memede ki süt..

millan

la havle vela isla bonita
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2011
12.313
15.356
Biliyorum burası bu konunun yeri değil fakat araştırmaktan bi hal oldum..ve konuyu kendi bölümüne açıp haftalarca cevap gelmesini bekleyemem şuan sancıdan ölecem..

Konuya gelirsek,dün kızımı (2,5 yaşında) memeden kestim..ve şuan memem patlıyacak durumda sut doldu,taş gıbı sert ve sancı yapıyor..oğlen biraz sagdım ve adacayı içtim (kesılmesıne yardımcıymış) sıkı sıkı sardım..bu hep böyle mi duracak..kendi kendine sutun geri gidip memenin yumuşayacağını hiç sanmıyorum..
Bu konuda tecrubeliler ne yaptılar acaba? Tekrar sağmalı mıyım,yoksa hiç dokunmasam mı..koltuk altına doğru taşlasıyor gitgide

bi kaç gün sabredip sağmaman gerekiyor sanırım ben yaşamadım ama öyle olacağını duydum

Canm tum bosaltma ama az az sagarak gogsunu rahatlat..mastit olursa daha kotu ates ve daha cok agri yapar..ilk gun 2 kere sagdim ertesi gun bi kere..snra yavas yavas azaldi zaten..

benimki düzelmemişti, 5 gün sonra hala göğsümün ağrısından uyuyamıyordum e üzerime süt akıyoru. sağlık ocağında aile hekimi bir ilaç verdi o kesti

Ilac kullansan?? Bu arada ben de bir hafta once oglumu sutten kestim, ama hic olmadi boyle seyler. Herhalde bendeki sut epey azalmis simdiye kadar ki olmadi diyorum.

benimki düzelmemişti, 5 gün sonra hala göğsümün ağrısından uyuyamıyordum e üzerime süt akıyoru. sağlık ocağında aile hekimi bir ilaç verdi o kesti
Yarında böyle devam ederse ilaç alim ozaman..kimi sağma dıyor..kımı rahatlatacak kadar sağ dıyor..sağmayıp içerde duğumlenme olmasından korkar oldum..
En ıyısı ılaç galıba..

Ben 3 ay once kestim kizimi nasil bir acidir bilirim Ben soguk kompres yaptim buz torbasiyla hem sut cekiliyor hem rahatlatiyor

Ilac kullansan?? Bu arada ben de bir hafta once oglumu sutten kestim, ama hic olmadi boyle seyler. Herhalde bendeki sut epey azalmis simdiye kadar ki olmadi diyorum.
Benim kızın oncelıklı besını hala benım sutum olduğundan maşallah koydeki sarı kızdan farkım yok sut uretımınde..o emdikce benımki coştu da coştu..
Şimdi uğraş dur..

Oglumu 2 yaşında kesmiştim sütten, birkaç gün hiçbir sıkıntı yoktu. Bir akşam sol göğsüm taş gibi oldu, ağrı için kıyafetin dokunması yetiyordu. Ertesi gün sağlık ocağına gittim, sağ dedi. Ama sağmak ne mümkün. Akşamına jinekoloğumu aradım durumu anlattım. Bir ilaç verdi, anında sütü kesti, tüm sıkıntılarım da geçti. Şimdi kızımı emziriyorum 1,5 yaşında( bazı kişiler ilaçla kesersen tekrar süt olmaz dedikleri için yazdım)

Ben 3 ay once kestim kizimi nasil bir acidir bilirim Ben soguk kompres yaptim buz torbasiyla hem sut cekiliyor hem rahatlatiyor
Gerçekten mi yaa..ılık suyla masaj yapılıyormuş ozaman fazla sut akıyormuş..ama bu mantıksız geldi yapmadım..cunku akınca yıne uretıme devam etcek..kızım uyuyunca buz tutim bir de ozaman..

İlaç sutu kesınce o gogsunde dolan sut ne oldu..geri mi gitti yoksa kendı kendıne akıp mı yok oldu?
Evet ilaç için öyle dendığını okudum bende bugun bıyerlerde

Yarında böyle devam ederse ilaç alim ozaman..kimi sağma dıyor..kımı rahatlatacak kadar sağ dıyor..sağmayıp içerde duğumlenme olmasından korkar oldum..
En ıyısı ılaç galıba..

ben sağmadım ama hareket ettikçe akmaya başladı lohusa gibi, ateş de yaptı, ilaç aldım kurtuldum, geçmezse beklemeyin çok fena oluyor.

Bende benim oğlanı 2 yaşını 3-4 ay geçerken kestim keseli 7 ay kadar oluyor

buz çok iyi geldi buz buz torbasını ayırma göğüslerinden 3 güne tamamdır bu iş geri çekilir

Bende benim oğlanı 2 yaşını 3-4 ay geçerken kestim keseli 7 ay kadar oluyor

buz çok iyi geldi buz buz torbasını ayırma göğüslerinden 3 güne tamamdır bu iş geri çekilir
Benim zilli uyusun diye bekliyorum buza saldıracam..suan patlamak uzereler..buruşuk memelerim oldu pamela anderson ağzıma gırcekler..biraz da ateş mi yaptı ne..bi fenalardayım yaa oof..ne zor işmiş bu..

Kesmeden önce çocuk nasıl atlatcak bu donemi dıye ahlanırken..derdime dert eklendı,benım kızın dünya umrunda değil :)

Ilacta hormon ilaci ama,kullanmana gerek kalmadan atlatsan su donemi keske...
Bende ayni anllattigin sikayetleri dort bes gun cekmistim...sonra sut geri cekilmeye basliyor zaten.sagma,sagdikca sut gelir..

Ilacta hormon ilaci ama,kullanmana gerek kalmadan atlatsan su donemi keske...
Bende ayni anllattigin sikayetleri dort bes gun cekmistim...sonra sut geri cekilmeye basliyor zaten.sagma,sagdikca sut gelir..
sağmayıp buz kompresi yapcam..inşallah mastit midir nedir öyle bişey olmaya kalmam..

İlaç sutu kesınce o gogsunde dolan sut ne oldu..geri mi gitti yoksa kendı kendıne akıp mı yok oldu?
Evet ilaç için öyle dendığını okudum bende bugun bıyerlerde
Süt geri çekildi. Ama benim durumum çok kötüydü, ilaçsız sanmıyorum geçer miydi? Ağrıdan ve şişlikten hareket edemiyordum. Kaldı ki suni sancıya bile bana mısın demeyen bir ağrı eşiğine sahibim

Mastit olmaması için bu sürede uçlarına dikkat etmelisiniz mikrop kapmaması açısından. İki ay çektim bu illetten çok dikkat edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…