• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memur olabilme şansım hala var mı ?

Çok üzüldüm başınız sağolsun. Malesef dediğiniz olay kamuda da var, nadiren de olsa var. Benim meslektaşıma erken doğum nedeniyle bebeğini kaybettiğinde ve raporlu iken, o donem başka bir kadın meslektaşımız, kıdemlimiz “bebek vs de kalmadı artık, arayın raporunu kesip dönsün” diye aramamı rica etmişti. Kadıncağızı da arayıp arayıp taciz etmişti işe dönmesi konusunda. Üstelik biz üst düzey kamu görevlisiyiz, memur dahi değiliz..
Bilmiyorum yani insanlarla artık muhattap olmak zor geliyor. Ciddi anlamda hevesim kalmadı. Aslında içimden gelen kendimi eve kilitleyip asla dışarı çıkmamak çünkü artık insanlar gerçekten çok kötü kalpliler. Mecbur çalışabilecekken, bari devletin haklarımı savunabildiği biryer olsun istiyorum

O kadar abartılı ve şükürsüz buldum ki sizi. Tek avantaj izin demişsiniz şaka mı. Özel sektörde adamın canını çıkartıyorlar bı kere. Liyakatsizlik kesinlikle var ama özellerde çok daha fazlası var eşini karısını kocasını arkadaşını yeğenini dayısini herkesi topluyo patron. Sürekli saksakcilik bekliyo senden. Kurumsal düzgün işleyişli bir avuç fabrika, şirket var bu ülkede kalanı hakikaten çöp. Devlette kural kaide var tüm sorunlara rağmen. Hiçbir memur hamile kaldı diye o gün işten cikarilmaz ama bu özelde çok normal bı durum. Düşük bulduğunuz 25bini de özeller mumla arıyo çoğu asgari ve türevi aliyo özel sektörün.
Ha bı de hiçbir memuru azarlayip bagiramazsin ama özellerde o kadar sıradan bı olay ki çocuk gibi azarlanma
Memuru azarlayamazsın mı gelin de görün memurluk dışardan bakıldığı gibi salla başı al maaşı bir iş olmadığı gibi, o kadar hadsiz insan müsveddesi ve yönetici var ki davulun sesi sadece uzaktan hoş geliyor.
Ayrıca o kadar eğitim almışız, kendi mesleğimizle alakalı kadrolara atanmak için düz memurluktan daha çok kendimizi kasmışız, sınavlara tabi olmuşuz atanmışız ve iş yüküne göre aldığımız maaşlar tabiki de az.
Devlette gelir adaletsizliği de var şu an eğitimsiz vasıfsız sınavsız işe giren temizlik personeli benden fazla gelir kazanıyorsa bunu tartışmak lazım. İşlerine saygım sonsuz ama hak edene hak ettiği kadar eğitim seviyesi tecrübe gerekirse performansa dayalı maaş bağlanmasından yanayım.
Ve evet tek avantajı izin ... Ayrıca artık eskisi gibi bir kere memur olurum ömrü billah kalırım anlayışı da yok genellikle şözleşmeli alıyorlar işe, kadroya geçiriyorlar ama o süreçte sözleşmeyi fesh etme hakkı var devletin, bir anlık kararname vs ile birçok memur işinden oldu zamanında f.. davasına haklı haksız kurunun yanında yaşta yandı çok örneği var çevremde yani artık iş garantisi de yok sayılır.

