• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Meme yapınız nasıl?

yokilol

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2012
272
27
38
İstanbul
merhaba arkadaşlar :)
20 yaş üstü her kadının düzenli olarak memesini muayene etmesi gerektiği her yerde yazıyor; ancak ben kendimce muayene etmeme rağmen pek de emin olamıyorum çünkü memem sert ama bu yeni ortaya çıkan bir şey değil yani en az 4-5 aydır var doktora gitmedim sanırım çekiniyorum ve önemsemiyorum daha doğrusu korktuğum için önemsememeyi seçiyor da olabilirim. acaba siz de memenizi muayene ederken özelliikle üst taraflarda büyük bez gibi yapılar hissediyor musunuz? ben kanalları bile hissediyorum kendi mememde normal mi bilmiyorum.anneme sordum üst tarafı onun çok yumuşak hiç bez kanal vb bir şey gelmiyor ele benim ki çok farklı yaştan kaynaklanan bir şey mi acaba size sormak istedim bu arada 20 yaşındayım dediğim gibi mememin alt tarafı yumuşak ama yerçekimi etkisi falan mı diye düşünüyorum çünkü üstü yumuşak değil hatta sert :s 2 gündür çok taktım bu konuya mememdeki ufak kızarıklıklara bile moralim bozuluyor hemen farklı şeyler düşünüyorum.

merhaba arkadaşlar :)
20 yaş üstü her kadının düzenli olarak memesini muayene etmesi gerektiği her yerde yazıyor; ancak ben kendimce muayene etmeme rağmen pek de emin olamıyorum çünkü memem sert ama bu yeni ortaya çıkan bir şey değil yani en az 4-5 aydır var doktora gitmedim sanırım çekiniyorum ve önemsemiyorum daha doğrusu korktuğum için önemsememeyi seçiyor da olabilirim. acaba siz de memenizi muayene ederken özelliikle üst taraflarda büyük bez gibi yapılar hissediyor musunuz? ben kanalları bile hissediyorum kendi mememde normal mi bilmiyorum.anneme sordum üst tarafı onun çok yumuşak hiç bez kanal vb bir şey gelmiyor ele benim ki çok farklı yaştan kaynaklanan bir şey mi acaba size sormak istedim bu arada 20 yaşındayım dediğim gibi mememin alt tarafı yumuşak ama yerçekimi etkisi falan mı diye düşünüyorum çünkü üstü yumuşak değil hatta sert :s 2 gündür çok taktım bu konuya mememdeki ufak kızarıklıklara bile moralim bozuluyor hemen farklı şeyler düşünüyorum.
canım başımdann geçen bir olayı anlatayım sana. kardeşim gögsünde tesadüfen bir kaç kitle farketti ve de doktora gitti biyopsi yaptılar allahtan yağ bezesi çıktı önemli birşey degildi ve diger kitlelere dokunmadılar ama kontrol altında tutmaya devam ettiler. bende bunu ögrendikten sonra arada sırada kendime elle muayene yapıyordum ve bundan bir yıl önce gögsümde setlik oldugunu dokununcada acıdığını farkettim.doktora gittim vede ultrasona soktular. doktor hayret etti bu kadar küçük çaplı bir kitleyi nasıl farkettigimi sordu bende kardeşimin başına geleni anlattım boyut küçük oldugu vede ailede herhangi bir meme kanseri olmadıgı için biyopsi yapmaya gerek duymadılar ama yıllık kontrollere aldılar.
kontrolünü nasıl yaptın bilmiyorum ama şu şekilde yapmanı tavsiye ederim. düz bir zemine yataga yada kanepeye gösünün altına gelecek kısma bir yastık yerleştir ve sırt üstü pozisyonda uzan. kontrol edeceğin göğsünün tarafında bulunan kolunu (sağ göğüs ise sağ kolunu) elin kafanın altına gelecek şekilde kıvır vede diger elinle göğsünü kontrol et. eline birşey gelip gelmedigine bak. eğer eline anormal bir sertlik geliyorsa en yakın zamanda bir doktora git ve de göster bunda korkulacak yada çekinelecek birşey yok bu bir sağlık sorunu bence :)

geçmiş olsun.evet canım en yakın zamanda gitmek istiyorum inşallah. çok stres oldum durup durup ağlıyorum her iki mememde de var sertlik ama küçük değil

geçen hafta muayenemi oldum gerçekten de mememde sertlikler varmış ultrason istediler yarın ultrasonla bakacaklar daha önce hiç ultrasonla baktırmadım baktıranlara bir sorum olcak acaba ne kadar sürüyor işlem bir de sonuçları hemen alabiliyor muyuz işlem biter bitmez ? doktordan randevu alcam ona göre yarın için :/

benimde göğsüm sanki sadece küçük sert sert loplardan ve onları çevreleyen ince bir yağdan oluşuyor gibi, bir sürü beze var o kadar çok ki sayısını bilmiyorum, dıştan normal gözüküyor ama orada olduğunu bilerek bilerek hafif hafif dokununca hissediliyor çok fazla beze var benim de 2-2.5 sene önce bu bezeler oluşmaya başladı 17 yaşındayken ilk başta çok endişelendim hemen doktora gittik ama normalmiş süt bezesi bir iki tane de kist varmış ama zararlı bir şey değil dediler ki aslında çok kişide varmış bunlar ben de çevreme sordukça öğrendim tabi ki doktora gidilmeli ve takibi yapılmalı ama çok endişelenme olabilen bir şey :)

geçen hafta muayenemi oldum gerçekten de mememde sertlikler varmış ultrason istediler yarın ultrasonla bakacaklar daha önce hiç ultrasonla baktırmadım baktıranlara bir sorum olcak acaba ne kadar sürüyor işlem bir de sonuçları hemen alabiliyor muyuz işlem biter bitmez ? doktordan randevu alcam ona göre yarın için :/
Sonuç ne arkadaşım? umarım kötü bir şey yoktur..

Sonuç ne arkadaşım? umarım kötü bir şey yoktur..

yok cnm çok şükür ama tek mememde sertlikler var bir doktor küçük kistik gibi dedi diğeri hiçbir sorun yok yapısal olur dedi. arada koltuk altım ve memem sızlıyor ama herkese oluyor demek ki. teşekkürler ilgin için :)

yok cnm çok şükür ama tek mememde sertlikler var bir doktor küçük kistik gibi dedi diğeri hiçbir sorun yok yapısal olur dedi. arada koltuk altım ve memem sızlıyor ama herkese oluyor demek ki. teşekkürler ilgin için :)
İyi olmana sevindim :34:
Benim sızlıyor arada normal galiba o, hele de regl dönemi yaklaşırken. Bir de kötü bir şey olunca ağrı sızı olmaz,sinsi sinsi ilerler.

Back