Allahım hangi kademelerde memur bu insanlar
ama dayınız memuriyette uç bir örnek onu söyleyeyim, karı koca öğretmen olduğumuz halde bir ev kredisine bile giremiyoruz
öncelikle şöyle söyleyeyim düzgün para kazanmak için zaten öğretmenliği önermem size. Geçen arkadaşımızla da konuştuk, müdür yardımcısı olan bir öğretmenin maaşı(ek dersi full yatıyor onların) lise mezunu yeni atanan hemşireye ancak denk düşüyor ne yazıkki.
Kpss de düz memurluk için puanların yüksek olması gerekiyor. İlk örnekte verdiğiniz 70 puan çok az bir puan mesela. Bildiğim kadarıyla 90 üstü puanla yerleşmeniz olur. Ve bunun için de gerçekten iyi çalışmalısınız. Özellikle de son 2-3 ay. İnternet bu konuda uçsuz bucaksız bir derya ama bir işte çalışırken insan o motivasyonu çok sağlayamıyor kendinde, ben 23 yaşında KPSS’ye evde hazırlanırken bir yandan da özel bir kurumda çalışıyordum ve inanın yalandan ders çalışmak gibi oluyordu. Bu yüzden sonraki yıl dersaneye başlamıştım, oradaki arkadaşları göreyim de biraz hırslanayım diye
İstanbul’da olduğunuz için aslında alanınız dışında çok iyi maaşta iş bulabilirsiniz. En basiti zamanında bir tanıdığım yaşlı bakım mezunu olduğu halde yenidoğan hemşireliği yapıyordu, aldığı maaş ve şartları memurlardan iyiydi. Açıkçası ben sizin yerinizde olsam İstanbul’da kendimi farklı alanda geliştirip o alanda uzmanlaşacak iyi maaş almaya bakarım. Birçok öğretmen arkadaşım memurluğu bırakmak için farklı alanlarda kendini geliştirip işyeri vs açma dersinde.