memede kitle ameliyatı yardım

tekgercegim

öмяüмüη ѕ[α]нιвι
Kayıtlı Üye
16 Mart 2009
863
15
118
Merhaba kızlar, evliyim, 28 yaşındayım ve 1 ay önce göğsümde sertlik fark ettim ultrasona girdim, cerraha gittim muayene etti ve kitle olduğu kesinleşti, doktor boyutunun çok küçük olmadığını, büyük ihtimalle iyi huylu olduğunu belirtti ve alınması iyi olur dedi, önümüzdeki hafta tekrar farklı bir doktora gideceğim, ama merak ettiklerim var.. Aranızda bu ameliyatı olan var mı, sonrasında nelere dikkat etmem gerekir, bir de çocuğumuz yok çocuk istiyoruz bununla ilgili bir problem yaşar mıyım ameliyat sonrası, bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim

Merhaba kızlar, evliyim, 28 yaşındayım ve 1 ay önce göğsümde sertlik fark ettim ultrasona girdim, cerraha gittim muayene etti ve kitle olduğu kesinleşti, doktor boyutunun çok küçük olmadığını, büyük ihtimalle iyi huylu olduğunu belirtti ve alınması iyi olur dedi, önümüzdeki hafta tekrar farklı bir doktora gideceğim, ama merak ettiklerim var.. Aranızda bu ameliyatı olan var mı, sonrasında nelere dikkat etmem gerekir, bir de çocuğumuz yok çocuk istiyoruz bununla ilgili bir problem yaşar mıyım ameliyat sonrası, bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim

Meraba bende 1,5 yil once tesatufen sol gogsumde kitle hissettim.Baya buyuktu ve hemen doktora gidip ultrason cekildim.Once hicbirsey cikmadi bir daha gittim ve fibroadenom (iyi huylu) kitle cikti.Doktor almami onerdi cunku buyuktu bende cok korkuyordum gecen yaz izmirde ameliyat oldum.Korkulcak bir durum yok.1 gun hastanede kaldim.Agrimda olmadi.1 hafta kanin temizlensin die tup gibi bise takili kaliyor.Adini unuttum.Mikrop kapmasin die sanirim 1,5 hafta kaldi.Arada pansuman yapiyordum.Patolojiye gitti sonuc temiz cikti.Ama sanirim bir daha cikiyormus fibroadenom.Ben icim rahat olsun die aldirdim sonucu ogrenmek icin.1 senedir gitmedim tekrar gitmem lazim ultrasona suan hamileyim bakalim takip ettiricem.Ama buyukde olsa aldirmicam eger iyi huyluysa tabi.Cunku menapozdan sonra bu kitle kuculuyormus ve aldirmanin gereksiz oldugunu okudum.Ama senin icin rahat olmasi icin ameliyati ol ve patoloji gitsin.Bu arada ultrason kagidinda yazar iyi huylu oldugu.Gecmis olsun..

MERHABA BENDEDE AYNI SIKINTI VAR BENİM BU 2. SENEM AĞRI ŞİKAYETİNLE GİTTİM ÇOK KÜÇÜK OLDUĞU İÇİN ELE GELEN BİŞEY YOKTU ULTRASONLA BAKILDI fibroadenom (iyi huylu) DEDİ DOKTOR. 22 MM ÜSTÜNDEKİLERİ ALIYORUZ DEDİ ELLEMEYELİM ZARARI YOK DEDİ AMA 6 AYDA BİR KONTROL DEDİ 2 SENENİN SONUNDA ARTIK 3 TANE OLMUŞ EN BÜYÜGÜ 19 MM OLMUŞ GENE ALMADI DOKTORUM AMA ÇOCUK DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ İÇİN ALLAH NASİP EDERSE BAYRAMDAN SONRA ALDIRICAM. ÇÜNKÜ GEBELİKTE HORMONLARDA DEĞİŞİKLİK OLDUGU İÇİN BÜYÜYOR DEDİ . BEN TAKMIYORUM KAFAMA SENDE SAKIN TAKMA GENELDE GENÇ KIZLARDA SIK GÖRÜLEN İYİ HUYLU TÜMÖRMÜŞ CANIM . GEÇMİŞ OLSUN .

Merhaba. Ben kasım ayında 20 yaşımı dolduyorum.Bende elimle hissedenlerdenim. Doktora gittim muayane oldum.Bir ay ultrason bekledikten sonra da kesin karar verildi o da ameliyat. Pazartesi günü ameliyat oldum doktor iyi huylu görüyorum dedi ve oldukça büyüktü. Neden ameliyat oldum ? Kötüye çevirebilirmiş uzun vade de.4cm geçen kitlelerde alınmalıymış.Henüz evli olmadığım için ve genç kız olduğum için doktor gögsüme birşey koydu gögsüm çökmesin diye.Süt bezlerini etkilemiyor çünkü gögsünüzü değil yabancı parçayı alıyor.Ameliyattan sonra herhangi birşey yapılmıyor.Benim ağrım sızım da olmadı çok şükür tek sıkıntı sadece sol tarafımda baş ağrısı veya kulak ağrısı.Bunun nedeni de beyin kitleyi arayıp bulamayınca baş ağrısı yapıyormuş.Size tavsiyem iyi bir doktor bulup ertelemeden ameliyatı olun.

Bende göğsünde kitle olanlardanim. Ben fark edip doktora gittiğimde doktor alalım bunu dedi.Bizım de o ara tayinimiz çıkti şehir değişikliği yapacaktik.o zaman gittiğiniz yerde tekrar doktora gidin orada yaptirin dendi.bende gelir gelmez hemen bir kaç doktora göründum. Kistler iyi huylu gerek yok dediler.onceleri 6 ayda sonra 3 ayda gidip ultrason yaptırıyorum bazı dönemler artıyor kistlerim.Doktor hormon ilaci kullaniyor musun diye sordu bende aşılama tedavisi görüyorum 4 .cu denemem dedim. Hormon ilaçları kistlerin artmasına neden olur ama inşallah gebe kalirsan doğum sonrası da emzirirsen kendiliğinden kaybolacak çünkü emzirme cok mucize birsey dedi.yine 3 ayda bir gidiyorum ultrason için benım kistlerim ağrı yapıyor .yinede korkmuyor da değilim.

Back
X