How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

memur olan bayanlar tayin ile ilgili bi sorum var bakabilirmisiniz lütfen????

gamzelim89

iki erkeğine de aşık:)
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2008
428
17
298
mrb.memur olan bi bayan evlendiği zaman eğer eşinin sigortalı bi işi varsa eş durumdan tayin olabiliyo mu eğer oluyosa belli bir süre memurluk yapması gerekiyomu mesela 1 veya 2 sene memurluk yaptıysa mı atanıyo yoksa belli bi süresi yok mu memur bayanlar yardım lütfen :utangac:Çok üzgünüm çoook:asigim:

sanırım yeni memur alımları için başvuru yapacaksınız. ben yardımcı olmaya çalışayım. ilk atama olduğu zaman 1. sene stajer memur oluyorsun ve stajerliğin genelde bir senenin sonunda kalkar. asil memur olduğun an eş durumundan tayin isteyebilirsin. eş durumuna genelde tayin verilir. verilmezse başka yöntemler denersiniz artık. torpil yada dayı gibi :)
birde bazı kurumlar stajerligin kalkmadan da tayin verebiloyrlar. araştırmak lazım. tayin işinin en zor olduğu kurumlar da üniversitelerdir. haberin olsun.
allah gönlüne göre versin.

dsi de 5 yıl çalışma zorunluluğu diye birşey duydum.. 5 yıldan önce göndermişyolarmış deniyor.. böyle kurumlar var mıdır? benim eşim subay olacak onun olduğu ile 5 yıldan önce gidemezmiyim ki :(( lütfen arkadaşlar tayinle ilgili bilgilerinizi paylaşır mısınız? ben de yeni tercih yapacam..

dsi de 5 yıl çalışma zorunluluğu diye birşey duydum.. 5 yıldan önce göndermişyolarmış deniyor.. böyle kurumlar var mıdır? benim eşim subay olacak onun olduğu ile 5 yıldan önce gidemezmiyim ki :(( lütfen arkadaşlar tayinle ilgili bilgilerinizi paylaşır mısınız? ben de yeni tercih yapacam..

eşiniz subay olacaksa. ordu ile anlaşmalı kurumlar var. örnek: orman işletmesi kuzenim asker ve eşi orman işletmesine memur olarak atanmıştı. daha ilk senesini bile doldurmadan eşinin yanına gelebildi. önce onu araştırın. bence hangi kurumu tercih edecekseniz arayın çekinmeyin yardımcı olurlar.
birde askerlerde şu olay var eğer eşinizin tayini çıkması gerekiyorsa siz onu tutamazsınız siz de onunla birlikte tayin istersiniz.

Özür grubu (öğrenim, evlikik, sağlık) gibi durumlarda bir yılı beklemenize gerek yok temel eğitim ve hazırlayıcı eğitim kurslarını tamamlayıp hazırlayıcı eğitim sınavından sonra tayin isteyebilirsiniz ortalama 8 aya denk geliyor. En erken hazırlayıcı eğitim sınavı sonunda tayin istenebilir. Eşinizde sskli ise isteyebilrisiniz ama belirli bir süre ssk nın yatmış olması ve halen ssk lı olması gerek.

sanırım yeni memur alımları için başvuru yapacaksınız. ben yardımcı olmaya çalışayım. ilk atama olduğu zaman 1. sene stajer memur oluyorsun ve stajerliğin genelde bir senenin sonunda kalkar. asil memur olduğun an eş durumundan tayin isteyebilirsin. eş durumuna genelde tayin verilir. verilmezse başka yöntemler denersiniz artık. torpil yada dayı gibi :)
birde bazı kurumlar stajerligin kalkmadan da tayin verebiloyrlar. araştırmak lazım. tayin işinin en zor olduğu kurumlar da üniversitelerdir. haberin olsun.
allah gönlüne göre versin.

Allah razı olsun bişey daha sorucam eşin memur olmasa da 1 yıllık ssklı bi işi olduğu zamanda tayin isteyebiliyomuyum????

Evet canım, isteyebilirsin.Çalıştığı yerde 360 gün ssklı olma şartı arıyorlar sadece.

konu dışı soru olabılır belkı ama becayiş içinde 1 yıll çalışmak gerekıyor mu..

asıl memur olmak zorunda mıyız

ben de 2004 yılında ( ki 5 sene içinde yeniden değişmiş de olabilir , her an her şey oluyor bu memlekette ) bu kanunun değiştiğini biliyorum . memur olan eşin tayini çıktıysa sigortalı eş onun yanında gidecek . yani yer değiştirme sigortalıya göre olmayacak yine yani memur olan eşin eş durumu tayini için sigortalının çalıştığı yer-il vs. baz alınmayacak .. ben 2003te atanmıştım İst.a eş durumundan , bana iyi atandın , 1 sene sonraya kalsaydı eş durumun , olmazdı o zaman demişlerdi . bu durum da naylon -anlaşmalı- evlilikleri önlemek için çıkmış . millet doğunun ücra köşesine atanıp kendi memleketinden biriyle anlaşıp ( ki bu işi ticarete dökenler de varmış ) evlenip tayin çıktıktan bir süre sonra boşanıyorlarmış ..

toplam 365 gün sigortalı calısmıslıgı varsa eş durumundan tayın istenır ve ataması yapılır..

mrb.memur olan bi bayan evlendiği zaman eğer eşinin sigortalı bi işi varsa eş durumdan tayin olabiliyo mu eğer oluyosa belli bir süre memurluk yapması gerekiyomu mesela 1 veya 2 sene memurluk yaptıysa mı atanıyo yoksa belli bi süresi yok mu memur bayanlar yardım lütfen :utangac:Çok üzgünüm çoook:asigim:

son 2 yıl içinde 365 gün sigortalı olması gerekiyor tatlım eşinin. sen de eğer öğretmensen ve göreve yeni başladıysan asaletinin onaylanması yani 1 yılın geçmiş olması gerekiyor.öğretmenlerde böle ????

peki kesin ataması oluyormu.ben memurum mesela 4 yıllık eşimin sigorta günü benden az olsada memleketimize gidebilirmiyim.

Back