• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memur mu Öğretim görevlisi mi?

nedesembilemedimsimdi

Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2018
536
848
23
Merhaba arkadaşlar.

Konuyu arkadaşım için açıyorum bir kaç haftadır uyku uyuyamıyor bu kararsızlık yüzünden. Ben de buraya onun da izni ile yazmak istedim. Ne kadar çok farklı kişiden görüş alırsa o kadar kolaylaşır belki karar vermesi.

Kendisi 29 yaşında tezli yüksek lisans mezunu ve 3 senedir bi kamu kuruluşunda memur olarak çalışıyor. İyi bi maaşı var.
Bulunduğu ildeki üniversitede öğretim görevlisi kadrosu açılmış (2 kişi için) ve arkadaşım da tüm şartları sağlıyor. Alesi ve ydssi baya yüksek(+90puan) ve 3.20 ortalama ile mezun. Ama tabi ki daha iyi puanlı birileri çıkabilir önüne, kazanma garantisi yok.
(Akademide kalmak hayaliydi ama gerek kadro açılmamasından gerekse açıldığı zaman arkadasım yeterliliği sağlayamamasından bi türlü nasip olmadı)

Diyelim ki kazandı.. sizce memurluğu bırakıp öğretim görevlisi olmak mantıklı mı?(ben kadro garantisi yok diye biliyorum, sözleşmeli)
Ve eğer öğretim görevlisi iseniz ya da bilginiz varsa mesleğin artı ve eksilerini yazar mısınız?

Çok teşekkürler şimdiden yanıtlayan herkese.

Son düzenleme:
öğretim görevlisi olunca işten atılmıyor ki insan. memurluğa göre daha iyi bir görevi olmuş olur. ayrıca istediği zaman tekrar memur olabiliyor. hayali ise başvursun. tehlikesi yok. yanlız şunu unutmayın. ekseriyetle öğretim görevlisi kadroları birilerine özel açılıyor. yani o kadroya girecek olan kişi belli olabilir. ama yine de başvurmakta fayda var.

Hiç riske girmesin bence zaten ortalık karşık değmez.

Öğretim görevlileri arasında rekabet çekişmeli bir ortam varsa, bu ona zarar verecek boyuttaysa ne olacak,önce bi gidip araştırsın bence ortamını,daha önce pekçok kişi bu gibi durumlardan şikayetçiydi.

Kendi memurluk ortamı rahat sakinse hiç uğraşmasın ha zaten sorynları varsa o zamanda araştırmadan adım atmasın.

öğretim görevlisi olunca işten atılmıyor ki insan. memurluğa göre daha iyi bir görevi olmuş olur. ayrıca istediği zaman tekrar memur olabiliyor. hayali ise başvursun. tehlikesi yok. yanlız şunu unutmayın. ekseriyetle öğretim görevlisi kadroları birilerine özel açılıyor. yani o kadroya girecek olan kişi belli olabilir. ama yine de başvurmakta fayda var.

Malesef bu tarz kadro sorunları olabilir :(
Peki diyelim ki hak kazandı ve öğretim görevlisi oldu, tekrar eski mesleğine dönebilir mi gerçekten?
Yanıtınız için teşekkür ederim.

Başvuru süresini kaçırmasın öncelikle. Başvursun. Hayaliyse bu meslek denemeli şansını. Sonra hep aklına takılır. Ve akademisyenlik de çok güzel eğlenceli , dolu dolu bir meslek bence. Geliri de az değil diye tahmin ediyorum .

Şimdiki maaşı ile 500tl fark varmış sadece ilk girişte.
Hayırlısı olsun inşallah arkadasım için. Yanıtınız için tesekkürler

Öğretim görevlileri arasında rekabet çekişmeli bir ortam varsa, bu ona zarar verecek boyuttaysa ne olacak,önce bi gidip araştırsın bence ortamını,daha önce pekçok kişi bu gibi durumlardan şikayetçiydi.

