• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memur olabilme şansım hala var mı ?

Allahım gönlüne göre versin inşallah arkadaşım.

Çok sıkı çalışırsan neden olmasın?

Matematiğin iyiymiş,maşallah!

Diğer derslerde de bol bol soru çözersin.

Dersane beni daha iyi disipline sokmuştu,seni bilemem. YouTube kanallarını da önerenler var. Sen kendini daha iyi tanırsın.

Allahım yardımcın olsun,iyi haberlerini alalım inşallah arkadaşım.

Merhabalar, henüz 26 yaşında kimya mezunu özel sektör çalışanıyım. Üniversite okurken 2. sınıfta keyfine girip 70lerde bir puan alıp sonrada öylece puanımın yanmasını izlemiştim.
Bu aralar kafamda sürekli özel sektör ile hayat devam etmez birşeyler yapmam gerek, ileride çocuklarıma daha iyi imkanlar sunmam gerek düşüncesine kapılıyorum.
Tekrar sınava girmeyi düşünüyorum ancak bu seneyi kaçırdım artık. Üniden mezun olalı da uzun zaman oldu bilgim 0 kaldı resmen.
Nerden başlamalıyım, neleri araştırmalıyım, neye göre çalışmalıyım ? yeni memur olanlar yada memur olabilmek için hazırlananlar şuan ne yapıyor? İnternette düz bilgiler var ancak ben memurların neler yaptığını nasıl kazandığını nasıl çalıştığını ve zorluklarını öğrenmek istiyorum.
Sınav kısmı size kalmış, sözleşmeli kadrolarda sözlü mülakatta oluyor ama genel atama ile atanacağınız bir kadro seçerseniz önemli olan puanınızın yüksek olması.
Bakanlık vs gibi yerlerde tayin daha rahattır, üniversiteler çakılı kadrodur tayin işi yok nakille bir yerden bir yere gitmek için en üst mevkiden torpil şart muvafakat vermiyor kurumlar.
Devletin neredeyse tüm kurumlarında üst yönetim ve idari yönetim teşkilatlarında liyakatsız atamalarla atanmış kişiler var bu da beraberinde psikolojik mobbingi, yönetici egosunu, personel arası ayrımcılığı getiriyor.
Bazı yerlerde vardiya ve nöbet usulü çalışma var. Karşılığı en fazla 1 gün izin (haftasonu full çalışman gerek 1 güne 1 gün izin alırsın) ya da komik mesai ücretleri.
Yemek kurumlarda ücretli şu an benim kurumumda 30 tl bir öğün yemek, kahvaltı cepten, çay kahve parası cepten (iş yerinde çay ocağı olsada malzeme parası personelden alınıyor) , yol servis yoksa yine cepten çıkıyor.
Maaşlar desen ortalama memur maaşı evli çocuklu eş çalışan için 25000 TL. Eş ve çocuk yardımları, taban aylıkları çok düşük.
Büyükşehire atanırsanız tek gitmek zorunda kalırsanız bir süre geçinmeniz imkansız.
Tek avantajı iznin, tatilin ve mesai saatin bellidir. Ama izin alırkende idare uygun görmezse kullanamayabilirsin.
İşte size memur hayatı.

Allahım gönlüne göre versin inşallah arkadaşım.

Çok sıkı çalışırsan neden olmasın?

Matematiğin iyiymiş,maşallah!

Diğer derslerde de bol bol soru çözersin.

Dersane beni daha iyi disipline sokmuştu,seni bilemem. YouTube kanallarını da önerenler var. Sen kendini daha iyi tanırsın.

Allahım yardımcın olsun,iyi haberlerini alalım inşallah arkadaşım.
Lalee :KK49: çok teşekkür ederiiim. İnşallah başaracağıım..

