Tekrar merhaba :)
dün Bahçeci Müstecep Bey ve Semra Kahraman ile randevum vardı. Görüşlerimi bildirmek istedim.
Bahçeci; 25-30 dakikalık bir görüşmeydi. Ne tür tedavi yolu izleyebileceğimizi görüştük. Önceki tahlillerimden fotokopiler alındı. Alternatiflerimden biri olduklarını söyleyip karar verirsem tekrar geleceğimi söyleyerek çıktım.
Semra Kahraman; 15:00 te odaya girdim, 17:00'de çıktım. önce Günseli Hanım beni uzun uzun muayene etti. Sonra dosyamı "didik didik" inceledi. Her önemli detayı not etti, altını çizgi. Dönüp dönüp tekrar aynı tahlillere baktı ki önemli bir detay varsa atlamayalım dedi(bu beni çok etkiledi açıkçası) sonra 2 farklı devlet hastanesinde yapılmış olan AMH değerimin birinin 6,17, birinin 4,5 olması arada ciddi fark oluşu ve muayene sırasında gördüğü yumurta sayısı ile uyumsuzluğu fark etti. Bu detay o kadar önemli ki, bu detayı fark etmesi gereken asıl doktorlar bana tedavi uygulayanlardı ama hem sonucun yanlışlığı hem de iki tahlil arasındaki ciddi farkı kimsenin dikkate almaması bizi şok etti. ezbere tedavi uygulandığına bir kez daha emin olduk.
Sonra Semra Hanım geldi o da muayene etti. Gerekli her şeyi konuştuk. tekrar kan verdim ve AMH 2,76 çıktı!!! Devlet hastanelerinde yapılan tahlillere güvenemeyeceksek kime güveneceğiz? Önceki değerlerime göre polikistik over hastası olmam gerekiyormuş, yani tek seferde en az 25-30 yumurta çıkması beklenirmiş 6,17-4,5 amh değeri olan birinden. Benden hep 7-8 yumurta toplandı. Kimse de demedi ki bu işte bir terslik var.
Kısacası 4.denemem için doğru adresi bulduğumu düşünüyorum. Hemen tedaviye başlamayacağız gerçi ama 2-3 ay sonrası için gideceğim kapı belli. Burada okuduklarımdan çok faydalandım. Yazımı okuyan tüp bebek tedavisi gören arkadaşlarıma tek tavsiyem şu ki, hangi doktora giderseniz gidin ne olur tüm tahlillerinizi yeniden yaptırın. Ya da önceki tahlillerinizin çok iyi incelendiğine emin olun. Baştan savma, gelişi güzel ve hemen gelin yapalım diyen para odaklı hiçbir kişiye kendinizi emanet etmeyin. Allah hepimizi işini seven, çok iyi doktorlarla karşılaştırsın.
Sevgiler[/QUOT
Cok sevindim iyi bir ön gorusme yaptiginiza. Ben de ilk gittiğimde AMH ve Rahim filmini tekrar istemişti Semra Hanım ve 2si de öncekilerden farklı sonuç çıktı. Kişiye özel tedavi, ve ayrıntıya önem vermeleri çok önemli, yoksa herkes ezbere tedavi yapıyor. Ben evladımı geçen hafta sezaryenla kucağıma aldım. Allahım isteyen herkese nasip etsin. Lütfen umudunuzu kaybetmeyin. Olana kadar deneyin!