MEMORİALL sayfası benim için kapandı lütfen görüslerinizi bildirinizz

çok çok çok geçmiş olsunnn,
o kadar iyi anlıyorum ki seni,
transfer öncesi ve sonrası o kadar farklılar ki
ben de dış gebelik geçirdim sayelerinde sanki başka hastaneden gelmişim gibi davrandılar,o kadar ilgisiz...
Hep 1000de 1 şeyler bizim başımıza geliyo zaten ne hikmetse ,bana da dış gebelik ihtimali %1in altı dedikleri gün,koridorda 2saat içinde 2 kişiyle karşılaştım,30da 3tük yani,nasıl bir %1 anlayışıysaaa artık...(ayrıca 36ayda ben bi kez bile kendi başıma dış gebelik geçirmeyi başaramamamıştım!)
Ben de varolan inancımı yitirdim,tüpümde zarar kalmadan atlayım bu süreci,normal yolla denicem artık.tövbe ettim...

bende mutlukentteyim ve bende ASM 'de aşılama ve tüp bebek yaptırdım..
belkide mutlukentte birbirimizi görüyoruzdur:))

yaa sanırım sadece mutlukent e lazım tüp bebek merkeziii :)))
asm hakında ne düşünüyosun merak ettim arkadaşımm
sonuçların nasıl oldu varmı bebişinnn

geçmiş olsun arkadaşım üzüldüm cidden? yaş kaç bu arada?
benim de cuma günü memorial e randevum var napsam ki hiç bilmiyorum valla

geçmiş olsun arkadaşım üzüldüm cidden? yaş kaç bu arada?
benim de cuma günü memorial e randevum var napsam ki hiç bilmiyorum valla

yaşım 33. memnun olanlar da var.ama böyle binde bir ,yüzde birdiye diye salladıkları insanlar da var.karar senin .ben seni etkilemek istemem.burdurlardan kalkıp 2 kere oralara kadar gittik.ne zorluklarla ,ne mücadelerle insan bir güler yüz bekliyor.ha odun ,ha yoldaki ağaç.işlerine geldikleri gibi de kıvırdılar parayı alınca .aamaaaaaan arkadaşım bu iş nasip işi olmayacaksa olmuyor işte kısaca.
kararını verdiysen vazgecme sonuna kadar kararını uygula.buralardan da çık kafanı bulandırıp durma derim ben.

