• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memede beze/ biyopsi!! Acil bakar mısınız?

Hyuga hinata

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2017
626
392
103
Merhaba ben 21 yaşındayım. Ve mememde bir beze fark edip edip doktora gittim ve bir ay sonra ultrasona gun aldim. O zaman gidemedim. Aradan uzun bir zaman gevti ulstasona gordim. İki kere takip yapildi ve şuan göğsümde bir beze var. Bir santim büyümüş. Doktor biyopsi istedi. Tanısı konmadi daha. Yarin doktora gidicem ama Internette biyopsinin de kotu veya gereksiz olabilecegini yazmislar.
Bilgili olan da yok cebremde.
Burda birisi cikabilir umuduyla yaziyorum. Bu yasta kanserden ve gogsumde böyle beze olmasindan aşırı korktum.

Merhabalar geçmiş olsun öncelikle.Bende göğüsüm de kitle sebebi ile 2 ay önce ameliyat oldum.Yaklaşık 2 yıl önce farkettim bende bir sertlik olduğunu hemen soluğu doktorda aldım tabi ki.Kötü huylu gözükmüyor bu yüzden 6 ayda bir ultrasona gel boyutu 2.5 cm i geçerse ameliyatla alırız dedi.Nitekim 2 yıl sonunda 2.5 cm olmuştu ve doktorum biyopsiye gerek olmadığını direkt ameliyat olmamın daha uygun olduğunu söyledi.Ameliyat yazıyor olmam seni korkutmasın lokal anestezi ile oluyor 15 dk lık bir şey:) ameliyat oldum ve kitle patalojiye gitti 1 hafta sonra aldık sonucu temiz çıktı çok şükür ki.Merak ettiğin şeyler olursa sor mutlaka elimden geldiğince cevaplamaya çalışırm:)

Merhabalar geçmiş olsun öncelikle.Bende göğüsüm de kitle sebebi ile 2 ay önce ameliyat oldum.Yaklaşık 2 yıl önce farkettim bende bir sertlik olduğunu hemen soluğu doktorda aldım tabi ki.Kötü huylu gözükmüyor bu yüzden 6 ayda bir ultrasona gel boyutu 2.5 cm i geçerse ameliyatla alırız dedi.Nitekim 2 yıl sonunda 2.5 cm olmuştu ve doktorum biyopsiye gerek olmadığını direkt ameliyat olmamın daha uygun olduğunu söyledi.Ameliyat yazıyor olmam seni korkutmasın lokal anestezi ile oluyor 15 dk lık bir şey:) ameliyat oldum ve kitle patalojiye gitti 1 hafta sonra aldık sonucu temiz çıktı çok şükür ki.Merak ettiğin şeyler olursa sor mutlaka elimden geldiğince cevaplamaya çalışırm:)

Cok teşekkür ederim :)
Bende bugun gorustum doktorla, iyi huyludur buyuk ihtimal oyle gorunuyor dedi. Benimde bir yil olcak fark edeli ama ben korkudan geciktirmistim. 6 aydir iki kere kontrol oldum ve bir santim büyümüş. Suan 2 santim boyutunda. Yarin Yarin biyopsi olup gerek varsa ameliyat olacagim.
Memede iz vs kaliyor mu?

Cok teşekkür ederim :)
Bende bugun gorustum doktorla, iyi huyludur buyuk ihtimal oyle gorunuyor dedi. Benimde bir yil olcak fark edeli ama ben korkudan geciktirmistim. 6 aydir iki kere kontrol oldum ve bir santim büyümüş. Suan 2 santim boyutunda. Yarin Yarin biyopsi olup gerek varsa ameliyat olacagim.
Memede iz vs kaliyor mu?
İnsan korkuyor evet ama geciktirmek de yanlış biliyorsun ki.Çok yakından bakılması gerekiyor izin anlaşılması için.Tamamen geçmesi zaten imkansız ama büyük ölçüde toparlanıyor belli belirsiz bir hal alıyor:)

İnsan korkuyor evet ama geciktirmek de yanlış biliyorsun ki.Çok yakından bakılması gerekiyor izin anlaşılması için.Tamamen geçmesi zaten imkansız ama büyük ölçüde toparlanıyor belli belirsiz bir hal alıyor:)
Bende bugün biyopsiyi oldum buyuk ihtim ameliyat da olucam buyume olduğu için. Bakalım hayirlisi :)

Biyopsi kotu birşey değil tani koyacak ve tedaviye geçicek belki ilerde sorun teşkil eden birşey erken mudahale hayat kurtarır geçmiş olsun :)

Biyopsi kotu birşey değil tani koyacak ve tedaviye geçicek belki ilerde sorun teşkil eden birşey erken mudahale hayat kurtarır geçmiş olsun :)[/QUOTE
Teşekkür ederim
Korkulacak birşey degilmjs. Nette okuduğum seylwr beni korkutmustu. Net de bilgi coplugu. Dogru da var yalan da

Bende bugün biyopsiyi oldum buyuk ihtim ameliyat da olucam buyume olduğu için. Bakalım hayirlisi :)
Tekrar geçmiş olsun :) ameliyat olursan da dediğim gibi lokal anestezi ile oluyor ve zaten uyuştuğu için hiç bir acı duymuyorsun endişen olmasın bu konuda:) umarım güzel sonuçlar alırsın :)

Back