Meme ucu çatlağı yaşayanlar için

Seldaberenkemal

Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2013
1
2
6
34
Aksaray
Arkadaşlar merhaba. Ben 16 günlük anneyim bu ikinci bebeğim. İlk bebeğimde meme ucu çatlağı sorunum olmamıştı ama bu sefer fazlasıyla yaşadım. 10gündür ne çektiğimi bi ben bilirim. Denemediğim şey kalmadı ta ki dün akşam KAKAO YAĞInı kullanıp da rahatlayana kadar.eğer bu sorunla mücadele eden arkadaşlar varsa lütfen deneyin. Ben internette okumama rağmen ciddiye almamıştım. Bu arada neler denedim sürekli karbonatlı suyla yıkadım göğüs uçlarımı garmastan nisavit lansinoh kremler ayva çekirdeği kürü ,zeytinyağı,poşet çay. Yani anlayacağınız ne duyduysam yaptım ama işe yaramadı. Dün kakao yağını annemin bi komşusu söylemiş aktardan aldık. Böyle katı sabun gibi bişey küçük bir parça koparıp göğüs ucunuzda eritiyosunuz.hem acısını alıyor hem de yumuşatıyor ve bebeğinizi emzirirken beyninize giden o şiddetli sancılardan kurtuluyorsunuz. Her emzirmeden sonra yapıyorum bir dahaki emzirmeye kadar göğsümde kalıyor. Emzirmeden önce de göğüs uçlarımı karbonatlı suyla yıkıyorum. İnanılmaz işe yaradı lütfen deneyin ihmal etmeyin. Bu arada göğsünüz hava alsın yani ben açık geziyorum sürekli. Umarım sizde de işe yarar bu acıyı yaşayan bilir.

Bende 9 günlük anneyim ve gerçekten yaşayan bilir emzirme işkenceye dönüşmüştü sütümde gelmedi ilk iki gün ama gelmesede emzir gelir dediler ,lansinoh krem sürdüm bende ama yine kuruyordu kanıyordu,lansinoh kremi sürdükten sonra göğüs ucu silikonlarıyla kapattım göğüs uçlarımı ve emzirme sütyeniyle düşmesini önledim böylelikle nemli kaldılar ve yumuşadılar bir de süt arttıkçaa nemli kalıyor ve kanasada ağrımıyor,bende çözümü böyle buldum gerçekten çok can sıkıcı bir durum..

Tavsiyelerinizi dikkate alıcam..ne güzel deneyimlerinizi paylaşmışsınız..11yıl önce anne olduğumda sadece karbonatlı suyla bu sorunu çözmüştüm.çokta fazla yara olmamıştı.şu an ikinci oğluma hamileyim. Evde kakao yağı var yazmasanız aklıma gelmezdi kullanmak ayva çekirdeği biriktirmeye başlayayım diyodum.onun çok iyi geldiğini söyleyip duruyorlardı.ama ilk işim Kakao yağı

bende bugün bi arkadaşımdan öğrendim arkadaşlar.hani tahin bekledikçe üzerinde yağ birikir..işte o yağ çok iyi geliyormuş.

İkinci bebeğimi yeni doğurdum. İlk bebeğimde hiç böyle bir sorun yaşamadığım için bu seferde yaşayacağım aklıma gelmemişti. Yalnız o ne fena bir şeydir, ne acı verici bir durumdur hatırlamak istemiyorum. Hem fiziksel olarak dehşet bir acı çekiyorsun hem de çocuğu emzirmek istemediğiniz için psikolojik olarak yıpranıyorsun. Bebek acıktı emzir diyenlere "yok aslında yeni emdi, tok o" diyip emzirmekten kaçmaya çalışsam da korkunun ecele faydası yok mecburen acı içinde emzirdim. Uçlar kanadı, emzirirken gözlerimden yaşlar geldi, krem, yağ, her şeyi denedim iyi gelmedi bir 20 gün acı çektim. Sonra sağolsun arkadaşım göğüs pedini sakın kullanma hava aldırmadığı için yaran iyileşmez dedi de bıraktım göğüs pedi kullanmayı, buna ilaveten E vitamini kapsül sürdüm meme uçlarına çok iyi geldi yumuşattı, çatlak kremini de kullandım ve göğüslerimi geceleri sabahları da müsait oldukça e vit ve kremi sürdükten sonra havalandırdım. İyileşme sürecinde kesinlikle göğüs pedi kullanmadım. Öncesinde sık sık değiştiriyordum, kuru kullanıyordum bu nedenle kendimce zararlı olabileceğini düşünmemiştim ama göğüs pedini göğsünüz yarayken kullanmayın derim. Bir de göğüs kalkanı tavsiye etti bir yakınım onun da iyileşmeme etkisi oldu tavsiye ederim. Yara yüzeyinizin temasını engelliyor ve yara kremi daha iyi emiyor. Bunun yanında haznesinde sütünüz birikiyor ve emzirme aralarında kaşıkla bebeğe verip doyurabiliyorsunuz böylece yaranız daha çabuk iyileşiyor bu arada dip not; kesinlikle biberonla vermiyoruz bebek biberona alışırsa emmek istemiyor. Bir sorundan kurtulalım derken bir başkasına yakalanmayalım. Bu arada iyileşme sürecinde bebeği doğru şekilde meme ucunu değil memeyi tamamen kavratarak emzirmek çok önemli yaraların sebebi de yanlış emzirme oluyor zaten. Doğru emzirme tekniğini iyice öğrenmek lazım. Çok şükür, hiç geçmeyecek sanıyorken anlattığım yöntemlerle kurtuldum , allah bu acıyı çekenlere yardım etsin diyorum.

