Meme ucu çatlakları

DenizinDelisi_85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2012
36
1
36
Kocaeli
bebeğim 13 günlük göğüs uçlarımda feci şekilde çatlaklar oluştu birkaç gün sütümü sağarak bebeğime verdim ama çatlaklar sağdıkça daha çok açılıp kanamaya başladı. lansinoh,bella b, medicassol,hametan ve garmastanı denedim hiçbirisi kar etmedi. 5-6 gündür aventin silikon göğüs uçlarını kullanıyorum emzirme konusunda biraz rahatladım ama bu defa da bebeğimde aşırı derecede gaz sancısı var. 5 gündür ne gecemiz kaldı ne gündüzümüz. bebeğim sarardı soldu uykusuzluktan gözlerinin altı çöktü ona baktıkça ağlıyorum. acaba silikon göğüs uçları mı gaz yapıyor. arkadaşlar gaz problemi için ve meme ucu çatlakları için neler öneriyorsunuz. benim acil bir çözüme ihtiyacım var psikolojim bozuldu resmen artık. acilen önerilerinizi bekliyorum.

Ahh canımın içi hepimiz geçti aynı günlerden( tatlım bebgin hayırlı olsun öncelikle, saf zeytinyagı var mı yoksa marketlerde satılanda olur onu sür acilen, kıyamam miniğinede, yavrıum benim

geçmiş olsun canım muhtemelen silikon uçtan emerken çok hava yutuyor ondan çok gazı olabilir kremler bi işe yaramadıysa bitkisel ve çocuğa etki etmicek şeyleri netten araştır derim kesşe doğumdan biraz önce başlasaymıssın çatlak kremine ben şimdi farkediyorum kendimde yarık duruyo uçları başlamayı düşünüyorum şimdiden doktoruma sorimda bi

Ahh canımın içi hepimiz geçti aynı günlerden( tatlım bebgin hayırlı olsun öncelikle, saf zeytinyagı var mı yoksa marketlerde satılanda olur onu sür acilen, kıyamam miniğinede, yavrıum benim

çok teşekkür ederim. saf zeytinyağı var dünden beri de onu deniyorum ama henüz bir rahatlama sağlamadı biraz daha deneyeyim bakalım . ne kadar zor bir süreçmiş bu ya siz ne kadar zamanda atlattınız ?

tatlım benim yazcaklarım sana çok moral olmaz diye çekiniyorum yazmaya ben 3,5 ay hiç uyumadım desem yeridir, emerken aglıyordum hep, bezinde kan vardı küçük meleğin en sonunda makine ile sağmaya başladım, lansinsh sürüp sağıyordum, sütüm kesilene kadar durum aynıydı, benimkide fena gazlıydı, rezene çayları satılıyor özel bebek için, olmadı biberonunu aventle değiştirdim rahatladım, çok küçükken ben kekik kimyon içiriyordum kaynmış suyla demleyip o zaman koca adam gibi gazını çıkarıp biraz uyuyordu, her emzirmeden sonra uyuya bile kalsa gazını çıkar annesi, yoksa asagıdan gazı oluyor, Allah yardımcın olsun canım

ben bu rahatsızlığı neredeyse 2 ay çekmiş biri olarak evde kullanılan hiçbir şeyin kalıcı çözüm olmadığını söylemeliyim.muhakkak dr gidin.bana 2 krem vermişti onları karıştırıp sürmüştüm emmediği zamanlarda sonra yıkıyordum.bir de göğüs pedi kullanmamamı onun yerine hava alması için ince bez tülbent ya da eski atletimden keseceğim parçaları koymamı söyledi.inanaılmaz iyi geldi.meğer hava almadığı içinde iyileşmezmiş.emzirmenin tadına kısa sürede varmanız dileğiyle...