Son düzenleme:
Selam canim kardeslerim
Allahim bu ugurda ugrasan caba gosteren herkese yadim etsin inseallahhhhh biliyorum cok zor asamalar sizlere oyle hak veriyorumki rabbim kimsenin emegini bosa cikarmasin.
Ben kisaca size 20 yillik mucadelemi anlatayim.
Evet 20 yildir savasiyorum cooook cektim ama asla pes etmedim cok yoruldum yiprandim agladim ama asla isyanim olmadi hep rabbime sigindim Yuce yaradanima kendimi teslim etmistim.
Verici olan rabbimdi yaratacak olan mevlam di yeterki dilesin yeterki ol desin o aninda olur.
Esimle cok mutlu bir evliligimiz vardi.Bu mutlulugumuza birde bebek istedik.Ve bir sene cocuk olmayinca turkiyede ankarada coooookkk hemde cokkkkkk iyi bir hekime gorunduk.
once beni muayene edip proplem olmadigini sonra esimi baska bir doktora gonderdi bizde sonuclari bekledik.
Evet benim donum noktam olmustu sonuclar gelmis ve bizi odasina aldi.Yuzumuze bakarak asla evlat sahibi olassiniz dedi.
Nereye giderseniz gidin sizi somururler hic umut yok dedi.
Esimin hic canli spermi olmadigini hic unutmuyorum kirmizi bir muhur koymuslardi.
Yikilmistik henuz daha cocuk ystaydim bu agir yuku nasil tasiyacaktim bana soran olursa nasil cevap verecektim.
Tam boyle 7 yil herseyi icime attim bu 7 yiul icinde neler yasadim neler ancak ceken bilir
Tabiki hic bos durmadim surekli arastirdik.Burda unuversite hastanesine gidip bas vurduk ve ilk defa bize birisi yesil isik yakmisti dunyalar bizim olmustu.
Ilk migro tedavime basladim esimde azda olsa teseyle sperm bulunmustu maalesef tutmadi
1 2 3 ve 4. denememde burdaki doktorda bizimle artik yapacak bir sey olmadigini yumurtalarimin tukendigini cok az sansimiz oldugunu menepozun esiginde oldugumu soyleyince sinirli bir sekilde TURKIYEYE GIDECEGIMI ORADA YAPTIRACAGIMI SOYLEYINCE BANA EGER HAMILE KALIRSAN MUTLAKA HBERIMIZ OLSUN DEDI:
Rabbime sigindim ALLAHIM DEDIM BIR TANE YUMURTAMDA OLSA DEVAM EDECEGIM
yilmayacagim bu cektiklerim beni dahada guclu yapmisti.
Artik herseye hazirdim ve turkiyede merkez arastirdim.istanbulda en seckin merkezleri arayip on gorusme yaptim durumumu anlattim.
Yumurta rezervimin az oldugunu esimin azo spermi oldugunu anlatinca inanin pek sicak yaklasmadilar.
Zaten 4 hastaneyle gorusme yapip biride karar verecektim ve MEMORIALDE KARAR VERDIK
Memorial bize kapilarini acmisti semra hanimla gorusup butun dosyalarimi goturdum.Once labaroskopi sonrada rahim filmi cekildi evet tedaviye baslayacaktim co- kultur yapildi ve ilk defa 6 tane yumurtam olmustu cccok sevindik ekip mukemmeldi ve 3 tane embriyom olmustu bu buyuk bir basariydi.
fakat prolaktin hormonum cook yuksekti bir turlu dusuremedik ve sonucum negatifti ESIMINDE ayrica migro teseyle bayabir sperm bulunup bunlar dondurulmustu artik bize umut kapisi acilmisti.
Esimle el ele verip mucadeleme devam edecektik yola devam dedik ve ikinci tedaviye basladik ayni merkezde ayni doktorumla coook zor hastaydik doktorum artik yumurtalarimin tukendigini cok az sansimiz oldugunu soyledi.Olsun dedim 1 tanede olsa devam dedim ve iki embriyom olustu sonuc negatif biliyordum bunlarin hepsi bir imtehandi rabbim bizleri siniyordu.Cokkk uzuluyordum ama dahada gucleniyordum artik yasim 38 olmustu.
Buraya geldigimde adetim gelmiyordu kistten dolayi artik vucudum yumurta degil kist uretmeye baslamisti.
Surekli hormon testlerimi yaptiriyordum ve tekrar ayni yerde ayni mekanda 7. migro tedavime baslayacaktim karareliydim.
Fakat adetim bozulmustu kendi doktorum birde ANTI-MULLER HORMONUNU OLCELIM DEDI
Hormonum 0.3 cikmisti yani resmen menepoz dediler.Olacak dedim rabbim buyuk mayista baslayacagim tedavim agustosa agustosta baslayacagim tedavim kasima kalmisti.
Bundada bir hayir var deyip artik kendi kendime karae verdim.
Once sogan suyu sonra 42 gun incir kuru sonra 3 ay hayit tohumu ictim özel macunlar yapip yedim.
Ve olacak deyip beynime surekli telkin ettim once spora yazildim zaten hergun 2 saat yol yuruyordum 3 saate cikardim yememe ve dengeli beslenmeye karar verdim.
Artik her sey tamamdi imtehanya gene kist olustu bartonel kisti bir turlu tedavime baslayamayacim diye hayiflaniyordum ve ameliyat oldum ve dikisli dikisli UMUDA YOLCULUGUMA CIKMISTIM
Burda ardaslarimin cok destegini gordum rabbim binlerce razi olsun Artik vatanimdaydim bu sefer icinden cikamadigim korkum vardi bir turlu anlam verememistim ama psikolojim cok iyiydi sukur.
Randevumuz zaten almistik fakat adetim olmuyordu.Gene bir seylerin yolunda gitmedigini anladim ve hocam beni muayene edip 8 cm kist vardi ne buyuk bir sinav ALLAHIM DEDIM SADECE KAZANMAYI NASIP RABBIM SINAVIMI DEYIP hocam ilac verip adet oldum sukur 7. tedaviye baslayacaktim.
Doktorum semra hanimla uzun uzun konusup bana diyelimki genede olmassa uzulurmusun dedi.
Tabiki uztulurum dedim olmassa gene devam deyince sen bu azimle basaracaksin dedi ve inseallah deyip basladim.adetimin ikinci gunu cok dusuk dozla basladik 150 gf 150menegon bu bana gore cok azdi cunku yumurtam yoktu hocam hedefimiz az yumurta kaliteli elde etmek dedi
Ve guvendim ALLAHIMA BINLERCE SUKURLER OLSUNKU 3 tanecik yumurtam oldu.
Sukrettim ALLAHIMA O 3 tane yumurtam ayni olcude ayni milimde ve 5 gunde buyudu
doktorum bile hizina yetisemiyoruz dedi.Rahim icide ayni sekilde buyuyordu evet bu sefer olacak dedim lik defa
Ve o 3 yumurtam toplandi esimin dondurulmus spermleri cözuldu ve sadece 2 tane saglam sperm bulundugunu ve iki tane dollendigini soylediler.
Embriyomun bir tanesi cok guzel gelistigini oburununde zayif oldugunu soylediler. ve benim 1 tane embriyom gelisti O embriyoma oyle agladimki bir tane diye cokk cokk dua ettim onun icin cok iyi oldugunu guzel bolundugunu deselerde icime laf geciremiyordum.
o benim kucuk mucizem 4. gune kadar geldi hatta embriyolog blastosis oldugunu bir gun onden gittigini soyledi.
Ve transferim oldu bayramin 3. gunu doktor rahmime degil sanki beynime transfer etmisti ve bu sefer olacak dedim.
ve iki saat yattim sonra kaldigim yere gittim rabbime binlerce sukurler olsum yavrum bana tutundu ve ilk defa pozitif almistim.
Ardaslarim ne olur beni yanlis anlamayin ne olur kimseyi uzmek maksatim degil ben bu merkezden memnun kalmasaydim 3. tedavimi olmazdim velevki inanin olmasaydi gene deneyecektim
Anlayamadigim en ufak detayi bile gozden kacirmiyorlar bu anlattiklariniz karsisinda inanin sok oldum.
Mukemmel bir ekip zaten ekip isi hatta benimle 1 sene boyunca durumumu arayip sordular.
Tabiki karar sizin rabbim herkese hayirli saglikli evlatlar versin inseallahhhhhh