Kendi memurluk ortamı rahat sakinse hiç uğraşmasın ha zaten sorynları varsa o zamanda araştırmadan adım atmasın.

Şu anki işini çok sevmiyor ama kötü değil kesinlikle. Rahat ve iyi maaşı var. Ancak dediginiz gibi haksız rekabet ortamları gözünü korkutmuş sanırım. Yanıtınız için teşekkürler

Düz memur mu yoksa müfettiş uzman vs gibi ayrıcalıklı memur mu ?
Başvuru yapmasında bi sakınca yok belki de olmayacak çnce bi Başvuruda bulunsun.
Eğer düz memurluk değilse yani ayrıcalıklı memurluksa değişmesin ama düz memursa düz memur olmaktansa akademisyen olmak daha havalı.

Üniversite ilanları en çok torpilin ve adam kayırmanın döndüğü yerler. Adamı varsa kesin basvursun. Arkadaşına mülakatta ya da bilim sınavında 50 verir, kendi adamına 90+ verir, onu seçer. Memurluk kariyer memurluk mu yani uzman memur mu? Uzman memurlar hepsinden daha çok kazanıyor, boşuna kasmasin o vakit.

Memuriyet ile akademi arasinda bu kadar gelgit yasiyorsa, akademi cok da hayali degil demek ki, yoksa tereddut etmezdi.

Bence "rahatini" bozmasin ve bu isi gercekten yapmak isteyenlere biraksin.

+++

Doktora dan devam edecekse araştırma kabiliyetine güveniyorsa öğretim görevlisi. Ben araştırma görevlisiyim ama doktoradan sonra New olacağı belli değil yani doktora mezunu bir issız olabilirim. Ama memurluk kişiden kaynaklı bir sorun Kanuni bir suç olmadıkça ömür boyu garantisi var. Yani akademi kesin değil hem torpil bazen engel oluyor hem de sürekli dil ve araştırma adına bir ilerleme kaydetmek gerekiyor. Kısaca bu sisteme ayak uyduracaksa geçsin yoksa elindeki işi ve maası iyi gözüküyor.

odtü de bile öğretim görevlisi alımında torpil dönüyor. o yüzden boşuna düzenini bozmasın bence de girse bile bi şekilde çıkartılabilir, bildiğim kadarıyla sözleşmeli oluyorlar zaten:KK12:

Merhaba arkadaşlar.

Konuyu arkadaşım için açıyorum bir kaç haftadır uyku uyuyamıyor bu kararsızlık yüzünden. Ben de buraya onun da izni ile yazmak istedim. Ne kadar çok farklı kişiden görüş alırsa o kadar kolaylaşır belki karar vermesi.

Kendisi 29 yaşında tezli yüksek lisans mezunu ve 3 senedir bi kamu kuruluşunda memur olarak çalışıyor. İyi bi maaşı var.
Bulunduğu ildeki üniversitede öğretim görevlisi kadrosu açılmış (2 kişi için) ve arkadaşım da tüm şartları sağlıyor. Alesi ve ydssi baya yüksek(+90puan) ve 3.20 ortalama ile mezun. Ama tabi ki daha iyi puanlı birileri çıkabilir önüne, kazanma garantisi yok.
(Akademide kalmak hayaliydi ama gerek kadro açılmamasından gerekse açıldığı zaman arkadasım yeterliliği sağlayamamasından bi türlü nasip olmadı)

Diyelim ki kazandı.. sizce memurluğu bırakıp öğretim görevlisi olmak mantıklı mı?(ben kadro garantisi yok diye biliyorum, sözleşmeli)
Ve eğer öğretim görevlisi iseniz ya da bilginiz varsa mesleğin artı ve eksilerini yazar mısınız?

Çok teşekkürler şimdiden yanıtlayan herkese.
Õğretim Gorevlileri atamalari yapilirken 2 yıllıgina atanirlar. 2 yilda bir de gorev sureleri aksi bir durum söz konusu olmadigi surece uzatilir.

Back