Merhaba konuyu yeni gördüm
Ben uzun suredir (yaklasik 4-5 yıldır) çamaşır suyu kullanmıyorum, Moms green ekolojik çamaşır suyu kullandım baya uzun gitti. Klozet icin en son klorsuz çamaşır suyu aldim denemek amaçlı begendim, kokmuyor.
Bulaşık:
Elde yıkamada (6-7 yıldır) ekolojik ürünler kullanıyorum.
Turmepa, Frosch, U Green Clean, Moms Green kullandigim ürünler. Hepsinden memnun kaldım hangisi indirimdeyse, denk gelirse onu kullanıyorum. Şu an Frosch var mutfakta.
Bana baya yetiyor, Turmepa çok köpürmüyor, cabuk arınıyor.
Makinede, açıkçası tek başına ekolojik ürünleri devamlı kullaninca zamanla mutfak ürünleri puslu duruyor gibi geldigi icin arada dönüşümlü olarak normal deterjan da kullaniyorum.
Moms Green tablet, Turmepa sıvı deterjan kullandım. Şu an Just Green markası kullanıyorum (arada Pril Gold ile dönüşümlü). Moms Green ile Just Green içeriği aynı gibi, marka farki var sadece. Bir de market deterjanları gibi üstünde kendi eriyen jelatin yok, kir oranina göre yarim tablet de kullandığım oluyor. Fiyat olarak da cok fark yok, Quantumla aynı. Turmepa markasının sıvı bulaşık makinesi deterjanından cok memnun kaldım, fiyat olarak da çok uygun. Yeniden almayı düşünüyorum. Hafif limon kokusu var, rahatsız etmiyor. Sıvı oluşu da bence avantaj, erimedi derdi olmuyor.
Yüzey temizleyici olarak genelde sıvı arap sabunu kullanıyorum. En son Nazar markasının portakal çiçeği kokulu olanını aldim, mis gibi kokuyor ve arap sabunu az kimyasal içeren nispeten dogal temizlik sağlayan bir ürün. Moms Green genel temizleyici ürünü var ama ben yer silmeden ziyade mutfakta tezgah/masa temizliğinde kullanıyorum. Fisfisli bir şişeye koyup suyla seyrelterek kullanıyorum.
Viking Premium ürünlerini öneririm, ilk ciktigindan beri kullaniyorum. Vegan. Kokuları hoş, rahatsız edici değil. Mutfak temizleyici (turuncu) ile genel temizlik (pembe) ürünlerinden memnunun, severek kullanıyorum. Tuvalette camasir suyu yerine bu markanin wc temizleyicisini kullanıyorum, banyoya harika kokuyor ve güzel de temizliyor klozeti.
Yumuşatıcı olarak Moms Green ve Frosch markalarini kullandim ikisinden de memnun kaldım.
Bulaşık makinesi parlaticisi olarak U Green Clean kullanıyorum 1-1.5 senedir, ondan once bir süre sirkelim kullandım. Bulaşık makinesinde öncesinde belki bir şişe normal parlatici kullanmisimdir, zaten parlatici çabuk biten bir sey degil, ben makineyi sonradan aldım. Turmepa sıvı deterjan kullanırken parlaticiya ihtiyaç duymadim.mesela.
Çamaşır deterjanı:
Etimatik kullandim ilk çıktığı zamanlar. O zaman cok tozutuyordu ama temizliğinden memnundum özellikle beyazlarda güzel sonuc veriyordu ben bir de soda ekliyorum beyazlara, mis gibi yapıyor. Boron denemedim onu da merak ediyorum.
Moms green deterjanından kullandim, ondan da memnun kaldim ama cabuk bitti. Şu an perwoll kullanıyorum aslında yine ekolojik ürünlere gecmek istiyorum.
Özellikle Ecolabel diyorsan, Frosch ve Rossmann magazalarindaki domol markasinin ekolojik ürünlerini öneririm. Domol de kullandim ama ekolojik olanlarindan kullanmadim, özellikle bulaşık makinesi tabletini merak ediyordum ama ne zaman baksam stokta yok. Moms Green markasında ecolabel göremedim ecocert sertifikasi varmış ama, kutusuna baktim. Just Green bulaşık makinesi tableti kabinda sadece vegan logosu var (fosfat, GDO, sles, klor, gluten, paraben, koruyucu yok yazıyor).
Biraz karışık gelebilir ben birini anlatirken diger ürün aklima geliyor onu da unutmayim derken karisik anlatmis olabilirim.
Bu arada Carrefour'un da kendi eco planet adında ekolojik ürünleri var.
Bahsettiğim markalarin farklı ürün grupları da var ben ihtiyacıma göre alıp denediklerim hakkindaki yorumlarımı yazdım. Açıkçası memnun kalmadım dediğim olmadı tabii beklentisi yüksek olana yetersiz gelebilir. Piyasadaki süper temizleyici özellikteki bol parfümlü ürünlerle kiyaslamamak lazım. Mesela mutfakta cok aşırı yağ olmuyor düzenli temizleyince, ben de spreyi sıkıp ovalayarak temizliyorum. Tamamen ekolojik takilmiyorum maalesef, mesela krem temizleyici bana bir sene gider ama olmazsa olmaz yani çıkmayan lekeleri ovmak icin lazim, gibi gibi...
Moms Green de çıkarmış bir ürün ama denemedim henüz.
Ben cok pahalı ürünler kullanmadım nispeten daha ekonomik, ulaşılabilir, bütçe zorlamayan şeyleri denedim. Klar, Sodasan, Sonett gibi markalar da var. Denemedigim için bir sey diyemem.