yaa sanırım sadece mutlukent e lazım tüp bebek merkeziii :)))
asm hakında ne düşünüyosun merak ettim arkadaşımm
sonuçların nasıl oldu varmı bebişinnn
canım ben orada 1 aşılama ve 1 tüp bebek yaptırdım ama malesef tutmadı..aydın arııdan çok memnunum ama aydın bey her zaman orada olmuyordu,yurt dışına da çok çıkıyordu..sorun yaşadığımda aydın beye ulaşamadığımda başka doktorlarla muhattap olmak zorunda kalıyordum ve bu doktorlarda tüp bebek uzmanı olmayan doktorlar..bu anlamda ASM'ye çok kızgındım ama aydın bey işinde 1 numara..benim asm'de tüp bebek yaptırdığım zamanda bu sabahları kanal d'de program yapan dr.aytuğ bey de oradaydı ve o dönemde başka tüp bebek uzmanı bayan doktorla beraber oradan ayrıldılar..onların yerine hemen doktor bulamadılar,oyüzden de başka doktorlarla muhattap olmak zorunda kalıyordum..
ben 3 tüp bebek denedim 1 tanesi ASM bir tanesi Marmara Üniv.1 tanesi de Kocaeli Üniv.eşim bir daha deneyelim diyor eğer denersem ya memorial'de dr.mustafa acet'e yaptırırım ya da kesinlikle kocaeli üniversitesinde doç.dr.eray çalışkana yaptırırım..tüp bebek denemelerimde sadece kocaeli üniv.de yatırdığım tuttu, kimyasal gebelikti ama yinede tuttu..oraya tedavi boyunca gidip gelirken çok kişiyle konuşmuştum,okadar çok tutan kişiyle karşılaştım ki,tutmadı diyen inanın abartmıyorum neredeyse yok denilecek kadar az kişiydi..zaten oraya kocaeliden çok az kişi gidiyor genelde çevre illerden geliyorlar..çok şaşırmış ve çok ümitlenmiştim duyduklarım karşısında..
bir daha yapırırsam kocaeli ilk sırada benim için..

ee kocaelililer bu imkan varken neden oraya gitmiyor da başka yere gidiyor?ya da nereye gidiyorlar kocaelidekiler tedaviye?

