MEMORİALL sayfası benim için kapandı lütfen görüslerinizi bildirinizz

ELGXIXZ

Bebeğim gelll aytıkk:)
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2007
601
3
96
43
Kocaeli
slm arkadaslarrr sizinle paylasmak istedimmm bana lütfen görüslerinizi yazarmısınız basımdan gecen olayı yazıyorum ben memorial hastanesini buradan arastırmalarımla tercih edip gittim ve doktorumun bayan olmasından dolayıda tercih etmistim ilk tedavimi temmuzda yaptırdım ben 29 yasındayım ve benim bir sorunum yok yani herseyim normal esimde sperm sayı azlıgı var elimde dısarıdan yaptrımıs oldugum testlerle gittik ön görüsmeye doktorum muayene ettikten sonra tedaviye uzun protokolle baslattı ilk tedavimde esime sadece genetik test yapıldı son anda cıktı sonuc tabi ne kadar etkili oldu orası tartısılır neyse esimden sperm tahlılı istemediler gerek görmediler nasılsa spermi var diye bana yogunlasıldı 300 doz gonalf f kullandım yanındada menogom ve 12 gün sonucunda yumurta rezervimde iyi olmasına ragmen az yumurta gelistirildi neden böyle oldugunu bilmiyorumm orasıda tartısılır neyse iki embriyo 3ncü gün tarnsferi yapıldı aksam saat beste transferim yapıldı beni yarım saat yatırdılar ve ben uzun yola cıktım köprü trafiğinde mahvoldum idrara feci sıkısmıstımmm o günü unutmuyorum tabiki bebeğim tutunmadı neyse doktorum benim durumumu biliyordur dedim ikinciye oraya gitmemi istemeyen arkadaslarım olmasına ragmen ben genede doktoruma gitmek istedim kisilik olarak hic bir sözüm yok doktoruma ama su bir gercekki bazı seyler eksik yapılıyor bence arkadaslar ya ikinci denemem ve bugun negatif sonucumu aldım bu seferde doktorum bana beni iki yumurtayla tedaviye götürmeyecegini söyledi ben ona cok inanmıstımm ama ne oldu esimden tekrar ben onca ilac kullandım ve muayenelerde iki yumurtamın önde oldugu belliydi diğerleri arkadan geliyordu ama onları 300 doz vurmamam ragmen istenilen derrecede büyütemediler ama benim doktorum beni o sekilde devam ettirdi halbukı ben ona cok güvenmistim hergün kocaeliden istanbula gidip gelmek ne kadar zor ne kadar zor allahım o kadar cok yoruldumkı anlatamam bu seferde benden 9 yumurta toplandı ama ne oldu göya 6 olgun yumurtam olmus yalannnnnn ne alaka 2 si embriyo oldu fakat biri kaldı beni transfere cagırdılar transfer yatagından beni kaldırıp doktorum senin icin en iyisini istiyorum dedi ya olacak seymi bana iyilik yapıyor hanginiz kabul ederdiniz size soruyorum ikinci gün transferim yapılıcak bir gün daha bekleyelim eger yasarsa 3ncü gün transfer ederiz dediler bende doktoruma size güveniyorum dedim ama o bir günü nasıl gecirdim bir ben biliyorum neyse ertesi gün embriyom yasıyordu girdim transfere fakat bana dedikleri sey esimin morfolojısı kötü cıkmıs ondan böyle olmus ya iyide bu son andamı söylenilir o zaman önceden sperm tahlili alsaydınız duruma bir baksaydınız öyle değilmi biz nerden bilelim yani bazı seyler yanlıs yapılıyo ama olan bize oluyor evet 12 gün gecti ve ben bugun sonucumu aldım negatiff kızlarr o kadar zor bir seyki toparlanmam zaman alıcak belki ama sadece sunu söylüyorum mafoldumben biraz daha dikkatli olsalar belki icinizden birileri diyecekki nasip isi bunlar ama söyle bir durumda var neden bende bir sorun yokken yumurta az elde edildi ve esimin sperm sayısı az oldugu halde önlem alınmadı belki hersey tamam olsa evet nasip diyebilicem ama eksik yapılıyor acaba heryerde aynımı ben simdi nereye güvenicem nereye gidicem eger yanlıs düsünüyorsam yazın bana görüslerinizi belki kafanızı sisirdim ama cok dolmustum hakkınızı helal edinn arkadaslarr ben momorial sayfasını kapatıyorum artık burada olanarkadaslarım hepinizden allah razı olsun herkes cok mutlu olsun ins ben biraz ara veriyorum herseye belki bir gün kendimi toparlarsam ins size geri dönecegimmm

