meme ucum yok bebeğimi nasıl emmeye alıştırabilirim

sezremm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2013
58
18
98
Bursa
37haftalıkken sezeryanla doğum yaptım normalde 24 şubattı doğum zamanımız
hastanede ebeler çok uğraştı ama almadı memeyi
meme ucum yok benim
silikon meme ucu aldım gene almıyo ittiriyo ağlıyo
mecbur sütü sağıp veriyorum
böylelikle de biberona alışmış oldu acaba bundan dolayı memeyi istemiyor olabilir mi
elektirkli süt makinem çok hafif belirginleştiriyor ucunu amatam var denilemez
çogu zamanda mama veriyorum

hastanden çıktıktan sonra bile çok sütüm olmuştu akıyordu tampon sütyen atlet kıyafet hepsi süt oluoyrdu şimdi ise zor gelmeye başladı hep uğraioyprum halbuki emzirmek için
sanırım üzüntüdende kesiliyormuş bu ne kadar etkiler acaba
bu aralar gözümün yaşı hiç dinmede
bebek lohusalık aileler emzirememek eksik anne gibi hissetmek mahvediyor beni

Bebeğiniz hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün :) Öncelikle hiç üzmeyin kendinizi sütü en çok üzüntü etkiler. Elektrikli pompa ucunu çok çıkartmadıysa enjektör deneyin bide. İğnenin takıldığını yer var ya orayı kesin meme ucunu alacak şekilde. Sonra çekin bırakın bir süre. İnşallah tam anlatabilmişimdir ve işe yarar.

bence pes etme makina ile geliyorsa devam et biberonla ver bide banyoda masaj yaparsan ardından meme ucunu çekmeye çalışırsan çıkıyor umarım sütün gitmez olmazsa sağlık ocagına git onlarda çok tecrübeli yardım ederler....

bebekler zmanla alışır canım pes etme hergun dene emzirmeyi madem sütün geliyor mama verme sütünü sağıp ver inşallah tutar canım sagıkla buyut bebisini

yaklaşık 11 gündür gögsümde süt biriktiğine ateşleniyorum
hemde öyle böyle değil 40-41 arasında gidip geliyo ateşim sayıklamaya başlıyorum
vücudum yanıyor soğuk soğuk terliyorum bebeğim hiç birşekilde beni emmek istemiyor
annemle bilikte saatlerce uğraşıyoruz ama nafile
doktor göğüsten sütü boşaltmazsan ateş hep olur diyo
makineyle damla gelmeyene kadar sağıyorum ama yine ateş düşmüyor
sürekli soğuk suyla dş alıp ıslak havlu koyuyorum her yerime
ve bu kadar ateşlenmekten korkuyorum havale geçirirsem diye

sütün kesilmesi için ilaç varmış ondan kullansam mı diye düşünmeye başladım
ilk başlarda bir sağmada 100ml geliyordu ve her seferinde rahat sağabiliyordum
şimdi gün içinde zorlaya zorlaya sağıyorum 15-20 ml geçmiyor sağılan süt
sağdığım sütte bir işe yaramıyo
ve makine çok acıtıyor meme ucunuda çıkartmadı
silikon meme ucunuda kullandım ama bebekteki nasıl bir ısrarsa istemiyor
ne olur akıl verin ne yapayım

silikon göğüs koruyucusu kullanmayı tavsiye ediyorlar. sürekli takman gerekiyor. aslında hamileyken takmaya başlamayı tavsiye ediyorlar. wee baby nin fiyatı daha uygun. marketlerde bile var happy de selam da gördüm.

Canım durumuna çok üzüldüm aynı şeyleri ben de yaşadım ilk bebeğimde...seni çok iyi anlıyorum.
benimde meme ucum içe gömüktü ve bebek tutamıyordu. En büyük hatam biberon kullanmak oldu yüzde n de ne yaptıysam tutturamadım.son çare sütümü sağıp biberonla verdim oda mama destekli ancak 4 ay sürdü((
Bende çok ağladım üzüldüm ama ne fayda iş işten çoktan geçmişti...
Şimdi acı tecrübelerim sayesinde ikinci bebeğimi emzirebiliyorum:)))
Sana tavsiyem emziremediğin için üzülmeyi bırakıp moralini yüksek tutman,sen emziremeyen ne ilk ne de son annesin...

benim de aynı sorunum vardı hem de benim bebeğim yoğun bakımda yattığı için biberona alışmıştı.silikon meme ucu kullandım ilk zamanlar almadı sonra meme ucunun içi dolu olunca çekmeye başladı.yani önce biraz sağıp içini dolduruyodum sonra veriyodum biraz öyle gitti sonra göğüsün rahatladığı için çocuk daha kolay alıyo belli bi zaman sonra kendi emmeye başladı ama sakın vazgeçme bi şekilde mutlaka alışıyolar.çok geçmiş olsun.

benim de yok yaa
nasıl yapıcam şimdiden sıkıntı bastı valla
Allah yardımcımız olsun hanımlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…