ayyy arkadaşım üniversiteden memnun olmana çok sevindim bende düşünüyorum oraya gitmeyi fiyatı da daha uygun diğerlerine göree
bi arkadaşımda maltepe üniversitesinden çok memnunduu doktorunun ismini hatılamıyorum ama bende düşünüyodumm bakalımm nasip artık herşeyin hayırlısı

ee kocaelililer bu imkan varken neden oraya gitmiyor da başka yere gidiyor?ya da nereye gidiyorlar kocaelidekiler tedaviye?

arkadaşım karar vermek o kadar zorkii uzun senelere dayanmıyo tüp bebek bölümü oranınn insan tannmış yere gitmek istiyoo kocaeli ve istanbul arasındayız bizz o nedenle seçim yapma şansımız çok ama karar verme işi zorr merkez çok nereye karar versek diye düşünmek zorundayızzz
deneye deneye öğreniyoruz iştee nasibimizz inşşş yakındadırrr:))):

canım eğer gidersen, oraya gelip gidenlerle konutukça sende bana hak vericeksin.. gidecek olusan öğleden sonra eray bey özel hastalarına bakıyor,ilk özeline git..bende kan pıhtılaşması olduğunu eray bey buldu.onun sayesinde öğrendim..eğer özeline gidersen istediğin testleride yaptırabilirsin,ben çok memnun kaldım oradan eğer isersen raporda çıkartıyor..ve ben diğer hastanelerden farklı uygulamalar gördüm orada..mesela diğer hastaneler yumurta geliştirici iğneleri akşam yaptırıyor,orada akşam yapılmasına asla musade etmiyorlar sabah yapılıcak..her gün kan vericeksin,değerlerini hergün görmek istiyorlar,,üniv.de olduğu için biraz zorlukları var ama okadarına da katlanıyorsun zaten...

arkadaşlar baştan beri okuyorum birşey yazmayayım dedim ama duramadım. ben de ilk tedavimi bahçecide oldum, şu anda umut tüp bebeğin başına getirilen süleyman beyle ve çoooook pişman oldum. bu sene 43 oldum. ona gittiğim zaman 41 yaşındaydım ve ilaçlar kullandığım ilaçlar nedeniyle yeni kürtaj olmuştum. beni 1 sene senin normal yolla çocuğun oluyor diye oyaladı. tüp bebeği sonunda ben istedim. 1 sene önceki kürtaj sonrasında birkaç ay hafif kokulu akıntım oldu dememe rağmen bir test istemedi. vajinal kültürü ben istedim temiz çıktı. opu gününden itibaren doktorla tüm iletişim kesildi. beni labaratuardan arayıp 6 yumurtanın 2 si döllendi 2. günü transfer dediler. transfer günü de kaliteleri hakkında bir bilgi vermediler verdikleri kağıtta sadece 2 adet 4 er hücreli embriyo yazıyordu. kk da tüm arkadaşlar yumurtaların kalitesinden bahsediyordu benim kalitelerinden haberim yoktu. test sonucu değerim 20 çıktı ve doktorum değil hemşire arayıp 2 gün sonra testi tekrarlayın dedi. kimyasaldı değer düştü tabi. dr ile görüşünce eşinin sperm değerleri azıcık düşük (meğer sizin çocuğunuz olabiliyor dediği aylarda eşimin sanırım kullandığı anti depressanlar yüzünden spermleri sınır değer 20 milyonun altına düşmüş 15 milyonmuş hareketlilik de bozulmuş yani bende yumurta olsa da olmazmış) solgarın çinkosunu içsin istediğiniz ay tekrar deneriz o arada sizin doğal olabilir dedi. rahim filmi konusunu ben sordum. peki istiyorsan çektir dedi. rahim filminde rahim üstünde az yapışıklık çıktı. bu önemli değil ama istersen histeroskopi yaparız dedi. tüm bunlardan sonra gittiğim memorial da inanılmaz bir ekip ve yaklaşım gördüm. bir kere herkese aynı tedaviyi uygulamıyorlar. her ay yumurta rezervinize göre değişik bir protokol uyguluyorlar. çatlatma iğnesini yaptıktan sonra bile ertesi günü yumurtalar erken çatlar mı 36 saatten önce toplar mıyız diye merkeze çağırıp test yapıp muayene eden tek merkez. diğer yerler ne yapıyor. toplamaya gidiyorsunuz aaa yumurtalar erken çatlamış veya boş çıkmış diyorlar hadii bir tahaki sefere diye eliniz boş dönüyprsunuz. ben çok istememe rağmen maddi nedenlerle 2. tüpümü memorial da yapamadım. orada başlayıp aynı protokole çamlıca medicana da ömer faruk beyle devam ettim. ondan da çok memnun kaldım ama bebeği 8. hafta kalbi durduğu için kaybettim. kürtaj ardında fsh ımın 17 yiye yükseldiği ve folikül sayımın da 2 ye indiği görüldü. bu durumda fsh 20 olmadığı sürece tüp veya aşılama ile devam edebiliriz diyen merkez de memorial oldu. bir aşılama yaptırdım ama negetif. aşılama için bile çatlatma günü e2 testi yapıp ona göre iğnenin ne zaman yapılacağına karar verdiler. ben beni oyaladığı ve çok kıymetli yıllarımı çaldığı için süleymen beyi affetmeyeceğim. ama yine aynı kişinin çok faydası dokunduğu pek çok hasta olduğunu biliyorum. bana böyle denk geldi diyorum. bahçeci çok kötüdür sakın gitmeyin dikkatli olun demiyorum. ama tecrübelerimden diyorum ki şu anda istanbuldaki en iyi merkez memorial. aynı zamanda unutmamak gerekir ki bizim çok istediğimiz ilgili bilgili mükemmel bir merkez yok olmayacak da. biz mümkün olduğunca iyi bir merkez bulup biraz kendi kendimizin doktoru olacağız. lütfen çok iyi bir merkezi böyle karalamadan önce gidip başka bir merkezde tedavi olun. en azından birkaç merkezle görüşün sonra farkı görün.