elgiz cok gecmis olsun canim senin adina uzuldum. Inanmadigin guvenmedigin yere bencede gitme . Ben bahceciye gidiyorum ama biz oraya bile gitmeden zaten kendimiz her testi hersyi yapmistik ve bilincvli gitmistik . benimde esimde sperm azligi ve morfoloji sorunu var . birsuru urologa gittik oncesi . ben de esimde butun tahlilleri yaptik. benimde yumurta rezervim azz. bahcecide de cok zaman ayirmiyorlar ama hicbirseyide atlamiyorlar. rezervim az diye benim tedavim 600 ile basladi yuksek doz yani . bende memorilalla bahceci arasinda kalmistim iyiki bahceci diyorum simdi . sende yilma toparlalninca yine basla tedavine . umut u da dusun derim

canım cok saol insallah hersey gönlünce olsunnnn insallah bebegine kavusursun ayrıca yanlıs anladın benim rezervim az değil arkadasım zaten ondan anlamadım neden böyle oldugunu acaba iki deneme ne gatif olunca arastırılıyormu neden olmadıgı yoksa öyle hemen tedaviyemi baslanılıyor ins canım tedavin olumlu olurrrr allahyardımcın olsunn

Tabiki arastirilmasi lazim . hatta ilk negatiften sonra tedbirler alinmasi ve ona uygun tedavi uygulanmasi lazim. peki sen ozaman neden mudahale etmedin 2. tedavin yapilirken bu olumsuzluklarin farkinda degilmiydin? Hale hanimmiydi doktorun?

ya canım evet doktoruma güvendim keske müdahale etseydimm farkındaydım ama inan muayeneye gidince bana bisey oluyordu hep ne diyecegimi unutuyordum cünkü hersey yolunda gitmiyordu bu sefer kısa protokol uygulandı sonucta ilk meueyen e ye girince bile doktorum bir yumosumun önde oldugunu söyledi farkına vardı bu durum istenilen bir sey değilmis o zaman keeseydi tedavimi ben ne diyecektimki sonucta düzelir sandım 9 yumurtam toplandı ama istenilen büyüklükte olmadı ya belki doktorun elinde değildi ama bana doktorumun dediği beni tatmin eden bir cevabı yoktu benim bünyeden kaynaklanıyomus ama neden o zaman ben neden ilac kullanıyorumkı baska bir ay böyle olmayabilirmis ? sadece benim yaptıgım sey doktoruma cok güvenmekti olmadı diye değil bu yazdıklarım sadacece neden o kadar zor bir tedavi sürecine giriyoruz maddi manevi cok yıpranıyoruz sizcede haklı değilmiyimm ben genede doktorumu kisissel olarak seviyorum ona bir lafım yok zaten

memorialde bir kaos yasanıyor ! kim ne derse desin benım oraya gıden arkadaslarım oldu
her gıdıste baska dr kontrol etmiş
olacak seymi
seninmi düşünmen gerekiyor ayrıca 3.günü bekliyelim belki yasarsa transfer ederiz ne dem ya bunun kararını sen nasıl verebilirsin..
iyi yerlerde sapıtıyor artık ben boyle dusunuyorum..
ayrıca esine sperm testi nasıl yapmazlar bırde orası IMSI tekniğini kullanmıyolarmı morfolojileri genelde bozuk olan hastalar gıtmıyomu oraya benmı oyle bılıyorum ? boyle bı hatayı yapan her kımse bence ıonun dr sorgularım! nasıl hastanın çıkarını gözetmektır bu?
ayrıca sende bır sorun yoksa neden 300 ünite ile basladınız buyuk ıhtımal sorun vardır ama sana söylemdileri diye düşünüyorum
ebn bu işi çok araştırdım on kere soyledim bneim kuzenim çapa tpta tüpcü zaten giderdim oraya pasa gıbıde tedavı olurdum olgı alakada gorurdum ama hem klnikj iyi olucak ilgili olucaklar senin için dogrusunu bileceekler hemde lab şartları ıyı olacak kac klinik vardır böyle cok azzz

senin yerınde olsam yarın cıkar gelırkımse o dr bir güzel hesap sorardım senin vucudun yapıyomuş yok artık daha neler onlar kısırlık doktoru değilmi isteseler neler yaparlar neler
benim 45 yaşında rezervi bitmiş arkadaşımdan her defasından 4 tane yumurta cıkardılar her defasnda zar zor ne ilaclar iğneler
ugraşmıyolar ya başka bişi dğeil

Canım inan yaşadıklarını okuyunca çok üzüldüm.Biliyorsun bende bir memorial hast.şimdi okuyunca kendimi şuçlu hissettim,çünkü oraya gitmeni tavsiye edenlerden biride benim.
DR.kimdi cnm.Ben oradaki dr.sadece 2 tanesinden memnun kaldım.Bende orada bazı kötü olaylar yaşadım ama dr.çok memnun kaldım.Hast.hakkındane dersin dersen herşey para üstüne,eğer dr.bulamazsan inan durumun çok zor tahmin edebiliyorumAma şuda bir gerçekki her merkezde iyi dr.var.kötü dr.larda var..Rabbim hayırlısıyla evladını kucağına almayı nasip etsin.