Banyo yaparken gogsune herhangi bir sabun degmemesine dikkat ediceksin.
Elma suyunu bol bol ic.
Kendi karninin ustune bebegini yatir, aranizda giyisi atlet olmuycak ten temasini kur,
ve bebegin basi bi yaninda ayaklari obur yanda olcak kucuk t harfi gibi olucaksiniz yani,
sirtina ellinle masaj yap( doktorum soylemisti).
Cok gecmis olsun Allah anali babali buyutsun.

teşekkür ederim sanırım dediğin gibi çok hava yutuyor ya ne kadar dikkat etsem de olmuyor sanırım. bebeğimden fırsat bulabildiğim sürelerde araştırmaya çalışıyorum ve herşeyi denemeye razııyım ya yeter ki bitsin bu kabus artık. keşke ben de doğumdan önce başlasaymışım ama bana kimse demedi ki yaa bilmiyordum da bu kdr kötü olabileceğini çevremde hiç kimsenin bebeği yok bizim ailedeki son bebek şu an 20 yaşında bu tarz bi muhabbete bile denk gelmemiştim. bilsem ahh ahh hamile kaldığım gün başlardım bişeyler yapmaya. bence sen de hemen başla dediğin gibi önce bir doktoruna sor da. eğer etkili bir şey önerirse paylaşırsan sevinirim cnm. ben cilt doktoruna gittim bana sadece bepanthen merhem yazdı onu da kullandım ama sonuç yok tabii.

ben de rezene çayı veriyorum kimyon çayı yapıp veriyorum ama çocukta o kdr çok gaz oluşuyor ki bunlar bile geçirmedi. ha bir de sab simplex damla kullanıyorum ama onun da iyi geldiğini gözlemleyemedim maalesef. bebeğim neredeyse hiç uyumuyor. şu an bunları yazarken bile 10 dk uyuyor uyanıyor anneannesi yetişti Allahtan tekrar uyutmaya çalışıyor.gazını zaten sürekli alttan çıkarıyor yaa belki 1 saat gazını çıkarmak için uğraşıyoruz ama olmuyor en son ağlaya ağlaya alttan birazcık çıkarıyor

çok çok teşekkür ederim. maalesef kullandığım ilaçları yıkamak için eczacının önerisiyle sabun kullandım madecassol,hametan ve bepanthen i yıkamak için o da tahriş etmiştir eminim ama napim bebeğim zehirlenmesin ona zararı olmasın diye sabunla yıkadım mecburen.sırtına masaj yapıyorum ama sancı geldiğinde o masaj bile onu rahatlatmıyor maalesef.elma suyu duymamıştım bak hemen onu da denemeye başlayayım. bu gaza mı iyi geliyor?

cnm cok gecmiş olsun benmde iki cocuğum var kızımda göğüs uçlarım çok kötüydü kanardı aglardım kızımı emzirirken hiç bişey fayda etmedi kremler zeytinyağı cok kötüydü lokum bile sürmüştüm duyduğum herşeyi denedim o bra ii gelmişti yada artık gecmişti 3 4aysürmüştü çünkü zamanla hafifliyo şimdi bi oğlum var 6 aylık hamileyken başladım kullanmaya lansinohu ama gene fayda etmedi bende..kullandığın silikon ucu devamlı takılı tut yatarken bile sadece emzirirken cıkar arada bide göğüs uclarını havalandır göğüs pedlerinden sakın kullanma onlar feleket yapıyo zaten doktorum bana bide sıkı çamaşır kullan demişti sütyeni yani hiç krem kullanmadım bu şekilde bende bi hafta geçti..umarım faydam olur çünkü insan cok çaresiz kallıyogazı içinde oğlum cok gazlı muskat cevizi kullandım ben o ii geldi bize hala gazımız bitmiş diil eskisi kadar olmasada ağlama nöbetleri olmuyo en azından bide hergün masaj yap karnına saf zeytinyağıyla bebek masajı diye ara bulursun int. zaten tekraardan gecmiş olsun bu günlerde gececek mrk etme cnm bebişini öp bnm yerime:)

