Meme ucu yarıkları

_Bastet_

Bulut'um
Kayıtlı Üye
4 Mart 2010
278
4
Arkadaşlar bu tarz konuları çok okudum ama benim problemimi çözmedi. Göğüs ucumu tecrübesizlik eseri bebeğim emerken kendim çektim ve oda ısırdı ve yardı. Şu an bebeğim 1 ayı yeni doldurdu ama ben çok zor emziriyorum. İnanılmaz acıyor özellikle ilk memeyi verdiğimde. Sonra uyuşuyor sanırım. Mustela, Garmestan, zeytinyağı ve ayva çekirdeği denedim. Sonuç olumsuz. Emzirmeden sağıp veriyorum ama bebeğim lıkır lıkır içmesine rağmen doyduğunu anlamıyor. 100 cc den bile fazla verdiğim oldu ama doymuyor. En azından doyduysada uyumuyor. Anne sütünü biberonla içiren anneler beni aydınlatırlarsa çoook sevinirim. Siz kaç cc veriyosunuz. Biberonla mama verince doyuyor bu arada. Memede de doyuyor. 100 cc az değil sanırım 1 aylık bebek için.Bide bebeğim emerken bazen kendini öyle bi kasıyo ki yüzü kıpkırmızı oluyo kafasını geri çekiyo ve ağzını açmadan mememi öyle salıyo. Düşünün verdiği acıyı. Napıcağımı şaşırdım. Bebeğim mememi neden böyle bırakıyo sizce?

Bu arada meme ucu yarıklarının geçmesi için ilaç kullanırken emzirmeye ara vermeye gerek var mı. Daha çabuk mu iyileşir?

Ben yarıklar için munix kullandım bir iki günde düzeldi o yarıklar. Kendi sütünü de sürebilirsin dediler ama o bende fayda etmedi. Bu kremi kullandığım süre boyunca da emzirmeyi bırakmadım. Ama emzirmeden önce kremli göğsünü yıkaman gerek.

100 cc bana çok gibi geldi. benim bebeğim 2,5 aylık ben çalışıyorum ve hemen hemen 3 saat için o kadar süt bırakıyorum. benim bebek de seninki gibi ne kadar süt verirsen ver içiyor. O yüzden ben bebeği dik tutarak verdiyorum sütünü. Ara ara da boş boş sadece biberon emziğini emiyor. Bu şekilde gereğinden fazlasını emmiyor. Biberon olarak nuby doğal dokunuş serisi var ondan aldım anne göğsüne yakın olduğu için beni emmeyi de bırakmadı:)

cnm benim iyiki bana denk geldim. benim 2,5 aylık oğlum var. aynını 1 aylıkken bendede yaptı.memelrim parçalandı. kanlı kanlı emzirdim.çırpınıyordu süt yetmiyor zannediyordum.mememi çekiyor ama bırakmıyordu.yakınlarıma söyledim güldü hayır aç değil dediler gaz. şimdi senin bebeğinde gaz topluyor gazdan yapıyor hepsini.kızarınca çırpınınca hemen kolunun üstüne yatır veya omzuna sırtını sıvazla iyi gelir.benim oğlum 3 aya geliyor 100 cc içiyor. yani verdiğin süt fazla bile.inan gaz başka bir sorunu yoktur. kontrolleri doğru ise.gazdan bebek uykudan bile uyanır bırak uyumayı. bizi 16 saat aya diktiği oluyordu şükür geçti. senin bunu için yapman gereken günde 2 su bardağı rezene çayı iç. ama rezeneyi aktardan al 2 çay kaşığı koy 2 su bardağı suya kaynat iç iyi gelir. ama her harükarda 4. aya kadar .ekilecek bu.göğüslerine gelince, ben kan emzirdim kan.... her çekşte hüngür hüngür hıçkırarak ağlıyordum.bunu geçiremeyiz ama azaltabiliriz geçmesi 2,5 ayı buluyor benim geçti şükür. azaltmak için en önemli şey anne sütü. emzirmen bitince sütünü meme ucuna sür.1-2damlada hakiki zeytinyağı.ve en önemlisi ,eczaneden evigen al ampul içinde. şırıngaya çek onuda her emzirmeden sonra birkaç damla damlar göğsüne.. tekrar emzirdiğinde silmene bile gerek yok... doktorum verdi. hiçbir melhem fayda etmez evigen kullan dedi. hücre yenileyicidir dedi. vee dua ettim çok iyi geldi 1 hafta sonra faydasını gördüm. ama unutma o acılar komple geçmez meme alışacak sonra geçecek.1,5 ayın kalmış dayan. mama verme sakınnnn. anne olmak kolay değil. düşün ben kanlı emzirdim kan akıyor ama yinede veriyordum...sorun olursa sor yazışırız..

