elgiz öncelikle geçmiş olsun.seni en iyi anlayanlardan biriyim.çünkü ben de memorialde sorun yaşadım.bizim de 23 yumoş aldılar.eşimden 2 kere spermiyoğram aldılar yumurta toplama gnü.her neyse doktor çok ilgisizdi.hemşireler de öyle.psikolojik yönden hiiiiiiç bir cümle bile yok.sanki grip ya da diş çekimine gitmişsin gibi.diş hekimi bile insanı rahatlatıyor.ben gergin,doktor uzak ve soğuk,hemşire uzak ve soğuk.robot gibiler bence.işi sürüme dökmüşler.hani derler ya sürümden kazanıyorlar diye,kendini mezbahada gibi hissediyorsun.
daha sonrasında transfer gününe kadar 9, daha sonra 7 ye düştü embriyolar.çok iyi kalite dediler.iyi sonuç bekliyoruz.buğün en iyi transfer sizindi dediler.5 gün bekleyelim en iyiler yaşarsa başarı şansı artar deielr.neyse transfer günü beni zorla 30 dk. yatırdılar.kalkmak istemedim, hemşire kalkmam konusunda ısrar etti biz de çıktık.
7 embriyonun 3 ünü transfer ettiler.4 ünü dondurdular.sonuç negatif olduğu için 3 ay sonra dondurulmuşları transfer için gittik burdurdan istanbula.bu sefer de kalite iyi değildi.çözünürken öldüler dediler.ilk transfer günü 1. kalite dedikleri embriyolara bu sefer de"sizin embriyolar zaten iyi değilmiş,sperm kalitesinden de olabilir, bizim hatamız da olabilir,1000 kişide 1 kere rastlıyoruz bu duruma ,o da size denk geldi.talihsizlik yaşandı." dediler.mart ayında 1. kalite olan toplamında 7 embriyo haziranda kötü kaliteli oluverdi.bizim de oraya itimadımız kalmadı.parayı alana kadar 9 takla atıp alınca da sizdeydi sorun deyiverelerden bana göre memorialin uzmanları.
işte bu yüzden seni çok iyi anlıyorum.psikolojimizi ve tüp bebek merkezlerine inancımızı alt üst ettiler.bence umut tacirleri ...
çok üzüldüm bende memoria bir ara düşünmüştüm ama daha sonra vaz gecip bahcecideki dr halit beye gittim iyikide ona gitmişim
bende mutlukentteyim ve bende ASM 'de aşılama ve tüp bebek yaptırdım..
belkide mutlukentte birbirimizi görüyoruzdur:))
geçmiş olsun arkadaşım üzüldüm cidden? yaş kaç bu arada?elgiz öncelikle geçmiş olsun.seni en iyi anlayanlardan biriyim.çünkü ben de memorialde sorun yaşadım.bizim de 23 yumoş aldılar.eşimden 2 kere spermiyoğram aldılar yumurta toplama gnü.her neyse doktor çok ilgisizdi.hemşireler de öyle.psikolojik yönden hiiiiiiç bir cümle bile yok.sanki grip ya da diş çekimine gitmişsin gibi.diş hekimi bile insanı rahatlatıyor.ben gergin,doktor uzak ve soğuk,hemşire uzak ve soğuk.robot gibiler bence.işi sürüme dökmüşler.hani derler ya sürümden kazanıyorlar diye,kendini mezbahada gibi hissediyorsun.
daha sonrasında transfer gününe kadar 9, daha sonra 7 ye düştü embriyolar.çok iyi kalite dediler.iyi sonuç bekliyoruz.buğün en iyi transfer sizindi dediler.5 gün bekleyelim en iyiler yaşarsa başarı şansı artar deielr.neyse transfer günü beni zorla 30 dk. yatırdılar.kalkmak istemedim, hemşire kalkmam konusunda ısrar etti biz de çıktık.
