde olduğunuz kesin zaten. o yüzden bu belirtiler normal olabilir. menopoz konusunda uzman bir kadın doğum doktoruna görününMerhaba umarim, konuyu dogru yerde acmisimdir. 47 yasindayim. Evli iki cocuklu. Son bir senedir sagligimla ilgili şikayetlerim var. Bir türlü dolmayan ferritin deposu, en son 20 idi. Bir senedir demir hapi kullaniyorum. Saç dokulmesi, egzama, baş ağrısı, psikolojik olarak depresif. Adet gunlerim duzenliydi. Gecen ay rahimden biyopsi icin parca aldilar. Ondan kaynakli sanirim bu adetim biraz gecikti. Rahim duvarinda hafif bir kalinlasma var. Hormon yan yetkisinden dolayi verilmedi. Bir senedir duzenli d vitamini, b12, magnezyum, demir, çinko kullaniyorum. Sadece ferritin dusuk. Saçlarimin zaman zaman dokulmesi duruyor, zaman zaman artiyor. Hormonal degil dedi doktor. Kendime ozen gosteriyorum, beslenmeme vitamine, biraz stres var. Sonuç olarak sizce menopoza mi girmeye basladim acaba. Bundan mi saydiklarim?
hematolojiye görünseniz aslında su demir deposunun dolmamasını araştırsalar iyi olabilir, belki ilintili başka şeylerde sorun vardır. gittiniz mi hematolojiye?Merhaba umarim, konuyu dogru yerde acmisimdir. 47 yasindayim. Evli iki cocuklu. Son bir senedir sagligimla ilgili şikayetlerim var. Bir türlü dolmayan ferritin deposu, en son 20 idi. Bir senedir demir hapi kullaniyorum. Saç dokulmesi, egzama, baş ağrısı, psikolojik olarak depresif. Adet gunlerim duzenliydi. Gecen ay rahimden biyopsi icin parca aldilar. Ondan kaynakli sanirim bu adetim biraz gecikti. Rahim duvarinda hafif bir kalinlasma var. Hormon yan yetkisinden dolayi verilmedi. Bir senedir duzenli d vitamini, b12, magnezyum, demir, çinko kullaniyorum. Sadece ferritin dusuk. Saçlarimin zaman zaman dokulmesi duruyor, zaman zaman artiyor. Hormonal degil dedi doktor. Kendime ozen gosteriyorum, beslenmeme vitamine, biraz stres var. Sonuç olarak sizce menopoza mi girmeye basladim acaba. Bundan mi saydiklarim?
Dünyada ortalama menepoz yaşı 52,55 arası söyleniyor, yani 60 bile menepoz için normal,Türkiyede niyeyse daha erken yaşlarda olduğu söyleniyor ama bence ülke genelinde yada dünya genelinde gibi bir ortalama yok,annem mesela 56 yaşında menepoza girdi,beslenme şekliniz,yaşam standartlarınız,stres yoğunluğu,iş temposu,çeşitli hastalıklar vs hepsi etkiliyor,baktığınızda erken menepoz 30,35 yaş ile olması gereken menepoz yaşı arasında 20,25 sene var,yani bu 25 sene içinde herangi bir yaşta menepoz olabiliriz,bunu tetikleyen etkenlerde saydığınız rahatsızlıklar olabilir,47 erken bir yaş geciktirecek ilaçlar kullanabilirsiniz doktorunuzun tavsiyesiyle eğer böyle bir durum varsa.Merhaba umarim, konuyu dogru yerde acmisimdir. 47 yasindayim. Evli iki cocuklu. Son bir senedir sagligimla ilgili şikayetlerim var. Bir türlü dolmayan ferritin deposu, en son 20 idi. Bir senedir demir hapi kullaniyorum. Saç dokulmesi, egzama, baş ağrısı, psikolojik olarak depresif. Adet gunlerim duzenliydi. Gecen ay rahimden biyopsi icin parca aldilar. Ondan kaynakli sanirim bu adetim biraz gecikti. Rahim duvarinda hafif bir kalinlasma var. Hormon yan yetkisinden dolayi verilmedi. Bir senedir duzenli d vitamini, b12, magnezyum, demir, çinko kullaniyorum. Sadece ferritin dusuk. Saçlarimin zaman zaman dokulmesi duruyor, zaman zaman artiyor. Hormonal degil dedi doktor. Kendime ozen gosteriyorum, beslenmeme vitamine, biraz stres var. Sonuç olarak sizce menopoza mi girmeye basladim acaba. Bundan mi saydiklarim?
