- 12 Kasım 2020
- 191
- 308
-
- Konu Sahibi portakalkeki
Yaa ne kadar güzel anlamışsınız siz kaç aylıkken bıraktırdınızSakin olmak süreci çocuğa açıklayarak gitmek çok önemli. Öncelikle buna karar verdiyseniz ona anlatın. Sen karnımdaydın göbek kordonundan benim yediklerimle besleniyordun. Sonra doğdun emdin memeden süt geldi emdin emdin ve büyüdün artık bu süt sana yetersiz geliyor. Seni büyütecek şeyler artık süt değil yiyecekler. gbi konuşun anlatın. Gündüz emmelerinde dikkatini başka yöne çekin dikkat dağıtın. Ya da tüm günü dışarıda parkta geçirmeye bakın böylelikle meme istemiyorlar. 1,5 haftada bir emme azaltın yok edin. Uykuya geçiş için de ona alternatif sunun. Ben uyku emmelerini en sona saklamıştım beni en zorlayacak bu olacağı için. Açıklamıştım uyumak için buna ihtiyacın yok. Elim var tutabilirsin sarılabilirsin. Kitap okuyabiliriz, hikaye anlatabilirim gibi. Süreci iyi planlayıp yönetmeniz çocuğu da bilgilendirmeniz çok önemli. Emzirme danışmanı melody büyükkaracanın güle güle meme kitabı var beraber okuyabilirsiniz kitabın bir kısmı çocuklar için hazırlanmış onların anlayacağı dilde. Bol bol duygularını çalışın. Çünkü emmek sadece beslenmek değildi. Korktuğunda canı yandığında, üzüldüğündede bir sığınaktı. Duyguları tanımasına yardımcı olab oyunlar oynayın. Bir de oral oyunlar la ağzı oyalayın. Pipetle suda kabarcık çıkarma. Baloncuk üfleme. Yüze üfleme gibi.
Çok Teşekkür ederimYaa ne kadar güzel anlamışsınız siz kaç aylıkken bıraktırdınız
Oo tam zamanında bıraktırmışsnız benimki de 16 aylık erken mi acaba diyorum ama bırakması lazım. Bugün emzirirken sizin söylediğiniz cümleleri kurdum gözümün içine baktı anlıyor gibiydi. Hergün tekrar etcem bakalımÇok Teşekkür ederim.24 aylıktı bıraktığımızda şu an 3,5 yaşında
Evet 2 yaşında bıraktırmak istiyordum zaten bunu hedeflemiştim. Bazı ev tadilatı , ev değişimi gibi durumlar oldu bu sebeple bir kaç ay erteledim ama yinede bu şekilde konuşarak devam ettim. Bebekler herşeyi anlıyorlar, hissediyorlar. Onlarla konuşup anlatınca daha kolay kabulleniyorlar. Aksi takdirde bilinmezlik olunca çocuk kabullenemeyip kaygıya dönüşüyor. Memeden kesmeyi ne için istediğinizi düşünün? Sizi artık yoruyor mu ? Yoksa başka şeyler mi? Eğer sebebiniz sizede mantıklı geliyorsa ve sabrınızda varsa geriye dönmeyecek gibi yola çıkın. Mesela bizim toplamda sürecimiz giriş konuşmasıyla beraber 5-6 ay sürmüştür. Zaten bebekler git gide emmeyi azaltıyorlar. 2 yaşa yaklaşırken tabi atak ve huzursuzluk dönemlerini saymazsakOo tam zamanında bıraktırmışsnız benimki de 16 aylık erken mi acaba diyorum ama bırakması lazım. Bugün emzirirken sizin söylediğiniz cümleleri kurdum gözümün içine baktı anlıyor gibiydi. Hergün tekrar etcem bakalım
Oo 5-6 ay çok yaEvet 2 yaşında bıraktırmak istiyordum zaten bunu hedeflemiştim. Bazı ev tadilatı , ev değişimi gibi durumlar oldu bu sebeple bir kaç ay erteledim ama yinede bu şekilde konuşarak devam ettim. Bebekler herşeyi anlıyorlar, hissediyorlar. Onlarla konuşup anlatınca daha kolay kabulleniyorlar. Aksi takdirde bilinmezlik olunca çocuk kabullenemeyip kaygıya dönüşüyor. Memeden kesmeyi ne için istediğinizi düşünün? Sizi artık yoruyor mu ? Yoksa başka şeyler mi? Eğer sebebiniz sizede mantıklı geliyorsa ve sabrınızda varsa geriye dönmeyecek gibi yola çıkın. Mesela bizim toplamda sürecimiz giriş konuşmasıyla beraber 5-6 ay sürmüştür. Zaten bebekler git gide emmeyi azaltıyorlar. 2 yaşa yaklaşırken tabi atak ve huzursuzluk dönemlerini saymazsakŞimdiden konuşarak başlayabilir kafanızda planlamasını yapabilirsiniz. Hedefiniz nedir bilmiyorum ama 2 yaşa geldiğindede kesersiniz.
