memede sütün bittiğini nasıl anlıyorsunuz

cok cok tesekkue ederim..rahatlattınız beni..

bende aynı konuda sıkıntılıyım. bebeğim 2.5 aylık, ilk zamanlar göğüslerim çok şiştii fakat son 1 aydır yumuşadı =) bende süt azaldı sıkıntısına düşüyorum. ama sürekli su içiyorum yeşillik yiyiyorum ağzım hiç boş durmuyo süt olsun diye !! göğüsüm küçük ve yumuşak çok sıkıntı yaratıyorum acaba süt artık azmı ? kesiliyomu ? diye ((

bende aynen senin gibiyim..ama ısrarla var diyolar yumusak goğüste süt**

cnm normalde gögüsler yumuşak olur bebek emdikçe süt üretimi olur..gögüslerin sert şiş olması orda sütün bırikip tüketilmediğini gösterir ve emzirip rahatlatman lazım öyle durumda..ilk zamanlarda bebekler fazla ememediği için sütler biriktiğinden şiş oluyor bebek buyudukçe emdikçe süt birikmeyip devamlı yenisi salgılanır..

bi arkadaşımda aynı şüpheyi yaşıyodu doktoruna söylemiş bebeğini tarttılar ve 4 gün sonra tekrar tarttılar kilosuna bakınca sütün yeterli olduğu anlaşıldı.
benim bebeğimde 4.5 aylık ilk ay göğüslerim inanılmaz şişiyodu acısından ağlıyodum elimle sağıyodum fazlasını şimdi resmen söndüler tabi o şişlik sayesinde sönünce bi güzelde sarktılar ama aylık kontrollerde anlaılıyoki sütüm yetiyo.

beyinle meme arasındaki anlaşma sağlanıncaya kadar olan göğüslere oluyo yani o göğüsleri şişiren zamana büyüklerimizde deli süt diyo

bulgur ve vişne suyu inanılmaz gaz yapar canım ablamlardan biliorum ben kızıma her sabah 1 çay kışığı saf zeytinyağ veriorum ve inanılmaz fark gördüm artık eskisi gibi ıkınıp gızarmalar hatta ağlama krizleride yok gibi ben 40 ından sora başladım vermeye bi sakıncası olduğunu düşünmüyorum dr da danıştık 1 çay kaşığını geçme dedi sadece deneyin belki ii gelir sizin bebişlerede

merhaba arkadaşlar...
benimde 2 aylık bir oğlum var. bende sadece emziriyorum ve çok şükür yetiyo sütüm ve oğluşum güzel kilo alıyo maşallah...
sadece çok sıvı tüketiyorum ve sütümde bebeğimi doyuracak kadar oluyo.
ben sabah ve akşam oğluma 30 cc kadar yani günde toplam 60 cc geçmemek kaydıyla rezene çayı veriyorum.
birde gazını gidermek için çay kaşığına çok az kimyon koyuyorum rezene çayı ile karıştırıp içiriyorum.
gaz için birebir, hem alttan patır patır çıkarıyo hemde üstten hiç zorlanmadan çıkarıyo. hafif bi sırtını sıvazlıyorum yetiyo.
emerken bile alttan rahat çıkarıyo şiddetle tavsiye ederim :)

her emmesi 10 dakikayı geçmiyo ve tek memeden emdiğinde doyuyo.ikinciye gerek kalmıyo.
ilk başlarda taş gibi sert oluyo göğüsler.bebek büyüdükçe emme gücü çoğalıyo ve boşaltıyo memeyi. o yüzden yumuşuyo göğüsler.
her emzirmekte bir sağını bir solunu veriyorum.gecede gündüzde tek memeyi emmesi yetiyo ve 2 saat deliksiz uyuyo.
hiçbir sıkıntıda olmuyo. özelikle geceleri bu uyku saati 3-4 saati bile buluyo. bazen ben uyandırıp emziriyorum acıkmıyo...
bence kafanıza takmayın bebek ağlamıyosa ve bezi her altını aldığınızda ıslak ise bebek yeterince doyuyo demektır...

allah hepimize sağlıklı ve huzurlu bebek büyütmeyi nasip etsin...

çogunluğun verdiği cvplara bakılırsa sanırım biraz rahat olmak ve sıkıntı yaratmamak gerekiyo =) deniycem=)

canım verdiğin rezene miktarı için doktora sordunmu. 2 aylık bebeğe günlük 60 cc çok geldi bana. ben sorduğumda bir yada 2 çay kaşığı demişti onun yerine ben rezene çayı içiyodum. gaz sorununuda çok şükür sadece 20 gün çektik oda kolik denecek kadar değildi allaha şükür. bebeğinle sağlıklı bir ömür geçirmen dileğiyle

saol canım..şimdilik gündüzleri eşim gelene kadar tek baktığım için emziremiyorum..sağıp veriyorum..birini emzirirken diğeri ağladığı için zor oluyo..biberonla vermek daha kolay geliyo...eşim olduğunda mutlaka memede tutmaya çalışıyorum...mama takviyesi yapııyoruz sağmak emmenin yerini tutmuyo...
kimyona bende başladım...çok zor olsa da yemek yiyorum...ama çok gazlı bebekler...canıma okuyolar...inşallah tez vakitte geçer...

canım bende ben niye tuvalete az gidiyorum diye aklıma takılmıştı..doğru söylüyosun valla...benim içtiğim suyu başkası içse tuvaletten çıkamaz...

sütün bıtmesı dıye bısye oldugunu sanmıyorum.dolu gogüs genelde sert oluo..benım 3 aylık kızım var .tek gögüsle beslıyorum.dıgerını emmıyor ve sütüm kesıldı...sıktıgımda damla damla gelıyor ama cok gelmesı kesıldı ıcmedıgı ıcın.inş 6 ay yeter kızıma cunku ek gıda vermıorum mama gıbı

benim de bebeğim 4,5 aylık kızlar.Başlarda göğüslerim sızlar ve şiş olurdu son bir haftadır şiş değiller ve yumuşaklar.Sağdığımda da önceki gibi çıkmıyor.Çalıştığım için sağıp bırakmak zorundayım ama önceki gibi gelmiyor.Burdan da okuduğum kadarıyla yumuşak olduğunda da süt ve deniyor ama pompaya neden gelmiyo.Bi hemşire de pompaya gelmeyebilir bebek emdikçe bulur sütü dedi.Çalıştığım için süt baırakmalıyım ama yok hemen de mama vermek istemiyorum ki mama verdikçe daha da azalır deniyor ne yapıcam lütfen yardım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…