nil 1971
arkadaşım azmine hayran kaldım inancına hayran kaldım
çokkkkkkkkk tebrik ediyorum seniii
rabbim sağ sağlim kucağına almayı nasip etsin inşşşş
içim ürperdi resmen okurkennn

benim şöyle bi düşüncem var doktorlara göre hastanın yaşı ve sorunu önemli yani sorun büyükse ilgi büyüyo diye düşünüyorum
ya bu hastanın yaşı geçiyoo sorunu sınırda dencek kadar büyük daha fazla uğraşmak gerek...
ya da bu hasta genç sorunu da çözülebilir öyle iştee klasik tedavii...
ben şahsen öyle algılıyorumm bende her gittiğimde yaşın genç bekle diyolar hatta çocuk isemediğinde korun diyen bile olduu 6 senedir olmamış hiç korunmamışımm ne diyosun sennn yaaa
ilaçsız adet olmuyorum bilee ne şimdi buu
ama yaşım gençç önemli değilll
ben bu hastaneye hiç gitmedim yorumlarım orası için değill
maddi olarak hazır olduğumda tekrar denicem nereye gitcem bilmiyorum bilee

ama inancınıza hayran kaldımm bence RABBıME isyan etmemenin sonucu bu bi imtihannn ve sen sınavı geçmişsinn tebriklerrr:))) darısı başımızaa

yaşın çok genç olabilir sorunun ne bilmiyorum ama mesela erken menapoz diye birşey var. ben burada 25 yaşındaki arkadaşların dahi başına geldiğini gördüm. ben bekle diyen doktorlara aldırma. düzgün bir merkeze git testlerini yaptır ve uygun tedaviye başla diyorum. en iyi merkez diye memorial ı da tavsiye ediyorum. gücün yetmezse başka yerden de başlayabilirsin ama gencim diye de geç kalma. hiç belli olmuyor bu işler

yaa bende bütün testlerimin baştan yapılmasını istiyorum zaten kaç sene oldu yapılalıı
muayenesine mi gitmek lazım öncee izmit demi oda
bi ark var darıca da o da asm ile görüşmüştü sonra kocaeline gitmiş orada kara vermişş hem maddi larak da daha uygunn nerdeyse yarı yarıyaaa
gebzede bi doktor bi arkadaşı ağlatmıştı rahmini alcaz falan diye sonra üniversiteye gitti öyle bişey olmadığı çıktı bana da o demişti oraya git çok hamile var diyeee ondan berii aklımdaa bakalımm maddiyat düzelsinde inşşş giderimm

evet zaten beklemedimm sorunum belli neden beklicemmm kii dedimm
asm de 3 aşılama negatif
başka merkezde 1 dondurulmuşlarla 2 micro negatifff:((((
bakalımm durmak yok yola devammm