çok çok çok teşekkür ederim arkadaşım gerçekten çok zor bir durum cidden insan ne duysa denemek istiyor geçirsin diye. herşeyden medet umar hale geldim. göğüs pedi kullanıyordum sanırım onlar da azdırdı çatlakları. az önce banyo yaptırdık her banyodan sonra vücuduna saf zeytinyağıyla masaj yapıyoruz şimdi biraz rahatladı gibi ama gaz sancısından çok fazla sürmüyor bu rahatlık.bu arada muskat cevizini nasıl kullandın? oğluşumu yerine öptüm bu arada çok teşekkür ederiz:)

gecmıs olsun bebegın hayırlı saglıklı olsun cnm..bnım kızımda ne gaz ne emzırme sorunu hıc yasamadım onerım su alabılır garmastan denemısın dr.banada vermıstı ama kullanmamıstım kullanan arkadaslarım cok memnun en guzel tarafı emzırdıkten sonra gogsunu temızlemeden emzırebılıyorsun hemen etkı etmemıs olabılır bnce devam et kullanmaya gogus ucu gaz yapıyordur bebege ama gogusun daha kotu olmadan bıraz daha ıyılesen kadar kullan bence bırde ben hergun rezene ıcıyordum ama aktardan alıp kendım demlıyordum ıcınede cubuk tarcın atıyordun sutunden bebege gecer rahatlar belkı bıraz cnm gecmıs olsun tekrar...

amin cnm çok teşekkür ederim. ben garmastanı internetten araştırdım bir eczacı hanım yazmış silinmesine gerek yok diye bir şey yok bu yanlış bir bilgi mutlaka her emzirmeden önce yıkanmalı diye. öyle olunca ben de korktum mecburen her emzirmeden önce yıkadım yıkadıkça da göğsümdeki çatlaklar daha da kötüleşti. ben de humananın kimyonlu rezene çayını içiyorum sürekli hem de bebeğe de veriyorum şimdi bir de bir fincan sıcak suyun içine bir çay kaşığı kimyon atıp biraz demlendikten sonra içiyorum sütten bebeğe geçsin diye ona da dün başladım gerçi hala hızlı bir etki göremedim sanırım silikon uçları kullandığım için oluşan aşırı gazı çıkartmaya yetmediler ama bugün silikon uçları tamamen bırakmaya karar verdim şimdi son 2 öğündür silikon uçlar olmadan emziriyorum bakalım belki şimdi daha iyi gösterirler etkilerini.

ılacın kagıdında ne yazdıgını hatırlamıyorum ama kullanların cogu busekılde kullanıyor surdukten sonra yıkarsan faydasını goremessın cnm eger cok ıcıne sınmesse soyle hafıften nemlı pamukla sıl ama yıkama daha kotu olur bu-ırde ben rezeneyı aktardan almayı tercıh edıyordum umarım gecer yakında keyıfle emzırırsın bebegını..

ilacın üzerinde günde bir defa ılık su ile tamamen yıkanır yazıyor canım da eczacı biri öyle yazınca tırstım ben de ne bileyim işte. aslında dediğin gibi ben pamukla falan silip kullanmaya devam edeyim ya. çok teşekkür ederim bu arada.

en onemlısı unuttum dogum yaptıktan sonra kızm daha 1 gunlukken hastanede ebe kızımı kolunun ıc kısmına yatırmıs dıge elıyle sırtını sıvazlıyor ben bı panık oldum dedım napıyorsun gazını cıkartıyorum dedı.. ogunden ıtıbaren kızımın gazını hep oyle cıkarttık belkı ondanmıdır bılmıyorum gaz problemı olmadı hıc ben pek yapamıyordum babası alıyordu koluna denemedıysen bı dene ıstersen cnm bırde sabun surme gogsune cnm daha kotu olur tahrıs olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…