Sınav kısmı size kalmış, sözleşmeli kadrolarda sözlü mülakatta oluyor ama genel atama ile atanacağınız bir kadro seçerseniz önemli olan puanınızın yüksek olması.
Bakanlık vs gibi yerlerde tayin daha rahattır, üniversiteler çakılı kadrodur tayin işi yok nakille bir yerden bir yere gitmek için en üst mevkiden torpil şart muvafakat vermiyor kurumlar.
Devletin neredeyse tüm kurumlarında üst yönetim ve idari yönetim teşkilatlarında liyakatsız atamalarla atanmış kişiler var bu da beraberinde psikolojik mobbingi, yönetici egosunu, personel arası ayrımcılığı getiriyor.
Bazı yerlerde vardiya ve nöbet usulü çalışma var. Karşılığı en fazla 1 gün izin (haftasonu full çalışman gerek 1 güne 1 gün izin alırsın) ya da komik mesai ücretleri.
Yemek kurumlarda ücretli şu an benim kurumumda 30 tl bir öğün yemek, kahvaltı cepten, çay kahve parası cepten (iş yerinde çay ocağı olsada malzeme parası personelden alınıyor) , yol servis yoksa yine cepten çıkıyor.
Maaşlar desen ortalama memur maaşı evli çocuklu eş çalışan için 25000 TL. Eş ve çocuk yardımları, taban aylıkları çok düşük.
Büyükşehire atanırsanız tek gitmek zorunda kalırsanız bir süre geçinmeniz imkansız.
Tek avantajı iznin, tatilin ve mesai saatin bellidir. Ama izin alırkende idare uygun görmezse kullanamayabilirsin.
İşte size memur hayatı.
Anlattıklarız için teşekkür ederiim, ancak bu anlattığınız kötü yanların bir çoğu ne yazık ki özel sektörde var. Bir çok şirket yol ve yemek masrafı zaten ödemiyor.
Maaşları %90ı neredeyse memurun altında kalıyor. Benim iznim haftasonu değil ne yazık ki hafta içi. Herkes dışarda hayatını yaşarken sabah 9 akşam 6.30 çalışmanın zorluğunu size anlatamam..
Tabi ki memurlarda var mobing ancak özel sektör işletmesinde bu daha büyük oluyor hep bir kovulma iması, yetersizlik iması içinde kalıyor insan. Özel sektörde çalışan birisi için şuan memurluk daha hoş gözüküyor.

aslında kariyer için özel sektör daha iyi arkadaşlarım 32 yaşında 80 bin tl maaşları gördü ibf mezunu
Hah, tam olarak anlatmak istediğim bu.
23 yaşında 40 binle bir akrabamız başladı yeni mezun.
Yine 30 larda tek çift maaş olayıyla 60 70 bin, üst yönetim 100 ve üzeri alanlar var.
İnsanlar memuriyeti bırakıyor bu sebeple.
Evet şartlar zor özel sektörde ama alanınız donanımınız iyiyse sıyrılmak mümkün.

Allahım hangi kademelerde memur bu insanlar 🥲🥲🥲 ama dayınız memuriyette uç bir örnek onu söyleyeyim, karı koca öğretmen olduğumuz halde bir ev kredisine bile giremiyoruz 🫢🫢

öncelikle şöyle söyleyeyim düzgün para kazanmak için zaten öğretmenliği önermem size. Geçen arkadaşımızla da konuştuk, müdür yardımcısı olan bir öğretmenin maaşı(ek dersi full yatıyor onların) lise mezunu yeni atanan hemşireye ancak denk düşüyor ne yazıkki.

Kpss de düz memurluk için puanların yüksek olması gerekiyor. İlk örnekte verdiğiniz 70 puan çok az bir puan mesela. Bildiğim kadarıyla 90 üstü puanla yerleşmeniz olur. Ve bunun için de gerçekten iyi çalışmalısınız. Özellikle de son 2-3 ay. İnternet bu konuda uçsuz bucaksız bir derya ama bir işte çalışırken insan o motivasyonu çok sağlayamıyor kendinde, ben 23 yaşında KPSS’ye evde hazırlanırken bir yandan da özel bir kurumda çalışıyordum ve inanın yalandan ders çalışmak gibi oluyordu. Bu yüzden sonraki yıl dersaneye başlamıştım, oradaki arkadaşları göreyim de biraz hırslanayım diye 😅😅

