• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

memeyi nasıl kestininiz?

Nilhan75

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2007
137
5
96
49
Diğer
arkadaşlar,

18 aylık bir oğlum var .4,5 aylıktan beri ek gıda verdiğimiz halde,memeyi hiç bırakmadı.geceleri halaa çok sık uyanıyo meme emmek için ayrıca iştahsız .memeden kesmem gerektiğini biliyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum.memesiz uyumuyo,özellikle gece uyandığı zman.arada su istediği de oluyo ama genelde meme istiyo.dışarda,arabada ya da ben yokken gündüz kendi kendine uyuyo ama ben varsam asla memesiz uyumuyor.

sizlerden öneriler bekliyorum,nasıl ve ne zman kestiniz.salça,bant,limon,kahve gibi çözümler duydum ,başka neler olabilir?

selam nilhan,ben de 19 ay emzirdim.biz süte başladık biberonla içmeye başladı sanırım onu tatmin ettiki hiç zorluk çekmeden bıraktı.umarım sende zorlanmazsın fazla..aslında o günleri özlemiyor da değilim:))

bizimki süt,biberon,emzik kullanmıyo kesinlikle..sütü hertürlü denedim ama ı-ıh...benden başka süt istemiyo:((

bi öneri daha o zaman,arkadaşım gögsüne rimel sürmüş çocukta görünce tiksinmiş bırakmış.walla çaresizlik insana herşeyi yaptırıyo ...

ben 2 yaşına kadar emzirdim.Salça sürmüştüm ve acıdığını söyledim.Çok uğraştırmadı çok şükür huysuzluk falanda olmadı

Bir arkadaşımdan duymuştum , göğüs ucuna bolca sirke sürmüş, çocuk da iğrenip emmemiş, kesin çözüm demişti..Ama 1-2 kere tekrarla..

çok teşekkürler öneriler için,ben de bu sabah sirke diye düşünmüştüm.çünkü limon&kahve falan bayılıyo benimki...sanırım onu deniycem ama ne zman????

canım benim velet sanırım 15 aylıktı gündüzleri benim yanımda olmadığı için emmiyordu ama akşam olunca mama yerine bana dadanıyordu. bide tüm gün görmediği için iice sıkıcı olmaya başlamıştı gece kalkıp kalkıp sokuluyordu. Ben hiç bir şey sürmeden o istedikçe ilgisini başka yöne çekerek vazgeçirdim. normalde benimkide başka şeyden süt içmez, emzik kullanmaz. biberonda su veya adaçayı falan varsa içer... sana kolay gelsin canım.

arkadaşlar,

18 aylık bir oğlum var .4,5 aylıktan beri ek gıda verdiğimiz halde,memeyi hiç bırakmadı.geceleri halaa çok sık uyanıyo meme emmek için ayrıca iştahsız .memeden kesmem gerektiğini biliyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum.memesiz uyumuyo,özellikle gece uyandığı zman.arada su istediği de oluyo ama genelde meme istiyo.dışarda,arabada ya da ben yokken gündüz kendi kendine uyuyo ama ben varsam asla memesiz uyumuyor.

sizlerden öneriler bekliyorum,nasıl ve ne zman kestiniz.salça,bant,limon,kahve gibi çözümler duydum ,başka neler olabilir?

bizimki süt,biberon,emzik kullanmıyo kesinlikle..sütü hertürlü denedim ama ı-ıh...benden başka süt istemiyo:((

aynı ben işte aynı bentatlicadiarzutek fark benim oğlum 20 aylık.tam topik açacaktım,bende burdan devam ediim artıksüprizzzzz
yav nası bırakacak bu veletler memeyi yaasenağlama

kızlar arkadaşın biri ip bağlamış biride viks sürmüş aklınızda bulunsun yakında bende bıraktıracam bilgilerinize ihtiyacım olacak kolay gelsin

ipi nası bağlamışşş:))))) ayy wallaa çaresizlik neler yaptırıyooobize....

kronickcmmm nası yapıcaz yaa?bana fenalık geldiii...

ben kizimi sadece 2 ay emzirdim daha sonra mamaya basladi. kusura bakma bu konuda yardimci olamayacagim ama iyi sanslar dilemek istedim canim.kolay gelsin