Hematolojiye direk gidilmiyormuş. Dahiliye sevk ediyor. P.tesi gidecegim dahiliye. Bunun disinda kadin doguma gittigimde doktor demir eksikligin regli doneminle ilgili degil dedi. Gaitada kan testi yapti. Gizli kan çikti. Bunun için de kolonoskopi yaptiracagim ayrica. Cok tesekkur ederim yorumunuz içinhematolojiye görünseniz aslında su demir deposunun dolmamasını araştırsalar iyi olabilir, belki ilintili başka şeylerde sorun vardır. gittiniz mi hematolojiye?
Henüz reglim kesilmedi. Bu ay gecikti ama onun da rahimden biyopsi almalariyla ilgili oldugunu dusunuyorum. Menopaza girmek uzere olup olmadigim testlerle anlasilmiyor mu acaba?Dünyada ortalama menepoz yaşı 52,55 arası söyleniyor, yani 60 bile menepoz için normal,Türkiyede niyeyse daha erken yaşlarda olduğu söyleniyor ama bence ülke genelinde yada dünya genelinde gibi bir ortalama yok,annem mesela 56 yaşında menepoza girdi,beslenme şekliniz,yaşam standartlarınız,stres yoğunluğu,iş temposu,çeşitli hastalıklar vs hepsi etkiliyor,baktığınızda erken menepoz 30,35 yaş ile olması gereken menepoz yaşı arasında 20,25 sene var,yani bu 25 sene içinde herangi bir yaşta menepoz olabiliriz,bunu tetikleyen etkenlerde saydığınız rahatsızlıklar olabilir,47 erken bir yaş geciktirecek ilaçlar kullanabilirsiniz doktorunuzun tavsiyesiyle eğer böyle bir durum varsa.
Dahiliye dokturuna gittigimde onu da sormayi dusunuyirum. Cok tesekkur ederim.hap kullanmayın direk damardan alınan demir injektleri var onları kullanın rica edin drdan direk depolariniz dolar
Psikolojik de olabilir haklisiniz. Aslinda demir eksikligi sebebiyle kadin doguma gidince menopoz gundemime geldi. Yoksa hic aklima bile gelmemisti. Bu belirtliler cikmaya baslayinca da biraz psikolojim de bozuldu maalesef. Tesekkur ederim.Adetleriniz düzenli ise menopoz olmaz. Hormonal de sorun yokmuş. Ama yaşınız da menopoz için uygun.Sanırım psikolojiktir.
testlerle anlaşılır, hatta eczaneden alacağınız bir testi kendiniz de yapabilirsiniz. ama üzülecekseniz çıkan sonuca akışına bırakın bence.Henüz reglim kesilmedi. Bu ay gecikti ama onun da rahimden biyopsi almalariyla ilgili oldugunu dusunuyorum. Menopaza girmek uzere olup olmadigim testlerle anlasilmiyor mu acaba?
bildiğim kadarıyla anlaşılıyor ama dediğim gibi siz daha çok gençsiniz yaşınızdan dolayı değil bulunduğunuz durumdan dolayı oluyor muhtemelen o yüzden geciktirmek için doktorunuzla görüşün derim,moral bozacak birşey yok herşey zamanında olmuyor maalesef bazen erken de olabiliyor.Henüz reglim kesilmedi. Bu ay gecikti ama onun da rahimden biyopsi almalariyla ilgili oldugunu dusunuyorum. Menopaza girmek uzere olup olmadigim testlerle anlasilmiyor mu acaba?
Ne testi acaba? Boyle belirsiz olacağını belli olsun daha iyi benetestlerle anlaşılır, hatta eczaneden alacağınız bir testi kendiniz de yapabilirsiniz. ama üzülecekseniz çıkan sonuca akışına bırakın bence.
menopoz test kiti olarak geçiyordu en son. ben online olarak bile görmüştüm bir aralar. ister bir eczaneye sorun isterseniz de online mağazalardan bir bakın. muhtemelen oralarda da var. hamilelik test kitine benzer bir şeydi. ben kendim hiç yapmadım yalnız. mutlak eczane ya da doktordan fikir alın.Ne testi acaba? Boyle belirsiz olacağını belli olsun daha iyi bene