Selam denizcim
Nasilsin canim oyle cok uzuldumki anlatamam ben inaniyorumki inseallah olacak rabbim gonlune gore versin canim.
Bende yeni geldim sayilir.Baya zorlu bir asamadan gectim ben memorialdan coooook memunun kaldim.Inan bana baska merkezler kapisini kapatti umut yok diye memunun kalmasaydim ayni yerde ayni mekanda 3. denememi yapmazdim ben anlamadim valla bu kadar duyarsiz davranamazlar dedim kendi kendime ALLAH BINLERCE KEZ RAZI OLSUN BUTUN EKIPTEN Halan daha beni arayip soruyorlar.Ben inaniyorumki butun merkezler ellerinden geleni yaparlar en iyisi olsun diye fakat bizler gibi zor hastalarla vakit bile kaybetmek istemiyorlar.
Memoriale zor vakalar geliyor.Bunlara bizzat sahid oldum doktorlarin ellerinden geldigini yaptigina inaniyorum.
Allah faktorunude koymak lazim rabbim yeterki dilesin ol desin yuce yaradanim bu ugrda ugrasanlarin ellrini emeklerini bosa cikarmasin AMINNNNNNN

bebekteyiz yaşın genç konusunda katılıyorum,klasik tedavi uygulanıyor nasıl olsa tutar nasılolsa tekrar yapılabilir diye,
Ben dış gebelik nedenini merak ederken bana bu küçük bir pürüz bunu aşarız nasılolsa çok kaliteli dondurulmuş embriyoların var açıklamasını hazmedemiyorum
Benim yaşım genç diye psikolojim demir değil,ilk denememdi ve daha hassas ve ilgili davranmalarını beklerdim
Bilgi vermeye,ne kadar bekleyeceğiz süresini söylemek için tırım tıırım kaçarken,1kere kayıt yaptırmadan bchg için hemşire odasına giderken;hemen ordan bi ses duyabiliyorsunuz;"girişinizi yaptırdınız mı" diye,kaçıyorum sanki yaaa.
Belki kimyasal olsaydı ,tutsaydı,ya da hiç tutmadasaydı bu şikayetlerimin hiçbirini yazmayacaktım
Ama dış gebelik olunca bi tırım tırım kaçmalar bi ilgisizlik başgösterdi.Ben de 15gün önceye kadar sorsalar memorial kesinlikle derdim,ama transfer sonrası tam tersi oldu herşey
Ben gerekli ilgiliyi görseydim yine de şikayet etmezdim tmm olmuştur bi hata derdim,bunu biran önce atlamatmak için en azından ellerinden geleni yaptılar derdim.
Ama şuan biliyorum mtx.vurulmama rağmen ve ctesi test günüm olmasına rağmen,ben aramazsam asla aranacağımı düşünmüyorum.
Yoğunsalar bu kadar almayacaklar hasta ,ya da bizim gibi genç hastaları fasulyeden görme psikolojisine girmeyecekler...

merhaba arkadasım bende ılk denememı umut tupte yaptım ama olmadı.sımdı merkez arastıroyurm sızınde marmarada yaptırmıs oldugunuzu okudum orayıda bazıları methedıyor kafam cok karısık bana tama anlamıyla bılgı veırmsın bende kocaelıde oturoyurm gebzede ama.ılgılerı nasıl emryologları nasıl tecrubelılermı,doktor alanında nasıl transfere ve yumurta toplamaya doktor beymı gırıyor yoksa baska doktorlarmı temızmı canım.bana bılgı verırımsın bırde marmara hakkında bılgı ısteyorum tevfık beyın methını cok dudum sence nasıl ıkısıde bılgı veırsen sevınırım yaa

canım seni takip ettim hamile kalmana da çok sevindim. ben oluyorken elinden fırsatları kaçırmış geç kalmış olanım ama sen 20 sene az mücadele vermemişsin. inşş sağlıkla bebeğini kucağına alacaksın. ben de otlar vitaminler vs ile elimden geleni yapıyorum. artık gerisi allaha kaldı. 43-44 yaşında da mucize kabilinden hamile kalanlar var. rabbim verirse olur. vermezse kader diyeceğim ne yapalım. rezervi her ay kontrol ettireceğim. eğer birkaç folikül olan bir aya rastlayıp tüpe karar verirsem mutlaka memorialda yaptıracağım. zaten bizim gibi zor hastalara hem başka yer yapmaz hem de zor hastaların dönüp dolaşıp geldikleri son merkez orası

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…