ay bide ben başarabilsem ne yaptımsa olmadı,bantladım,sirke sürdüm,bala tuz koydum sürdüm yok gene emio gene emiyor çıldırıcam vallahi billahi çıldırıcam dibimden ayrılmıyor memeeeee meemeeeeeee ay yedim kafayı ya inek sütüde içmio varsa yoksa meme.hem benim yanımda kimsede yok annemde çalışıo ( ay ağlıcam şimdi bu ne biçim hayat ooofff bende emmişim gerçi 2,5 yaşıma kadar ama bu beni tüketti eridim bittim ya.yanımda biri olsa korkmıcam ama korkuyorum durmuyor sonra ooooofffff dua edin olurmu bende kesiyim hayırlısıyla.haydin sağlıcakla kalın (
nilhancım öyle viksti rimeldi falan sürerim deme.benim kızımda memeye çok düşkündü 1.5 yaşına kadar emzirdim daha sonra fazla yemek yemediği için ayırmaya karar verdim.ilk önce emzirme sayını azaltmaya bak her istediğinde emzirme başka şeyler ver yatana kadar 10 kez emizyorsa beşe sonra 2ye düşür ama geceleri emzir.çok ısrarcı olduğunda limon sür ama emzirme senin tutarlı olaman lazım.daha sonra gündüzleri hiç emzirme mama çorba falan ver yine göğsüne limon sürmeyi unutma sana yaklaştığında ekşi olduğu için almayacaktır.1 2 günde böyle idare et.daha sonra geceleri hiç emzirme baktın limona alışıyor su siyah bantlar var ya ondan yapıştır .bir anda değilde yavaş yavaş bıraktırırsan hem çocuk için hemde senin gögüslerin bakımından iyi olur.bu arada emzirme sayısını azalttığın için gögüslerinde şişme olacaktır.sağdığın sütleride boşa götürme biberonla yada kaşıkla vermeye çalış.ben böyle bıraktırdım kızıma emmeyi.bırakmasa inan benimki bırakmazdı.biraz sabırlı olacan.ben böyle bir yöntemi denerken etrafımdakiler çok söylenmişti ama ikiniz içinde en iyisi.biranada kesersen çocuğun elinden oyuncağı alınmış gibi olur ve hırçınlaşabilir.
Benim oğlum 27 ay emdi.Yani büyümüştü ve kandırmak zordu.Acı bir şeyler sürdüğümde acı, yıka diyordu birlikte yıkıyorduk sonra devrilip yatıyordu emiyordu.Yemek koysam yemiyor emmek istiyordu.Bodrum'da oturuyorduk o zamanlar.Düşünün ben Bodrum'un dayanılmaz sıcağında yataktan yün çıkardım ve memeye yapıştırdım.Memeyi öyle gördüğünde suratını görmeliydiniz.Üç gün boyunca gelip gidip baktı.İlk gece çok zordu, ağlamıştı durmadan anne meme, anne meme diye.İlk gece biraz verdim,ikinci gece daha az,üçüncü gece daha az.Dördüncü gece hiç vermedim.Gündüzleri hiç vermedim tabii ki.Anne için çok zor anlar, o ağlarken ona meme vermemek.Şimdi çok özlüyorum.En çok sevdiğim şeylerden biridir meme emen bebekleri izlemek.Onları keyif yaparken izlemeye bayılıyorum.
benim kızımda 15 aylık memeden kesmeye çalışıyorum önceleri hiç yemek yemezdi sürekli meme istiyodu geceleride sürekli meme emmek için uyanıyodu yani aşırı düşkün memeye ben birinin tavsiyesi üzerine aktardan sabır taşı aldım mememin ucuna sürdüm sonra emzirmeye çalıştım çocuk istemedi her istediğinde bunu tekrarladım şimdi unutmak üzere ve sadece 2 gün oldu tavsiye ederim.:lepi:
yazdıklarınızı okudum ve birkaç ay en çok bir yıl sonra sonra meleğimin artık istesem de emmeyeceğini farkettim,ağlamaya başladım. emerken gözlerimin içine bakarak yüzümü okşaması hayatımın en mutlu anlarından.
benimkide gece gündüz meme meme diye tuttururdu çok emerdi tavsiye üzerine aktardan sabır taşı aldım mememin ucuna sürüp emzirmeye çalıştım bir iki defa çekti sonra daha istemedi her istediğinde öle yapıp werdim şimdi wersemde istemio deneyin derim çok kolay oldu 2 emzirmede unuttu...:hooray:
kızlar yazık bebişlere (daha doğrusu süt çocuklarına)
en az 2 yıl emzirmek meme kanseri riskini azaltır.2 yıl dolmadan sırf anneye artık zor gelmeye başladı diye memeden kesmeyi açıkçası zalimce buluyorum.benim bebeğim 6.5 aylık.12 saatim işte geçiyor.sadece akşam -gece emzirebiliyor olmak beni üzüyor.üstelik doğumdan beri sütüm az.kesilmesin diye çok uğraştım.
öte yandan emzirmek bazen kadını bunaltabiliyor da.gece uykunuz bölünüyor falan. aslında herkes çocuğu için en iyisini ister.kimseyi kınayamam.ama var olan sütünüzü şu koca veletlerden esirgemeyin ne olur ...çünkü o süt onların hem ruhsal hem fiziksel yaşam sigortası ...
evet bayanlar 3-4 aylık bebeklerin ağzında biberon,içim acıyor.ben her öğlen arabamla eve gelip emzirdim,iş yerinde 3 kez sağdım,gece uykusundan uyandırıp emzirdim.sütle büyüyen bebek bakınca kesinlikle farkediliyor.
eraysmum ve abahçivan valla teşekkür edrim size bebeğim birkaçgün sonra 1 yaşına girecek ve bir meme bağımlısıdiyebilirim emzirdiğimi görüp hala emziriyor musun yeter artık diyen bazı insanlardan sonra sizin bu uyarılarınızla beni kendime getirmeniz iyi oldu sağolun valla aynen katılıyorum size bebeğimi bu mucizeden mahrum etmeye hakkım yok ...............................