Merhaba özel sektörde hayattan soğuduktan sonra kara verip kpss ye atandım. İlk girdiğim sene sınava son 3 ay kala çalışmaya başladım. Mühendislik okuduğum için aman mat kolay türkçe de yaparım. gk çalışayım dedim. Kayda değer olmayan bir puan aldım doğal olarak.
Tekrar hazırlandığım sene çok ciddi çalışamasamda çalıştım. O sene hayatımda bir hayli değişim olmuştu. her ders çalışma düzenimi oturttum dediğimde başka bir olay oluyordu. derme çatma ama emek vererek çalıştım . 37 yaşında atandım.
Özelden sonra hayat güzel diyorum şu an.
Yorumlarda bir arkadaş yazmıştı. Açıktan alımlar sözleşmeli oluyor ve mülakat oluyor diye. Hepsi değil . Ben sözleşmeli ve puan sıralamasıyla kazandım. Açılan ilana göre değişiyor kurumların durumu yani.
Kpss zeka işi değil disiplin ve çalışmayla alakalı tamamen. Psikolojisine hazırım veriririm emek dediğin an çok da güzel puan alırsın.
Dershane tamamiyle vakit ve enerji kaybı bence . Youtube derya deniz ki hepimiz aynı hocalardan geçtik. Muhakkkak anlatımı seni tatmin eden sana uyan hocayı bulursun.
Bir de kpss öyle birşey ki insan bu defteri kapatamıyor:D Bu sene alan derecesi yapmak için yeniden hazırlanıyorum.
Gelir açısından evet özelde çok daha iyi imkanlar olabiliyor. Olamıyor da . Ben kendi adıma gelirimin düşmesini önemsemedim. İş huzurum çok daha önemli. Sıkıntılı kurumdan ziyade sıkıntılı insanlara denk gelmek mümkün tabi fakat özel gibi değil restleşmek daha kolay ve risksiz bence.
Bu benim deneyimim tabiki.
Ayrıca kit kurumları seçebilecek puan alırsan maaşında bir tık daha fazla oluyor. yan haklar da değişiyor.
tekrar söylüyorum 37 yaşımdayım ve sözleşmeli atandığım için kadrolu atamada aldığım puanla tercih hakkım var . sınava hazırlanırken ah be eti madene girsem diye hayal kurduğum kurum kadro açmasına rağmen tercih vermedim , tercih verseymişim şu an atamıştım oraya ve geçiş yapıyor olacaktım.
ama ben hedefimi büyütüm tekrar sınava hazırlanmayı göze aldım başka bir kurum için. Yine söylüyorum 37 yaşındayım. benim için hiç geç değil senin için neden geç olsun ?

hanımefendi ben özel sektörde gebeliğim daha yeni iken patronum bana doğuracak mısın emin misin diye sordu. Evliyim tabiki doğuracağım dedim. O hafta size ne kadar çok koli taşıdığımı anlatamam. Normalde bilgisayar çalışanı olmama rağmen o hafta belki 100 koli taşıttılar bana. Yani ne yazık ki bu değişmiyor
Tabiki zor... Bana mobbing yapan yaratık alerjim olduğu halde koridora, wcye parfüm taktırdı. Koridora hergün yüzey temizleyici yaptı.. Bunun sebebi de birim ile ilgili gizli bilgiyi vermemek... Ben dilekçe verip yerimi değiştirdijten sonra tüm parfümleri söktürdü.

Her işe gittiğimde ambulansla acile götürdüler. Sürekli maruz kaldığım için kortizon tedavisi gördüm çözüm olmadı... Uğraşacak adam değildi arkası kuvvetli biri...

Tabiki zor... Bana mobbing yapan yaratık alerjim olduğu halde koridora, wcye parfüm taktırdı. Koridora hergün yüzey temizleyici yaptı.. Bunun sebebi de birim ile ilgili gizli bilgiyi vermemek... Ben dilekçe verip yerimi değiştirdijten sonra tüm parfümleri söktürdü.

Her işe gittiğimde ambulansla acile götürdüler. Sürekli maruz kaldığım için kortizon tedavisi gördüm çözüm olmadı... Uğraşacak adam değildi arkası kuvvetli biri...
O nedenle Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın yazdım.. Anım depreşti. Kesin kanıt olmayınca, bir çok kişi bildiği halde, korktuğu için ifade vermeyi kabul etmeyince bana gitmek düştü...

Şimdiki ortamı yerimi seviyorum ama.

