- 22 Nisan 2014
- 33
- 2
Benim kızın oncelıklı besını hala benım sutum olduğundan maşallah koydeki sarı kızdan farkım yok sut uretımınde..o emdikce benımki coştu da coştu..
Şimdi uğraş dur..
Benim kızın oncelıklı besını hala benım sutum olduğundan maşallah koydeki sarı kızdan farkım yok sut uretımınde..o emdikce benımki coştu da coştu..
Şimdi uğraş dur..[/QUO
Şimdi uğraş dur..
sizden iyi süt anne olurmuşBenim kızın oncelıklı besını hala benım sutum olduğundan maşallah koydeki sarı kızdan farkım yok sut uretımınde..o emdikce benımki coştu da coştu..
Şimdi uğraş dur..
bilmediğim için soruyorum neden kestiniz emse kötümü olurki ?Biliyorum burası bu konunun yeri değil fakat araştırmaktan bi hal oldum..ve konuyu kendi bölümüne açıp haftalarca cevap gelmesini bekleyemem şuan sancıdan ölecem..
Konuya gelirsek,dün kızımı (2,5 yaşında) memeden kestim..ve şuan memem patlıyacak durumda sut doldu,taş gıbı sert ve sancı yapıyor..oğlen biraz sagdım ve adacayı içtim (kesılmesıne yardımcıymış) sıkı sıkı sardım..bu hep böyle mi duracak..kendi kendine sutun geri gidip memenin yumuşayacağını hiç sanmıyorum..
Bu konuda tecrubeliler ne yaptılar acaba? Tekrar sağmalı mıyım,yoksa hiç dokunmasam mı..koltuk altına doğru taşlasıyor gitgide
Yaşı 2buçuk oldu artık..mecburum kesmeye geç bile kaldım..memeye guvenip düzgün beslenmiyor..gece emmelerinden dolayı diş curukleri olusmaya başladı..bilmediğim için soruyorum neden kestiniz emse kötümü olurki ?
ha manevi açıdan zararlı yani öylemi,Yaşı 2buçuk oldu artık..mecburum kesmeye geç bile kaldım..memeye guvenip düzgün beslenmiyor..gece emmelerinden dolayı diş curukleri olusmaya başladı..
Dahası günlük hayatı olumsuz etkiliyor..
Sürekli koca bı kızla onu emzırmeye çalışan bı anne..dışarda yarım saatte bir emzirmeye yer arıyorum..ve daha bir suru şey..bana aşırı bağlı vs
En az 6 ay..en fazla 2yasına kadar emzirilir..fazlası çocuğun bi birey olmasına engeldir..sureklı anneye yapışık,kendıne guvensiz çocuk demektir..ayrıca artık sutten vitamın almıyor..normal besinde yemiyor sütle doyduğu için..dahası deliksiz uyuması gerekirken 2-3 saatte bir uyanan bir çocuk için anne sütü artık bi fayda sağlamıyordur..ha manevi açıdan zararlı yani öylemi,
ya biraz eski kafalıyım sanırm hani şey derlerye boyu bilmem kaç metre güçlü kuvvetli sağlıklı dedeler için annesini işte 7 yaşına kadar süt emmiş falan die anne sütüde yararlıya kafam karıştı ondan sordum :)
Oğlum memeden kesilince göğsüm acıdığı zaman o uyurken usulca yanına sokulup emzirirdim. 1 hafta falan böyle hergün sonra 2 gün arayla derken yavaş yavaş kesildi. Emzirmeyi bırakalı neredeyse 1 yıl olacak bazen süt olur göğsümde hala.Biliyorum burası bu konunun yeri değil fakat araştırmaktan bi hal oldum..ve konuyu kendi bölümüne açıp haftalarca cevap gelmesini bekleyemem şuan sancıdan ölecem..
Konuya gelirsek,dün kızımı (2,5 yaşında) memeden kestim..ve şuan memem patlıyacak durumda sut doldu,taş gıbı sert ve sancı yapıyor..oğlen biraz sagdım ve adacayı içtim (kesılmesıne yardımcıymış) sıkı sıkı sardım..bu hep böyle mi duracak..kendi kendine sutun geri gidip memenin yumuşayacağını hiç sanmıyorum..
