- 11 Temmuz 2014
- 5.154
- 10.076
- 298
yok artık. bu söz edildimi burada. konuyu takip etmiyorumda.Hristiyanların ibadet edebilmesi için laik ve demokratik sistem c.tesi ve pazar günlerini tatil yapıyormuş...
Iyi bilirimahhhChess ahhhhhhhhhhh nerde be editörcan kız ihlye gidemedi çocuklar ,sırf ihl mezunları bi yerlere geliyorlar diye tüm meslek liselerinin geleceğini kararttılar bi dönem
evet biliyorum arkadaşın olduğunu ancak buradan mı yoksa reeldede arkaşınmı onu bilmiyorum ki çokta mühim değil neyse
işimemi gelmedi ........farkındamısınız incelikten dem vuruyorsunuz her daim ama kabalaşan taraf hep siz oluyorsunuz geçenlerdede bela okumuştunuz
-evet tartışmanın sonunu getirebilecğeimizi düşünmedim çünkü alevilik ile ilgili bir bilgim yok neyi münazarasını yapayım ki sizinle
burda yazmak ne kadar doğrudur bilmiyorum ancak siz şehadet getirmiyorlar diyorsunuz -açıklık mevzusu oradan geldi aklıma ki şehadeti LA İLAHE İLLALLAH şeklinde demi söylemiyorlar çünkü nette söyledikleri yazıyor
herneyse burdan halka açık seslenelim bir alevi varsa anlatsın direkt kendisinden duyalım çünkü sizin cümlenizden müslüman değiller manası çıkıyor
mune hanım kesinlikle tartımak-huzursuzluk çıkarmak için değil ben nette bakındım bulamadım birebir birinden duysak öğrensek güzel olur siye düşünüyorum
nasıl ki deist -ateist yazabiliyorsa onlarda bak kardeşim şu şekilde derse sevinirim çünkü evet sephora anlattıklarını bi mantık çerçevesine oturtamıyorum
neyse bu yazışmamız yüzünden uyarı alacağız muhtemelen ancak tekrar yazıyorum amacım alevi bi arkadaşımı yada sunni bi arkadşımı kırmak -inctmek değil çözüme ulaştıramdığımız bir konu hakkında münazara yapmak
ahhhChess ahhhhhhhhhhh nerde be editörcan kız ihlye gidemedi çocuklar ,sırf ihl mezunları bi yerlere geliyorlar diye tüm meslek liselerinin geleceğini kararttılar bi dönem
Valla ches o dediğin benim zamanlarıma tekabül ediyor ve o dediğin şey imkânsızdı o dönemler
Devlet okulu ve kuran öğretisi
Bu konu hakkında yazacak çok şeyim var ama malum site kuralları, susmak zorundayım. Emin ol benim diyen aleviden daha çok şey biliyorum bu konuda çünkü araştırıyorum. Alevilik hakkında okuduklarımı ve dinlediklerimi burada anlatırsam olay çıkar. O yüzden izin verilse dahi bu konuda konuşacağımı sanmıyorum. Özelden sohbet etmek isteyen olursa kapım açık.
Bela okumadım, hayatım boyunca kimseye ve hiç bir şeye bela okumadım ben. İftira atmayalım lütfen. İşine gelmedi demek ne zamandan beri kabalık oldu? İşine gelmedi ki bir veda mesajı bile yazmadan gittin.
Bir şeye takıldım hani senli benli konuşurdun sen, öyle dedin geçen gün bana. Şimdi niye size bize döndün?
yok kız ne alakahata canım, ben bunu desteklemiyorum ki, yapan benmişim gibi serzenişin
Ayyy çok enterasan,o gün istanbulda bır ılımıze gittim,kar vardı,ve ... marka mağazanın onundeyım,açılış saat 1 de imiş,bır adam geldi,35 lerınde,kızlar açın kapıyı dedi,kızlar saat bırde dedi,kızlar cumaya gittim,çok aşırı kalabalıktı,dışarda zor yer bulup kıldım,çorapım ıslandı,çorap alacağım dedi,hımm mesela buymuşhadi inşalah
1 ocak cuma eşim cumadan gelince nasıl sevindirik nasıl sevindirik geldi adamcağız lamelif diyor taaa dışarlara hasır sermişler
resmi tatile dek gelince cemaatte oluyor velhasılı kerim
inşallah rayına oturan güzel bir uygulama yaparlar ve cumaya gelen cemaat inşallah sabah namazınada gelir Mehmet Akifin dediği gibi
Valla zor derler cuma namazı onlardan çok bizi ilgilendiriyor onlar gidiyor biz kalıyoruz okuldaŞimdi erkekler topiği basıp " çekin ellerinizi cuma namazımızdan " diyecek , az kaldı .
benim eşim de Türkmen alevilerinden .Aleviliği konuştuğun tek bir üyeyle gelip burda fark yok diyemezsin. Bahsettiğin insanın yakın arkadaşım olduğunu söylemiştim yanılmıyorsam.