Merhaba özel sektörde hayattan soğuduktan sonra kara verip kpss ye atandım. İlk girdiğim sene sınava son 3 ay kala çalışmaya başladım. Mühendislik okuduğum için aman mat kolay türkçe de yaparım. gk çalışayım dedim. Kayda değer olmayan bir puan aldım doğal olarak.
Tekrar hazırlandığım sene çok ciddi çalışamasamda çalıştım. O sene hayatımda bir hayli değişim olmuştu. her ders çalışma düzenimi oturttum dediğimde başka bir olay oluyordu. derme çatma ama emek vererek çalıştım . 37 yaşında atandım.
Özelden sonra hayat güzel diyorum şu an.
Yorumlarda bir arkadaş yazmıştı. Açıktan alımlar sözleşmeli oluyor ve mülakat oluyor diye. Hepsi değil . Ben sözleşmeli ve puan sıralamasıyla kazandım. Açılan ilana göre değişiyor kurumların durumu yani.
Kpss zeka işi değil disiplin ve çalışmayla alakalı tamamen. Psikolojisine hazırım veriririm emek dediğin an çok da güzel puan alırsın.
Dershane tamamiyle vakit ve enerji kaybı bence . Youtube derya deniz ki hepimiz aynı hocalardan geçtik. Muhakkkak anlatımı seni tatmin eden sana uyan hocayı bulursun.
Bir de kpss öyle birşey ki insan bu defteri kapatamıyor:KK70: Bu sene alan derecesi yapmak için yeniden hazırlanıyorum.
Gelir açısından evet özelde çok daha iyi imkanlar olabiliyor. Olamıyor da . Ben kendi adıma gelirimin düşmesini önemsemedim. İş huzurum çok daha önemli. Sıkıntılı kurumdan ziyade sıkıntılı insanlara denk gelmek mümkün tabi fakat özel gibi değil restleşmek daha kolay ve risksiz bence.
Bu benim deneyimim tabiki.
Ayrıca kit kurumları seçebilecek puan alırsan maaşında bir tık daha fazla oluyor. yan haklar da değişiyor.
tekrar söylüyorum 37 yaşımdayım ve sözleşmeli atandığım için kadrolu atamada aldığım puanla tercih hakkım var . sınava hazırlanırken ah be eti madene girsem diye hayal kurduğum kurum kadro açmasına rağmen tercih vermedim , tercih verseymişim şu an atamıştım oraya ve geçiş yapıyor olacaktım.
ama ben hedefimi büyütüm tekrar sınava hazırlanmayı göze aldım başka bir kurum için. Yine söylüyorum 37 yaşındayım. benim için hiç geç değil senin için neden geç olsun ?

Merhaba, mesajınız tüm KPSS sürecine hazırlanacak olanları motive etmiştir eminim. Memurluk yaş sınırlamasını sormuştum ben, hiç cevap alamadım :( Sınırlama kurumlara göre değişiyor mu? Ayrıca en önemli sorularımdan birisi de şu, tercih sıralamasında istediğiniz yerleri yazdıktan sonra "nereye olursa giderim" şeklinde bir tercih hakkı da var galiba? Düz memurluk için P3 den mi giriş yapıyoruz? Bu alanda sorulan sorular genel kültür, genel yetenek mi sadece?

Merhabalar, henüz 26 yaşında kimya mezunu özel sektör çalışanıyım. Üniversite okurken 2. sınıfta keyfine girip 70lerde bir puan alıp sonrada öylece puanımın yanmasını izlemiştim.
Bu aralar kafamda sürekli özel sektör ile hayat devam etmez birşeyler yapmam gerek, ileride çocuklarıma daha iyi imkanlar sunmam gerek düşüncesine kapılıyorum.
Tekrar sınava girmeyi düşünüyorum ancak bu seneyi kaçırdım artık. Üniden mezun olalı da uzun zaman oldu bilgim 0 kaldı resmen.
Nerden başlamalıyım, neleri araştırmalıyım, neye göre çalışmalıyım ? yeni memur olanlar yada memur olabilmek için hazırlananlar şuan ne yapıyor? İnternette düz bilgiler var ancak ben memurların neler yaptığını nasıl kazandığını nasıl çalıştığını ve zorluklarını öğrenmek istiyorum.
Merhabalar,

Bende kimya mezunuyum ve ilk işime laboratuvarda başladım. Alerji ve sağlık riski nedeniyle arayışa girdim ve kalite sistemlerine yöneldim. Çeşitli eğitimler aldıktan sonra farklı sistemlerde denetçi oldum ve bir kalite danışmanlık firmasında işe girdim. Orası havacılık sektöründe de çalıştığı için bir süre sonra bu sektörde çalışmaya başladım.

Şu an 17 yıllık özel sektör çalışanıyım. Özel sektörde 2 doğum yaptım, süt izinlerini kullandım. İyi kazanıyorum.

Özel sektörde eğer kendinizi geliştirirseniz ve doğru adımlar atarsanız emeğinizin karşılığını alırsınız. Eşim devlette mühendis olarak çalışıyor ve emeğinin karşılığını kesinlikle almamakla birlikte işinde yetkin olmayan insanların verdiği kararlardan dolayı çok sıkıntı yaşıyor.