ben ilk denemede 24 yumuırta toplandı benden 15 tane döllendi 3.gün transferi yapıldı 1.kaliteydi ve tutmadı
ikinci denemeye gecmeden bi dünya test yapıldı bana neyse biş cıkmadı dediler sans
5.gün tr4ansferi yaparsak da iyi olur ben teklif etmiştim ve cok kafaya takmıştım sanki 3.günden sonra yasamıyorsa 3.gün transferş yapılmasının bi anlamı yok diye düşüyordum
neys ebasladık tedaviye bakıyorum bana 150 mi ne baslattılar ulan dıyorum nası olcak bu da fazla yumurta cıksınki (ben 30 istiyordum) da cok döllenen olsunki 5.gün denenebilsin sonucta oda bi risk
gidiyorum geliyorum öteki tedaviden az yumurta cıkıcak dr soruyorum bi bildimiz var diyolar ama ben dıyor4m sallıyolar benı neyse toplandı 16 yumurta aradım 5 tane döllendi dediler agladım kudurdum telefonda kavga ettim bana 5.gün denenicekti bu kadar döllenenler olmaz dedim neden hani denicektik dedim ben böyle konuşmuştum dedim neyse
aradan biraz zaman gectikten sonra beni klşniğin başındakiadam aradı isim vermiyim şimdi ben kliniği övmek için yazmıyorum bunları sana yol göstermek için
donmuş spermle 5 tane döllenmiş olması o embiryoların hakketten iyi oldunu gösterir 5.güne gidilemez bu riski alamam anne rahminde daha iyi ilerleme sansı var çünkü kalitelilermi deidm şuanda bölnme olmadı daha döllenmiş dedi neyse beni ikna etti
sonraki gn ben tekrar lab aradımki bilrisiniz yasaktır
aglaya zırlaaya suanda ne durumdalar dedim 15 dk felan telefonda bekledikten sonra bana durumlarını söylediler bende iyi bakın cocuklarıma tamamı dedim sonraki gün tekrar aradım iyi dediler bugün koyarız ama saati belli deil dediler
3.gün konuldu yine fragmantasyon yoktu ve ben bu sefer hamile kaldım o embriyolarla
hatta ben transferde 5'nide koyun dedim negerke var 5 de tutarsa ne olacak dediler ötekiler dondurulcak şekilde kaliteli değillerdi 5.güne bekletilmiceklerdi atıkları vardı
gebelik elde edebilecek embriyolar dendi ve öylede oldu

buarsda benım ikinci tedavıde yumurtalarım daha kalıtelı cıktı onn yazmamısım

elgiz canım çok geçmiş olsunn..bencede ilk denemenden sonra test felan yapılmalıydı...benim kendi hastanem neden olmadı diye histeroskopi istemişti..fakat 2.denememyi orda yapmıycam diye histeroskopi yaptırmadım..fakat benim sonucum pozitifdi az yükselmiş olsada.. sonradan değer yükselmedi ve düşmüştü...
2.denememide umut tüpde yaptırdım denemeye başlamadan önce genetik test istendi benden..eşimden test istenmedi zaten raporluydum eşimin tüm testleri mevcuttu...
yaşadığın şeylere çok üzüldümm nasıl olurda eşinden sperm testi istenmez anlamadım..bide ilk denemende zaten iyi embryo oluşmadıysa anlamış olması lazım dr.ların...
biz o kadar uğraşıyoruzz dr.lar ne yapıyor anlam veremiyorum kesinlikle..memorial gibi hastane böle yapıyorsa....
bundan sonraki denemende inş herşey yolunda gider ve sende evlatlarına kavuşursun..
şu durumda hastane tavsiye etmek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama bende umut tüp bebek merkezi ile görüşmenizi tavsiye ederim...