Bu konuda tecrubeliler ne yaptılar acaba? Tekrar sağmalı mıyım,yoksa hiç dokunmasam mı..koltuk altına doğru taşlasıyor gitgide
Oglumu 2 yaşında kesmiştim sütten, birkaç gün hiçbir sıkıntı yoktu. Bir akşam sol göğsüm taş gibi oldu, ağrı için kıyafetin dokunması yetiyordu. Ertesi gün sağlık ocağına gittim, sağ dedi. Ama sağmak ne mümkün. Akşamına jinekoloğumu aradım durumu anlattım. Bir ilaç verdi, anında sütü kesti, tüm sıkıntılarım da geçti. Şimdi kızımı emziriyorum 1,5 yaşında( bazı kişiler ilaçla kesersen tekrar süt olmaz dedikleri için yazdım)
Eşim simdi bir doktorla gorusmus..daha dun kestığım için önce gidişatı takip etmemizi soylemış..ilaç bi hormonmuş ve son çare olarak veriliyormuş..ılk etapta 3-4 gün boyunca buz uygulaması yapmamı soylemıs..memedeki siskinlik azalmak yerine artıyorsa ozaman durum ilaçla halloluncak demekmiş..Baştan yazdıklarım konunun hikaye kısmı ama bunu sütümü sağarak verdiğim için anlatmak durumundayım canım. Öncelikle belirteyim ben emzirememiştim ama 1 yaşına kadar sağarak sütümü verdim. Yaşını doldurunca sağmak çok zahmetli olduğu için ve yeteceğini düşündüğüm için şoktaki sütlerle de bi süre idare edeceğimiz için kesmiştim.
Kesmeden önce 2-3 ay öncesinden planlayarak sağma aralıklarını uzatmıştım. Şöyleki 3. ayın sonunda sadece günde 1 kere sağıyordum. Ve o sütü de artık içirmiyordum zaten. Gel gelelim yok arkadaşım, o süt kesilmedi hiç, gün geçtikçe birikmeye başladı, şişti acıdı. Damarlaşmaya başladı. Kadın doğumcuya gittim bana süt kesici bi ilaç yazdı. İçinde 2 tane hap var, birini içiyorsun ikincisini haftaya aynı gün yine içiyorsun. Ama bana ilacını bugün iç, göğsünüde tamamen sağ o süt geri gitmez dedi.
İlacı içtim göğsümü tamamen sağdım ve sütüm hemen kesildi zaten. 2. ilacı da içince komple bitti süt olayı.
Bazısı azaltarak kesebiliyor, bazısının sütü zaten az oluyor. Benim çoktu ve ilaçsız kesemedim ne yazık ki. Vaktin varsa bi kadın doğum uzmanına görün ya da tlfla danış canım.
Ağrım sızım kalmadı..sadece bomba gibiler..2gun daha bekliyecem nasılsa agrı yok..baktım inme yok,ozaman doktora gıtcem.kızınız yeterınce emmiş anladığım kadarıyla, bence hemen bir doktora basıt bir ilaç yazdrarak kendınızı rahatlatabilirsiniz. daha fazla ağrı çekmeyin
Eşim simdi bir doktorla gorusmus..daha dun kestığım için önce gidişatı takip etmemizi soylemış..ilaç bi hormonmuş ve son çare olarak veriliyormuş..ılk etapta 3-4 gün boyunca buz uygulaması yapmamı soylemıs..memedeki siskinlik azalmak yerine artıyorsa ozaman durum ilaçla halloluncak demekmiş..
Benim memeler bugun hala şişler fakat dunku ağrım sancım kalmadı hiç..bunu iuiye yoruyorum suan..inşallah ilaçsız hallederim..
Yazdıkların için çok saol..fikir oldu banada..
Valla büyük sıkıntı sımdıden onlemini al diyecem de..ne yapabılırsın ki mecbur vaktı gelince çekilecek bunun acısı..bende bebeğime 2 yaşına girince memeyi bıraktırmayı düşünüyorum.
Benimde memelerin süt üretimi baya iyi.
Gece bazen az emdiği zaman sabaha kadar taş gibi şişiyorlar valla korkmaya başladım bıraktırınca benim halim ne olacak diye.