Özelin en büyük avantajı istediğin zaman iş değişikliği yapabiliyor olmak bence. Devlette ben gidiyorum diyemiyorsun.

Memuru azarlayamazsın mı gelin de görün memurluk dışardan bakıldığı gibi salla başı al maaşı bir iş olmadığı gibi, o kadar hadsiz insan müsveddesi ve yönetici var ki davulun sesi sadece uzaktan hoş geliyor.
Ayrıca o kadar eğitim almışız, kendi mesleğimizle alakalı kadrolara atanmak için düz memurluktan daha çok kendimizi kasmışız, sınavlara tabi olmuşuz atanmışız ve iş yüküne göre aldığımız maaşlar tabiki de az.
Devlette gelir adaletsizliği de var şu an eğitimsiz vasıfsız sınavsız işe giren temizlik personeli benden fazla gelir kazanıyorsa bunu tartışmak lazım. İşlerine saygım sonsuz ama hak edene hak ettiği kadar eğitim seviyesi tecrübe gerekirse performansa dayalı maaş bağlanmasından yanayım.
Ve evet tek avantajı izin ... Ayrıca artık eskisi gibi bir kere memur olurum ömrü billah kalırım anlayışı da yok genellikle şözleşmeli alıyorlar işe, kadroya geçiriyorlar ama o süreçte sözleşmeyi fesh etme hakkı var devletin, bir anlık kararname vs ile birçok memur işinden oldu zamanında f.. davasına haklı haksız kurunun yanında yaşta yandı çok örneği var çevremde yani artık iş garantisi de yok sayılır.
Uzaktan hoş mu geliyo 😂 siz benim hiçbir şey bilmeden uzaktan yorum yaptığımı düşünmediniz herhalde? Annem babam 30 yıllık devlet memuru.
Elbette insan musveddesi yönetici kaynıyor kamu da ama bağırtmayın kendinize bu tamamen sizin elinizde özelde bana bagiramazsin dersen ensenden tutup atabilirler ama kamuda böyle bı şey yok bana bagiramazsınız diceksin. Napicak işten mi aticak.

Artık az memur alımı yapılmasıyla f davasından pek çok insanin işten atılması konumuzdan alakasız ben memur ve özel sektör karşılastirmasi yorumu yaptım. Sözleşmeliler için konuşmuyorum. Ve hem kamuda hem özelde çalışmış biri olarak konuşuyorum. Devlette özeli kıyaslamak gerçekten çok mantıksız devletinde dez avantajları var mesela çakılı kadro olayları ya da kafan atınca çantanı alıp gidememek ama özellerin halini gorseniz kıyas yapılacak gibi değil özelde cumartesi dahil 10 saat çalışıyosun bı kere. Ama mesela şuan devlete girmek çok zor özelde çabala derseniz gerçekten çok zor o puanları alabilmek.

Bir de 25binden fazlasını kazanacak yetkinlikteyseniz zaten devlette ziyan etmeyin istifa edip gidin özele. Enflasyondan dolayı zaten aldığın rakam hiç tatmin etmiyo da özelde 25i insanlar mumla ariyolar. Bir de memurluk bu kadar boktan olsa insanlar deli mi 10 sene atanmaya harcasin 😂

Ara msjlari görmedim şu an hiç vaktim de yok
Ben asla tavsiye etmeyenlerdenim. Bir kere emeklilik yaşına kadar çalışmak zorundasınız yoksa tazminatın üstüne su içersiniz. Emekli maaşı durumu çok sıkıntılı. Özel bir alandasiniz, ben genel bir alandayim ve attığım imza bedelini söylemiyim hoş miktar fark etmez ufacık bir imza torunlarınizi bile etkileyebilir. Ben 21 yaşında atandım artik 13 yıl bitiyor. En kısa zamanda bırakacağım son 3 yıldır maaş ek gelir gibi oldu son anda ucundan tutmasam asla gecinemem
Ankilozan spondilit tanım var seker hastasıyım ama vücut hala tepki veriyor ama ben Her doktora gittiğimde görev yeri değişiyor. Kurumda siyasal torpil ile girenler son 1 yıldır yüzde 50 maaş alıyor. Ztn sözleşmeleri memur maaşı zammi+ yüzde × zam diye ilerliyor.
Düzgün bir alan bulun kendinize + olsun adamlar memuru bitirmeye kararlı hersey özelleşiyor kamu hizmeti formaliteye döndü. Bunlar iyi günlerimiz mesela ben önümüzde en az 2 yıl cebimize giren maaşın değişeceğini düşünmüyorum kağıt üstünde zam gözükecek- zam değil enflasyon farkı - ayni en düşük emekli maaşı gibi olacak