Evet mesajlarda söylediğim şeyler işine gelmediği için ikinci mesajımdan sonra kayboldun ortalıktan. Halbuki ben "arkadaşım sen bunları söylüyorsun da benim aklıma yatmadı, konuşmasak daha iyi" gibi bir konuşmayı sonlandırma mesajı beklerdim nezaketen.
Alevi değilim, eşim alevi. İlgimi çektiği için cemevlerine gidiyor kitaplar okuyorum. Ben sana bir fark söyleyeyim alevilikle sünnilik arasında. Sonradan alevi olunmaz çünkü alevilik soydan gelir. Sünnilikte ise böyle bir şart yok, şahadet getiren herkes müslüman olabilir. Şimdi bu ikisine aynı diyebilir misin?
Koyusu açığı yok bu işin, sadece sünnileşmiş aleviler ve aleviler var. O bahsettiğin arkadaşın eşi de sünnileşmiş alevidir. Aleviler tarafından dışlanan ama sünni de olamayan arada kalmış bir kesimdir.
İnternetten yeterli bilgiyi edinemezsin, aleviler dışa kapalı bir topluluktur. Bilgi edinmek istersen bir cem evine uğra. İnan samimi olduğuna inanırlarsa kapıdan çevirmezler.
Valla zor derler cuma namazı onlardan çok bizi ilgilendiriyor onlar gidiyor biz kalıyoruz okulda
Öyle diyeni yolarim
Okullarda hepsi gidiyor biz 10 parçaya birden bolunuyoruz.ama bu sene çözüm bulduk öğle arasına denk getirdik.eskiden çok fenaydi.Devlet dairelerinde çok sorun teşkil etmiyor , çünkü öğle yemeği arasına denk geliyor cuma saati 12:00 / 13:00 , hem namaz kılıp hem yemeğe bile yetişiyorlar hatta .
Okullarda durum nasıl oluyor bilmiyorum açıkcası . 40 dakikalık bir ders dilimini etkiliyor sonuçta . Alınacak önlem ve yeni öneri , bunun oluşturduğu terslikleri engelleyecekse ne ala .
Bir kaç ay önce youtube da cinayet belgeselleri izliyordum belgeselde cinayet neden ve nasil islenmis katilin yakalanma aşamalarını falan anlatıyor anlatıyordu. Belgesem amerikada geçiyor bu arada. Belgeselde dikkatimj çeken birşey oldu. Anneannesiyle yaşayan bir çocuk ana okuluna kiliseye gidiyordu.
Şimdi bakıyorumda büyük çoğunluğunu müslümanların oluşturduğu ülkemizde cuma günü ibadet için 1-2 saatlik izin bile çok görülüp tartışılıyor. Türkiyede camilerde anaokulu açılsa yani tahmin edemiyorum bile kıyamet kopar heralde
Evet çok doğru yıllarca televizyon gazete ve çeşitli görsel medya aracılığıyla içimize sindirdiler. Hristiyanın kilisede evlenmesini normal karşılaşırken biz müslümanların Camide evlenmesi fikri bize yabancı geldi. Ya dur şimdi söylenecek çok şey var da actırma kutuyu söyletme kötüyü derler ya öyle işteOna varana kadar benim hep takildigim sey, filmlerde surekli izliyoruz hristiyanlar buyuk topluluklar onunde kilisede evlenir, kilisede vaftiz toreni yapilir. Hemen her filmde bir kilise sahnesi olur. Bu kimseyi rahatsiz etmez. Adamlarin paralarinda Tanriya Guveniyoruz yazar. Bizde asla olamaz bu maalesef.. Olsa nasil karsilanir acaba dusunemiyorum..
Acma kutuyu acmaEvet çok doğru yıllarca televizyon gazete ve çeşitli görsel medya aracılığıyla içimize sindirdiler. Hristiyanın kilisede evlenmesini normal karşılaşırken biz müslümanların Camide evlenmesi fikri bize yabancı geldi. Ya dur şimdi söylenecek çok şey var da actırma kutuyu söyletme kötüyü derler ya öyle işte
benim eşim de Türkmen alevilerinden .
Ehlibeyt diyorlar ya alevi soyuna .
Benim kızım ne oluyor bu durumda?
Ben her ne kadar sünni olsam da aleviliğe daha yakın görürüm kendimi.
Aleviler muharrem ayında 12 gün sessizce oruç tutarlar ben de ramazan da sessizce tutardım orucumu.
Hiç kimseyi uyarma ihtiyacı hissetmezdim Ramazan da sokakta yemek yeme su içme diye.
Diğer sünnilerden farklıyız yani.
Dindar insan terbiye sahibi olmalıdır ,kibiri elden bırakmalıdır herşeyden önce.
Alevilerin bazı yönlerini çok beğeniyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?