• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kurum avukatlığı& Öğretim görevliliği

Arkadaşlar sorum kpss çalışıp kurum avukatlığını deneyeyim mi? Ben öğretim görevlisiyim ( araştırma görevlisi degil) maaşım 6500 falan. Ek derslerle falan 7500 olabilir ilerleyen zamanlarda. Fakat ailelerimizden çok uzakta çok çok küçük bir ilçedeyim. Araştırma görevliliğini yıllarca denedim büyük şehir icin olmadı. Burada keyfimiz ve maasimiz iyi fakat çocuğum büyüyecek okul kres lise vs hep dert olacak.
Herkes üniversite hocalığı bırakılıp kurum avukatı olunur mu diyor. Kurum avukatlığı 5.500 civarı maaşı var yani daha düşük maaş ve tatilleri falan bildiğiniz memur gibi fakat en azından atanma gibi bir hakkı var; öğretim görevliliği tatil konusunda rahat ve yazın nerdeyse 3 ay tatil sayılır ama çakılı kadro. Eşim de memur.
Kpss'ye 3 ay kaldı bir an önce karar verip çalışmalı mıyım?
Yoksa dil ve alesimi yükseltip doktorami başlayıp (yüksek lisans mezunuyum) araştırma görevliliği kadrolarını mı zorlamalıyım?
Fikriniz nedir?
Eşim buradan emekli olmayalım sen de atama olabilecek bir mesleğe geç tayin isteyip büyüksehire deniz kenarı bir ile gidelim diyor. Ben maaş ve tatil güzelligi için tereddüt yaşıyorum.

Öğretim görevliliği hakkında bilgi verebilir misiniz, iş yoğunluğu vs, niye bırakmak istiyorsunuz?

Öğretim görevlisi, lisans mezunu bile olabilir, bu sene son çıkan kanunla yüksek lisans şartı getirdiler ama. Lisans mezunları bile öğretim görevlisi olabildiği için taliplisi çoktur, çok büyük torpiller gerekir genelde bu kadroyu almak için. Bu kadroyu bir kere aldıktan sonra eğitiminize hiç devam etmeseniz, bir nokta bile koymasanız dahi kadronuz yaş haddinden emekli olana kadar devam eder.

Araştırma görevlisi ise eğitimine devam etmek zorundadır. Yüksek bitti diyelim, doktoraya hemen başlamazsa kadrosu düşer, doktorası bitince dr öğr. üyesi olabilir. Büyük okullarda doktorası bitince 50D muhabbetinden dolayı kadrosu sona erer, küçük okullarda dr. öğr. üyesi olarak devam eder.

Konu sahibi, öğretim görevlisi kadrosu bulmak aşırı zor bir şey biliyorsunuz değil mi? İlerde hadi akademiye geri döneyim derseniz aynı kadroyu bulmanız çok zor diye düşünüyorum günümüz şartlarında, iyi düşünün harekete geçmeden önce. Kardeşim kurum avukatı biz de öğretim görevlisi olsun diye çabalıyoruz.
Belki batıda evet haklısınız ama doğuda bircok ogretim görevlisi kadrosu hukuk alanında hala boş dönüyor bile. Ben girdigim zamanda da sadece 3 kisi vardık sınavda. Hukukta henüz revaçta bir meslek sayılmaz. Araştırma görevliligi daha revacta.
Ama haklısınız geri dönmek ister miyim bilmiyotum rahata da alıştım.

ben olsam akademisyenlikte kalirim. avukatligin kosusturmacasi cok, mesaisi uzun, tatili az ve en onemlisi parasi az. yani sonuçta hepimiz para kazanmak icin calisiyoruz. ben bir kez daha buyuk firma doye daha dusuk maasli bir işi kabul ettim, sonra cok pisman oldum.
Ünv den devam edin.
Diğer türlü hem daha az maaş alacaksınız hem de büyükşehirde daha az maaşla hayat standardınız da düşmüş olacak.
Ben olsam akademiden devam ederdim.
Öğretim görevliliği hakkında bilgi verebilir misiniz, iş yoğunluğu vs, niye bırakmak istiyorsunuz?
Arkadaşlar peki çocuğum nolucak gönül istiyor guzel okullara gitsin guzel kurslar alsın... Rahatim ve bin lira fazla alıyorum diye onu bircok seyden mahrum bırakabilirim

Son düzenleme:
Bırakmak istememin sebebi çok küçük bir ilçe en yakın havaalanina bile cok uzak benim ailem 22 saat uzakta ucak benim için onemli. Çocuğum var onun için güzel okul yok kurs falan saymıyorum bile büyükşehir olmasa bile en azından havaalanı olan bir ile gecebilsek diye istiyorum

Haftanın 3 4 günü bütün dersleri topluyorum 9-5 geri gunler boşum. Yukselme zorunluluğu yok. 2yillik üniversite öğrencilerine ders veriyorum.