Onuda dediğim gibi ben uzattım sürece tadilat vs girince. 2 ay içindede yapabilirsiniz. Emerek uyuyan bir bebek mi?Biz uyku geçişlerinde bir tık zorlanmıştık 3 gün çok zordu totalde 1 hafta zorladı en sona uyku emmelerini bırakmıştımOo 5-6 ay çok yahemen 1-2 ay içinde kesmem lazım. İkinci bebe için transfer sürecine hazırlanmam lazım o yüzden bıraktırmak istiyorum. Bide çok ısırıyor
Teşekkür ederim bacımsu
Aynen emerek uyuyan bir bebek. Aslında önce niyetim onu bırakmaktı ama memeyi bırakmaktan daha zormuşOnuda dediğim gibi ben uzattım sürece tadilat vs girince. 2 ay içindede yapabilirsiniz. Emerek uyuyan bir bebek mi?Biz uyku geçişlerinde bir tık zorlanmıştık 3 gün çok zordu totalde 1 hafta zorladı en sona uyku emmelerini bırakmıştım
Hadi bakalım biz tekrar başlayalım birbirimizi gazlamayaTeşekkür ederim bacımsu
Okuyorum şimdi
BaşlayalımHadi bakalım biz tekrar başlayalım birbirimizi gazlamaya
Haha yok ben bu defa kararlıyım bugün gün boyu memeye bay bay yaptıkBaşlayalımnerden nasılsın başlasam kafam çok karışık. Sanki ilk çocuğum ve ben ilk defa sütten kesiyor gibiyim
Gerçi diğerleri bu kadar düşkün değildirler
Gaza getirmek yerine biraz moral bozmuş olabilirim
Dediğim gibi zorlayıcı bir süreç kararlı , net ve açıklayıcı olmalısınız. Uyku içinde kademeli deneyin bakalım öncesinde emzirip yatırıp sarılıp konuşun. Memede süt bittiğini dolunca söyleyeceğenizi söyleyin ilk bir hafta zorlar uykuları amaAynen emerek uyuyan bir bebek. Aslında önce niyetim onu bırakmaktı ama memeyi bırakmaktan daha zormuşbir kaç niyetlendim daha çok meme bağımlısı oldu bıraktım. Şimdi sallayarak uyutmaya çalışıyorum
Ben bu bebeyi bir haftalığına ablama versem hiç gitmesem o iş hallolur gibime geliyorDediğim gibi zorlayıcı bir süreç kararlı , net ve açıklayıcı olmalısınız. Uyku içinde kademeli deneyin bakalım öncesinde emzirip yatırıp sarılıp konuşun. Memede süt bittiğini dolunca söyleyeceğenizi söyleyin ilk bir hafta zorlar uykuları ama
Hayırlısıyla inşallahHaha yok ben bu defa kararlıyım bugün gün boyu memeye bay bay yaptıkyine de emdi tabi ama olsun olacak bu defa