cnm benim iyiki bana denk geldim. benim 2,5 aylık oğlum var. aynını 1 aylıkken bendede yaptı.memelrim parçalandı. kanlı kanlı emzirdim.çırpınıyordu süt yetmiyor zannediyordum.mememi çekiyor ama bırakmıyordu.yakınlarıma söyledim güldü hayır aç değil dediler gaz. şimdi senin bebeğinde gaz topluyor gazdan yapıyor hepsini.kızarınca çırpınınca hemen kolunun üstüne yatır veya omzuna sırtını sıvazla iyi gelir.benim oğlum 3 aya geliyor 100 cc içiyor. yani verdiğin süt fazla bile.inan gaz başka bir sorunu yoktur. kontrolleri doğru ise.gazdan bebek uykudan bile uyanır bırak uyumayı. bizi 16 saat aya diktiği oluyordu şükür geçti. senin bunu için yapman gereken günde 2 su bardağı rezene çayı iç. ama rezeneyi aktardan al 2 çay kaşığı koy 2 su bardağı suya kaynat iç iyi gelir. ama her harükarda 4. aya kadar .ekilecek bu.göğüslerine gelince, ben kan emzirdim kan.... her çekşte hüngür hüngür hıçkırarak ağlıyordum.bunu geçiremeyiz ama azaltabiliriz geçmesi 2,5 ayı buluyor benim geçti şükür. azaltmak için en önemli şey anne sütü. emzirmen bitince sütünü meme ucuna sür.1-2damlada hakiki zeytinyağı.ve en önemlisi ,eczaneden evigen al ampul içinde. şırıngaya çek onuda her emzirmeden sonra birkaç damla damlar göğsüne.. tekrar emzirdiğinde silmene bile gerek yok... doktorum verdi. hiçbir melhem fayda etmez evigen kullan dedi. hücre yenileyicidir dedi. vee dua ettim çok iyi geldi 1 hafta sonra faydasını gördüm. ama unutma o acılar komple geçmez meme alışacak sonra geçecek.1,5 ayın kalmış dayan. mama verme sakınnnn. anne olmak kolay değil. düşün ben kanlı emzirdim kan akıyor ama yinede veriyordum...sorun olursa sor yazışırız..

2 gündür sadece sağ mememi emziriyorum arasıra ama diğerini emzirmiyorum. Yarık biraz kapandı. Bugün kontrolüm vardı Purelan ı önerdi doktorum. Diğerleri fasafiso dedi. Bakalım bugünde onu kullanıcam.

Bu arada tüm anakucağı kullanan annelere benden bi uyarı : geçen gün maalesef bebeğimi anakucağından düşürdük. Tutarken birden tutma yeri sonraki kademeye geçti. Bebeğimi yerde görünce çoook korktum. Kimseye yaşatmasın allah. Kimsenin aklına gelmez. Lütfen dikkat edin.

bebeğin kemere bağlı değilmiydi?emniyet kemerinin takılı olmasına dikkat edilmesi gerekiyor.Allah bebişleri böyle kazalardan korusun geçmiş olsun.zamanla daha deneyimli olacağız sanırım. ben lansinoh kullanmıştım iyi gelmişti.birdedaha derin yarıklar için bepanthol krem çok iyi geliyor. yarık olan memeyi daha az emzir bence.

boşuna yazmışım bana iyi gelen bilgileri. elimde bebeğimi emzirirken yardımım olsun diye yazdım ama arkadaş tşk. etme zahmetinde bile bulunmamış sanırım yazdıklarımı bile okumamış. neyse allah şifa versin yazdıklarımıda unut...