Zaten atanabilecegimin garantisi yok kurum avukatlığının puanı da çok yuksek ama en azından boşum şu an 3 ay çalışıp deneyeyim mi ki....

Arkadaşlar peki çocuğum nolucak gönül istiyor guzel okullara gitsin guzel kurslar alsın... Rahatim ve bin lira fazla alıyorum diye onu bircok seyden mahrum bırakabilirim
Sosyal imkanlar açısından mı maddiyat açısından mı ?
Maddi durumum iyi bulunduğum yerde iyi okul yok diyorsanız o zaman KPSS ama kurum avukatlığında alacağınız maaş çocuğunuzu güzel okullarda okutmaya yetecek mi ?

Maddi durumum iyi bulunduğum yerde iyi okul yok diyorsanız o zaman KPSS ama kurum avukatlığında alacağınız maaş çocuğunuzu güzel okullarda okutmaya yetecek mi ?
Evet yetecegine inanıyorum arada maas olarak uçurum bi fark yok. Kurum avukatlığında ek vekalet ucreti de alınınca üç aşağı beş yukarı aynı yere geliyor. Ben zaten hem uzlaştırmacı hem arabulucuyum yani maaşım eklerle birlikte biraz daha yüksek

Ilcede maddi olarak iyiyiz derken çocuğu sosyal imkanlardan mahrum bırakacağız şeklinde demiştim. Ilde elbette daha iyi olacaktır.

Evet yetecegine inanıyorum arada maas olarak uçurum bi fark yok. Kurum avukatlığında ek vekalet ucreti de alınınca üç aşağı beş yukarı aynı yere geliyor. Ben zaten hem uzlaştırmacı hem arabulucuyum yani maaşım eklerle birlikte biraz daha yüksek
O zaman hiç düşünmeyin.
KPSS deneyin daha 3 ay var başarırsınız.
Bu arada uzlaştırmada her ay dosya geliyor mu ?

Arkadaşlar sorum kpss çalışıp kurum avukatlığını deneyeyim mi? Ben öğretim görevlisiyim ( araştırma görevlisi degil) maaşım 6500 falan. Ek derslerle falan 7500 olabilir ilerleyen zamanlarda. Fakat ailelerimizden çok uzakta çok çok küçük bir ilçedeyim. Araştırma görevliliğini yıllarca denedim büyük şehir icin olmadı. Burada keyfimiz ve maasimiz iyi fakat çocuğum büyüyecek okul kres lise vs hep dert olacak.
Herkes üniversite hocalığı bırakılıp kurum avukatı olunur mu diyor. Kurum avukatlığı 5.500 civarı maaşı var yani daha düşük maaş ve tatilleri falan bildiğiniz memur gibi fakat en azından atanma gibi bir hakkı var; öğretim görevliliği tatil konusunda rahat ve yazın nerdeyse 3 ay tatil sayılır ama çakılı kadro. Eşim de memur.
Kpss'ye 3 ay kaldı bir an önce karar verip çalışmalı mıyım?
Yoksa dil ve alesimi yükseltip doktorami başlayıp (yüksek lisans mezunuyum) araştırma görevliliği kadrolarını mı zorlamalıyım?
Fikriniz nedir?
Eşim buradan emekli olmayalım sen de atama olabilecek bir mesleğe geç tayin isteyip büyüksehire deniz kenarı bir ile gidelim diyor. Ben maaş ve tatil güzelligi için tereddüt yaşıyorum.
Öğretim görevlisi , araştırma görevlisinden daha iyidir. Hem maaş olarak hem de bağlı bulunduğunuz kişi açısından.
yökte arkadaşım kurum avukatı , üniversiteye geçmeye çalışıyor. 5500 maaşı büyükşehirler de başka iş yaparak da kazanabilirsiniz.
Şöyle özetleyeyim;
iyi bir eğitimden kastınız özel okul mu ? Eğer öyleyse iyi bir özel okula ( eşinizin konum ve maaşını bilmiyorum) göndermek isterseniz örneğin ana sınıfları 30 bin tlden başlıyor. sınıf arttıkça ücret artıyor.
ben şu an ankara'da yaşıyorum , çocuğum okul çağına geldiğinde küçük bir il bile değil ilçeye gitmek istiyorum.
nedenlerine gelecek olursam, küçük yerde okul takibi daha kolay yapılıyor. Hele üniversitede hoca olacaksınız oooo çocuğunuzla ayrı ilgilenilir.
Eğitimi sadece okulda almayacak siz de destek olacaksınız.
Ben sizin yerinizde olmayı isterdim. Doktora yapıyorum , üniversitede kadro gelmedi hala. Çalıştığım kurum yabana atılacak kurum değil bu arada. Ona rağmen ben akademisyen olmayı çok istiyorum.
Yüksek lisansı yaptıysanız , doktorayı da yaparsınız. Dil sınavından bahsetmişsiniz. 55 barajını geçemediniz mi? Bence yökdil gibi bir fırsat çıkmışken ingilizceyi halledip , doktoraya başlayabilirsiniz. Doktora bittikten sonra konumunuz ve maaşınız daha iyi şartlara ilçeden ile geçebilirsiniz.