İstanbul’da olduğunuz için aslında alanınız dışında çok iyi maaşta iş bulabilirsiniz. En basiti zamanında bir tanıdığım yaşlı bakım mezunu olduğu halde yenidoğan hemşireliği yapıyordu, aldığı maaş ve şartları memurlardan iyiydi. Açıkçası ben sizin yerinizde olsam İstanbul’da kendimi farklı alanda geliştirip o alanda uzmanlaşacak iyi maaş almaya bakarım. Birçok öğretmen arkadaşım memurluğu bırakmak için farklı alanlarda kendini geliştirip işyeri vs açma dersinde.
Merhabalarr, dayım madenlere giriyor, rutin kontroller vs onların işini görüyor. Haftada 2 yada 3 gün giriyor. Kendi diploması olduğundan farklı şirketlerinde madenlerini kontrol ediyor. Memur evlerinde kalıyor. Kendi şirketi yıllık 50 binlik kıyafet çeki veriyor zarada kullabilmesi adına. Şuan dayım 46 yaşında 2 çocuk okutuyor yengem hayatı boyunca çalışmadı.
Şuan farklı illerde 3 adet evi var ve ben inanamıyorum nasıl kazanabildiğine. Net kazancını hiç birimiz bilmiyoruz ancak 40ın hatta 50nin üstünde bile olduğunu tahmin ediyoruz. Şoklar içerisindeyim ancak bilemiyorum. Şuan özel sektörde olduğum için mi bilmiyorum ancak memur olma fikri daha iyi geliyor.
Aldığım 70 puansa yaklaşık 2016-2017 yılları içindi. Ve o yıllar için gerçekten güzel atamaların alındığı dönemdi. Tek hatam üniversiteyi bırakıp girmemek oldu..

Hah, tam olarak anlatmak istediğim bu.
23 yaşında 40 binle bir akrabamız başladı yeni mezun.
Yine 30 larda tek çift maaş olayıyla 60 70 bin, üst yönetim 100 ve üzeri alanlar var.
İnsanlar memuriyeti bırakıyor bu sebeple.
Evet şartlar zor özel sektörde ama alanınız donanımınız iyiyse sıyrılmak mümkün.
evet ancak o kadar çok engel çıkıyor ki insanın önüne. Özel sektörde ilk mezun dönemimde türkiyenin ve hatta dünya sıralamasına girmiş çook büyük bir ilaç şirketi ile görüştüm. Anlaştım herşeyde okeyleştik.
Ve tam olarakta pandemi yeni bitiyordu benim düğün vaktime denk geldi. Şirkete bahsettiğimde düğün sorun olacağını sonra değerlendirmem istenildi. İstanbula yerleştiğimde ikamet değişikliği yapmak zorunda kaldık, bu kez o şirketin bulunduğu yer ile benim aramda yaklaşık 3 saatlik yol mesafesi çıktı bu kez ben anlaşmamayı tercih ettim. Bir yandan evet geliştirebilirim en basiti bir özel hastanede dahi girebilme şansım var. Ancak bende çabalayacak heves inanın kalmadı. Hep bir engel hep bir sebep.. Şuan açıkçası kolayıma kaçan memurluk oldu. En kötü ihtimal ile düşüncem gerekirse bir süre sonra tekrar bırakıp özel sektöre dönme şansım var. Ancak şuan başarabiliyorken memur olabilmeyi de denemek istiyorum

üniversite arkadaşlarımın bir kısmı özel sektörde ilerledi, bir kısmı devlete atandı. kendi alanında atanamadı çoğu, düz memur oldular. ve senelerce kpss ile uğraştılar. 30lu yaşlara gelince atandılar ve atandıkları şehirlerden memnun değiller.

özelde ilerleyen arkadaşlardan kendini geliştirenlerin şu an iyi durumları, hali vakti daha yerinde. net 35-40 bin alan var, 2 iş yaparak ve ikisini de severek yaparak 80-90 bin aylık gelir elde edenler var. ha özelde çalışıp sürünenler de var ama onlar pek gelişme konusuna ayak uyduramadılar.

üniversite arkadaşlarımın bir kısmı özel sektörde ilerledi, bir kısmı devlete atandı. kendi alanında atanamadı çoğu, düz memur oldular. ve senelerce kpss ile uğraştılar. 30lu yaşlara gelince atandılar ve atandıkları şehirlerden memnun değiller.