kakao yağı kullanman doğruda benim bildiğim karbonatlı su ile göğüs uçlarını silmen yanlış diye biliyorum doktorlar göğüs ucuna yabancı hiç bir şey sürmeyin diyorlar. sadece temiz kireçsiz su ile temizleyin diyorlar. fakat bende kakao yağı mucizesini bilenlerdenim.
bir yerde okumuştum karbonatlı su daha çok tahriş olmasına sebep olur ve çatlakların geç iyileşmesine neden olur yazıyordu.
sadece duru kireçsiz su ile silin gögüs ucunuzu diyorlar.

Son düzenleme:

Arkadaşlar merhaba benimde göğüs ucu problemim varüstelik öyle çatlak değil sadece, egzamaya dönüştü.40 gün oldu doğum yapalı hala geçmedi.Denemediğim bitkisel yöntem ve merhem kalmadı.2tane doktora gittim cildiyeci.verdikleri merhemler bir işe yaramadı.napacağım bilemiyrum.Emzirmek gibi güzel ve kutsal birşey işkenceye dönüştü.Benim gibi durumu olan arkadaşlar lütfen cevap yazarsanız sevinirim...Çok çaresizim

ben de aynı şeyleri yaşadım diğer topikte de paylaştım görülmez belki diye buraya da yazıyorum aynen herşeyi denedim doktorlar duyduklarımız vs. sadece saf sızma zeytinyağı işe yaradı öyle markette satılanlardan değil bildiğiniz bi yerden alın sürün göğüs kalkanlarıyla koruyun ve her akşam kesinlikle havalandırın ben böyle çözüm buldum çok geçmiş olsun dikişler bile insanın canını bu kadar acıtmıyo değilmi..kolay gelsin

benim de bebişim 19 günlük oldu bugun.konuyu okuyup anneme kakao yağı aldırdım hemen. ama katı değil bildiğimiz küçük şişelerde yağlardan. sürdüm hemen umarım faydası olur. bende gece yatarken bepanthen ve lansınohu karıştırıp sürüyorum, emzırmeden önce karbonatlı suyla siliyorum. ve arada pamuklara zeytinyağı döküp meme uçlarıma yerleştiriyorum. acıyı tamamen azaltmış değil ama belkide daha kötü olmasını engelliyordur diyip kendimi avutuyorum.

merhaba arkadaşlar 4 aya yakındır meme ucu tahrişi geçmedi. 3 yıl önce gögüs küçültme operasyonu oldum geçen yaz südyenim tahriş etti ama hemencecik geçmişti bu sefer 4 ay oldu gitmediğiğm doktor kalmadı önce kortizonlı kremler kullandım 1.5 aydır sadece bepanthen merhem kullanıyorum geçmiyor kafayı yemek üzereyim elbise bile giyinemiyorum çok mutsuzum bir çare

Allah razi lsun valla bende 1 aydır cekiyorum o aci hicbiseye benzemiyor ya kesinlikle denicem

arkadaşlar ben de bu sorunu yaşadım..anne sütü ile silmek ve philips aventin göğüs kalkanını kullanmak bende işe yaradı.bu kalkanlar göğüse hava aldırdığı için yaraların iyileşmesi hızlanıyor...lansinoh göğüs ucu kremi bende işe yaramamıstı maalesef..

Bende susam yağı ise yaradı anında etki etti...kremler denedim kantaron yağı denedim hiç biri fayda etmemişti...

Kızlaarr hepinize katılıyorum nasıl bir acıdır o, bebek uyanacakta emecek diye insanın aklı çıkıyor. Bende bir gece tahinin üzerindeki yağı okudum nette evde tshib değilde susam vardı onun yağını sürdüm, sonrasında kantaron yağı sürdüm tüm gece boyuncada göğüslerim açık uyudum. Bebeğimede daha önce sağdığım sütü verdim. Bir.gece dinlendirdim göğüslerimi anlayacağınız. Çok iyi oldu az önce çok az acıyla emzirdim bebeğimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…