Ünv de çalışma hiç bitmez ki mesai saati bitse bile...mesai dısında da calısıyorsun ama avukatlıkta oyle değil...
bu dediğiniz tamamen çalıştığınız üniversite ile alakalı. Eğer ilçedeysen ve öğr. görevliliği bana yeter dersen. dersten derse okula gidersin. Ama yok ben kendimi geliştireceğim, yayın yapayım derseniz evet o zaman mesai olmaz ki o da zaten kendi seçimin.

Baska bir yerde ogretim gorevliligi bulamaz misiniz? Acilan ilanlara bakip sansinizi deneseniz daha iyi bir yerde. Universitenin cakili kadro olmasi cidden çok kötü. Bircok insan bunun ceremesini çekiyor, eşler bir araya bile gelemiyor.

Kurum avukatları arabulucuk konusunda akademisyenler kadar rahat değil yalnız. Mesai saatleri dışında yapabiliyorsunuz. Mesai saatleri içinde yapıp şikayet edilen arkadaşlarımız oldu. Bir de şehir büyüdükçe pasta küçülüyor. O yüzden onu çok hesaba katmayın derim.

Kurum avukatı mısınız?
yok hukuk calisaniyim. sektor kendi icinde bitik zaten son bikac senedir.degisen cek haciz ve ceza kanunlari bi cok sikintiyi beraberinde getirdi evet kurum avukati olunca farkli tabiki ama bugun ne degisti diye surekli bakacagina mis gibi diger isime bakardim. calisma kosllalari vs hukukda iyi olmuyo malesef bide bu kurum banka ise tahsilatlar berbat durumda

ben araştırma görevlisi mühendisim , kuruma geçmeye çalışıyorum ,ankaradayım .

buradaki öğretim üyesi kadroları herkese verilmiyor, 40 yaşında hala araştırma görevlisi olan hocam tübitak'a geçti.

dandik bir yerde öğretim görevlisi olmanın pek bir numarası diye düşüyorum doktoram olduğu halde periferde bulduğum kadrolara başvurmadım bile tabi bu benim düşünce tarzım. bence kaliteli yaşamak daha önemli. kararınızı buna göre verin.

Araştırma görevlisi olmak bence çok riskli. Çünkü genelde (50d olanlar için) doktora bitince kadro düşüyor. Öğretim üyesi olamazsanız açıkta kalırsınız. Öğretim üyesi olmak için de sadece doktora yetmiyor. Puan sıkıntısı, yayın baskısı var. Kadro geldi gelmedi stresi var. Ben yakınlarımdan görüyorum. Çok zor işler. Öğretim görevlisi olmuşsunuz daha ne olsun. İnsanlar bu kadrolar için birbirini yiyor resmen. Bu devirde harika işiniz var. Elbette siz bilirsiniz ama ben olsam vazgeçmem.

Back