özelde ilerleyen arkadaşlardan kendini geliştirenlerin şu an iyi durumları, hali vakti daha yerinde. net 35-40 bin alan var, 2 iş yaparak ve ikisini de severek yaparak 80-90 bin aylık gelir elde edenler var. ha özelde çalışıp sürünenler de var ama onlar pek gelişme konusuna ayak uyduramadılar.
Eğitim fakültesi mezunu olmasam asla kpssnin binbir çeşidi ile uğraşmazdım. Formasyon vs faso fiso. Binlerce formasyonlu var.

Anlattıklarız için teşekkür ederiim, ancak bu anlattığınız kötü yanların bir çoğu ne yazık ki özel sektörde var. Bir çok şirket yol ve yemek masrafı zaten ödemiyor.
Maaşları %90ı neredeyse memurun altında kalıyor. Benim iznim haftasonu değil ne yazık ki hafta içi. Herkes dışarda hayatını yaşarken sabah 9 akşam 6.30 çalışmanın zorluğunu size anlatamam..
Tabi ki memurlarda var mobing ancak özel sektör işletmesinde bu daha büyük oluyor hep bir kovulma iması, yetersizlik iması içinde kalıyor insan. Özel sektörde çalışan birisi için şuan memurluk daha hoş gözüküyor.
Özel de de çalıştım memuriyet öncesinde iş kaygısı memuriyete yönelmede bir nedendi ama şu an hergün küfrederek işe geliyorum ve ben eğitimini alıp lisans yaptığım bir işi kadrolu memur olarak yapıyorum beklenti hep yüksek, bir iş bitmeden öbürü kitlenir sonra derlerki bu niye yapılmadı, gereksiz prosedürler çok fazla, aham paşam diyen yan gelir yatar laf yok, diğeözel de eğerki eğitim seviyeniz yüksek ve sizde kalifiye biri iseniz ve büyük şirketlerde çalışırsanız imkanlar çok iyi ve işler tıkır tıkır işliyor.
Sizin bahsettiğiniz haftaiçi izin kullanma, mesai saati kavramı alt grup şirketler,fabrikalar,vasıfsız işçi çalıştıran yerler için geçerli bence.

Özel de de çalıştım memuriyet öncesinde iş kaygısı memuriyete yönelmede bir nedendi ama şu an hergün küfrederek işe geliyorum ve ben eğitimini alıp lisans yaptığım bir işi kadrolu memur olarak yapıyorum beklenti hep yüksek, bir iş bitmeden öbürü kitlenir sonra derlerki bu niye yapılmadı, gereksiz prosedürler çok fazla, aham paşam diyen yan gelir yatar laf yok, diğeözel de eğerki eğitim seviyeniz yüksek ve sizde kalifiye biri iseniz ve büyük şirketlerde çalışırsanız imkanlar çok iyi ve işler tıkır tıkır işliyor.
Sizin bahsettiğiniz haftaiçi izin kullanma, mesai saati kavramı alt grup şirketler,fabrikalar,vasıfsız işçi çalıştıran yerler için geçerli bence.
Daha az önce bir bayan geldi. Sağolsun ne şerefimiz ne namusumuz kaldı. Bir belge vermediğim için etmediği beddua hakaret kalmadı. Özel sektör bıktırdı. Maalesef özel sektörü kafamda bitirdim çoktan

gardiyanlık galiba şuan tek bana uyabilecek birşey :KK70:
İlla memur olacağım dersen en temizi 😁😁 Bizim toplumda memurluk sevdası var özel sektorde aylık 100 bin de kazansan yoook illa memur ol derler. 😁😁 İnşallah olur canım 💐

İlla memur olacağım dersen en temizi 😁😁 Bizim toplumda memurluk sevdası var özel sektorde aylık 100 bin de kazansan yoook illa memur ol derler. 😁😁 İnşallah olur canım 💐
Özel sektörü kafam kaldırmıyor burhan. Ne bileyim ben basit bi insanım yani komplekse gelemiyorum

Back