Arkadaşlar bende sizinle aynı durumdaydım. 18 aylıktı kızım doktorumuzun tavsiyesi üzerine 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyordum. Ama son 6 aydır hiç geceleri uyumuyordum çünkü sabaha kadar memeden ayrılmıyordu. Bende o dönem kendi ailemin yanına 1 haftalığına tatile gitmiştim . Memeden kesmeye karar verdim. Bu 1 hafta süresinde çocukla annem kız kardeşlerim ilgilendi mümkün oldukça kucağıma dahi almamaya çalıştım. Geceleri annemle birlikte uyudu gündüzleride göğsümün uçlarına salça, zeytin ezmesi filan sürdüm meme istedikçe bak kızım meme eğh olmuş diye gösterince midesi bulandı çok üzüldüsenağlamasenağlama çok zoruna gitti ama 4. günde hiç istemedi böylelikle zor da olsa bıraktırdım. Birde bıraktırınca göğüslerde süt birikiyor ve inanılmaz feci bir ağrı ve acı oluşuyor. Bunun için göğüslerime tütün koydum epey faydası oldu. Çok uzun yazdım ama inşallah sizlere faydalı olmuşumdur. Kolay gelsin. Allah yardımcınız olsun

Arkadaşlar bende sizinle aynı durumdaydım. 18 aylıktı kızım doktorumuzun tavsiyesi üzerine 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyordum. Ama son 6 aydır hiç geceleri uyumuyordum çünkü sabaha kadar memeden ayrılmıyordu. Bende o dönem kendi ailemin yanına 1 haftalığına tatile gitmiştim . Memeden kesmeye karar verdim. Bu 1 hafta süresinde çocukla annem kız kardeşlerim ilgilendi mümkün oldukça kucağıma dahi almamaya çalıştım. Geceleri annemle birlikte uyudu gündüzleride göğsümün uçlarına salça, zeytin ezmesi filan sürdüm meme istedikçe bak kızım meme eğh olmuş diye gösterince midesi bulandı çok üzüldüsenağlamasenağlama çok zoruna gitti ama 4. günde hiç istemedi böylelikle zor da olsa bıraktırdım. Birde bıraktırınca göğüslerde süt birikiyor ve inanılmaz feci bir ağrı ve acı oluşuyor. Bunun için göğüslerime tütün koydum epey faydası oldu. Çok uzun yazdım ama inşallah sizlere faydalı olmuşumdur. Kolay gelsin. Allah yardımcınız olsun

ÇOOK TEŞEKKÜRLERRR....

slm ,benimki daha 15 aylık ben iki yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum benimki de memesiz uyumuyo sabaha kadar foşurt foşurt..neyse benim ablam o söylediklerinizin çoğunu denedi yanlız kızı 2 yaşında olduğu için bu tür hileleri yemedi tabi :Roflol: son çare olarak saçından kestiği bir tutam tüyü memesine yapıştırdı çocukta saçtan tiskindi ve bidaha meme istemedi yerimseniben bi dene derim..

ipi nası bağlamışşş:))))) ayy wallaa çaresizlik neler yaptırıyooobize....

kronickcmmm nası yapıcaz yaa?bana fenalık geldiii...

bilmiyorum ama hakkaten fenalık geldiikafamçokkarıştı

slm ,benimki daha 15 aylık ben iki yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum benimki de memesiz uyumuyo sabaha kadar foşurt foşurt..neyse benim ablam o söylediklerinizin çoğunu denedi yanlız kızı 2 yaşında olduğu için bu tür hileleri yemedi tabi :Roflol: son çare olarak saçından kestiği bir tutam tüyü memesine yapıştırdı çocukta saçtan tiskindi ve bidaha meme istemedi yerimseniben bi dene derim..

iyide ya çok tiksinipte daha göğsümede yatmak istemesseesenağlama

ya benimde eşim alıyo uyutmaya çalışıyo bazen,kıyametleri kopartıyo:1no2:gündüzleri halasına zorluk çıkarmıyomuş ama ben evdeysem kesinlikle memeyi unutturamıyoruzsenağlama

ben hic bi sey yapmadim yedi aylik iken birzkti kendi ve dokuz aya kadar bi aldi bi almadi sonra kendi istemedi biberon aldiydi simdi iki bucuk yasinda

benimki anladı sanki son zmanaları olduğunu iyice yapıştı memeye!!!memmemmm diyoo başka bişi demiyo,emiyo emiyo sonra anneee çook tatlııı diyo yaa:))nası kıyıcam ben yavrumaa??off....

Back