Merhaba benim gibi sonuçlar alan birisi varsa lütfen yazın çok korkuyorum biṣey çıkacak diye. Sakinleştirici içiyorum hayatımı engelio düşünmek bisey olacak mı diye. Sonuçlar;
Meme parankim yapısı TİP C paternde izlenmektedir.
Her iki papilla, cilt ve ciltaltı olağan görünümdedir.
Sağ memede saat 11 hizasında yaklaşık olarak boyutları 6 mm ölçülen, cilde kısmen dik, hipoekoik solid özellikte değerlendirilen lezyon ayırıcı tanısında BI-RADS 3 solid lezyon ilk planda düşünülmüştür. Olgunun 3 ay sonra kontrolü önerilir.
Sol memede solid yada kistik kitlesel lezyon saptanmamıştır.
Duktal ektazi mevcut değildir.
Sağ aksillada geçirilmiş operasyona sekonder dokuda distorsiyon ve operasyon lojunda çoğunlukla yağlı hilusları izlenen ancak kısmen kalın korteksli birkaç adet lenf bezi izlenmektedir. 3 ay sonra US kontrol önerilir.
Sol aksillada aksesuar meme doku ile uyumlu ekojenite izlenmektedir.
Sonuç:
Sağ memede BI-RADS 3 solid lezyon. Olgunun 3 ay sonra kontrolü önerilir.
Sağ aksillada geçirilmiş operasyona sekonder dokuda distorsiyon ve operasyon lojunda çoğunlukla yağlı hilusları izlenen ancak kısmen kalın korteksli birkaç adet lenf bezi. 3 ay sonra US kontrol önerilir
Meme parankim yapısı TİP C paternde izlenmektedir.
Her iki papilla, cilt ve ciltaltı olağan görünümdedir.
Sağ memede saat 11 hizasında yaklaşık olarak boyutları 6 mm ölçülen, cilde kısmen dik, hipoekoik solid özellikte değerlendirilen lezyon ayırıcı tanısında BI-RADS 3 solid lezyon ilk planda düşünülmüştür. Olgunun 3 ay sonra kontrolü önerilir.
Sol memede solid yada kistik kitlesel lezyon saptanmamıştır.
Duktal ektazi mevcut değildir.
Sağ aksillada geçirilmiş operasyona sekonder dokuda distorsiyon ve operasyon lojunda çoğunlukla yağlı hilusları izlenen ancak kısmen kalın korteksli birkaç adet lenf bezi izlenmektedir. 3 ay sonra US kontrol önerilir.
Sol aksillada aksesuar meme doku ile uyumlu ekojenite izlenmektedir.
Sonuç:
Sağ memede BI-RADS 3 solid lezyon. Olgunun 3 ay sonra kontrolü önerilir.
Sağ aksillada geçirilmiş operasyona sekonder dokuda distorsiyon ve operasyon lojunda çoğunlukla yağlı hilusları izlenen ancak kısmen kalın korteksli birkaç adet lenf bezi. 3 ay sonra US kontrol önerilir