7 embriyonun 3 ünü transfer ettiler.4 ünü dondurdular.sonuç negatif olduğu için 3 ay sonra dondurulmuşları transfer için gittik burdurdan istanbula.bu sefer de kalite iyi değildi.çözünürken öldüler dediler.ilk transfer günü 1. kalite dedikleri embriyolara bu sefer de"sizin embriyolar zaten iyi değilmiş,sperm kalitesinden de olabilir, bizim hatamız da olabilir,1000 kişide 1 kere rastlıyoruz bu duruma ,o da size denk geldi.talihsizlik yaşandı." dediler.mart ayında 1. kalite olan toplamında 7 embriyo haziranda kötü kaliteli oluverdi.bizim de oraya itimadımız kalmadı.parayı alana kadar 9 takla atıp alınca da sizdeydi sorun deyiverelerden bana göre memorialin uzmanları.
işte bu yüzden seni çok iyi anlıyorum.psikolojimizi ve tüp bebek merkezlerine inancımızı alt üst ettiler.bence umut tacirleri ...
geçmiş olsun arkadaşım üzüldüm cidden? yaş kaç bu arada?
benim de cuma günü memorial e randevum var napsam ki hiç bilmiyorum valla
canım ben orada 1 aşılama ve 1 tüp bebek yaptırdım ama malesef tutmadı..aydın arııdan çok memnunum ama aydın bey her zaman orada olmuyordu,yurt dışına da çok çıkıyordu..sorun yaşadığımda aydın beye ulaşamadığımda başka doktorlarla muhattap olmak zorunda kalıyordum ve bu doktorlarda tüp bebek uzmanı olmayan doktorlar..bu anlamda ASM'ye çok kızgındım ama aydın bey işinde 1 numara..benim asm'de tüp bebek yaptırdığım zamanda bu sabahları kanal d'de program yapan dr.aytuğ bey de oradaydı ve o dönemde başka tüp bebek uzmanı bayan doktorla beraber oradan ayrıldılar..onların yerine hemen doktor bulamadılar,oyüzden de başka doktorlarla muhattap olmak zorunda kalıyordum..yaa sanırım sadece mutlukent e lazım tüp bebek merkeziii :)))
asm hakında ne düşünüyosun merak ettim arkadaşımm
sonuçların nasıl oldu varmı bebişinnn
canım ben orada 1 aşılama ve 1 tüp bebek yaptırdım ama malesef tutmadı..aydın arııdan çok memnunum ama aydın bey her zaman orada olmuyordu,yurt dışına da çok çıkıyordu..sorun yaşadığımda aydın beye ulaşamadığımda başka doktorlarla muhattap olmak zorunda kalıyordum ve bu doktorlarda tüp bebek uzmanı olmayan doktorlar..bu anlamda ASM'ye çok kızgındım ama aydın bey işinde 1 numara..benim asm'de tüp bebek yaptırdığım zamanda bu sabahları kanal d'de program yapan dr.aytuğ bey de oradaydı ve o dönemde başka tüp bebek uzmanı bayan doktorla beraber oradan ayrıldılar..onların yerine hemen doktor bulamadılar,oyüzden de başka doktorlarla muhattap olmak zorunda kalıyordum..
ben 3 tüp bebek denedim 1 tanesi ASM bir tanesi Marmara Üniv.1 tanesi de Kocaeli Üniv.eşim bir daha deneyelim diyor eğer denersem ya memorial'de dr.mustafa acet'e yaptırırım ya da kesinlikle kocaeli üniversitesinde doç.dr.eray çalışkana yaptırırım..tüp bebek denemelerimde sadece kocaeli üniv.de yatırdığım tuttu, kimyasal gebelikti ama yinede tuttu..oraya tedavi boyunca gidip gelirken çok kişiyle konuşmuştum,okadar çok tutan kişiyle karşılaştım ki,tutmadı diyen inanın abartmıyorum neredeyse yok denilecek kadar az kişiydi..zaten oraya kocaeliden çok az kişi gidiyor genelde çevre illerden geliyorlar..çok şaşırmış ve çok ümitlenmiştim duyduklarım karşısında..
bir daha yapırırsam kocaeli ilk sırada benim için..
ee kocaelililer bu imkan varken neden oraya gitmiyor da başka yere gidiyor?ya da nereye gidiyorlar kocaelidekiler tedaviye?
