- 3 Nisan 2017
- 288
- 1.334
-
- Konu Sahibi ombreistiyorum
Ultrason sonucunda genel cerrah bir tanesini şüpheli buldu(ama meme üzerine uzmanlığı yokru beni baska genel cerraha yonlendirdi o yüzden yorumunu ancak diğer cerraha görününce ciddiye tam alacağım), benim akrabamda meme kanseri var idi, ama genel anlamda ailemde kitle doludur. Heyet önüne çıkacağımi söyleyen doktor da araştırma hastanesinde kitlen incelenir heyet tamam der öyle doktoruna gidersin yoksa silikon koymazlar dedi bi korkuttuBenimde 4-5 tane kistim var Eğer kistleriniz emar ve ultrason sonucu iyi huylu çıktı ise onlarla yasıyorsunjz ve silikon takabilirsiniz estetik dr ları heyet vs istemeden yapıyor.
Ben özellikle bir kitlem ele geliyor diye merak ettim genel cerrahtan sonra plastik cerraha gittim, plastik cerrah kitlemi anlar anlamaz ultrason cek genel cerrah ameliyat yapmaya karar verirse onun iyileşme süreci var, ona göre hareket edilir dedi. Ben şimdi taksam bu kitlen daha çok belli de olabilir daha sonra aldırırsan bu defa silikonun delinme riski olur dedi. Bir yandan hızlı hareket etmemesini beğendim tabii ama bilmiyordm bu kadar çetrefilli olacağını, biyopsi alınabilir muayeneyi bekleyeceğim bakalım.Benim de kistlerim vardı , doktor birkaç test istedi onayldı sıkıntı çıkmadı.
Ailede kanser hastalığı geçiren var mı vs diye de görüşüldü. Ailemde kanser yok
İstanbuldaysanız iyi bir meme kist cerrahı önerebilirim bahcelievler bülent çitgez. Kendisi görsün ultrason sonucunuzu benide korkutmuşlardı birşey çıkmadı şükür. İlk önce kistinizin iyi huylu oldugunu netleştirin sonra silikon sorunsuz takılıyor kisti çektirdiginiz ultrason da iyi biyerde olması cok onemli bende maalesef bunları tecrube ettimBen özellikle bir kitlem ele geliyor diye merak ettim genel cerrahtan sonra plastik cerraha gittim, plastik cerrah kitlemi anlar anlamaz ultrason cek genel cerrah ameliyat yapmaya karar verirse onun iyileşme süreci var, ona göre hareket edilir dedi. Ben şimdi taksam bu kitlen daha çok belli de olabilir daha sonra aldırırsan bu defa silikonun delinme riski olur dedi. Bir yandan hızlı hareket etmemesini beğendim tabii ama bilmiyordm bu kadar çetrefilli olacağını, biyopsi alınabilir muayeneyi bekleyeceğim bakalım.
Benimde ailede meme kanseri var korkmayın. Kistin iyi huylu oldugunu netleştirin önce ultrason sonucunuzu iyi bir meme uzmanınıa gösterin o sizi yönlendirir her doktor farklı konusuyor bu konuda uzman olması onemliİstanbuldaysanız iyi bir meme kist cerrahı önerebilirim bahcelievler bülent çitgez. Kendisi görsün ultrason sonucunuzu benide korkutmuşlardı birşey çıkmadı şükür. İlk önce kistinizin iyi huylu oldugunu netleştirin sonra silikon sorunsuz takılıyor kisti çektirdiginiz ultrason da iyi biyerde olması cok onemli bende maalesef bunları tecrube ettim
Teşekkür ederim yorumunuz için. Umarım sorunsuzdur. Meme konusunda uzman olmayan bir genel cerrah beni memede uzman olan başka cerraha yönlendirdi şimdi onun muayenesini bekliyorum.Benimde ailede meme kanseri var korkmayın. Kistin iyi huylu oldugunu netleştirin önce ultrason sonucunuzu iyi bir meme uzmanınıa gösterin o sizi yönlendirir her doktor farklı konusuyor bu konuda uzman olması onemli
Merhaba ben protez+dikleştirme+kist aldırma işlemi yaptırdım tek ameliyatta hepsi yapıldı. Estetik cerrah ben kistlerinizin görebildiğim ve alabildiğim kadarını alırım dedi nitekim sol göğsümden 10 sağ göğsümden 2 kist aldı ve bunlar patolojiye gitti hepsi temiz çıktı. Ameliyat öncesi mamografi ve renkli meme emar çektirdim temiz çıktı ama yine de patoloji sonucu son noktaydı. Her neyse iyi bir estetik cerrah aynı zamanda kistlerinizi de alacaktır benim 275 cc protezim dual plan. DR um büyük protez koymayalım kalan kistlere baskı yapıp ağrı yapar dedi. Hala kistlerim var nitekim genetik olarak kistik bir yapımız var.Biyopsi sonuçlarım temiz çıktı, beni rahatsız eden kitlemi 2-3 ay sonra aldırmayı düşünüyorum. Fakat asistan bir doktor sana protez olmaz çok fazla kitle var srnde bence olma diyerek beni geçiştirdi, baska bir doktora gittiğimde ise biyopside kanser yok, iki ay sonra gel alırım kitleyi dedi.
Sormak istiyorum kitlesi olup protezi sorun çıkaran oldu mu?
teşekkür ederim cevabınız için, ameliyatınız hayırlı olsun.Merhaba ben protez+dikleştirme+kist aldırma işlemi yaptırdım tek ameliyatta hepsi yapıldı. Estetik cerrah ben kistlerinizin görebildiğim ve alabildiğim kadarını alırım dedi nitekim sol göğsümden 10 sağ göğsümden 2 kist aldı ve bunlar patolojiye gitti hepsi temiz çıktı. Ameliyat öncesi mamografi ve renkli meme emar çektirdim temiz çıktı ama yine de patoloji sonucu son noktaydı. Her neyse iyi bir estetik cerrah aynı zamanda kistlerinizi de alacaktır benim 275 cc protezim dual plan. DR um büyük protez koymayalım kalan kistlere baskı yapıp ağrı yapar dedi. Hala kistlerim var nitekim genetik olarak kistik bir yapımız var.
Benim de kistim memenin üst dekolte yerinde ve çıkıktı estetik cerrahlar kisti almaya yanaşmadı almayız dediler ama ben dinlemedim ben hem dikleltirme silikon hem kistleri aldırdım aynıanda ama zor geçti benim kanamam durmadı vs iyileşmem 2 ayı buldu dikislerim iyileşmedi ben pismanım suamki aklım olsa kisti önce aldırıp 3 ay sonra silikon taktırırdımteşekkür ederim cevabınız için, ameliyatınız hayırlı olsun.
Benim kistim çok sert, hareketli ve biraz çıkık şekilde. Estetik doktoru önce bunu aldır yeri iyileşsin sonra silikon takarım dedi. Sanırım biraz koltuk altıma doğru ve yukarıda olduğu için ikisi bir olamaz. Ameliyatınız ne kadar maloldu? özel mi devlet mi tercih ettiniz?