Canım "garmastan" adlı bir merhem var, meme ucu için. Tamamen doğal, sürdüğünde emzirmek için silmene gerek yok. Emzirirken onu kullanmıştım ben de. Acını iyi anlıyorum, benimki şakır şakır kanardı bir de. Meme ucun çok kötü durumdaysa emzirmeye ara vermeden birazcık iyileşene kadar silikon meme başlığı kullanabilirsin, günde 2 kez.

ben silikonla emziriyorum meme ucum olmadığı için,ona rağmen ağlıyorum emzirirken resmen.

meme başını belirginleştirmenin en kolay yolu tirle kullanmak.
ben tirle ile göğsünden biraz süt sağıyordum hem süt bulaşınca bebeğin ucu bulması kolaylaşıyor hem de uç belirginleşmiş oluyor. emzirdikten sonra ise az çok belirginleşmiş uç sütyen üstüne gelince yine kaybolabiliyordu. uç kaybolmasın diye göğüs kalkanı kullandım ve hala kullanıyorum. göğüs kalkanı oluşan çatlakların iyileşmesine de yardımcı oluyor. ben çatlak için ne önerdilerse kullandım ama en son çare bephanten plus krem sürüp göğüs kalkanının delikli olanını takarak çare buldum. malum yaralar hava alınca daha çabuk iyileşiyor. bu arada çatlaktan kan geldiği için bebeğime o göğsümü veremedim. süt kesilmesin diye sütümü sağıp verdim oğluma. bu sayede 2 güne varmadan oluşan derin catlağı iyileştirdim.
göğüs kalkanı bulamazsanız sapını kırdığınız çay süzgüsünü de kullanabilirsiniz.

benimde geçmeyen yaralarım ve yarıklarım var bu çay süzgüsü bildiğimiz süzgeç mi canım biraz daha açıklar mısın

evet bildiğimiz çay süzgeç. göğsünün kuru kalmasını sağlamak için kullan eğer sütün akıyorsa göğüs pedi de kullanmayı unutma.

Son düzenleme:
ben madecassol kremle iyileştirmiştim göğüs ucunu kuru kalması çok önemli ilk başlarda göğüs pedi kullanıyordum ıslak kaldığı için ve hava alamadığı göğüs uçlarım daha da kötü oldu madecassolu geceleri bir göğsüme sürüp diğer göğsümü emzirmek için kullanıyordum krem sürdüğüm göğsümü açıkta bırakıyordum hava alınca daha çabuk iyileşiyordu sabah yıkayıp o göğsümüde emziriyordum inş çabuk geçer yaraların doğumdan daha kötü bu göğüs yaraları kızım ağlıyordu bende onunla birlikte ağlıyordum çocuk gibi. ama emzirmeyi bırakma sabret bir süre sonra göğsün alışıyor zaten

çok kötü göğüslerim,kan fışkırdı resmen emzirirken,ne yapacağım bilmiyorum.şu madecassol den sipariş ettim eşime bir de onu deneyim bakalım inşallah fayda eder.

Yazdıklarınızı tabiiki okudum. Kusura bakmayın . İlginiz için ve cevaplar için teşekkür ederim. Uykusuzluk ve bebği düşürmenin verdiği korkuyla atlamışım. Kantaron yağı bepanten ve purelan kullanıyorum şimdi. Yaralar epey düzeldi. Cevap veren herkese çok teşekkür ederim.

Bu arada kemer bağlı değildi maalesef. Ev içinde olduğum için gerek görmemiştim

Merhaba,

Lancure adlı kremi öneririm . Ben ilk doğumumda çok çektim bu sefer tavsiye üzerine bunu deneyeceğim.
Garmastan bende kullandım fakat silerek emziriyordum gerçi bana faydası olması ben o dönem Lansinoh kremden biraz fayda görmüştüm kremi sürüp 15 gün o göğsümü emzirmedim sadece sağdım yara ancak öyle toparlanmıştı.

3 günlük anneyim benim şimdiden yara oldu oda sütümün olmamasına rağmen çok canım yanıyor emzirmeye çelışırken ucuda yok belili belirsiz ne yapıcam yaa anne olmak nekadar zor

canım ben en pahalı kremleri kullandım bana mısın demedi en sonunda purelan krem birde e vitamini sıvı kapsulu kullandım..hızla göğsüm iyileşti :))

canım sütün gelir benim 10 günü buldu sarı sütün normale dönmesi.Vallahi purelan banada iyi geldi.Tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…