canım eğer gidersen, oraya gelip gidenlerle konutukça sende bana hak vericeksin.. gidecek olusan öğleden sonra eray bey özel hastalarına bakıyor,ilk özeline git..bende kan pıhtılaşması olduğunu eray bey buldu.onun sayesinde öğrendim..eğer özeline gidersen istediğin testleride yaptırabilirsin,ben çok memnun kaldım oradan eğer isersen raporda çıkartıyor..ve ben diğer hastanelerden farklı uygulamalar gördüm orada..mesela diğer hastaneler yumurta geliştirici iğneleri akşam yaptırıyor,orada akşam yapılmasına asla musade etmiyorlar sabah yapılıcak..her gün kan vericeksin,değerlerini hergün görmek istiyorlar,,üniv.de olduğu için biraz zorlukları var ama okadarına da katlanıyorsun zaten...ayyy arkadaşım üniversiteden memnun olmana çok sevindim bende düşünüyorum oraya gitmeyi fiyatı da daha uygun diğerlerine göree
bi arkadaşımda maltepe üniversitesinden çok memnunduu doktorunun ismini hatılamıyorum ama bende düşünüyodumm bakalımm nasip artık herşeyin hayırlısı
nil 1971
arkadaşım azmine hayran kaldım inancına hayran kaldım
çokkkkkkkkk tebrik ediyorum seniii
rabbim sağ sağlim kucağına almayı nasip etsin inşşşş
içim ürperdi resmen okurkennn
benim şöyle bi düşüncem var doktorlara göre hastanın yaşı ve sorunu önemli yani sorun büyükse ilgi büyüyo diye düşünüyorum
ya bu hastanın yaşı geçiyoo sorunu sınırda dencek kadar büyük daha fazla uğraşmak gerek...
ya da bu hasta genç sorunu da çözülebilir öyle iştee klasik tedavii...
ben şahsen öyle algılıyorumm bende her gittiğimde yaşın genç bekle diyolar hatta çocuk isemediğinde korun diyen bile olduu 6 senedir olmamış hiç korunmamışımm ne diyosun sennn yaaa
ilaçsız adet olmuyorum bilee ne şimdi buu
ama yaşım gençç önemli değilll
ben bu hastaneye hiç gitmedim yorumlarım orası için değill
maddi olarak hazır olduğumda tekrar denicem nereye gitcem bilmiyorum bilee
ama inancınıza hayran kaldımm bence RABBİME isyan etmemenin sonucu bu bi imtihannn ve sen sınavı geçmişsinn tebriklerrr:))) darısı başımızaa
canım eğer gidersen, oraya gelip gidenlerle konutukça sende bana hak vericeksin.. gidecek olusan öğleden sonra eray bey özel hastalarına bakıyor,ilk özeline git..bende kan pıhtılaşması olduğunu eray bey buldu.onun sayesinde öğrendim..eğer özeline gidersen istediğin testleride yaptırabilirsin,ben çok memnun kaldım oradan eğer isersen raporda çıkartıyor..ve ben diğer hastanelerden farklı uygulamalar gördüm orada..mesela diğer hastaneler yumurta geliştirici iğneleri akşam yaptırıyor,orada akşam yapılmasına asla musade etmiyorlar sabah yapılıcak..her gün kan vericeksin,değerlerini hergün görmek istiyorlar,,üniv.de olduğu için biraz zorlukları var ama okadarına da katlanıyorsun zaten...
yaşın çok genç olabilir sorunun ne bilmiyorum ama mesela erken menapoz diye birşey var. ben burada 25 yaşındaki arkadaşların dahi başına geldiğini gördüm. ben bekle diyen doktorlara aldırma. düzgün bir merkeze git testlerini yaptır ve uygun tedaviye başla diyorum. en iyi merkez diye memorial ı da tavsiye ediyorum. gücün yetmezse başka yerden de başlayabilirsin ama gencim diye de geç kalma. hiç belli olmuyor bu işler
nil 1971
arkadaşım azmine hayran kaldım inancına hayran kaldım
çokkkkkkkkk tebrik ediyorum seniii
rabbim sağ sağlim kucağına almayı nasip etsin inşşşş
içim ürperdi resmen okurkennn
benim şöyle bi düşüncem var doktorlara göre hastanın yaşı ve sorunu önemli yani sorun büyükse ilgi büyüyo diye düşünüyorum
ya bu hastanın yaşı geçiyoo sorunu sınırda dencek kadar büyük daha fazla uğraşmak gerek...
ya da bu hasta genç sorunu da çözülebilir öyle iştee klasik tedavii...