Kurumda veri hazırlama kadrosunda çalışan arkadaşım süt izni dahi kullanmadi kullandirmadilar son dk iş kitlerlerdi mesaiden 5 dk önce çıkardı ben 2.5 yıl en erken yarım saat sonra çıkardım 1 gün bile mesai bitiminde çıkmadım yani bir garantiniz yok

Merhabalarr, dayım madenlere giriyor, rutin kontroller vs onların işini görüyor. Haftada 2 yada 3 gün giriyor. Kendi diploması olduğundan farklı şirketlerinde madenlerini kontrol ediyor. Memur evlerinde kalıyor. Kendi şirketi yıllık 50 binlik kıyafet çeki veriyor zarada kullabilmesi adına. Şuan dayım 46 yaşında 2 çocuk okutuyor yengem hayatı boyunca çalışmadı.
Şuan farklı illerde 3 adet evi var ve ben inanamıyorum nasıl kazanabildiğine. Net kazancını hiç birimiz bilmiyoruz ancak 40ın hatta 50nin üstünde bile olduğunu tahmin ediyoruz. Şoklar içerisindeyim ancak bilemiyorum. Şuan özel sektörde olduğum için mi bilmiyorum ancak memur olma fikri daha iyi geliyor.
Aldığım 70 puansa yaklaşık 2016-2017 yılları içindi. Ve o yıllar için gerçekten güzel atamaların alındığı dönemdi. Tek hatam üniversiteyi bırakıp girmemek oldu..
İnanın bana dayınız sadece ve tek memur maaşıyla onları yapamaz. Evet 3-4 yıl öncesine kadar bir şeylere sahip olmak daha kolaydı ama yine de tek maaş ve çocuk okutarak zor.
Dayınız diploması sayesinde yüksek ihtimalle farklı özel sektörlere de danışmanlık ya da buna benzer şeyler yapıyor ve bunlar da ekstra para demek. Hatta yüksek ihtimalle oradan asıl orayı kazanıyor. Memuriyet ise özlük hakları ve emeklilik açısından onun garanti kapısı olarak ek iş. Çünkü zannetmiyorum ki devlete ait bir şirket Zara’dan 50binlik kıyafet çeki versin. Hani devletin az çok yardım(!)/ödenek adı altında verdiği paraları biliyoruz. Ya da gerçekten devletin hiç bilmediğimiz bir memurluk kısmı var, orayı bilmediğim için de böyle cahil cahil yorum yapıyor olabilirim 😅😅

Ben 2013 mezunu biriyim, mühendis arkadaşlarım da benden birkaç sene sonra mezun oldular ve bildiğim kadarıyla çoğu yaklaşık 90 üstü puanlar aldı atanmak için ya da benimkiler garanti ve iyi yer olsun diye belki de yüksek puanla gittiler bilmiyorum 😅

Hakkınızda hayırlısı olsun ama inanın benim bildiğim memurluk garanti maaş olması dışında avantajlı bir durum değil. İnşallah istediğiniz gibi olur

O pandemide eşim 7 /24 çalıştı. Gece 12 de iş verdiler sahurda gördüğü için savunma aldılar... Sağlıkçı VS değil evrak işi

Şuanki müdür geçen gece Bi iş için 12 de aradı. Baya Bi 3 kişi ortak konuştuk. Mesai mefrumu da pek yok... Ama işimi seviyorum

Şimdiki aklım olsa adam akıllı bir firmaya işe girmek için büyük şehirleri zorlardım... Alanımda iyiyim akılsızlık benimki...

Garanti VS için parasıi için gelecekler gelmesin. Hatta şuan görüşmeler var.o Zaman anlayacağız. Artış beklemiyorum 2 yıl

70 puan ile zaten memur olamazdın.
Ben çok alımı olan bilgisayar programcısı olmama rağmen 87 ile ücra taşraya atanmıştım 13 yıl önce.
Bölümünün alımı iyi değilse 90 puanı bulmalısın. Bence yaşın büyük değil. Acaba güvenlik alımları için mi çabalasan. Alımları güzel 80 puanla atananlar var.
Dershaneye gitmeni öneririm çünkü disiplinli çalışmana fayda sağlar.

