Memem süt dolu ama sağınca gelmiyor

ilkkezanne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2022
125
52
28
25
11 Mayıs'ta 34 haftalıkken erken doğum yaptım ve bebeğim maalesef solunum sıkıntısından dolayı şu anda yoğun bakımda olduğundan dolayı emziremiyorum. Yoğun bakımdan anne sütü istediler ilk 2 gün hiç sütüm yoktu gelmedi çok üzüldüm süt arttırıcı ürünler kullandım ve az 10 ml 20 ml kadar sütüm gelmeye başladı artık şu an da memelerim aşırı süt dolu ağrı ve hassasiyetim var ancak süt sağma pompasıyla sağmama rağmen süt gelmiyor lütfen öneriniz varsa yardımcı olun
( Bebeğimi sağlıklı bir şekilde kucağıma almam için de dua ederseniz çok sevinirim)

Dua edin üzülmeyin aynı durumu yaşadım şuan kızım yanımda ve 1 yaşında süt kanallarınız tıkanmış olabilir ,sıcak bir duş alıp gögüslerinize duşta masaj yapın . Sıcak kompres uygulayın göğüslerinize çok faydasını görürsünüz.

Rabbim sağlıcakla kavuştursun. Bana da öyle geliyor sanki daha çok var ama sağdığımda az geliyor. Elektrikli makineniz değil mi? Öncesinde sıcak duş, elektrikli makine ile masaj yapabilirsiniz bir de bebeğinizin fotosuna bakabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim sıcak duş aldım sonrasında sağım yaptım hassasiyet azaldı ancak ellediğimde içinin hala daha dolu olduğunu hissediyorum ama süt çok gelmiyor her memeden 15-20 ml falan geliyor normali nedir onu da bilmiyorum bu ilk hamileliğimdi

Evet makinem elektrikli çekişi de güzel aslında ama sütüm tam boşalmıyor maalesef

Bol su içip düzenli sağın sütünüzü ,belki kullandığın makina tam boşaltmıyor . Hastanelerin makinalarını kullansanız hemşirelerin yardımıyla ,ben öyle yapmıştım

Öncelikle geçmiş olsun ben kolayca gelmesi için sıcak duş ve masaj diyorum

Pompa iyi değildir. Ya da parçaları doğru takılmamış olabilir.

ilk gelen süt öyle çok gelmez zaten bebeği doyuracak kadar geliyor 50 60 ml falan gelmez şimdi o kadar beklemeyin

Merhaba bende sizinle aynı durumdaydım memelerim şiş patlayacak gibiydi ama sağınca süt gelmiyordu. Bi hemşire hanım Allah razı olsun mememi eliyle sağdı ve tıkalı kanallar açıldı birde enjektörün ucunu kesip arkasıyla meme ucunu çektirdi ondan sonra tamamen açıldı. Çok dua etmiştim o hemşireye sizde elle sağın yere doğru eğilip memenizi c şeklinde kavrayıp sıvazlayın. Ama kahverengi kısmı yapmayın yoksa meme ucu yaranız olur. Bebeğinize acil şifalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…