ben şahsen öyle algılıyorumm bende her gittiğimde yaşın genç bekle diyolar hatta çocuk isemediğinde korun diyen bile olduu 6 senedir olmamış hiç korunmamışımm ne diyosun sennn yaaa
ilaçsız adet olmuyorum bilee ne şimdi buu
ama yaşım gençç önemli değilll
ben bu hastaneye hiç gitmedim yorumlarım orası için değill
maddi olarak hazır olduğumda tekrar denicem nereye gitcem bilmiyorum bilee
ama inancınıza hayran kaldımm bence RABBıME isyan etmemenin sonucu bu bi imtihannn ve sen sınavı geçmişsinn tebriklerrr:))) darısı başımızaa
canım ben orada 1 aşılama ve 1 tüp bebek yaptırdım ama malesef tutmadı..aydın arııdan çok memnunum ama aydın bey her zaman orada olmuyordu,yurt dışına da çok çıkıyordu..sorun yaşadığımda aydın beye ulaşamadığımda başka doktorlarla muhattap olmak zorunda kalıyordum ve bu doktorlarda tüp bebek uzmanı olmayan doktorlar..bu anlamda ASM'ye çok kızgındım ama aydın bey işinde 1 numara..benim asm'de tüp bebek yaptırdığım zamanda bu sabahları kanal d'de program yapan dr.aytuğ bey de oradaydı ve o dönemde başka tüp bebek uzmanı bayan doktorla beraber oradan ayrıldılar..onların yerine hemen doktor bulamadılar,oyüzden de başka doktorlarla muhattap olmak zorunda kalıyordum..
ben 3 tüp bebek denedim 1 tanesi ASM bir tanesi Marmara Üniv.1 tanesi de Kocaeli Üniv.eşim bir daha deneyelim diyor eğer denersem ya memorial'de dr.mustafa acet'e yaptırırım ya da kesinlikle kocaeli üniversitesinde doç.dr.eray çalışkana yaptırırım..tüp bebek denemelerimde sadece kocaeli üniv.de yatırdığım tuttu, kimyasal gebelikti ama yinede tuttu..oraya tedavi boyunca gidip gelirken çok kişiyle konuşmuştum,okadar çok tutan kişiyle karşılaştım ki,tutmadı diyen inanın abartmıyorum neredeyse yok denilecek kadar az kişiydi..zaten oraya kocaeliden çok az kişi gidiyor genelde çevre illerden geliyorlar..çok şaşırmış ve çok ümitlenmiştim duyduklarım karşısında..
bir daha yapırırsam kocaeli ilk sırada benim için..
canım seni takip ettim hamile kalmana da çok sevindim. ben oluyorken elinden fırsatları kaçırmış geç kalmış olanım ama sen 20 sene az mücadele vermemişsin. inşş sağlıkla bebeğini kucağına alacaksın. ben de otlar vitaminler vs ile elimden geleni yapıyorum. artık gerisi allaha kaldı. 43-44 yaşında da mucize kabilinden hamile kalanlar var. rabbim verirse olur. vermezse kader diyeceğim ne yapalım. rezervi her ay kontrol ettireceğim. eğer birkaç folikül olan bir aya rastlayıp tüpe karar verirsem mutlaka memorialda yaptıracağım. zaten bizim gibi zor hastalara hem başka yer yapmaz hem de zor hastaların dönüp dolaşıp geldikleri son merkez orasıSelam denizcim
Nasilsin canim oyle cok uzuldumki anlatamam ben inaniyorumki inseallah olacak rabbim gonlune gore versin canim.
Bende yeni geldim sayilir.Baya zorlu bir asamadan gectim ben memorialdan coooook memunun kaldim.Inan bana baska merkezler kapisini kapatti umut yok diye memunun kalmasaydim ayni yerde ayni mekanda 3. denememi yapmazdim ben anlamadim valla bu kadar duyarsiz davranamazlar dedim kendi kendime ALLAH BINLERCE KEZ RAZI OLSUN BUTUN EKIPTEN Halan daha beni arayip soruyorlar.Ben inaniyorumki butun merkezler ellerinden geleni yaparlar en iyisi olsun diye fakat bizler gibi zor hastalarla vakit bile kaybetmek istemiyorlar.
Memoriale zor vakalar geliyor.Bunlara bizzat sahid oldum doktorlarin ellerinden geldigini yaptigina inaniyorum.
Allah faktorunude koymak lazim rabbim yeterki dilesin ol desin yuce yaradanim bu ugrda ugrasanlarin ellrini emeklerini bosa cikarmasin AMINNNNNNN
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?