70 puan ile zaten memur olamazdın.
Ben çok alımı olan bilgisayar programcısı olmama rağmen 87 ile ücra taşraya atanmıştım 13 yıl önce.
Bölümünün alımı iyi değilse 90 puanı bulmalısın. Bence yaşın büyük değil. Acaba güvenlik alımları için mi çabalasan. Alımları güzel 80 puanla atananlar var.
Dershaneye gitmeni öneririm çünkü disiplinli çalışmana fayda sağlar.

Düz memurluklarda da mülakat oluyor mu?

Merhaba, mesajınız tüm KPSS sürecine hazırlanacak olanları motive etmiştir eminim. Memurluk yaş sınırlamasını sormuştum ben, hiç cevap alamadım :KK43: Sınırlama kurumlara göre değişiyor mu? Ayrıca en önemli sorularımdan birisi de şu, tercih sıralamasında istediğiniz yerleri yazdıktan sonra "nereye olursa giderim" şeklinde bir tercih hakkı da var galiba? Düz memurluk için P3 den mi giriş yapıyoruz? Bu alanda sorulan sorular genel kültür, genel yetenek mi sadece?
Merkezi atamada yaş sınırlaması yok. Açıktan alımlarda bazı ilanlarda yaş sınırı var genelde var. Nadiren olmayan ilan da çıkıyor.

Nereye olsa giderim şıkkı bildiğim kadarıyla öğretmenlikte var. Düz memur ya da. Alana göre mesleklerde yok. Varsa da istisna mesleklerdir. Sağlık olabilir bilgim yok.
Tercih olarak kurumlar açıklar tek tek kadroları. Mezuniyetinize uygun olanlar arasından secersiniz. Hangi kurum hangi şehirde hangi kadro belli zaten.

Çakılı kadro muhabbeti var. Kurum tek bir şehirdeyse atndıktan sonra başka şehre tayin isteyim olmaz. Becayiş hakkı vardır ama çalıştığın kurumdaki kişilerin keyfine bağlı ve bulma ihtimaline bağlı ilerler süreç.
Çakılı olmayan kadrolarda tayin isteme hakkı kurumdan kuruma değişir. Çok detay bilmiyorum.

Alan her bölümde yok. Düz memurlukta sadece gk gy sınavından sorumlusunuz. Ama 90 üstü hatta 93-94 zorlamak lazım .yetmeyebilir. çünkü herhangi lisans programından mezun dediğinizde çok yüksek puanların hepsi önünüze geçmiş olacak bölümünüz dışındaki. Mesela bir tanıdık 94 kusur muhendislik farklı illrde yazsa yerleşirdi ama belli bir şehirde düz memurluk yazdı. Bu gibi durumlar olabiliyor.

Sırf belirli şehir için alanında tercih yapmayıp yüksek puanlarla düz memurluk yazan nice insan var. Ya da bölüm atamaları çok yüksek olup atanamaa ihtimallerinde düz memurluk yazan çok. Bu durumda cddi yüksek puanlarla alım yapan beklenmedik şehirler olabiliyor. Hedefi büyük tutup ona odaklanarak çalışmak avantaj sağlar size.

Kpss robot diye arama yapın. Cıkan sıtede önceki yılların atama robotlarından hangi bölüm kaç puanla kapatmış . Hangi kurum kaçla kapatmış detaylı görürsünüz. Kfanızda netleşir.
Her alımda aybı kurumlar açar açmaz ama genel tabloyu bilirsiniz.

Uzaktan hoş mu geliyo 😂 siz benim hiçbir şey bilmeden uzaktan yorum yaptığımı düşünmediniz herhalde? Annem babam 30 yıllık devlet memuru.
Elbette insan musveddesi yönetici kaynıyor kamu da ama bağırtmayın kendinize bu tamamen sizin elinizde özelde bana bagiramazsin dersen ensenden tutup atabilirler ama kamuda böyle bı şey yok bana bagiramazsınız diceksin. Napicak işten mi aticak.

