Merhaba özel sektörde hayattan soğuduktan sonra kara verip kpss ye atandım. İlk girdiğim sene sınava son 3 ay kala çalışmaya başladım. Mühendislik okuduğum için aman mat kolay türkçe de yaparım. gk çalışayım dedim. Kayda değer olmayan bir puan aldım doğal olarak.
Tekrar hazırlandığım sene çok ciddi çalışamasamda çalıştım. O sene hayatımda bir hayli değişim olmuştu. her ders çalışma düzenimi oturttum dediğimde başka bir olay oluyordu. derme çatma ama emek vererek çalıştım . 37 yaşında atandım.
Özelden sonra hayat güzel diyorum şu an.
Yorumlarda bir arkadaş yazmıştı. Açıktan alımlar sözleşmeli oluyor ve mülakat oluyor diye. Hepsi değil . Ben sözleşmeli ve puan sıralamasıyla kazandım. Açılan ilana göre değişiyor kurumların durumu yani.
Kpss zeka işi değil disiplin ve çalışmayla alakalı tamamen. Psikolojisine hazırım veriririm emek dediğin an çok da güzel puan alırsın.
Dershane tamamiyle vakit ve enerji kaybı bence . Youtube derya deniz ki hepimiz aynı hocalardan geçtik. Muhakkkak anlatımı seni tatmin eden sana uyan hocayı bulursun.
Bir de kpss öyle birşey ki insan bu defteri kapatamıyor
Bu sene alan derecesi yapmak için yeniden hazırlanıyorum.
Gelir açısından evet özelde çok daha iyi imkanlar olabiliyor. Olamıyor da . Ben kendi adıma gelirimin düşmesini önemsemedim. İş huzurum çok daha önemli. Sıkıntılı kurumdan ziyade sıkıntılı insanlara denk gelmek mümkün tabi fakat özel gibi değil restleşmek daha kolay ve risksiz bence.
Bu benim deneyimim tabiki.
Ayrıca kit kurumları seçebilecek puan alırsan maaşında bir tık daha fazla oluyor. yan haklar da değişiyor.
tekrar söylüyorum 37 yaşımdayım ve sözleşmeli atandığım için kadrolu atamada aldığım puanla tercih hakkım var . sınava hazırlanırken ah be eti madene girsem diye hayal kurduğum kurum kadro açmasına rağmen tercih vermedim , tercih verseymişim şu an atamıştım oraya ve geçiş yapıyor olacaktım.
ama ben hedefimi büyütüm tekrar sınava hazırlanmayı göze aldım başka bir kurum için. Yine söylüyorum 37 yaşındayım. benim için hiç geç değil senin için neden geç olsun ?