2. kontrole yarin gidecegim insallah. sagda 1 solda 3 folikul gordu ilk kontrolde . fostimona a merioanal ekledi . bugunde orglaton diye 1 igne vurdum .

yok canım ben hıc oraya gıtmedım ben bahcecıde oldum ıkı tedavıyıde oldum spermler bıtene kadar orada deneyıp olmazsa IVI tup bebege gececektım ıspanyollar tup bebekte oldukca ıyı

galiba nadirdi ya saolsun zaten bı pasta borcumuz var dogurmadan gıtsem barı

bem hamıle ksaldım ıcın bıraz uzak kaldım orgalutran ney ıcındı catlamasını onleyıcımıydı?
gıdınce sor barı kac folikül varmıs toplam buarda alı bey bellı bı cm kucuk olanları olcmuyor sonrakı gunler bakıyor bende zıra 7 tane var dıye oturup aglamıştım

canım seni anlayabiliyorum, güveniyorsun, kendini emanet ediyorsun, geleceğini emanet ediyorsun........ sonunda hayal kırıklığı.... bana ilk muayene de iki yumurta önden gidiyor dedi, ama ben bunun ne demek olduğunu sonrasında nelere yol açabileceğini bilmiyordum ki, kuzu kuzu dinledim, iyi mi kötümü? anlamadımki... çok geç öğrendimki bu önden gidenler erken çatlama yoluna girermiş, sonuçta 9 yumurtam çıktı, doktorum 2 tanesi iyi durumda, onlarda işimizi görür dedi.... rahatladık... dölenndi haberini aldık.... herşey yolunda transfer için hazır ol dedi, transfer olacağım sabah ameliyat önlüğümü giydim beklerken doktorum gelip "2 yumurta döllendi ama embriyo olarak gelişme göstermemiş" dedi. düşünebiliyor musun bunu o sabah söyledi, su içmekten şişmiş vaziyette beklerken bunu söyledi. neden??? diye sorduğumda hani önde giden iki yumurta vardı ya söylemiştim sana, onlar erken çatlama yoluna girdi, dolayısıyla erken topladık yumurtaları yeterince gelişmemişlerdi zaten, bunlarda döllenmiş ama iki hücre bile oluşturamamışlar... dedi ve gitti. Bunları söylerken son derece ilgisizdi, bir ayağı oda kapısının dışındaydı, sabah çayı ve poğaçası için arkadaşlarına yetişmeye çalışıyordu, ben ameliyat önlüğümün içinde ağlamaktan kaskatı oldum. bu durumu bana daha önce bildirmesi gerekirdi diye düşünüyorum, ayrıca baştan kalitesine inanmadığı iki yumurta için ümit vermemeliydi diye düşünüyorum... Benim bu tatsızlığı yaşadığım yer başka bir hastaneydi, doktorum dışardandı, sadece operasyon için orayı kullandı, o nedenle hastanenin konuyla direk ilgisi yok.

Elgizcim geçmiş olsun,sinirini anlıyorum
Ben de buaralar çok büyük sıkıntı yaşıyorum,10gündür yaşadığım belirsizlik bezdirdi adeta
En sonunda dış gebelik teşhisi konuldu,ama gerçekten transferden sonra ilgilenilmediği konularında bazı yazılar okumuştum,haklı olduklarını düşünüyorum artık
Artvinlim sen sakın kendini suçlama canım sen bize bi yol gösterdin,ve ben seni asla suçlamıyorum,
ama gerçekten bazı talihsiz olayları yaşadıkça sinirlendim.
Ben 3 senede kendi başıma bi dış gebelik geçirmeyi başaramadım ama üstüne para verip başardım ne yazıkki Bu konuda hala kafama takılan bazı şeyler var ve çok mutsuzum
Dış gebelik olduğu konusuna da şöyle karar verildi,rahimde kese yok ,tüplerde kese yok,1600 ken bhcg KESIN gözükür denildi.Benim gözükmediği için bu karar verildi--(Ki ben kkda 4900lerde kesesi yeni gözüken arkadaşlarda biliyorum)
Ama ben de kendimi artık riske atmak istemiyorum,herne kadar daha 11tane dondurulmuşum da olsa,kendime gelince bi süre daha normal yolla denemek istediğim için tüpümü kaybetmek istemiyorum(halbuki şuan hiçbir kanama ve ağrım yok)
Ayrıca psikolojik yaklaşımı da ben çok inciti buldum,bana ilk kan testi sonucundan beri kesin olumsuz dendi,halbuki başka doktorlar ile de görüştüm durumun herşey olabilir ,normal gebelik de olabilir,yine de kendine dikkat et tavsiyesi ile yine de zarar verecek bir hareket yapmadım.Bence kesin tanıdan emin olmadan hastaya tüm olasılıklar sayılmalı,yine de bir umut bırakılmalı,çünkü herşey kitaptakiler gibi olmuyor.MÜMKÜN DEĞıL şeklinde cümleleri kırıcı buluyorum,bu matematik değil,bence tıpta herşey mümkün olabilir.
Umarım hepimiz bu süreçten daha fazla yara almadan çıkarız,gerçekten okadar sıkıldım ki,anlatamam
Yarın tekrar ultrasona giricem(ki onu da ben rica ettim biraz daha bekleyelim diye),sonra da iğne olup,bu olayı sonlandırıcam ve uzun süre hamilelik fikrinden uzak kalmayı düşünüyorum
Herkese sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…