Artık az memur alımı yapılmasıyla f davasından pek çok insanin işten atılması konumuzdan alakasız ben memur ve özel sektör karşılastirmasi yorumu yaptım. Sözleşmeliler için konuşmuyorum. Ve hem kamuda hem özelde çalışmış biri olarak konuşuyorum. Devlette özeli kıyaslamak gerçekten çok mantıksız devletinde dez avantajları var mesela çakılı kadro olayları ya da kafan atınca çantanı alıp gidememek ama özellerin halini gorseniz kıyas yapılacak gibi değil özelde cumartesi dahil 10 saat çalışıyosun bı kere. Ama mesela şuan devlete girmek çok zor özelde çabala derseniz gerçekten çok zor o puanları alabilmek.

Bir de 25binden fazlasını kazanacak yetkinlikteyseniz zaten devlette ziyan etmeyin istifa edip gidin özele. Enflasyondan dolayı zaten aldığın rakam hiç tatmin etmiyo da özelde 25i insanlar mumla ariyolar. Bir de memurluk bu kadar boktan olsa insanlar deli mi 10 sene atanmaya harcasin 😂
Yahu ben direk memuriyette iş hayatına atılmadım yeri geldi sigortasız bile çalıştım özeli de biliyorum, size göre memuriyet mükemmelse diyecek lafım yok bana göre işkence çünkü en tepeden en aşağıya bürokrasi baştaki balık çürükse hepsi kokuyor kendinizi geliştirme eğitim alma şansınız engelleniyor , mobbingler , yıldırma politikaları cabası, ayıya dayı demeleri saymıyorum tercihler ve durumlar kişilerin beklentilerine göre şekillenir. Memur olmak isteyen olsun ama ben gerçeklerini söylüyorum tercih sizlerin.

Bu ara da yazılan diğer mesajları okudum. Memuriyetin olumsuz yanlarını yansıtan arkadaşlar da kesinlikle haklı. Kişi kendi istediği şeyi bilerek karar vermeli.
Memurlukta tuhaf bir hiyerarşi var ve genel gözlemlediğim (herkes böyle demiyorum Bir çok kişi diyebilirim ) Başkanım başkanım müdürüm müdürüm kaba olacak ama yalakalık da demek istemiyorum. Neyse adlandıramadım. Tuhaf davranış şekilleri var. Elbette özelde de var üste yakın olma, kendini hoş gösterme çabası.. Memuriyette ana kural gibi bu.
Ama bu tavırda olmadığında garipseseler de kimsenin sana yapabileceği bir şey yok. Ya da benim şansıma böyle tiplere denk geldim. Mobing söz konusu olsa özelde daha can sıkıcı olabiliyor hala aynı düşüncedeyim. Burada çok sıkıntı olsa yapabilecekleri çok bişey yok işimi yaptığım sürece her türlü daha fazla seçenek oluşturulabilir. Başkanlık değiştirmek için zorlanabilir. olur olmaz ama sen huzursuzsan karşı tarafı da huzursuz edip tedirgin edersin . Yanlışın yokken sana birşey olmaz kolay kolay. Özelde insan harcamak çok çok daha kolay bunu hala savunuyorum.

Yaşam koşullarımda evi geçindiren ben olmadığım için maddi kısmı düşünmeden bu şekilde yön aldım. Maddi olarak hayatınızı şekillendirmeniz gereken durumlar planlandığında özel de çabayla paralel emeğinizi alabileceğiniz noktalara erişeceğinize inanıyorsanız memurluk bir bakıma mahkumluk gibi denebilir. Bir noktada güvence bir noktada ne yaparsanız yapın koşullar sabit.
Benim önceliğim özel sektör tecrübemden kaynaklı kendime ne alan ne zaman ayıramıyor oluşum sebebiyle bu yönde oldu ve çok doğru. Ama herkesin karakteri bambaşka .
Ve şu an ben zaman zaman sanki gün geçtikçe köreleceğim hissi yaşıyorum. Ama kendime ayırdığım vakit sayesinde hayatıma katabildiklerimi hissettikçe düşüncem değişiyor.
Toz pembe harika gibi yazmışım mesajlarımı. Bu açıdan tekrar açıklamak istedim. Dilerim gönlünüzce huzurlu ve tatmin olduğunuz bir iş yaşantınız olur. Hangi yolda ilerlerseniz ilerleyin.

Back