• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Menenjit asisi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

mizirtilicizirti

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2014
447
104
103
Istanbul
lar oglumun haftaya 15.ay kontrolu var 1yasindaki kontrolunde dr bi sonraki kontrole 3 ay sonra gelin menenjit asisini da yaptıralım dedi ama saglik ocagi bana boyle bisey bahsetmedi dr ozel bi hastanede dogdugundan beri rutin kontrollere gidiyorum ayrica saglik ocağında da kontrole gittim devletin karsilamadigi ozel bi asi mı rota virusu gibi yaptıran varmı yardimci olabilir misiniz?

lar oglumun haftaya 15.ay kontrolu var 1yasindaki kontrolunde dr bi sonraki kontrole 3 ay sonra gelin menenjit asisini da yaptıralım dedi ama saglik ocagi bana boyle bisey bahsetmedi dr ozel bi hastanede dogdugundan beri rutin kontrollere gidiyorum ayrica saglik ocağında da kontrole gittim devletin karsilamadigi ozel bi asi mı rota virusu gibi yaptıran varmı yardimci olabilir misiniz?
meningenok mu ne o aşının adı özel aşı ben yaptırmadım kızıma sadece rota yaptırdık bence gerek yok ama seçim senin.

Evet özel bir aşı var 3 sene önce konu açsan gerek yok derdim ama şu an yetişkinler de dahil olmak üzere menenjit salgını var

Ben haftaya oğluma yaptırıcam

Yaptırdım. Menenjit çok ciddi bir hastalık. Benim kuzenim küçükken menenjit geçirdi ve ölümden döndü resmen. Geçen gün de abimin arkadaşı 32 yaşındaki genci menenjitten 3 günde kaybettiler. %100 koruyucu mudur, bilemeyiz. Ama önlem almakta fayda var.

Benim doktorumda cok israr ediyor .Ozel bir asi , on yil sonra, iyikide yaptirmisim diyeceksiniz dedi.Ben de yaptirmayi dusunuyorum.

kaç aylık yaptırılıyor menenjit aşısı ?
Kizim 19 aylik, doktorumuz 1 yasindan sonra soylemeye baslamisti.Kizim havale 15 aylikken gecirdiginde ,atesinin sebebi bulunamamisti ,menenjittende suphelenilmisti, o yuzden bu asi konusunda cok israr ediyor.

Bizim doktorumuz da yasini doldurunca getir dedi bu asi icin. Simdi kafam karisti sizinki mi gec yapiyor yoksa bizim dr mi erken yapiyor? Yaptiranlar kacinci ayda yaptirdiniz ?

Ben bu konuaya takm8s durumdayim 27aylik olduk asiyi yaptirip yaptirmama konusunda cok kararsizim.benim endisem asiyi yaptirdiktan sonra hastaliga yakalanma riski var mi.çunku az miktarda aşi ile bu virusu enjekte ediyorlar.Bayan basketbolcu kizini kaybetti bu hastaliktan ama duyduguma gore bu asinin ilk dozunu yaptirdiktan sonra yakalanmiş.Birde B tipi icin hala aşi gelmedi Turkiye dolayisiyla B tipine koruyuculuk saglayamadigi icin koruyuculugu yuzde yetmis civarinda.cok kararsizim ama gorulme oraninin yukseldigi de acik.

Back